- Konu Sahibi zalimhayat_82
-
Sana da helal olsun anneciğinin elinden tutmuşsun. Atladım sanma sakın. Allahım razı olsun ne hayırlı evlatsın.
Zaten bakıyorum da böyle annecim,babacım diyenlerin hep ailesinde sorun çıkıyor.
Evlat anayı babayı sallamayınca aile dört dönüyor yavrum diye.
Hepimiz imtihandayız yani.
Para yardımı konusunda hemfikirim.
Ben muhtaçken bana elini uzatmayan babaya 1 liramı vermem.
İlla hayır yapılacaksa Lösev var.
Beter olsun demem hiç kimseye de. Allahım bana ve sevdiklerime uzak tutsun yeter. Neydi o,çarşısına pazar versin!
Annem yıllardır süren huzursuzluğun,kavganın sonunda boşanma kararı aldı,babam istemese de ayrılmayı annem çok istiyor,ben de ayrılmalarını istemiyorum ama annem çok çektiği ve mutlu olmasını istediğim için sesimi çıkarmıyorum
Ama aklımda sürekli düşünceler var.belki artık kavga içinde olmucaz,asık surat görmücez,günlerce küslük olan huzursuz bir ortam olmucak ama ben hem annemi hem babamı ayrı ayrı düşünücem
Babam çok çektirmiş olmasına rağmen,biz çocukken bizle ilgilenmeyip ailesine ve arkadaşlarına düşkün olmasına rağmen,anneme iyi bir eş olmamasına ve sorumsuz olmasına rağmen ben yine de babam için üzülüyorum
Ev işi bilmez,yemek yapmayı bilmez,yarın öbür gün yaşlanıcak elden ayaktan düşücek,hasta olduğu zamanlar olucak yanında kim olucak diye sürekli düşünüyorum
Benim de çoçuğum var ya başka bir şehire gitmemiz gerekirse ya da şu an çalışıyorum evde yorgunluktan halim kalmıyor yani nasıl olucak
Babanda aklını başına alsaymış bunları düşünseymiş diyen olur haklı da ama işte ben yine de bir taraftan üzülüyorum,Kardeşim hiç üzülmüyor
Annem kendi işini kendi görür ki yarın öbür gün onu yanıma bile alırım ama babam?
Annesi babası boşananlar nasıl düzen kurdunuz,anneniz ve babanızla aranız nasıl,sorumluluklarınız?bana yol gösterir misiniz?
Amin Allah razı olsunöyle vallahi
sonuçta babadır dediler mi cinlerim tepeme çıkıyo babalık yapıyosan babasındır
merhamet hakedene verilir bencede
diğer babalar enayimiydi evliyken sevgili yapıp çocuklarını hiçe sayıp gezip tozmadı baba gibi baba oldukları için tabikide
zamanında görüp geçirince babaya bile eyvallahı kalmıyomuş insanın
çok teşekkür ederim
Allah annenize rahmet eylesin
gözümden yaş aktı vallahi
bence 3 kuruşu bile haketmiyor babanız bi garibanı sevindirin daha iyi
Zorunda kalınca ogrenir.Annem yıllardır süren huzursuzluğun,kavganın sonunda boşanma kararı aldı,babam istemese de ayrılmayı annem çok istiyor,ben de ayrılmalarını istemiyorum ama annem çok çektiği ve mutlu olmasını istediğim için sesimi çıkarmıyorum
Ama aklımda sürekli düşünceler var.belki artık kavga içinde olmucaz,asık surat görmücez,günlerce küslük olan huzursuz bir ortam olmucak ama ben hem annemi hem babamı ayrı ayrı düşünücem
Babam çok çektirmiş olmasına rağmen,biz çocukken bizle ilgilenmeyip ailesine ve arkadaşlarına düşkün olmasına rağmen,anneme iyi bir eş olmamasına ve sorumsuz olmasına rağmen ben yine de babam için üzülüyorum
Ev işi bilmez,yemek yapmayı bilmez,yarın öbür gün yaşlanıcak elden ayaktan düşücek,hasta olduğu zamanlar olucak yanında kim olucak diye sürekli düşünüyorum
Benim de çoçuğum var ya başka bir şehire gitmemiz gerekirse ya da şu an çalışıyorum evde yorgunluktan halim kalmıyor yani nasıl olucak
Babanda aklını başına alsaymış bunları düşünseymiş diyen olur haklı da ama işte ben yine de bir taraftan üzülüyorum,Kardeşim hiç üzülmüyor
Annem kendi işini kendi görür ki yarın öbür gün onu yanıma bile alırım ama babam?
Annesi babası boşananlar nasıl düzen kurdunuz,anneniz ve babanızla aranız nasıl,sorumluluklarınız?bana yol gösterir misiniz?
Tabiki de herkes için var ölümBabanızın geliri varsa evlenir yeniden, üstelik ölümlü dünya kimin kimden önce gideceği belli değil. Allah korusun boşanmamıs olsalar bile annenizin önden ölme ihtimali her zaman var, o zaman nasıl olacaktıysa şimdi de aynı olacak
Benim babam da sadece tost ve çay yapmayı bilir,özel olmazsa neden boşandılarAnnesi babası ayrı olan bir kız çocuğu olarak yazıyorum sana. Ayrılmaları yaklaşık 18 sene olmasına rağmen babam sadece çay koymayı ve tost yapmayı bilir. Kahvaltı ve akşam yemeği hep dışarıdan. Bunun yanı sıra bir dönem ailesiyle yaşadı. Ve bu dönem içinde önce dedim akciğer kanseri oldu. Bakacak kimse olmadığı için elimden geldiğince yanlarında olmaya çalıştım. Çok zorlu bir dönemdi. (Kafayı üşütmüş olması, süpürgenin içine çok afedersiniz ama idrarını yapmak istemesi, sürekli balgam çıkarması vs) oksijen tüpleriyle yaşadıktan sonra vefat etti. Birkaç sene sonra babaannem felç oldu. Lise son sınıfta okulu birkaç ay bırakıp ona da bakmak durumunda kaldım. Şimdi diyorum ki, annem babam hastalasa, dünyanın hangi şehrinde hangi durumda hangi konumda olursam olayım bırakıp gelir yine bakarım.. Çünkü yalnızlık insanların kaderi. Ileride benimde boşanıp yalnız kalmayacağımın, eşimin benden önce ölmeyeceğinin hiç garantisi yok. Yani sonuç olarak anne ve babanıza kötü günlerde siz bakmak durumundasınız kendi ihtiyaçlarını da umarım gidermeyi öğrenir..
Ne demek istiyorsunuz
Emekli maaşı varMaddi durumu nasıl haftafa iki üc için yardimci bulsaniz
Ben babama bakmaktan içim değil,ailece bir arada olmamayacımız için üzülüyorum bünün için istemedim ayrılmalarını ama annem çok istiyor bu yüzden annem mutlu olsun diye şu an birşey demiyorumsizin anneniz çok çile çekmiş diğer konularınızı da hep okudum ama yorum yapmadım
ama siz sürekli boşanmasalar durumundasınız,neden? babanıza ilerde kim bakacak korkusu değil mi bu?
anneniz bunca yıl o adamın eziyetini çekmiş,çilesini çekmiş,bakmış ve artık boşanıp rahat yaşamak istiyor
üzgünüm ama evladı olarak elbette siz bakacaksınız
Babaannem vefat etti sadece ablası var,rahatına çok düşkün nasıl yapar BilmemHerkes yaşadığını çekmeli, baban iyi bir baba ve eş olmamasının cezasını yalnız kalarak ceksin. Bence kardeşiniz cooook haklı. Siz annenize destek olun.
Zaten baba anlattığıniz gibi ailesiyle göbek bağını kesememiş biriyse annesine gider, onun dizinin dibinde mutlu mesut yaşar.
Ben babama bakmaktan içim değil,ailece bir arada olmamayacımız için üzülüyorum bünün için istemedim ayrılmalarını ama annem çok istiyor bu yüzden annem mutlu olsun diye şu an birşey demiyorum
İleri de nasıl olur?ya çocuğumun başka bir şehirde okuması gerekir ve yanına gidersem ya da ne bileyim bana birşey olursa ya da eşime bakma durumunda olursam yani insanın başıma herşey gelebilir nasıl olucak diyorum
Insan eti ağırdır ne demek?
Gercekten bilmiyorum. Bilmediğim icin sordum.Gerçekten bilmiyor musun ?
Googleye yaz hemen çıkar ..
Annemi babamdan çok düşünüyorum bizim için yaptığı fedakarlıkları asla unutamambabanı düşündüğün kadar anneni düşün ve kurtulması için çaba sarf et.
koskoca adam, hayatını kendisine adamış bir kadının hayatını karartırken ileride bunların olacağını düşünmeli ve ona göre davranmalıydı.
şimdi otursun yapsın kendi işlerini baksın başının çaresine.
senin annen hizmetçi mi ki babana bakmak zorunda olsun?? veya baban kör topal çolak mı??
Gercekten bilmiyorum. Bilmediğim icin sordum.
insan eti ağırdır
- 1.
bakmakla yükümlü olduğu kimselerin hizmeti, geçindirilmesi bir aileyi zaten çok yorar, buna bir de dışardan biri eklenmemelidir, bu yük aileye ağır gelir.- 2.
yatalak insanı kaldırmak, yatırmak, yatalağa bakmak zordur.
Anladim
Tesekkur ederim. Güzel bir sozmus ama. Begendim. :) hergun yeni birsey öğreniyorum kayinvalidem gözünde bir görünür var onun dedi o ne demek dedim oda guzelmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?