Yüzleşmek yerine mektup yazarak anlatın bence.. Cunku karşılıklı iletişim etkili olmayabilir.. Aranızda tartışma çıkabilir. Mektupta güzelce içinizi dökersiniz. Etkili duygu dolu ve beklentileri içeren bir mektup..Bugun olanlardan haberim yokmuş gibi mi davranayim yoksa yuzleseyim mi?
Öyleyse gitmeli bir uzmana .. tedavisi var.mı bilmiyorum ama en azından psikolojik rahatsızlığı hafifletilebilir herhalde..Bazen bu tür uc noktalarda ki davranışlar eski adıyla manik depresif bozukluktan kaynaklanıyor olabiliyor.Manik donemde kimisi asiri alışverişe ,kimisi kumara, kimisi de ci8iinsel olarak sık partner değiştirmeye meyledebiliyor
Hem o da bilsin herseyi yillarca ben bildim ben ustlendim bu derdi hem de çözüm bulabilir miyiz ikimiz diye cunku kardesim annemle mesafe koyunca soracak zaten..Zor bir durum. Ama bana kalsa eşinizle erkek kardeşinize anlatmayı derim. Hem kardeşinize niye anlayacaksın iz ki paylaşmak için mi, karar vermek için mi?
Annenize gelince ... en zor kısmı..
Vicdanınızla ahlaki değerler çatışıyor hele ki bu çatışma anne içinse çok çetin geçtiği ortada.
Bir psikiyatrist goturseniz.. çözüm olur mu bilmiyorum ama sorunun kaynağını bulursanız belki düğümün ucunu da bulursunuz çözmek için...
Yillarca surebiliyor mu?Bazen bu tür uc noktalarda ki davranışlar eski adıyla manik depresif bozukluktan kaynaklanıyor olabiliyor.Manik donemde kimisi asiri alışverişe ,kimisi kumara, kimisi de cinsel olarak sık partner değiştirmeye meyledebiliyor
Okuma yazmasi yokYüzleşmek yerine mektup yazarak anlatın bence.. Cunku karşılıklı iletişim etkili olmayabilir.. Aranızda tartışma çıkabilir. Mektupta güzelce içinizi dökersiniz. Etkili duygu dolu ve beklentileri içeren bir mektup..
Ikna edemedimÖyleyse gitmeli bir uzmana .. tedavisi var.mı bilmiyorum ama en azından psikolojik rahatsızlığı hafifletilebilir herhalde..
Hastalığı devam ettigi sureceYillarca surebiliyor mu?
-tek başıma degilde kardeşimle konusmayi düşünüyorum tek basima konusamam gibi geliyor. Icim icimi yiyecegine annem bildigimi bilsin istiyorum.Çok zor bir durum. Allah yardımcınız olsun. Size akıl veremem, herkes kendi durumunu en iyi bilendir ancak yerinizde olsam ne yapardım diye düşündüm.
- öncelikle kendisiyle açık açık konuşup herşeyi bildiğimi ve son bir şans vererek bu ilişkiyi bitirmesini söylerdim. Biliyorum, çok zor bir yüzleşme olacaktır ancak vicdanen rahat etmeniz için bence son bir yüzleşme gerekli.
- eğer beni dinlemez ve aynı davranışlara devam ederse sanırım ben hayatımdan çıkarırdım. Özel günlerde arar sorardım. Gerisine karışmazdım. Ancak zor durumda olursa elbette el uzatırdım.
- maddi yardımı ise bütçem müsade ettiğince asla kesmezdim.
Tedavi olmayi reddettigi surece bu hastalikla yasayacak demekkiHastalığı devam ettigi surece
depresyon ile yerdegistirerek devam edebiliyor.Sadece bazen dışardan bakıldığında saglikli gibi duran kisilerin aslında "sağlıklı" olmadığını söylemek istedim.
Bende oyle dusunuyorum ama uygulayabilecekmiyim bilmiyorum. Aslinda annem cok dominant dindar zeki ve sinirli bi kadin ama bu konuda zaafi var. Cocukluktan beri erkeklerden hep nefret ettim sebebi annem.Zor bir durum öncelikle eşinize bundan bahsetmeyin ne olursa olsun bu annenizin özeli. Bence yapılacak en doğru şey annenizi karşınıza alıp yaşadığı hayatı yargılamadığınızı ama bunun sizin ahlaki değerlerinize ters olduğunu ve sizi yıpratıp yorduğunu, bundan sonra tedavi olursa yanında olacağınızı eğer reddederse artık yapabileceğiniz birşeyin kalmadığını ve görüşmek istemedinizi açıkça söylemek.. Kardeşiniz de sorarsa nedenini annenizle aranızda olan fikir ayrılıklarının artık dayanılmaz bir hale geldiğini bu yüzden görüşmek istemediğinizi söyleyebilirsiniz.
Zaman zaman anlamistir ama kendini ifade edebilen bi insan degildi. Annem babama cok iyi baktı bebek gibi. Bizedr hep mukemmel anne oldugunu empoze etmeye çalıştı. Ama babama sadık olmadi. Aslında babamin ölümü bi kurtulustu. Ben hep babannemi ornek aldım ALLAH rizasi için yaptım. Annem hep erkek cocuklarina yatırım yapmak istedi ve yapti ama simdi kız cocugu başkaymış deyip gece kalkip hep dua ettigini soyluyorAllah yardımcın olsun çok zor bi durum !! Annen annelik yapamamış ama sen evlatlık yapmışsın hemde fazlası ile ... Babana acıdım ben ençok ? Acaba o fark Ettimi annenin yaptıklarını ?
Baktı senden başka kimseden fayda yok dua ediyorum diye seni kandırıyır bence ... Ya bilmiyorum ne desem annen sonuçta ... Maddi destek devam etmeli ama bi gönderde babana yaptı bunu istediği kadar iyi baksın kalbi kırıldı Ada'mın belki o ifade edememiş ama sen onun için söyle diyorum ipleri kopar !! Çok Zo işte aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyıkZaman zaman anlamistir ama kendini ifade edebilen bi insan degildi. Annem babama cok iyi baktı bebek gibi. Bizedr hep mukemmel anne oldugunu empoze etmeye çalıştı. Ama babama sadık olmadi. Aslında babamin ölümü bi kurtulustu. Ben hep babannemi ornek aldım ALLAH rizasi için yaptım. Annem hep erkek cocuklarina yatırım yapmak istedi ve yapti ama simdi kız cocugu başkaymış deyip gece kalkip hep dua ettigini soyluyor
Aminn. Cok zor bir durum anlatilacak gibi degil utanç kaynagi.Benim annemin daha iyi versiyonu Allah bize sabır onlara haya versin
Aynen oyle cook zor. Babamın vefatindan sonra yapma bari. Nasil bir hayasizlik aklim almiyor.Baktı senden başka kimseden fayda yok dua ediyorum diye seni kandırıyır bence ... Ya bilmiyorum ne desem annen sonuçta ... Maddi destek devam etmeli ama bi gönderde babana yaptı bunu istediği kadar iyi baksın kalbi kırıldı Ada'mın belki o ifade edememiş ama sen onun için söyle diyorum ipleri kopar !! Çok Zo işte aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık
Sizi cok iyi anliyorumAminn. Cok zor bir durum anlatilacak gibi degil utanç kaynagi.
Su an kendimi biraz daha iyi hissediyorum gozlerim şişmiş ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?