Haklisiniz. 1961 dogumlu ama 63 lu oldugunu soyluyo inanin yaşından bende emin degilimDikkatimi bir şey çekti. Anneniz sizi 16 yaşında doğurmuş. Şuan 38 yaşında olduğunuzu söylemişsiniz. O zaman şuan anneniz 57 değil 54 yaşında olmalı.
O zaman siz bilirsiniz ikiniz mantıklı bir karar verirsiniz umarim. Allah yardımcınız olsun..Kardeşim çok mantıklı ice kapanik ve sabırlı biri. Öfke kontrolunu kaybedecek biri degil ayrıca cocukken o da birazini biliyordu.
Annemden ziyade yanindaki engelli kizkardesime üzülüyorum. Kızkardeşim icin anneme daha da cok destek olmaya çalıştımAnnenize olan öfkenizle hareket etmeyin lutfen. Erkek kardesleriniz biz bayanlar kadar merhametli olmayabiliyor. Cok agir bir konu. Ama yolunuza devam etmelisiniz. Bu yasa gelmissiniz sukur. Varliginiz annenize bagli degil. Cok da dert etmeyin artik onu. Onun secimi, onun hayati. Ceremesini cekmissiniz elbet ama elden gelen bir sey yok. Ya onu kabul edin ve ozel hayatiyla ilgilenmeyin ya da tamamen hayatinizdan cikarin. Olan size olur manevi anlamda...
Kendisimi dunyanin en fedakâr annesi olarak görüyor hasta bi adama ve cocuklara baktim okuttum diyorHer doğuran anne mi ya?
Annelik mi bu?
Üstelik yuva yıkan bi insan bu kişi
Sizin yuvanızı yıkan biri olsa ne düşünürdünüz?
Çocuklarını küçüklükten beri böyle şeylere şahit olarak bütüyen ve yaşlanmasına rağmen buna devam eden bi insana hiçbir şey değmez. Karısı sizi bulmuş söyleyecek söylese ne olur ki bu şekikde annenizle ilişkinize devam ederseniz ödüllendirmiş olursunuz. Silerdim ben böyle bi kadını.
Bizi buyuttu analik hakki var. Birde yanında kardeşim varAyrıca para ihtiyacını neden karşılayacaksınız evli sevgilisiyle daha çok gezsin tozsun diye mi?
Kirici konusmayin rica ederimAyrıca para ihtiyacını neden karşılayacaksınız evli sevgilisiyle daha çok gezsin tozsun diye mi?
Bizi buyuttu analik hakki var. Birde yanında kardeşim var
Kirici konusmayin rica ederim
Esime aciklayamam başıma kalkar. Babamin vefatindan 1 yil sonrasi bile olsa yalniz birakmami istemez. Cünkü eşim kendi annesine aşırı duskunKonunun hassasiyeti ortada. Aciklayip aciklamamak size kalmis. Gecmisten gelen yaralariniz oldugunu ve bu yaralari kapatmadiginizi soyleyebilirsiniz. Daha ne denir ki? Esiniz de saygi gosterip insallah kaşımaz.
Bende onu diyecektim kardesin biliyordur zaten.Peki hic konusmadiniz mi neden insanlarin yuvasini yikiyorsun diye.Bence kesinlikle esinize anlatmayin.Kardeşim çok mantıklı ice kapanik ve sabırlı biri. Öfke kontrolunu kaybedecek biri degil ayrıca cocukken o da birazini biliyordu.
0 zaman ben size sormamış farzedinSizce nasıl davranmalı diye sormuşşunuz bende fikrimi söyledim?
Anneniz harika bi kadın o zaman neden sordunuz ki :)
Yaptıkları doğru mi deseydim anlamadım ki fikrimi söyledim
Eşime anlatamam. Annemle detayli hic konusmadimBende onu diyecektim kardesin biliyordur zaten.Peki hic konusmadiniz mi neden insanlarin yuvasini yikiyorsun diye.Bence kesinlikle esinize anlatmayin.
Allah razı olsun ama çok zor bi durum. Cozumunu bulamadım yillardirO zaman siz bilirsiniz ikiniz mantıklı bir karar verirsiniz umarim. Allah yardımcınız olsun..
Çözüm aramaktan vazgeçmelisiniz belki de .. Kendi mutluluğunuza odaklanin.Allah razı olsun ama çok zor bi durum. Cozumunu bulamadım yillardir
Aynen oyle. Annemin degisebilecegine ihtimal vermiyorum. Ama son kez ayar vermek olabilirYillarin verdigi yorgunlukla savasacak haliniz kalmamis... Yoksa annenizin gorustugu adami bulup annenizden uzak durmasiniz soylemenizi isterdim, annenize de son bir ayar cekmenizi. Madem erkek kardesiniz bir kisim biliyor, birlikte annenizin karsina gecip adamla da karisiyla da konustugunuzu, bu isin bittigini, artik kendine gelmesini soyleyebilirdiniz(belki kac defa yaptiniz bilmiyorum)
Degismeyeceginden eminseniz kizkardesiniz icin destege devam...
Iyi gunumde coooook iyi ama zor gunumde destekçim olmadı. Cocukken anlasamazdik cunku hep yargilar eleştirirdi. Evliligimde pek destek goremedigim icin artik derdimi anlatmiyorum. Cocukken hayatima cok karisirdi. Hep yön verirdi zorlardı. Artik yonlendiremiyor cunku izin vermiyorum.Eşim anneme mesafeli davranislarindan hoşlanmıyorAnneniz bu konuyu bir kenara koyarsak nasıl birisi? Size ,eşinize karşı nasıl davranıyor?
Bugun olanlardan haberim yokmuş gibi mi davranayim yoksa yuzleseyim mi?Çözüm aramaktan vazgeçmelisiniz belki de .. Kendi mutluluğunuza odaklanin.
Yine zor zamanında yaninda olursunuz ama mesafeli olun..
Bazen bu tür uc noktalarda ki davranışlar eski adıyla manik depresif bozukluktan kaynaklanıyor olabiliyor.Manik donemde kimisi asiri alışverişe ,kimisi kumara, kimisi de cinsel olarak sık partner değiştirmeye meyledebiliyorZor bir durum. Ama bana kalsa eşinizle erkek kardeşinize anlatmayı derim. Hem kardeşinize niye anlayacaksın iz ki paylaşmak için mi, karar vermek için mi?
Annenize gelince ... en zor kısmı..
Vicdanınızla ahlaki değerler çatışıyor hele ki bu çatışma anne içinse çok çetin geçtiği ortada.
Bir psikiyatrist goturseniz.. çözüm olur mu bilmiyorum ama sorunun kaynağını bulursanız belki düğümün ucunu da bulursunuz çözmek için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?