- 11 Ağustos 2016
- 1.524
- 1.501
- 133
Erkek kardeşine anlatma, gerek yok. Ne yapacak ki zaten. Annenin özel hayatına da karışma. Nasıl istiyorsa öyle yaşasın. Koskoca kadını değiştiremesin. Sen kendi hayatına o da kendi hayatına baksın.38 yaşında hayatin en büyük imtihanlarindan geçmiş bir insanim.
Konuyu kimseye anlatacak gücü kendimde bulamiyorum. Sorun annem...
15 yaşındayken hafif zihinsel engelli bir insanla zorla evlendirilmis. 1 yıl sonra ben doğmuşum. Annem bosansam mi diye aklindan gecerken bi cocugu daha olmuş ve cocuklari icin bosanamamis zaten gidecek yeri de yok. Ben 13 yaşımdayken hatırlıyorum erkeklerle telefondaki muhabbetlerini. Sonrasinda aldatmalarini. Yillarca annem hep nefsinin pesinde gitti. Cocukken derdim keske yaşlansa da biraksa. Kac kez yüzleştim, yapmayacam dedi ya da kabul etmemeler... unv okurken 4 yil annemin hatasindan dolayi hic ama hic konuşmadım. Su an 57 yaşında babam 1 yıl önce vefat etti zaten annemin hesap verecek kimsesi olmadi babam engelli oldugu icin. ama bugün cep tel konusmalarina kulak misafiri oldum. Konuştuğu kişi erkek. Eşiyle konusmalarini anlatiyor. Sanirim onun karısı bu durumdan haberdar olmuş ve anneme hakaret ve tehdit ediyor. Benim adımı soyadimi ogrenmis bana soylemekle tehdit ediyor. Eşini annemle gördü ya da duydu , bilemiyorum...
Butun aksam ağladım nasil davranacagimi bilmiyorum ustelik annem maddi yonden bize muhtaç ve ben aliyorum ihtiyaclarini. Yarin erkek kardesime anlatmayi düşünüyorum.
Gerekirse annemi bir daha asla gormemeyi..
Sizce nasıl davranilmali?
Hayatımı mahvedecek zatem o adamin karisi benim adimi öğrenmiş annemi anlatacak galiba cocukkende annemi anlatan insanlar olmuştu cok utanmıştım. Niye hep ben utâncla yasayayım onun hatasinin bedelini ben mi ödeyecemAllah hidayet , akil fikir versin, sizinde yardimciniz olsun.. Babanizin durumu tabiki annenizin davranislarini hakli cikarmaz.. Kesinlikle ciddi bir konusma yapin kabullenmiyorsa ayni seylere devam ediyorsa irtibati kesmekte yarar var bu sekilde sizin de hayatinizi mahfedebilir. Gerekirse maddi yardima devam edin ama manevi anlamda arayi açin
Daha önceden söyledik evlenebilirsin dedik, 'ben evlenmem' demisti. Simdi yüzleşince tekrar söyleyecem neden evlenmiyorsun diyecem.çocukken zorla gelin edilmiş ( engeli nedir bilemiyorum ama) belki de zoraki bi evliliğe tutsak kalmış. Ne bileyim, tamam yaptığı hata ama ne bileyim yani yaa içimin bi yanı suçlayamadı nedense. Yaptığı kabul edilemez ama kadının da ömrü nasıl heba olmuş aslında.
Karşına al konuş derim ben. İsterse evlenebileceğini ama bu yaptığının doğru olmadığını falan söyleyebilirsin.
Psikolojisinin iyi olmadigini bende düşünüyorum. Dualariniza ihtiyacım var imtihanim cok ağır. Bazen tayin isteyip bu şehirden uzaklasmak istiyorum sıkıntısı beni buluyor. O adamin karisi karsima çıkarsa ben naparim annemin ahlaksizligini nasil aciklarimAnnenizin belli ki psikolojik sorunları var , anneniz ve sizin icin dua edicem..!
Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah umarım bu kötü günlerin en kısa zamanda biter de feraha erişirsin..!!!
Degismeyecegini biliyorum ama pislikleri beni bulsun istemiyorum. Ayrıca hic birşey yokmuş gibi evlatlik yapmak da zoruma gidecek. Napacagimi bilmiyorum aslindaErkek kardeşine anlatma, gerek yok. Ne yapacak ki zaten. Annenin özel hayatına da karışma. Nasıl istiyorsa öyle yaşasın. Koskoca kadını değiştiremesin. Sen kendi hayatına o da kendi hayatına baksın.
Annem zor bi hayat yasadi ama başkalarının hayatını zorlastirmasin. Simdi cocuklarim bana bakiyor deyip köşede guzel guzel otursun istiyorum. Rahatsizim yillardir yapmasindan sanirim mesafe koyacam tabi sebebini soylemek zorunda kalacamAnnen yuva yıkıyor diyenlere soruyorum bu yuvayı tek başına mı yıkıyor acaba? Görüştüğü erkekler heralde çok masum ve anneniz kandırıp yuvalarını yıkıyor.O erkekler de suçlu.Bu tür her olayda kadına yuva yıkıyor demeyi bırakın.
Anneniz çok zor bir hayat yaşamış ve yaşıyor.Bunları normal bir ruh sağlığıyla yaptığını düşünmüyorum.Rahatsızsanız görüşmeyin ama maddi yardım etmeye devam edin.
Benimde cok zor bi hayatim oldu. Annem sevmedigimi bildigi halde bu adamla evlenmezsen hakkimi helal etmem dedi ve beni eşimle evlenmeme mecbur birakti bosanmak istedim sevemedim dedim. Kim seviyor ki dedi bana destek olmadi. Hep beni suçladı. Kendi istemediği bi hayata mahkum oldu ama beni de mahkum etti.Annem zor bi hayat yasadi ama başkalarının hayatını zorlastirmasin. Simdi cocuklarim bana bakiyor deyip köşede guzel guzel otursun istiyorum. Rahatsizim yillardir yapmasindan sanirim mesafe koyacam tabi sebebini soylemek zorunda kalacam
Annenin davranışı senin evladı olmanla ilgili değil. Sen yine evlatsın. Çapkınmış işte, öyle kabul et onu. Benim teyzem var. 8 defa evlenip ayrıldı, sevgililerini saymıyorum bile ama severim kendisini .Degismeyecegini biliyorum ama pislikleri beni bulsun istemiyorum. Ayrıca hic birşey yokmuş gibi evlatlik yapmak da zoruma gidecek. Napacagimi bilmiyorum aslinda
Ben mi destek alayim annnem mi almali anlamadim. Annem asla yanaşmıyor. Sorunun kaynagi annem. Ben gitsem psikiyatriste işe yarar mi acaba?Çocuk yaşta zihinsel engelli biriyle zorla evlendirilip normal bir psikolojiye sahip olması garip olurdu. İnsanlar genellikle yaşadığını yaşatma eğiliminde, o yüzden sadece kendi hayatı kötü gitmiyor; hayatına giren herkesin hayatı zincirleme etki altına giriyor.Sizin de öyle olmuş. Kimsenin duasıyla hallolacak bir sorun değil bu. Profesyonel destek alın.
Annemde evlenip ayrılsin ama evli erkeklerle beraber olup bana da bulaşmasın. Boyle bir annem olsun istemem. Namuslu olsun. Adamin karisi falan beni aramakla annemi tehdit ediyorAnnenin davranışı senin evladı olmanla ilgili değil. Sen yine evlatsın. Çapkınmış işte, öyle kabul et onu. Benim teyzem var. 8 defa evlenip ayrıldı, sevgililerini saymıyorum bile ama severim kendisini .
Amin. Degisecegini sanmiyorum. Anne ve babadan yana hiç şanslı olmadim. Başkalarının annesi cocuklarinin hayatini kolaylaştırırken benim annem zorlaştırdı. Anneannem annesiz büyümüş cocuklarina da sevgi göstermemiş. Annem de sevgiye aç olunca dışarıda aradı ama bizide harcamış oldu. Hep anneme benzemekten korkmusumdur. Bi de ona sorsaniz dunyanin en fedakâr en iyi en mukemmel annesi. Kimseyi begenmez hep elestirir bizi bile.çok üzücü bi durum Allah yardımcınız olsun umarım annenızın bu hareketleri değişir
Canim seninde soyledigin gibi sevgiye ac buyumus ve en basindan beri pskoljk sorunlari baslamis diye dusunyrm annenin bi psklogla gorusmesi sart onu ikna edeblrsen belki duzelir sorunlarinizAmin. Degisecegini sanmiyorum. Anne ve babadan yana hiç şanslı olmadim. Başkalarının annesi cocuklarinin hayatini kolaylaştırırken benim annem zorlaştırdı. Anneannem annesiz büyümüş cocuklarina da sevgi göstermemiş. Annem de sevgiye aç olunca dışarıda aradı ama bizide harcamış oldu. Hep anneme benzemekten korkmusumdur. Bi de ona sorsaniz dunyanin en fedakâr en iyi en mukemmel annesi. Kimseyi begenmez hep elestirir bizi bile.
Annenizi kastetmiştim.Ben mi destek alayim annnem mi almali anlamadim. Annem asla yanaşmıyor. Sorunun kaynagi annem. Ben gitsem psikiyatriste işe yarar mi acaba?
Evet haklısınız bu durumda.Annemde evlenip ayrılsin ama evli erkeklerle beraber olup bana da bulaşmasın. Boyle bir annem olsun istemem. Namuslu olsun. Adamin karisi falan beni aramakla annemi tehdit ediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?