• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin yaptığı

Suan size sinir oldum.annenize guvenerek mi hamile kaldiniz.kardeslerinizin gelecegi sonucta siz tutmus hala esinizi dusunuyorsunuz
Yahu gelip bana yerleşsin mi dedim 1 hafta alt tarafı ya, millet haftalarca kalıyor ne kadar abartmışsınız. Sanki çocuklar gelip bakacak bana.

dogum telasi ve bebekle iki ogrencinin sinava hazirlandigi bir evde siz nasil rahat edersiniz, onlar nasil verimli calisabilir hayal edemedim..

anneniz demeli ki ben uzaklasayim onlar sakin ortamda calissin..

sinava gireceklerine gore kendilerine bakacak yastalar?

baska bir sebebi olmali annenizin soylemedigi.
Annem biraz da rahatını bozmak istemiyor gibi geliyor açıkçası ondan kırıldım zaten.

Annem biraz da rahatını bozmak istemiyor gibi geliyor açıkçası ondan kırıldım zaten.
Anneniz bu sekilde bir insansa yapacak bir sey yok.. anneniz sonucta boyle kabul edin. sabredin. gelsin kv niz.. gitsin cok muhatap olmayin uyuyun bol bol dinlenin bebekle kendinizle ilgilenin. burada baya sacma yorumlar var. hangi kafayi yasiyorlar bilmem takmayin..

Peki eşinizi özlemediniz mi? Bilmiyorum bende mi sorun var bir hafta ayrı kalınca özlüyorum adamı o yüzden göze alamıyorum o kadar ayrılığı.
Normal zamanda ozlerim de o zaman gozume gorunmedi valla. 🤭 Rahatligi esime tercih etmistim 😂

Annen de hakli sen de haklisin. Bence gitme evinde dogur. Senin de duzenin bozulmasin. Bir sure de kv ye katlan. Kendi bebegin icin. Bebegin daha 2 aylikken 10 saatlik yolla geri donmesin.

Rahatını bozmak istemiyor olsa sizi davet etmez. Asıl siz oraya gidip orda doğum yapmaya evet derseniz rahatı bozulmuş olur.
Bence arada kalmış kadın, onun için de zor bir durum.

Evim konforum der susarım.
Böyle bir durumda da ısrarcı olmam. Durum ortada, 1 hafta da az bir süre değil. Anneniz de kendince haklı. Tüm çocuklarına dengeli bir ilgi vermek istiyor. Doğum tabiki başka bir olay ama ben bi garibim herhalde. Eşimden başka kimseyle paylaşmak istemem o kirli hallerimi :KK70: bebek emzirmeye deneyeceksem de lohusalık halim de en rahat onun yanında olabileceğimi düşünüyorum zamanı gelip de anne olunca.
Anneniz sizi oraya davet ediyorsa orta yolu bulmak adına yapmış. Ama orada o cocujlar için de sizin için de daha zor olacak.

Anneniz 1 hafta bile düzenlerini bozamadığı kardeşlerinizin bebekli bir evde nasıl bir düzen devam ettirebileceğini düşünüyor en az 1 ay boyunca acaba? Sizin oraya gitmenizin hem sizin saydığınız dezavantajları var hem de doğumdan sonra bebek ağlayacak, gece uyanacak, akrabalarınız varsa illa ki bebek görmesine gelen giden olacak. Bütün bunları düşününce kardeşlerinizin çok daha fazla düzeni ve çalışma planları bozulur. Ayrıca bu durumda inanın çok daha rahatsız hissedersiniz. En ufak laf, hareket o psikoloji ile gözünüzde büyür, koca bir çığa dönüşür. Bunu anlatın bence annenize.

Anneniz haklı. Sınav dönemi çok kritik. O çocuklar ders mi çalışacak; yemek mi yapacak; ortalığı mı toparlayacak? Sonuçta kocaman kadınsınız ve eşiniz de yanınız da. Kendiniz halledebilirsiniz.

Gelmeye çalışmadı mı peki kv niz? Benimki şimdiden hevesli maalesef :)
gelmeye calisti tabiki, geldi de, ama oyle kalmali filan degil. dogum icin hastaneye geldi (esimle ben sakin gelme dedigimiz halde dogumdan ciktigimda odada gordum) bie kac saat durdu atistik onda bile gitti, taburcu olduktan sonra da sabahin korunde evime geldi habersiz daha biz uyurken:) (6 yillik evliyim evime 3 kere benim zorumla geldi ne arar ne sorar) o gun de atistik tabiki, sutum kesildi aayesinde:) birkac saat durup yine gitti bi saha da gelmedi hic:)

annenız 1 hafta gelsın donsun sız ortalama 1 - 1 bucuk ay orda kalacagınıza
acık soyleyeyım buyukler cocuk bakmayı unutmus benım annem 2-3 gun kayınvalıdem 3-4 gun geldıler hıc bırının bır haltdan anladıgı yoktu daha cok elıme ayagıma dolasıp benı strese soktular ınanın kı ben sezeryan dogum yaptım ustelık dogumda ekstra amelıyat oldum 38 cm kıst ıle sag yumurtalıgım komple alındı

ama resmen lohusa olan annemdı delırttı benı . ben hamıleykende ısım var yogunum gelemem dıyordu keske hıc gelmeseymıs demıstım . annenız sıze boyle soyluyorsa ısrar etmeyın gelmesın gıtmeyın cocugunuzu sızden baska kımse anlayamaz en ıyı sız bakarsınız kımse sıze yardımcı olamaz esınızın resmı 3 gun babalık ıznı var o yanınızda olur bana esım baktı , sımdıden buzluga bırseyler yapıp atın yemegı de ıdare edersınız ben oyle yaptım.

altı ustu bırkac gun geldı bızde buyukler onda da stres yumaguna cevırdıler evı lohusayken zaten gergın oluyorsunuz bence uzak olmaları ınanın daha ıyı. bunun ıcın kendınızı uzdugunuze degmez, bende ılk dogumumda ne yapcam ne etcem bana annem lazım dıyordum cagırdıgıma 2,3 gun geldıgıne ben bın pısman oldum. bazı annelerın ıcınde var oncesınde kosa kosa gelır temızlıge yardım eder gelır kalır sana da bebegıne de bakar ona cagırmana bıle gerek kalmaz annenız oyle anne degılse gercekten gelmesın :)

Ilk dogumum diye bende korkmustum. Hiic bebek bakmadigim icin tedirgin oldum haliyle. 1000km uzaktayiz ailelerden. Doguma bir ay kala gittim annemlere. Anneme gel diyemedim cunku kardesim lisede okuyor. Babam sehir disi gorevlere gidiyordu ayin 3 haftasi yoktu. Ben gittim o yuzden. Isime de geldi cunku yasadigim yer doguda kucuk bir ilce. Dogum yapmak icin guvenemedim hastaneye. Cok pisti hastane, dr. Ilgisizdi. Esim gelemedi. Cunku yeterince izni yoktu. O dogumdan sonra anca gelebildi. Hatta ben sabah 7de dogurdum o aksam ucakla anca gelebildi. 10 gun kalip dondu. Ben bebegim 2 aylik olunca da yola ciktim evime geldim.
Bir sorun olmadi. Aksine rahattim. Gazli bi bebege tek basima bakamazdim bilmiyordum cunku. Yorulmasi da cabasi. Gece 2de annemle babami uyandirip bebegi satip uyurdum. Nobetlese pispislardik cocugu. Annem babam kardeslerim derken bana 4 saat sonra sira geliyordu 😂 Cok iyi gelmisti bana. Allah nasip ederse 2. Dogumumda da anneme gitmeyi dusunuyorum. Anneler bu durumlarda hayat kurtariyor. Kendim bakmasina bakarim 2.cocuga ogrendim cunku cogu seyi. Ama yine de annemin yanimda oldugunu bilmek bana iyi gelir her zaman. 😊
hahahhahahahah ya cok guldum:) 4 saatte bir sira geliyordu kismina:)

sizin icin iyi olmus cidden, ikinci cocuk icin yine gitmeyi dusunmeniz normal de annenize de sormak lazim:) o ne dusunuyor acaba:)

Anne de kendince haklı ama illa 2 ay kalmanız gerekmez ki 1 ay kalın, bunun bir haftası eşiniz de gelip orada kalsın. Ama siz doğuma bile zamanında gelemeyebilir işlerinden dolayı demişsiniz, bırakın da bi zahmet işini gücünü ayarlasın doğum için, sizin eşimle olmak istiyorum dediğiniz kadar o da karımın yanında olmak istiyorum desin.

İyi akşamlar arkadaşlar. Anneme çok kırıldım ve sinir oldum haksız mıyım diye sormak istiyorum sizlere.

33 haftalık hamileyim, annemlerden 10 saat uzakta bir şehirde yaşıyorum. Annem doğumu kendi olduğu şehirde yapmamı istiyor çünkü iki kardeşim sınava hazırlanıyor memlekette ve doğumda ben çok kalamam çocukların sınavı var düzenleri bozuluyor diyor. Çok dediği de 1 hafta bile kalamazmış, birkaç gün kalabilirim o yüzden sen gel burada doğur diyor. Kardeşlerimden biri üniversite sınavına diğeri lise sınavına hazırlanıyor ve annem yanıma gelirse dedemlerde kalacaklar ve iki ev arası 1 dk. Bilemiyorum ben mi bencil düşünüyorum ama 1 hafta bile kalamayacak bir durumda mı sizce sormak istedim.

Bana gelecek olursak, eşim burada kalmak zorunda ve ben memlekete gidersem benimle gelemez haliyle. Üstelik uçuş izni yüzünden en geç 35.hafta sonunda gitmem lazım ki nerden baksan 1 ay orada kalmak zorunda olurum. Doğumdan sonrası da var bi de düşünün. Eşimin işleri yüzünden doğuma bile hemen gelemeyebilir, babasının doğumda olmaması garip olmaz mı? Hem bilmiyorum ben mi duygusal bakıyorum ama eşimden ayrı olmak istemiyorum son haftalarda.

İlla annen gelmek zorunda mı tek başına idare et diyecek olanlara da şöyle söyleyeyim. Eşimin annesiyle problemliyiz biraz. Doğuma gelecek kendisi, torun diye şimdiden çıldırıyor zaten. O gelmeyecek olsa neyse ama kayınvalidem ile yalnız kalmak istemiyorum. Lohusa psikolojisi ile çekemem onu, başka birileri olsun istiyorum yanımda. E eşime annen gelmesin diyemiyorum çünkü onun da torunu ayrıca sana yardımcı olsun tek yapamazsın diyecek biliyorum. Tüm bunları, eşimin annesiyle yalnız kalmak istemediğimi annem biliyor üstelik, buna ne kadar önem verdiğimi de.

Şimdi kalkmış bana çocukların düzeni bozulur sınavları var 1 hafta kalamam gel sen burada doğur diye tutturuyor. Allah aşkına kolay mı eşimden ayrı olmak, hamile halimle yolculuk sonra ufacık bebekle geri dönmek? Ben mi bencillik ediyorum?
Yanlış anlamayın ama ben gelirsem kardeşlrnin düzeni bozulur diyorsa anneniz, orda doğum yaptığınzda da koşturmacadan aynısını diyebilir. En iyisi evinzde eşinizle olmanız. Kayınvalidenizlede aranz kötü olsada oda bi anne değil mi destek olmaz mı yani? Siz annenize kırılmakta haklısınız ama belli olmaz o zaman gelince dayanamayıp yanınızda kendi durmak isteyebilir

en mantıklısı evinde dogurmak inan bana biz kadınlar anneler çok güçlü canlılarız ,
yemeğide dertetme ev yemeği yapan bir yerle konuş sana öglen akşam yemeğini getirsin ,mis gibi ye
kimyon çayını iç yat çamaşırları eşin makınaya atsın aksamları sersin kafan rahat olur en azından ,

Bence de gitmeyin evinizde kalın. Eşiniz özelde mi devlette mi bilmiyorum ama babalık izninden sonra alabildiği kadar yıllık izin alır onu da vermezlerse sorun çıkarırlarsa gerekirse birkaç gün raporla izin alır siz toparlanasıya kadar yanınızda olur. Anneniz sizin yanınıza gelerek rahatını bozmak istemiyor siz oraya giderseniz hem herkesin rahatı daha çok bozulur hem de dönüşte bebekle yolculuk zor olur.
Orda düzeni daha çok bozarsınız gelen giden misafiri bitmez bebegin gürültüsü vs bitmez rahatsız olur kardeşleriniz. Doğum sonrası hormonlar sebebiyle insan çok alıngan oluyo bu tip sebeplerden dolayı alınabilirsiniz. Hiç strese girmeyin sütünüz etkilenmesin. Evde ilk günleri haftaları eşinizle geçirin eşiniz işe döneceği zaman hala birilerine ihtiyacınız olursa kayınvalideyi çağırırsınız. Başlarda kendi rutininizi oluşturunca kendinize güveniniz gelir kayınvalide bisey dese de takmazsınız.

Bedenen ve ruhen zayif olmakmi :KK57:
Sanirim dokuz aylik halinizle mutlusunuz
Ben dogursamda kurtulsam bi rahat rahat hareket etsem diye dua ederdim
Ve en enerjik zamanim cocuk dogduktan iki uc gun sonraydi
İnsan rahat rahat yurumeyi egilmeyi kalkmayi ozleyebiliyo mesela
Doguma bela olarak degilde bir kurtulus olarak bakmani oneririm
Hamilelik cok zor cunku

Zorunlu haller hariç o da doğuda ücra bir yerde olursunuz galan ben doğumun başka yerde yapılmasını doğru bulmuyorum lohusa kafasıyla ben kendi annemi bile istemedim eşim en büyük destekçimdi annem 1 hafta kaldı gitti ondan sonra bebeğimi hep tek başıma yıkadım eşimle hallettik bir şekilde doğumda eşim olmasaydı olmazdı yani kesinlikle olmalı anneniz ne kadar kalabiliyorsa kalsın gitsin

Back
X