• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin yaptığı

Ben KPSS'ye hazırlanırken ablam doğurdu üstelik aynı sehirdeydik. Ona rağmen annem 40 güne yakın kaldı. Kalabilir, senin gitmen eziyet olur. Haklısın ama işte bazen anneler yapıyor böyle saçmalıklar.

KPSS ile ortaokul öğrencisi bir çocuğum gireceği lise sınavı bir mi? Siz yetişkinsiniz o saha çocuk. Siz 12 yaşındaki çocuğunuzun hayatını etkileyecek sınav için rahat olabilir misini? Lise sınavı bu bir kere daha da giremiyor çocuk. Kazandı kazandı.

Anneniz haklı sınava girecek çocuklar varken uzun süre evden ayrılması doğru olmaz ama siz de haklısınız bir ay eşinizden ayrı kalmanız zor olur. Başka bir çözüm bulamaz mısınız?

Annem bana böyle söylese gitmezdim. Eşimin yanında olmak isterdim zaten. Sonuçta bebeğimin babası ve görmeyi en çok hak eden o olurdu. Hem eşinizde size yardımcı olur bence düzgünce konuşursanız ikiniz üstesinden gelebilirsiniz.

İyi akşamlar arkadaşlar. Anneme çok kırıldım ve sinir oldum haksız mıyım diye sormak istiyorum sizlere.

33 haftalık hamileyim, annemlerden 10 saat uzakta bir şehirde yaşıyorum. Annem doğumu kendi olduğu şehirde yapmamı istiyor çünkü iki kardeşim sınava hazırlanıyor memlekette ve doğumda ben çok kalamam çocukların sınavı var düzenleri bozuluyor diyor. Çok dediği de 1 hafta bile kalamazmış, birkaç gün kalabilirim o yüzden sen gel burada doğur diyor. Kardeşlerimden biri üniversite sınavına diğeri lise sınavına hazırlanıyor ve annem yanıma gelirse dedemlerde kalacaklar ve iki ev arası 1 dk. Bilemiyorum ben mi bencil düşünüyorum ama 1 hafta bile kalamayacak bir durumda mı sizce sormak istedim.

Bana gelecek olursak, eşim burada kalmak zorunda ve ben memlekete gidersem benimle gelemez haliyle. Üstelik uçuş izni yüzünden en geç 35.hafta sonunda gitmem lazım ki nerden baksan 1 ay orada kalmak zorunda olurum. Doğumdan sonrası da var bi de düşünün. Eşimin işleri yüzünden doğuma bile hemen gelemeyebilir, babasının doğumda olmaması garip olmaz mı? Hem bilmiyorum ben mi duygusal bakıyorum ama eşimden ayrı olmak istemiyorum son haftalarda.

İlla annen gelmek zorunda mı tek başına idare et diyecek olanlara da şöyle söyleyeyim. Eşimin annesiyle problemliyiz biraz. Doğuma gelecek kendisi, torun diye şimdiden çıldırıyor zaten. O gelmeyecek olsa neyse ama kayınvalidem ile yalnız kalmak istemiyorum. Lohusa psikolojisi ile çekemem onu, başka birileri olsun istiyorum yanımda. E eşime annen gelmesin diyemiyorum çünkü onun da torunu ayrıca sana yardımcı olsun tek yapamazsın diyecek biliyorum. Tüm bunları, eşimin annesiyle yalnız kalmak istemediğimi annem biliyor üstelik, buna ne kadar önem verdiğimi de.

Şimdi kalkmış bana çocukların düzeni bozulur sınavları var 1 hafta kalamam gel sen burada doğur diye tutturuyor. Allah aşkına kolay mı eşimden ayrı olmak, hamile halimle yolculuk sonra ufacık bebekle geri dönmek? Ben mi bencillik ediyorum?
Bazen gelinler adaletsiz oluyor. Annenizin şu yaptığını kayınvalideniz yapmış olsa ne düşünürsünüz. Ne demek çocuk sınava hazırlanıyor. Anneniz mi hazırlıyor kac yaşında bu çocuklar. 2 haftada ne olacak mış. Ayrıca sezeryan oldum eve geldim ev tıklım tıklım her kafadan bir ses. Ertesi gün kalktım yemek yapmaya koyuldum ki iyi oldum ben kendim hallederim diyimde hepsi gitsin diye. Gittiler ve her şeyi kendim yaptım. Sizin dediğiniz gibi olunca eşiniz ne doğumda olacak nede çocuğunuzun en güzel zamanında. Ben gitmezdim.

Bizim ülkemizde çok abartılıyor çocuk doğurmak, hasta değil hamilesiniz ve hamileliğiniz herhangi bir risk taşımıyorsa ki inş öyle bir şey yoktur, eşiniz 1 hafta yanınızda kalsa yeter yani. Anneniz neden başka şehirden gelsin ki, evde başka kardeşleriniz varken? Doğum anı ve sonrasında kimseye güvenmezseniz, daha az kırılırsınız.

İyi akşamlar arkadaşlar. Anneme çok kırıldım ve sinir oldum haksız mıyım diye sormak istiyorum sizlere.

33 haftalık hamileyim, annemlerden 10 saat uzakta bir şehirde yaşıyorum. Annem doğumu kendi olduğu şehirde yapmamı istiyor çünkü iki kardeşim sınava hazırlanıyor memlekette ve doğumda ben çok kalamam çocukların sınavı var düzenleri bozuluyor diyor. Çok dediği de 1 hafta bile kalamazmış, birkaç gün kalabilirim o yüzden sen gel burada doğur diyor. Kardeşlerimden biri üniversite sınavına diğeri lise sınavına hazırlanıyor ve annem yanıma gelirse dedemlerde kalacaklar ve iki ev arası 1 dk. Bilemiyorum ben mi bencil düşünüyorum ama 1 hafta bile kalamayacak bir durumda mı sizce sormak istedim.

Bana gelecek olursak, eşim burada kalmak zorunda ve ben memlekete gidersem benimle gelemez haliyle. Üstelik uçuş izni yüzünden en geç 35.hafta sonunda gitmem lazım ki nerden baksan 1 ay orada kalmak zorunda olurum. Doğumdan sonrası da var bi de düşünün. Eşimin işleri yüzünden doğuma bile hemen gelemeyebilir, babasının doğumda olmaması garip olmaz mı? Hem bilmiyorum ben mi duygusal bakıyorum ama eşimden ayrı olmak istemiyorum son haftalarda.

İlla annen gelmek zorunda mı tek başına idare et diyecek olanlara da şöyle söyleyeyim. Eşimin annesiyle problemliyiz biraz. Doğuma gelecek kendisi, torun diye şimdiden çıldırıyor zaten. O gelmeyecek olsa neyse ama kayınvalidem ile yalnız kalmak istemiyorum. Lohusa psikolojisi ile çekemem onu, başka birileri olsun istiyorum yanımda. E eşime annen gelmesin diyemiyorum çünkü onun da torunu ayrıca sana yardımcı olsun tek yapamazsın diyecek biliyorum. Tüm bunları, eşimin annesiyle yalnız kalmak istemediğimi annem biliyor üstelik, buna ne kadar önem verdiğimi de.

Şimdi kalkmış bana çocukların düzeni bozulur sınavları var 1 hafta kalamam gel sen burada doğur diye tutturuyor. Allah aşkına kolay mı eşimden ayrı olmak, hamile halimle yolculuk sonra ufacık bebekle geri dönmek? Ben mi bencillik ediyorum?
Kusura bakmayın ama 10 saat uzaklık diyorsunuz duyanda anneniz arka mahallede oturuyor sanıcak benim annemde olsa kardeşlerimi bırakıp gelemezdi haklı olarak.Güzelce dogumunuzu yapın eşiniz yanınızda olsun gerisi mühim değil üzmeyin kendinizi

Anneniz haklı sınava girecek çocuklar varken uzun süre evden ayrılması doğru olmaz ama siz de haklısınız bir ay eşinizden ayrı kalmanız zor olur. Başka bir çözüm bulamaz mısınız?
Uzun bir süre çağırmadım ki bir haftaya bile çok diyor.

Sen hamile hamile o kadar yolu niye gidiyorsun? Gelmek isteyen varsa gelir. Gelmezse de küs zaten küsülür böyle bir durumda bence. Durumunuz müsaitse yardımcı hemşire tutarsınız..

Annenizi istemekte haklısınız ama annenizde haklı. Hem 10 saat uzaklık, hemde sınava girecek 2 çocuk. Kaç gün gelebiliyorsa gelsin anneniz. Hatta anneniz 5 gün kalıcaksa önce o kalsın sonra kayınvalideniz gelir. Şimdi sözüm size değil ama nolur biraz dirayetli olun. Ben de sezeryan oldum. Oturup, kalkarken, yatarken kimsenin yardımını istemedim. Evet tabi biraz acı oluyor ilk zamanlar ama inanın kendiniz kalkıp yürüdükçe çabuk geciyor. Ama kendinizi salarsanız işte o zamn gec iyileşirsiniz.

KPSS ile ortaokul öğrencisi bir çocuğum gireceği lise sınavı bir mi? Siz yetişkinsiniz o saha çocuk. Siz 12 yaşındaki çocuğunuzun hayatını etkileyecek sınav için rahat olabilir misini? Lise sınavı bu bir kere daha da giremiyor çocuk. Kazandı kazandı.
O kadın da bir kere doğuruyor. Çocukları kendine yetecek şekilde büyütmeli anneler. Ben 12 yaşımda çoğu işimi kendim yapıyordum annem çalıştığı için. Kaldı ki dedelerinin evi çok yakınmış. Diğer tarafta ise yalnız bir kadın var. Bir hafta on gün kalabilir gayet. Bu kadar dramatize etmeye gerek yok. 12 yaşındaki çocuk kendini bir hafta idare edebilir.

1 hafta gelmesini beklemekten daha doğal bişey yok. Sen haklısın. Gelmiyorum dediyse sen de gitmeyiver. Sınava daha kaç ay var. Sanki başlarındamı bekliyor Yemekleri, düzenleri olduktan sonra ders çalışan çocuğa anne napabilir. 1 ay değil 2 ay değil.

Eşinizle kalın ama ben annen neden desenlerde kalıyor onu anlamadım.. senin yanında ihtiyacın olucak ki ona..

Herkesin hayat tarzına bağlı birazda. Mesela kardeşleriniz anne sen git biz hallederiz rahatlığını vermiyorsa kadın da arada kalmış olabilir. 1 hafta da olsa gelebiliyorsa gelip yanınızda olsun bence. Çünkü o an bende annemi isterim en çok yanımda, birde eşimi tabii.

Sağlıkla kucağınıza alın.

Ama haksızsınız bence. Çünkü çocuğu tek yapmadınız babası bu konuda size en çok destek olması gereken kişi. Anneniz kalabildiği kadar kalsın ve dönsün ısrar etmeyin. O döndükten sonra eşiniz bir hafta filan yıllık izin alsın. Gerisini siz kendiniz de yapabilirsiniz.
Sınava hazırlanan iki kişi sizin kardeşiniz onların bu dönemde düzeni bozulmaması gerek gerçekten önemli bir durum. Ben annenizin bu sebebini mantıklı buldum. Siz doğum için oraya gitmeyin kayınvalideniz neyse de eşinizin o an yanınızda olması sizin için en iyisi.

Ben de anneyi biraz daha hakli bulanlardanim. Tabi ki yanında olsa çok iyi olur ama kardeşlerinin geleceği de söz konusu, belli ki düzenleri o şekilde oturmuş, kendileri idare edebilecek olsa annen senin yanında olurdu muhtemelen.
Yaklaşık 2.5 ay önce doğum yaptım ben de, dogum sonrasinin bedenen zorluğu senin ağrı eşiğine göre değişebilir ama ruhen zayıf olacağım diye kendini şartlandırma. Ben gayet iyiydim ruhen, bebeginle ilgilenmek çok güzel ki bir çok bebeğin de en sorunsuz dönemleri ilk 15 gün zaten. Muhtemelen sadece beslenip uyuyacak.
Ziyarete gelecek olanlari da kayinvaliden karşılar zaten, o yapmasa bile hazır birkaç birşey alınır (artik oyle eskisi gibi adet yok neyse ki sacma sapan hizmet beklemesinler), yemekte yaptı mı tadından yenmez sen bebeginle ilgilenirsin.
Çok güzel dönemler bunlar tadını çıkar, kayinvalidenle de annenle de sorun olacak gibi olsa bile kafana takma, bu gubler geri gelmeyecek :)

ilk dogumum olmasina ragmen ve annemlerle yakin oturmamiza ragmen usteik sezeryanliyken taburcu olduktan sonra annemi evine gonderdim (duzeni kacmasin diye) aglaya ahlaya gitti istemiyosun beni diye😂 kaynvalidemle zaten gorusmuyoruz.

ben yalniz olmak istedim, kendi kendime halletmek istedim zor ama oldu bi sekilde. kayinvalidenize de istemezseniz gelmemesi gerektigini bi sekilde soyleyin. ya da gelsin ama siz odanizdan cikmayin o ne isterse yapsin cocukla ilgilenin dinlenin vs

Ilk dogumum diye bende korkmustum. Hiic bebek bakmadigim icin tedirgin oldum haliyle. 1000km uzaktayiz ailelerden. Doguma bir ay kala gittim annemlere. Anneme gel diyemedim cunku kardesim lisede okuyor. Babam sehir disi gorevlere gidiyordu ayin 3 haftasi yoktu. Ben gittim o yuzden. Isime de geldi cunku yasadigim yer doguda kucuk bir ilce. Dogum yapmak icin guvenemedim hastaneye. Cok pisti hastane, dr. Ilgisizdi. Esim gelemedi. Cunku yeterince izni yoktu. O dogumdan sonra anca gelebildi. Hatta ben sabah 7de dogurdum o aksam ucakla anca gelebildi. 10 gun kalip dondu. Ben bebegim 2 aylik olunca da yola ciktim evime geldim.
Bir sorun olmadi. Aksine rahattim. Gazli bi bebege tek basima bakamazdim bilmiyordum cunku. Yorulmasi da cabasi. Gece 2de annemle babami uyandirip bebegi satip uyurdum. Nobetlese pispislardik cocugu. Annem babam kardeslerim derken bana 4 saat sonra sira geliyordu 😂 Cok iyi gelmisti bana. Allah nasip ederse 2. Dogumumda da anneme gitmeyi dusunuyorum. Anneler bu durumlarda hayat kurtariyor. Kendim bakmasina bakarim 2.cocuga ogrendim cunku cogu seyi. Ama yine de annemin yanimda oldugunu bilmek bana iyi gelir her zaman. 😊

Back
X