ANNEMLE BASIM DERTTE!

Zynp25

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2013
143
71
98
Nasıl anlatsam nerden başlasam bilmiyorum. Annemin bana küçüklüğümden beri hiç sevgi gösterdiğini hatırlamam aramızda hep bi mesafe olmuştur. Ben 23 yasındayım erkek kardeşim 10 kız kardeşim 17. Diğerlerine karşı öyle değil. Mesela kız kardeşim bir şey istese hemen alınır yapılır ona hesap bile sorulmaz. Ama ben bir arkadaşımla bulusacak olsam haber versem hemen bağırmaya baslar kimden izin aldın sen hayır asla gitmiyorsun diye. Şimdi bana diyeceksiniz ki sen ne yaptın da annenin güvenini kırdın. Size yemin ederim kendimi bildim bileli annem böyle özellikle bir şey olmadı. Tek bir şey var sigara konusu. Üniversiteye basladıgımda alıştım. Annem bunu öğrenince benle aynı evde 2 yabancı gibi yaşadı 2yıl. Sonra bıraktım 8 ay. Çok az bi sure iyi davrandı sonra yine despot tavırlara başladı. Bende bunu hak etmediğini düşünerek severek bıraktığım sigaraya tekrar basladım. Cunku değişen bir şey olmadı. Geçenlerde saçma sapan bir şey yüzünden zıtlastık bana yıne it gibi davranmaya başladı. 1 haftadır bu boyleydi. Bugün bir de çantam da sigara jelatini bulunca geldi salonda herkese beni ifşa etti kopek diye hitap etti ve gitti. Adama sormazlar mı madem sigara varken sigara yüzünden boylesin sigara yokken ne Var da benim yüzüme bakmıyorsun. Annem egoları olan bir insan ve evde reis odur. Bende özgürlüğüne duskun gururlu bir insanım annemin boyunduruğu altına girmediğim için onun sözlerine karşılık verdiğim için kısaca ona boyun egmediğim için benden nefret ediyor. İnanabiliyor musunuz 23 yasındayım ve neredeyse tuvalete girerken bile girebilir miyim diycem. Kimsenin annesi böyle değil hayatımdan bıktırdı beni. Soruyorlar neden zeynebe böylesin diye diyor ki ben mükemmeliyetçiyim. Diyorum sen mükemmel msn evet diyor. Temizliğe yardımcı olmuyorum diye hayatı burnumdan getirdiğini bilirim. Eğer bana çocukluğun hakkında hatırladığın ne diye sorsanız yediğim azarlar ve dayaklar derim. Ben bana bir kere sarıldığını bilmem. Bıktım hayatımdan bıktım var mı böyle annesi olan var mı Allah aşkına??

zıtlastık bana yıne it gibi davranmaya başladı.
Buradaki "it" sana mı refer ediyor, anneye mi? Sınav sorusu gibi oldu ama ayırdına varamadığımdan sordum.
Yani, başka bi akraba olsa, hiç böyle demem, ama anne sonuçta, alınıp satılamaz hesabı, anne yani bu. Tasını tarağını toplayıp ilişkini uzaktan sürdürme ihtimalin yoksa eğer, biraz daha huyuna suyuna gitmeni tavsiye edebileceğiz sadece. Yani, gözüne soka soka "anne artık senle tartışmak istemiyorum, seni çok seviyom annem benimm ne dersen yapcam" falan gibi bi konuşma yapıp gerçekten de bi süre ne derse yap. Bence. Sürekli değil, bi süre sadece. Bu esnada sana olan tavırları değişirse, ne ala. Bi kırılma eşiğini geçtiniz demek olur. Sonrasında, dediklerini yapmasan bile o eşik geçildiği için diğer kardeşlerine olduğu gibi olur sana da belki. Bi denemek lazım.

Buradaki "it" sana mı refer ediyor, anneye mi?
hanımefendi orda ki it sıfatı tam olarak benim. Ne olursa olsun anneme öyle yakıştırmalar yapmam. Öyle tas tarak toplama durumu olamaz bizler evcil yetiştirildik bunu yapmaya cesaretim yok. Hem ben üniversiteye gidiyorum daha işim gücüm bile yok nereye giderim. Dediğiniz sevgi gosterisini de yapamam ikimiz de duygusal insanlar değiliz ben yapsam eğreti olur hadi yaptım diyelim o kanmaz böyle bir şeye.

Üzüldüm gerçekten.. geçen gün Atv ye cıkan Zahide Yetiş birden aklıma geldi okuyunca.. niye bilmiyorum ama onun hıckırısı ne olur Anne'nizin kıymetini bilin diyişi geldi..
Biliyorum kardeşim yaşayan bilir "aaa annedir yapmaz" zihniyeti bana göre cok saçma günümüzde bakıyorum da Anne Baba olmayı başaramayan insanlar da ne yazıkki neler yapıyor evlatlarına.. Dua edin sabredin elbet Anneniz saygıda kusur etmeyin ama madem bi anlasmazlık var mesafe koymayı da bilin. Rabbim yardımcınız olsun inşallah.
Bu arada Annenize de bol bol dua edin Doğruyu yanlışı ayırt etmesi için Akıl ihsan etmesi için..

Hic bagirmadan karsiniza alip konustunuz mu?
Anne bana neden böyle yapiyorsun, ben sana ne yaptim, beni hayattan biktirdin dediniz mi?
Bir deneyin, belki anne yüregi dayanamaz.

Birde akrabaniz yok mu size yardim edecek?
Bir teyze mesela?Dayi? Daha cok annenint tarafindan olan akrabalariniz, babanizin akrabalari olmasin belki yanlis anlar.
Babaniz ne diyor bu duruma?

bende artık sadece dua etmekte buluyorum çareyi inanın alimi kıpırdatmam gelmiyor içimden bu yaşımda hayattan bıktım kendisinin de mutlu olduğu bir gün yok zaten hayatı kurallar yıgınıyla çerçevelemiş kurallardan birinin ihlali onu da mutsuz ediyor bizede hayatı zehrediyor. Annem sabit fikirli biridir simdi sorsanız o bana yalan soyluyor der. Ya ben istemez miyim doğru söylemeyi kim yalanın yükünü sırtında taşımak ister ki ama ben anneme sigara içtiğimi itiraf etseydim yüzüme bakmayacaktı şimdi de bakmıyor zaten...

Konuşma konusunda berbat biriyimdir. Zaten kendisi şuan bana kendisini tamamen kapatmış durumda duvarakonusmak gibi olur. Bakın benim de bir gururum var yeterince incindi. Barışma merasimleri yapamam. Öyle bir akrabamızda yok aslında çok fakat kimsenin sigara içtiğimi duyunca annemden farklı bir tepki vereceğini düşünmüyorum. Benim annemin kalbi bir anne yüreği değil buz dağı.. Yaşamayan anlamaz. Umarım kimse de yaşamaz

Ama sizde konusma yapamam gururum incindi yeterince gibi düsünürseniz bu is cözülmez.
Ancak iletisim kurarak cözersiniz bu durumu, yoksa böyle o size siz ona devam eder, sonra baglar tamamen kopar.
Yazik olur. Siz haksizsiniz demiyorum, sigara konusunda anneniz biraz abartmis mesela, ama nihayetinde anne, baskasi olsa ne hali varsa görsün der insan ama anneyi nasil atacaksiniz.
Bence gururunuzu kenara birakin ve annenizle ciddi ciddi bagirmadan konusun. Üzgün oldgunuzu anlamasi icin bagirip cagirmamaniz lazim, sert konusmamaniz lazim. Sadece üzgün oldugunuzu bilsin.
Bugün yapin mesela bunu. Beklemeyin.
Babaniz hayatta mi bu arada?

babamı sorarsanız kendisi çok sakin ve rahat bir adamdır. Ne yaparsak yapalım kızmaz bağırmaz. Kendisi öğretmen. Annem babamın bu rahatlığından kendimi bildim bileli hep yakınır. Tüm sorumluluğu benim omuzlarıma yüklemiş der. Fakat kendisi tüm sorumluluğu aldığı için belki de babam böyle cunku okulda oğrencilerine çok ama çok sert. Bu durumu sorarsanız babam sadece iç çekiyor off diye. Arayı bulmasını bekliyorsanız beklemeyin annemi tanımıyorsunuz asla kendi düşüncelerinden vazgeçmez

ben asla konuşmak istemiyorum beni tersliycek utandırıp aşağılıycak belki dinlemeyecek bile ve asla vazgeçmeyecek tavırlarından yaşadım bunu biliyorum evet hayatta

Canım ya.. kıyamam sana benim annemde sabit fikirlidir ama cok şükür bizde böyle durumlar yok.. cok cok cok haklısın elbette ama işte iletişim kurulamadan cözülemiyor canım bazı şeyler.. ona sen doğruyu öğretmelisin artık bu yastan sonra cunku zaten değişmez dua etmeyi sakın bırakma dök içini Rabbime emin ol hem rahatlıcaksın hemde kapılar acılıcak inşallah sana ben inanıyorum.

çok teşekkür ederim düşünceleriniz için. Sigara içtiğim için bütün bunları hak etmiyorum ben annem ve babamda içiyor üstelik (

sanırım tek çözüm ikimizden birinin bu hayata veda etmesi

Aaa olmadi ama simdi.
Bu kadar negatif olmayin. Cözüm sunuyorum bakin size. Denemek istemiyorsunuz.
Babanizi devreye sokun madem anneyle konusamiyorsunuz. Babaniza acilin, üzgün oldugunuzu bildirin.
Her ne kadar anneniz baskin karakter olsada, gece baslarini yastiga koyduklarinda babanizin dediklerini dinleyecektir.

benim annem sabah 5te uyur babam ise 12 de merak etmeyin annem bu negatifliğinden babamı da mahrum bırakmaz. İnanın bilmiyorum anneme sarf edecek kelime bulamıyorum onun dili başka ben onun dilinde konuşmayı bilmiyorum. Babamda zaten ben ne yapabilirim kızım diyecek. Kendimi evlatlık gibi lanse ettim fakat maalesef durum böyle. Yuzyuze konuşamam fakat ona bir not yazabilirim. Olur mu?

Aynıyız yeminle. Hickimse mükemmel değildir anneniz bile. Benimkide öyle, sorun sigara değil aslında, sorun annenizin psikolojisi. Evet doktora ihtiyacı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…