Bence aile denen kurumda yapılan en büyük yanlış otoritenin baba değilde anne olması. Eger otorite baba olsaydı anneler bu tür krizlerde ortamı yumuşatmaya çalışıp çocuklarına destek olurlardı fakat bizim böyle durumlarda orta yolu bulmamıza yardımcı olabilecek biri yok. Babam annemin gölgesinde yaşayan biridir. Kendisi olmaktan çok annemin ne dediğini nasıl dusunduğunu umursar ve bununla beraber benımser. Uyumlu bir çift olduklarını da dusunmuyorum. Bence ikisi de anne veya baba olmak ıcın yaratılmamıslar. Sonuclarına bızler katlanıyoruz.malesef bazı ebeveynlerde oluyor bu durum sizi anlıyorum
Hayır.Anne ve baba tarafından sıgara ıcen tek ınsanlar "ANNEM VE BABAM". Doğal olarak kimseyi de sigaradan kaybetmediler.bak şimdi aklıma geldi bizim bi komşu vardı babasını çok severdi akciğer kanserinden kaybetti sigaradan çocuklarına türlü baskılar yapardı sigara içerseniz sizi evlatlıktan reddederim diye. annende de var mı bu tarz bişey
Aslında biz böyle krizler yaşamadığımız da gayet eğlenceli bir aileyizdir. Babam,annem ben mesela bir masanın etrafında otururken rahatlıkla bana ilgisi olan erkeklerden veya benim hoslandığım biri varsa ondan konu açabilirim. Annemin tek hassas noktası var oda YALAN . Ben de sigara konusunda mecbur yalan soyluyorum ona. Ama dediğin gibi pek sevecen,hoşgorulu,yumusak kalpli biri değildir. Baskıcıdır.Dediğim dedik. Küçüklüğümğ hatırlamak dahi istemiyorum. Fakat annemin o zamanlara adını koyduğu şey "CAHILLIK". Bu kadar basit görüyor işte... Ben evlenmeyi kaçış olarak görmüyorum bence ekonomik hürriyeti kazanmak her seyın cozumu olabilir
O zaman yapabilecegin hiç bir şey yok .madem annen senin hayatında bir "olumsuzluk "ki bence böyle anlattığına göre .okulu bitirip kurtulmaya bakacaksin. Kaç sene sabretmissin 2-3 sene daha sabredebilirsin. Sonra uzak bir yerde kendine hayat kurarsin veya ayrı evde.babamı sorarsanız kendisi çok sakin ve rahat bir adamdır. Ne yaparsak yapalım kızmaz bağırmaz. Kendisi öğretmen. Annem babamın bu rahatlığından kendimi bildim bileli hep yakınır. Tüm sorumluluğu benim omuzlarıma yüklemiş der. Fakat kendisi tüm sorumluluğu aldığı için belki de babam böyle cunku okulda oğrencilerine çok ama çok sert. Bu durumu sorarsanız babam sadece iç çekiyor off diye. Arayı bulmasını bekliyorsanız beklemeyin annemi tanımıyorsunuz asla kendi düşüncelerinden vazgeçmez
Ben yaptıgımın cok yanlıs olduğunu bılıyorum. Belkı bırakıcam fakat annemın bu yaklasımı benı ınat ettırıyor.Bana bu konu yuzunden boyle davranması zoruma gıttığı ıcın bende bırakmayarak ona savas ılan edıyorum belkı de. Sizin dediğinizi de soyledım zamanında. Cevabı su oldu "Bende senın gıbı guzeldım sen benı hep boyle cırkın mı zannedıyorsun? Kuzenlerım yuzunden basladım. Çok pısmanım sımdı ıstesem de bırakamıyorum ama sen yolun basındasın bırakabılırsın.Benım yaptığım hatayı yapma ıstıyorum." Haliyle benim de verecek bir cevabım kalmıyor.aaa kendisi de içiyormuş bence sen kendin yaptığın şeyi nasıl bana yasaklarsın de. ben de sigara içilmesi taraftari değilim tabi resimde gördüğüme göre gençsin güzelsin bıraksan daha iyi ama zaten sen de bunu biliyorsun. sorun zaten annenin baskıcı olması
haklısınız artık kadınlar otoriteyi ele almış durumda kadınlar biraz daha hoşgörüyor hataları ama erkekler göremiyorBence aile denen kurumda yapılan en büyük yanlış otoritenin baba değilde anne olması. Eger otorite baba olsaydı anneler bu tür krizlerde ortamı yumuşatmaya çalışıp çocuklarına destek olurlardı fakat bizim böyle durumlarda orta yolu bulmamıza yardımcı olabilecek biri yok. Babam annemin gölgesinde yaşayan biridir. Kendisi olmaktan çok annemin ne dediğini nasıl dusunduğunu umursar ve bununla beraber benımser. Uyumlu bir çift olduklarını da dusunmuyorum. Bence ikisi de anne veya baba olmak ıcın yaratılmamıslar. Sonuclarına bızler katlanıyoruz.
Evet o süreci gerçekten yaşamadım. Nerde hata yaptım bilmiyorum. Çevremde ki 23-25 yas aralıgında kı ınsanların ebeveynlerınden gordugu saygıyı goremıyorum. 17 yasımdakı benle 23 yasımdakı ben arasında sıze yemın ederım hıc fark yok. Dediğinizi de yaptım bana kin dolu bakıslar attı ,iyice yok saydı. Şimdilerde bütün gün uyuyor.Kendimi iğrenç biri gibi hissediyorum o böyle yaptıkçaBence tam tersi suyuna gitmek yerine biraz daha dik durmayı deneyin. Azarlandığınjzda çocuk gibi susmayın, sizde tepkinizi gösterin, biraz sesinizi yükseltin, manasız şeylere küsüyorsa siz de onunla konuşmayın. Sizin ya da okuyan diğer üyelerin kulağına belki ergende geliyor olabilir bu tavsiyem, ama ergenlik kötü birşey değildir, tıpkı iki yaş krizleri gibi bireyin artık bebeklikten çocukluğa/ çocukluktan yetişkinliğe geçtiğini, kendi sorumluluğunu alabildiğini çevresine ve kendisine kabul ettirebilmesi için gereken doğal bir süreçtir. Siz bu süreci yaşamamışsınız ben annenizle aranızdaki diyalogu ve hayata karşı tedirgin yaklaşımınızı anlattığınız yazılardan bunu çıkarıyorum
Ben yaptıgımın cok yanlıs olduğunu bılıyorum. Belkı bırakıcam fakat annemın bu yaklasımı benı ınat ettırıyor.Bana bu konu yuzunden boyle davranması zoruma gıttığı ıcın bende bırakmayarak ona savas ılan edıyorum belkı de. Sizin dediğinizi de soyledım zamanında. Cevabı su oldu "Bende senın gıbı guzeldım sen benı hep boyle cırkın mı zannedıyorsun? Kuzenlerım yuzunden basladım. Çok pısmanım sımdı ıstesem de bırakamıyorum ama sen yolun basındasın bırakabılırsın.Benım yaptığım hatayı yapma ıstıyorum." Haliyle benim de verecek bir cevabım kalmıyor.
haklısınız artık kadınlar otoriteyi ele almış durumda kadınlar biraz daha hoşgörüyor hataları ama erkekler göremiyor
Yardımların için çok tesekkur ederim lagata.canım benim ben de annemle çok sorun yaşamıştım bi dönem sevgilimin ailesi yüzünden ama inatlaşa inatlşa susturdum ve ben de o süreçte kendi hatalarımı farkedip düzelttim. sen de bu konuda böyle yapabilirsin
aminn tesekkur ederım.Boşverin üzülmeyin. Rabbim ne yazdıysa onu yaşıoruz hepimiz. Anne bu sonuçta. Ne denir bilmiorum. Allah kimsenin eksikliğini göstermesin. Size sabır, annenize merhamet versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?