• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle birbirimize tahammül edemiyoruz yan yanayken sanki saatler geçmiyor artık

Annenizin evet tavri yanlis .lakin evlenince adamin yedi sulalesi ile yemek yap ugras derdin olabilir siz cekirdek ailesiniz de karsi taraf kalabilksa gelen giden hizmeti bitmez helede akraban bile değil. işin olmadığı icin oda bana göre bu devirde 1 0dir . Oturcalis 2 yillik mezunsin sanirim 2024 de giricen kpss ye seneye dershaneye yazil bence dershane parami birkktirmek i cin bu yil calisicam diyin Annenize seneye istifa edip o parayla kursa gidin 25 yasinda evde oturmak sizi depresyona iter en azından kpss kursu olabilir

Bu kız iş yapmaktan şikayetçi değil elbet yapacak ama 3 kişinin yaşadığı ev elbet bir sürü işi olur benim demek istediğim diğer çocuk erkek diye bütün işlerden feragat ediyor bu kız diye buna kalıyor ve yine kötü muamele görüyor, oturup kpss çalışması gerekiyormus ev işleriyle zor olur yine de
Yani zor tabi ama karşısındaki tek seçeneği evlilik olduğu için onunla kıyaslama yaptım ben. Kendisi de demiş iş yapmaktan şikayetçi değilim diye ama bence bariz şikayetçi,yoksa neden dile getirsin? Evlilik mi bu hayat mı diye sorunca bu hayat çok çok daha güzel diye düşündüm. Evlenince de evde boş oturmayacak,elin adamına hizmet edeceğine annesine etsin daha makul geliyor bana.

Yaşadığı hayatı beğenmeyen çalışır daha güzelini elde eder. Bu hepimiz için geçerli elbette❤️

Kesinlikle annem haksız demiyorum ben ama insan yediği tabağı bile kaldırmaz mı hani ben anne bugün şurayı temizleyemedim desem tamam kızım birlikte hallederiz ya da yarın halledersin demiyor mesela. Bağırıyor surat asıyor ben yorgunum diyor çıkıyor evden arkadaşlarının yanına bunlar benim zoruma gidiyor
Annelerde debresyona girebilir

25 yaşındasınız. Daha önce iş deneyiminiz ya da girişimleriniz olmadı mı? İşten geldiğimde evimde 25 yaşında kızım varsa, hedeflerine gerçek anlamda odaklanıp ders çalışıyorsa çok ses etmem. Yine de bütün gün evde olduğunu düşünürsek, ortalığı derleyip toplamasını en azından bir çeşit yemek yapmasını beklerim. Ben geldiğimde ise akşam o ders çalışıyorsa sofrayı kaldırır, çay kahve işlerini ben yapardım.

İstediğiniz KPSS çalışmak ise, anne ben KPSS çalışacağım çalışma planım şu bana bu yıl fırsat tanı lütfen demeli ve bunu göstermelisiniz.

Bunları yapmıyorsanız, kusura bakmayın ben de evde çalışmayan kızımdan beklentilerimi yükseltirdim.

Annenizi haksız gördüğüm şey şu, özelde deneyim elde etmenize engel olması. Eğer gerçekten böyle ise kendi rahatı için sizi harcıyordur. İş bulun, çalışın. Çalışırken evdeki işleri de bölüşün.

Hala koştur koştur fatura ödeyen kaldı mı ya şu devirde? Hem de evde memur varken.
Online işlemler diye bir şey var kaldı ki fatura ödemeye gitmek ne kadar sürebilir? Ayda 1 kez gidiyorsun bu sayede hava da almış olursun hem. Çok matah bir şey değil yani.
Temizlik ve yemek yapmak da öyle.

Günde toplam 3 saatini ayırsan geri kalan bütün gün senin.
İlla ki annenin de yanlışları vardır ama sen bence biraz fazla abartıyorsun
Ay o fatura işini ben de söyleyecektim. Otomatik ödeme diye bir şey var ya,elinde fatura sokağa çıkıyorsan hala ya 100 yaşında kimsesiz bir vatandaşsındır ya da cidden teknoloji özürlüsündür yani. 😊

Çünkü evde boşsunuz diye düşünüyor. Kendisi çalışıyor tam gün,siz evdesiniz. Elbette bu durumda evin işi sadece size bakacak. Siz de çalışırsanız sorumlulukları bölüşürsünüz. Anneniz genç bir kadın, benden 5 yaş büyük 😊elbette gidecek spora. Siz de çalışın siz de gidin her yere.
O ne bicim
Anne🙄 evde diye herseyi neden bu kiz yapsin yani.. anneligi nerde kaldi o zaman o kadinin? Tabiiki evdeyse cok is yapar zaten ama herseyide bu kiza yuklemek cidden adaletsizlik

Aynen faturalari otomatik
Odeme yaptirin cogu demis zaten ve bence iyi kotu bir ise gir sende calis..

O ne bicim
Anne🙄 evde diye herseyi neden bu kiz yapsin yani.. anneligi nerde kaldi o zaman o kadinin? Tabiiki evdeyse cok is yapar zaten ama herseyide bu kiza yuklemek cidden adaletsizlik
Karşınızda 25 yaşında bir ev kızı varsa gayet normal. Annelikle alakalı değil bu durum,kadın genç ve memur bir kadın. Evdeki de ne kpss çalışıyor şu an,ne çalışıyor,ne kursa gidiyor. Ev işi yapması gayet makul. Siz de annesiniz,kendinizden pay biçin. Siz çalışıp eve geleceksiniz ve evde bütün gün yatan 25 yaşında çocuğunuza yemek mi yapacaksınız ileride?

Birde erkek evlat ne yapiyor? Okuyor
Mu kac yasinda? Ona yaptirmayip sadece sana yaptirmasi.. burda bunu normal gorenler esitlikten yana olurlar baska topiklerde.. hayatta bu ayrimi yapmadim yapmamda ilerde insallah.. kizlarim ogullarim kiz ne yapiyorsa oglanda yapsin bi zahmet.. kimse onlarin hizmetcisi degil

Karşınızda 25 yaşında bir ev kızı varsa gayet normal. Annelikle alakalı değil bu durum,kadın genç ve memur bir kadın. Evdeki de ne kpss çalışıyor şu an,ne çalışıyor,ne kursa gidiyor. Ev işi yapması gayet makul. Siz de annesiniz,kendinizden pay biçin. Siz çalışıp eve geleceksiniz ve evde bütün gün yatan 25 yaşında çocuğunuza yemek mi yapacaksınız ileride?
Ama anne olarak ise el atarim ben.. mesela gunluk belli seyleri
Isterim ama herseyi cocugumdan beklemem sanirim… ilerde kendi evi oldugunda zaten o sorumlulugu alacak ister istemez.. evin annesi benim ona gore davranirim

O ne bicim
O ne biçim anne derken? Evde 25 yaşında kocaman kız varken ve anne de çalışıyorken tabii ki ev işlerini kız yapar. Ayrıca anne olmak demek kendini yıpratmak demek mi?
Ay kadın ev işi yapmıyor diye anneliğine laf geldi şu an

O ne biçim anne derken? Evde 25 yaşında kocaman kız varken ve anne de çalışıyorken tabii ki ev işlerini kız yapar. Ayrıca anne olmak demek kendini yıpratmak demek mi?
Ay kadın ev işi yapmıyor diye anneliğine laf geldi şu an
Bu kadinin haftasonu yok mu? Ayrica kardeside varmis hic birsey yapmayan ona sesi cikmiyormus kadinin.. anne olmak azda olsa kendini yipratmaktir emin ol.. sen istemesende olan birsey bu. O hayatini bir yere kadar yasamis genc bir anne.. bu kiz daha hayatinin baharinda gelecegi belli degil.. kiz o kadar bunalmis ki evlenmeyi dusunur hale gelmis yani yazik gunah..

Ama anne olarak ise el atarim ben.. mesela gunluk belli seyleri
Isterim ama herseyi cocugumdan beklemem sanirim… ilerde kendi evi oldugunda zaten o sorumlulugu alacak ister istemez.. evin annesi benim ona gore davranirim
Yapıyordur illa ki,konu sahibi yüzde yüz tüm hayatlarını anlatmadı. Bu evin mutfak masrafını,faturasını,varsa kirasını ödeyecek parayı anne kazanıyor neticede. Günümüzde çoğu koca bu kadarını bile tek başına beceremezken bu kadının anneliğine de laf etmemek lazım bana göre.

Bu kadinin haftasonu yok mu? Ayrica kardeside varmis hic birsey yapmayan ona sesi cikmiyormus kadinin.. anne olmak azda olsa kendini yipratmaktir emin ol.. sen istemesende olan birsey bu. O hayatini bir yere kadar yasamis genc bir anne.. bu kiz daha hayatinin baharinda gelecegi belli degil.. kiz o kadar bunalmis ki evlenmeyi dusunur hale gelmis yani yazik gunah..
Ben konu sahibinin abarttığını düşünüyorum. Örnek verirken bile temizlik, yemek ve faturalar bile bende diye abarta abarta söylüyor. E onlar da olmasa geriye ne kalıyor zaten?
Ne bi ders çalışma var ne başka bir uğraş.
Anne haklı olarak beklenti içinde.
Annelik evet kendini yıpratmak olabilir ama bu şekilde değil.

2 yaş büyüğüm :) şaka Bi yana annemin kölesi olmak bile bana hoş gelirdi açıkcası. Annem ben varken elini birşeye atsa hem üzülürüm hem asla izin vermem. Bilemedim bakış açınızı değiştirin derim ben

Yapıyordur illa ki,konu sahibi yüzde yüz tüm hayatlarını anlatmadı. Bu evin mutfak masrafını,faturasını,varsa kirasını ödeyecek parayı anne kazanıyor neticede. Günümüzde çoğu koca bu kadarını bile tek başına beceremezken bu kadının anneliğine de laf etmemek lazım bana göre.
Ben oyle bir elektrik aldim ki tek yaptigi sey calismak olarak anladim..beraber vakit gecirmek yok anlayis yok, sadece ogluna var gibi

Kısmen size de katılıyorum ama ailenin dinamiklerini bilemiyoruz. Ben üniversitede iken yaz tatillerimde kahvaltı hazırlar sofrayı toplardım, annem arkadaşlarına misafirliğe gider, ben çıkıyorum dolapta şunlar var şu yemeği yap, çamaşırları yıka as derdi. Temizliği birlikte yapardık. Güzel yapamazsam eksik yaparsam söylenirdi. O zamanlar hem okuduğum hem de annem ev hanımı olduğu için bu kadar yapardım.
Karşımızda 25 yaşında kızı muhtemelen okuyan 20 yaşında oğlu olan bir kadın var. Erkek kendi arkasını toplayacak, kız da ev işlerine destek çıkacak elbet. Çayımı getir tabağı kaldır diye yerinden kalkmıyorsa yanlış ancak konu sahibinin iş hayatına girmemesi anneyi de boğmuş olabilir diye düşündüm. Bizim geleneğimizde şu vardır, çalış oku meslek sahibi ol diye fırsat verilir, eğer bunları yapmıyorsan iyi bir ev hanımı ol ki evlendiğinde evi çekip çevir. Doğru yanlışı tartışmıyorum annenin ve kızın bakış açısı bu olabilir.

Ben konu sahibinin abarttığını düşünüyorum. Örnek verirken bile temizlik, yemek ve faturalar bile bende diye abarta abarta söylüyor. E onlar da olmasa geriye ne kalıyor zaten?
Ne bi ders çalışma var ne başka bir uğraş.
Anne haklı olarak beklenti içinde.
Annelik evet kendini yıpratmak olabilir ama bu şekilde değil.
Abartiyorsa bilemem ama cidden cok ezilen cocuklar var bu sekilde.. cok sukur ben onlardan olmadim hic bir zaman.. ama uzucu yani anne babanin gorevini cocuklarin ustlenmesi. Ha tabiiki ayni evdeysen mecbur yapacaksin, kimse kimsenin hizmetcisi degil..ama ortada guzel paylasimlarida yok bu yuzden abartiyorda olabilir.. kizina yaptirio ogluna yaptirmiyorsada o anneye laf edilir bence.. ortada adaletsizlik oldugu icin… ama suna katiliyorum bekarken bir corba yapsam cok is yaptim gibi hissederdim😐 ya da bir supurge tutsam.. simdi hepsini tabiiki gozu kapali yapiyorum ve yaptikca zorlanmiyor insan. Klasik anne sozu: yaptigin banaysa ogrendigin kendine denir.. o cok dogru.. annelerimiz bize yatirim yapiyorlar aslinda.. gelecekte zorlanmiyoruz birseyleri ogrenirsek.. ben dedigim gibi sadece adaletsizlige dayanamiyorum.

Abartiyorsa bilemem ama cidden cok ezilen cocuklar var bu sekilde.. cok sukur ben onlardan olmadim hic bir zaman.. ama uzucu yani anne babanin gorevini cocuklarin ustlenmesi. Ha tabiiki ayni evdeysen mecbur yapacaksin, kimse kimsenin hizmetcisi degil..ama ortada guzel paylasimlarida yok bu yuzden abartiyorda olabilir.. kizina yaptirio ogluna yaptirmiyorsada o anneye laf edilir bence.. ortada adaletsizlik oldugu icin… ama suna katiliyorum bekarken bir corba yapsam cok is yaptim gibi hissederdim😐 ya da bir supurge tutsam.. simdi hepsini tabiiki gozu kapali yapiyorum ve yaptikca zorlanmiyor insan. Klasik anne sozu: yaptigin banaysa ogrendigin kendine denir.. o cok dogru.. annelerimiz bize yatirim yapiyorlar aslinda.. gelecekte zorlanmiyoruz birseyleri ogrenirsek.. ben dedigim gibi sadece adaletsizlige dayanamiyorum.
Evet tabii ki o şekilde ezilen çok fazla insan var ama konu sahibinin bunlardan biri olduğunu düşünmüyorum. Yaptığı iş gözüne batıyor ve bundan rahatsız oluyor gibi geldi bana.
Annesi özelde çalışmasına izin vermiyormuş. Buna da pek inanmadım mesela. Özelde çalışmasına izin vermeyen insan devlette çalışması için destek olur. E konu sahibinde de o ışığı göremeyince kadın ev işleri konusunda beklentiye giriyor demek ki.
Geçmiş senelerde annem bir fabrikada çalışıyordu ev işlerine ben bakıyordum. Temizlik, yemek, bulaşık, çamaşır, misafir ağırlama vs hepsi bendeydi ama hiç gocunmadım. Çünkü zaten annem eve yorgun geliyor e bir de bulaşık mı yıkatayım kadına?

Ha benim annem de yaptığım her işte bir kusur bulur laf eder ama he diyip geçiyorum yani. Bu yüzden annemi kötü göremem ki. 🤷🏻‍♀️

Back
X