ANNEMLE BASIM DERTTE!

malesef bazı ebeveynlerde oluyor bu durum sizi anlıyorum
Bence aile denen kurumda yapılan en büyük yanlış otoritenin baba değilde anne olması. Eger otorite baba olsaydı anneler bu tür krizlerde ortamı yumuşatmaya çalışıp çocuklarına destek olurlardı fakat bizim böyle durumlarda orta yolu bulmamıza yardımcı olabilecek biri yok. Babam annemin gölgesinde yaşayan biridir. Kendisi olmaktan çok annemin ne dediğini nasıl dusunduğunu umursar ve bununla beraber benımser. Uyumlu bir çift olduklarını da dusunmuyorum. Bence ikisi de anne veya baba olmak ıcın yaratılmamıslar. Sonuclarına bızler katlanıyoruz.

bak şimdi aklıma geldi bizim bi komşu vardı babasını çok severdi akciğer kanserinden kaybetti sigaradan çocuklarına türlü baskılar yapardı sigara içerseniz sizi evlatlıktan reddederim diye. annende de var mı bu tarz bişey

Hayır.Anne ve baba tarafından sıgara ıcen tek ınsanlar "ANNEM VE BABAM". Doğal olarak kimseyi de sigaradan kaybetmediler.

aileye bağlıyım ayrı bi ev düşünmüyorum gibi bi mesajınızı okuduğum için evlenince dedim ben.kaçış olduğunu düşündüğüm için değil :))
yalana hassas olması da güzel aslında.çocuklarını doğrucu yetiştirmek istiyo.otoriter olması da karakteriyle ilgili.çok da dert edilcek bi durum yok o zaman bu anlattıklarınıza göre.

aaa kendisi de içiyormuş bence sen kendin yaptığın şeyi nasıl bana yasaklarsın de. ben de sigara içilmesi taraftari değilim tabi resimde gördüğüme göre gençsin güzelsin bıraksan daha iyi ama zaten sen de bunu biliyorsun. sorun zaten annenin baskıcı olması

Bence tam tersi suyuna gitmek yerine biraz daha dik durmayı deneyin. Azarlandığınjzda çocuk gibi susmayın, sizde tepkinizi gösterin, biraz sesinizi yükseltin, manasız şeylere küsüyorsa siz de onunla konuşmayın. Sizin ya da okuyan diğer üyelerin kulağına belki ergende geliyor olabilir bu tavsiyem, ama ergenlik kötü birşey değildir, tıpkı iki yaş krizleri gibi bireyin artık bebeklikten çocukluğa/ çocukluktan yetişkinliğe geçtiğini, kendi sorumluluğunu alabildiğini çevresine ve kendisine kabul ettirebilmesi için gereken doğal bir süreçtir. Siz bu süreci yaşamamışsınız ben annenizle aranızdaki diyalogu ve hayata karşı tedirgin yaklaşımınızı anlattığınız yazılardan bunu çıkarıyorum

O zaman yapabilecegin hiç bir şey yok .madem annen senin hayatında bir "olumsuzluk "ki bence böyle anlattığına göre .okulu bitirip kurtulmaya bakacaksin. Kaç sene sabretmissin 2-3 sene daha sabredebilirsin. Sonra uzak bir yerde kendine hayat kurarsin veya ayrı evde.

Ben yaptıgımın cok yanlıs olduğunu bılıyorum. Belkı bırakıcam fakat annemın bu yaklasımı benı ınat ettırıyor.Bana bu konu yuzunden boyle davranması zoruma gıttığı ıcın bende bırakmayarak ona savas ılan edıyorum belkı de. Sizin dediğinizi de soyledım zamanında. Cevabı su oldu "Bende senın gıbı guzeldım sen benı hep boyle cırkın mı zannedıyorsun? Kuzenlerım yuzunden basladım. Çok pısmanım sımdı ıstesem de bırakamıyorum ama sen yolun basındasın bırakabılırsın.Benım yaptığım hatayı yapma ıstıyorum." Haliyle benim de verecek bir cevabım kalmıyor.

haklısınız artık kadınlar otoriteyi ele almış durumda kadınlar biraz daha hoşgörüyor hataları ama erkekler göremiyor

Evet o süreci gerçekten yaşamadım. Nerde hata yaptım bilmiyorum. Çevremde ki 23-25 yas aralıgında kı ınsanların ebeveynlerınden gordugu saygıyı goremıyorum. 17 yasımdakı benle 23 yasımdakı ben arasında sıze yemın ederım hıc fark yok. Dediğinizi de yaptım bana kin dolu bakıslar attı ,iyice yok saydı. Şimdilerde bütün gün uyuyor.Kendimi iğrenç biri gibi hissediyorum o böyle yaptıkça

canım benim ben de annemle çok sorun yaşamıştım bi dönem sevgilimin ailesi yüzünden ama inatlaşa inatlşa susturdum ve ben de o süreçte kendi hatalarımı farkedip düzelttim. sen de bu konuda böyle yapabilirsin

Yardımların için çok tesekkur ederim lagata.

Boşverin üzülmeyin. Rabbim ne yazdıysa onu yaşıoruz hepimiz. Anne bu sonuçta. Ne denir bilmiorum. Allah kimsenin eksikliğini göstermesin. Size sabır, annenize merhamet versin.

ne demek canım benim umarım az işe yaramışımdır :)

Bu geçen sure zarfında annem psikolojik baskılarını iyice artırdı, babam da onun gibi davranmaya başladı. Artık onların hiç bir şeyi hak etmediklerini düşünüyorum ve onları sevmiyorum. Artık onlarla aynı evde yaşamak bana işkence gibi geliyor. Ev hapsi yaşatıyorlar bana adeta. Mektup falan çok çocukça ve duygusal düşüncelermiş bu kadar duygusal olmaya gerek yok. Artık Sadece ölmeyi ya da bu evden kurtulacağım bir başka yolu bekliyorum. Herkese teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…