Annemin yasattiklari...

Böyle anne olmaz fazla rahat etmiş aklı başka şeylere gitmiş elini eteteği çek Aklıma başına gelsin

Emin olun annenizin bir suçu yok. O hala 15 yaşında bir ergen. Hiç yasayamadiklarini bu yolla yaşamaya çalışmış. Suçu onda değil onu zorla evlendirenlerde arayın.

Canim seninde soyledigin gibi sevgiye ac buyumus ve en basindan beri pskoljk sorunlari baslamis diye dusunyrm annenin bi psklogla gorusmesi sart onu ikna edeblrsen belki duzelir sorunlariniz
Ikna olup gidinceye kadar görüşmemeyi düşünüyorum. Iyilesmesi lazım onun yaptiklari yüzünden bizimde psikolojimiz bozulmasin

Kendi adima konuşayim annem böyle bir jnsan olsaydı muhtemelen sizden daha da ofkeli olurdum.

Ama 3. Bir goz olarak bakınca olaya kucuk yasta zorla evlendirilmis bir kadin. Sirf ona bicilen hayati yasamadigi icin suclu mudur benim gozumde değildir.

Sorunuza cevabim sizin hissettiklerinizle ilgili eger kendinizi kötü hissettiriyorsa bu durum maddi desteginizi kesmeyin ama annenizle gorusmeyi kesin. Ama eger vicdaniniza agir gelmiyorsa bu saatten sonra bosverin.

Yillardir aliskin olduğum bir durum olduğu için çok ofkelenmedim zaten degisecegini dusunmuyorum. Biz bekar iken annemin en deger verdigi arkadaşları yaptıklarını duymuslar annemle bi daha hic görüşmediler ama annem yine vazgecmedi vazgeçmemiş dun bi kez daha anladim
Kendimi kotu hissediyorum vicdanim rahat değil bi süre görüşmesem belki durulur bilemeyorum

O zaman bosverin. Bir süre gorusmeyin bu olaya da karismayin. Su akar yolunu bulur. Gorusmek isterseniz gorusursunuz.

Emin olun annenizin bir suçu yok. O hala 15 yaşında bir ergen. Hiç yasayamadiklarini bu yolla yaşamaya çalışmış. Suçu onda değil onu zorla evlendirenlerde arayın.

Ikna olup gidinceye kadar görüşmemeyi düşünüyorum. Iyilesmesi lazım onun yaptiklari yüzünden bizimde psikolojimiz bozulmasin

evet zorla evlendirilmiş, zor olmuş hayatı ama bu "evli" insanlarla olmasını gerektirmez
o zaman gitsin bekar insanlarla olsun
bence yaptığı en büyük ayıp burada
bir de siz küçükken sizin yanınızda, sizin duyabileceğiniz şekilde yapması da büyük hata
bunların sebebi zorla evlendirilmiş olması ile açıklanamaz bence

psikoloğa gitmek de çözüm olmaz, sanmıyorum
verilen ilaçları düzenli kullanmak, o ilaçların verdiği depresif duyguları bastırmak, düzenli olarak seanslara gitmeye devam etmek...zor yani, çok zor

sanırım ben olsam uzaktan takip etmekle, maddi destek olmakla ve ancak bana gerçekten ihtiyacı olduğunda yanında olmakla sınırlardım ilişkimi

edit: tabi ne olursa olsun psikoloğu denerdim umudum olmasa da

Zaten bende evlenmeyi degil de gizli gizli istedigiyle beraber olmasini anlayamiyorum bu nasil bi seydir ki cocuklarinin alninin egmesine degecek bisey aklım almıyor. Yıllardır mukemmel insanmis gibi gosterip gizli ayiplarini yapmamış gibi davranmasi hep çok cektiginden yakinmasi artık iyi niyetimizi suistimal ediyor diye dusunmeye başladım.
Anladigim kadariyla anneme bu durumdan haberdar olduğumu tedavi olmasi gerektigini ve mecbur kalmadıkça görüşmeyeceğimi soylemeliyim.
Bu durumu yakinlarima izah etmek zor olacak

Elbette gerektirmez. 3lbette aynı şeyleri yaşayıp normal bir hayat surenler de var ama herkesin yapısı aynı değil. Emin olun benzer durumda o kadar çok örnekle karşılaştım ki . Kaç yaşına gelirse gelsin mental olarak olgunlasamiyorlar ve tabiri caizse hep ergen olarak kalıyorlar. Bunu buradan anlatması inanın çok zor. O kadın normal bir çocukluğa ve gençliğe sahip olsaydı vok büyük ihtimal normal bir yaşam sürecekti.

Yani bildiklerimi bilmiyormus gibi mi davranayim?
Hayır tabii ki bu onun yaptıklarının yanlış olduğu gerçeğini değiştirmez. Bence yüzlersin ve bir psikologa görünmeye ikna edin. Hissettiklerinizi anlatın. Ama bana kalırsa önce siz bir uzmana danışıp asıl ondan tavsiye isteyin.

Bu olayda anneniz de mağdur kusura bakmayın da. 15 yaşında istemediği biriyle zorla evlendirilmiş, gidecek yeri olmayan zavallı bir kadın. Boşanamamış. Üstelik zihinsel engelli dengi olmayan biriyle evlenmiş ve düzgün ve doyurucu bir evlilik hayatı da olmamış.
Evet yanlış gelebilir size ama onun hayatı bu. Evli insanla ilişki yaşamak ahlaken size doğru gelmeyebilir. Ama annenizin hayatı bu. Güzellikle vaz geçirmeye çalışın ama iletişiminizi koparıp kötü muamele etmenizi gerektirmez.
Ayrıca tek suçlu da anneniz değil sonuçta anneniz kimseyle zorla ilişki kurmuyor.
Anneniz size ve kardeşine karşı ihmalkar ve kötü bir anne olmadığını varsayıyorum tabii.

Akrabalariniz duymadi mi? Sonucta arkadaslari bile duymuş. Bence gorusmeyin. Allah korusun o kadar evli erkekle beraber olmus ya kucukken size bir şey bile yapabilirlerdi. Size zararı olur. Maddi desteği çekmeyin.

Çok zor bı durum Allah yardım etsin büyük konuşmiyim ama, bende öyle anneyle konuşmaz görüşmezdim parada vermezdim insan yaşından başından utanmasi lazım evlenmek istiyosanki babanız yeni vefat etmiş evlenir.
Böylle milletin yuvasına yılan gibi süzülmeye ne gerek var ya kaç yaşında kadınsın Allah ıslah etsin sizide eşinize ailesine karşı mahcup eder bu durum üstelik erkek evladın var senin evlenme çağında sen fingirdeme peşindesin bı ayağı çukurda ya çok sinirlendim kusura bakmayin

Siz çok haklısınız tamamen haklısınız fikrinizde ama yalnız bırakmak yerine doğruya yöneltilebilir mi diye düşündüm ama zaten anladığım kadarıyla da herşeyi yapmışsınız

Evet haklısınız ama birazda bizi düşünsün çevreye eşime karşı mahcup olmak da var

Akrabalariniz duymadi mi? Sonucta arkadaslari bile duymuş. Bence gorusmeyin. Allah korusun o kadar evli erkekle beraber olmus ya kucukken size bir şey bile yapabilirlerdi. Size zararı olur. Maddi desteği çekmeyin.
Bilmiyorum duydularsa da haberim olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…