- Konu Sahibi lemansgel1
Konuşmakla aranız düzelmez. Sorumluluk almalısınız. KPSS kazanacaksınız diye bir garanti de yok, 2 sene boş geçmez. Özele girin bence
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Erkek kardesin var miydi peki? Yani herkesin annenin kusur bulmasinada farkli tepkisi oluyor.. konu sahibi baya eziklemis kendini, o yuzden uzuldumEvet tabii ki o şekilde ezilen çok fazla insan var ama konu sahibinin bunlardan biri olduğunu düşünmüyorum. Yaptığı iş gözüne batıyor ve bundan rahatsız oluyor gibi geldi bana.
Annesi özelde çalışmasına izin vermiyormuş. Buna da pek inanmadım mesela. Özelde çalışmasına izin vermeyen insan devlette çalışması için destek olur. E konu sahibinde de o ışığı göremeyince kadın ev işleri konusunda beklentiye giriyor demek ki.
Geçmiş senelerde annem bir fabrikada çalışıyordu ev işlerine ben bakıyordum. Temizlik, yemek, bulaşık, çamaşır, misafir ağırlama vs hepsi bendeydi ama hiç gocunmadım. Çünkü zaten annem eve yorgun geliyor e bir de bulaşık mı yıkatayım kadına?
Ha benim annem de yaptığım her işte bir kusur bulur laf eder ama he diyip geçiyorum yani. Bu yüzden annemi kötü göremem ki.![]()
Anneler genelde birseye bahane bulurduKısmen size de katılıyorum ama ailenin dinamiklerini bilemiyoruz. Ben üniversitede iken yaz tatillerimde kahvaltı hazırlar sofrayı toplardım, annem arkadaşlarına misafirliğe gider, ben çıkıyorum dolapta şunlar var şu yemeği yap, çamaşırları yıka as derdi. Temizliği birlikte yapardık. Güzel yapamazsam eksik yaparsam söylenirdi. O zamanlar hem okuduğum hem de annem ev hanımı olduğu için bu kadar yapardım.
Karşımızda 25 yaşında kızı muhtemelen okuyan 20 yaşında oğlu olan bir kadın var. Erkek kendi arkasını toplayacak, kız da ev işlerine destek çıkacak elbet. Çayımı getir tabağı kaldır diye yerinden kalkmıyorsa yanlış ancak konu sahibinin iş hayatına girmemesi anneyi de boğmuş olabilir diye düşündüm. Bizim geleneğimizde şu vardır, çalış oku meslek sahibi ol diye fırsat verilir, eğer bunları yapmıyorsan iyi bir ev hanımı ol ki evlendiğinde evi çekip çevir. Doğru yanlışı tartışmıyorum annenin ve kızın bakış açısı bu olabilir.
Oğluyla olan ilişkisini bilemiyorum tabi,eğer öğrenciyse çocuk zaten tek işi anca kendi totosunu toplamaktır büyük ihtimal. Anneler hep söylenir,ben geldim 38 yaşına hala annem mutlaka bir kusur bulur bendeBen oyle bir elektrik aldim ki tek yaptigi sey calismak olarak anladim..beraber vakit gecirmek yok anlayis yok, sadece ogluna var gibi
Daha bagımsız bir hayat için yapmanız gerekenleri yapın yine ki burada bagımsızın altını çizmek istiyorum. Annenizle olan sorunlu ilişkinizden kaçmak için yeni bir sorunlu ilişkiye koşmayın yani. Zira sırf evden ayrılmak için yapılan bir evliliğin sorunsuz gitme ihtimali son derece düşük.Merhaba arkadaşlar artık annemle birbirimize katlanamaz hale geldik ben 25 yaşındayım annem 44 yaşında ne desek birbirimize batıyor sanki zorla konuşuyor benimle yA da azarlıyor beni bende yükselince ben saygı istiyorum diyor ne derse desin susmamı istiyor karşısında ama dayanamıyorum. Bekarım aynı evde yaşıyoruz babam vefat etti kardeşim annem ben. Herşeyi başımıza kakıyor kardeşim 20 yaşında ona pek ses etmez erkek o der ama bana hayatı zindan ediyor Allah razı olsun maddi yönden giç eksik bırakmadı ama bugüne kadar bana hep bunları lütuf gibi 10 yaşımdan beri başıma kaktı. Kendimi evde o kadar fazlalık ve kötü hissediyorum ki. Çünkü biliyorum annem beni istemiyor, Yanyana gelince bu suratından bile belli oluyor. Önceleri KPSS çalışıp kurtulmayı istiyordum ama koskoca 2 sene nasıl geçecek bilmyiorum. Mantıklı biriyle evlenmek mi çare yoksa bugüne kadar sabrettiğim gibi 2 sene daha dişimi sıkıp bu şehirden başka bir yere atanmak mı? Arkadaşlar lütfen beni yargılamayın ama gerçekten aramızda anne kız ilişkisinden çok gelin kaynana ilişkisi var annem evde boş olduğum için beni köle gibi görüyor dışarı çıkacak olsam bile gözünü devirip hayırdır diye mırıldanıyor her şeyime karışıyor. İnanın huzurum kalmadı tek göz odada yaşasam köy gibi yerde ama tek olsam huzurum yerinde olsa bundan daha iyidir . Özellikle yaşı büyük tecrübe sahibi ablalarım bana biraz yardımcı olun lütfen
Sebep? Bu kız hayatı boyunca erkek kardeşiyle mi yaşayıp iş bölüşecek? Kişisel gelişimi için kendine evine bakmayı öğrenmesi zaten şartBirde erkek evlat ne yapiyor? Okuyor
Mu kac yasinda? Ona yaptirmayip sadece sana yaptirmasi.. burda bunu normal gorenler esitlikten yana olurlar baska topiklerde.. hayatta bu ayrimi yapmadim yapmamda ilerde insallah.. kizlarim ogullarim kiz ne yapiyorsa oglanda yapsin bi zahmet.. kimse onlarin hizmetcisi degil
Hiçbir koca ama hiçbir koca kaçış kurtuluş yolu değildir. Köleliğim devam etsin dersen evlenMerhaba arkadaşlar artık annemle birbirimize katlanamaz hale geldik ben 25 yaşındayım annem 44 yaşında ne desek birbirimize batıyor sanki zorla konuşuyor benimle yA da azarlıyor beni bende yükselince ben saygı istiyorum diyor ne derse desin susmamı istiyor karşısında ama dayanamıyorum. Bekarım aynı evde yaşıyoruz babam vefat etti kardeşim annem ben. Herşeyi başımıza kakıyor kardeşim 20 yaşında ona pek ses etmez erkek o der ama bana hayatı zindan ediyor Allah razı olsun maddi yönden giç eksik bırakmadı ama bugüne kadar bana hep bunları lütuf gibi 10 yaşımdan beri başıma kaktı. Kendimi evde o kadar fazlalık ve kötü hissediyorum ki. Çünkü biliyorum annem beni istemiyor, Yanyana gelince bu suratından bile belli oluyor. Önceleri KPSS çalışıp kurtulmayı istiyordum ama koskoca 2 sene nasıl geçecek bilmyiorum. Mantıklı biriyle evlenmek mi çare yoksa bugüne kadar sabrettiğim gibi 2 sene daha dişimi sıkıp bu şehirden başka bir yere atanmak mı? Arkadaşlar lütfen beni yargılamayın ama gerçekten aramızda anne kız ilişkisinden çok gelin kaynana ilişkisi var annem evde boş olduğum için beni köle gibi görüyor dışarı çıkacak olsam bile gözünü devirip hayırdır diye mırıldanıyor her şeyime karışıyor. İnanın huzurum kalmadı tek göz odada yaşasam köy gibi yerde ama tek olsam huzurum yerinde olsa bundan daha iyidir . Özellikle yaşı büyük tecrübe sahibi ablalarım bana biraz yardımcı olun lütfen
Genç yaşta bir anne kocası vefat edince sinirini kız çocuğundan çıkarır vakasıMerhaba arkadaşlar artık annemle birbirimize katlanamaz hale geldik ben 25 yaşındayım annem 44 yaşında ne desek birbirimize batıyor sanki zorla konuşuyor benimle yA da azarlıyor beni bende yükselince ben saygı istiyorum diyor ne derse desin susmamı istiyor karşısında ama dayanamıyorum. Bekarım aynı evde yaşıyoruz babam vefat etti kardeşim annem ben. Herşeyi başımıza kakıyor kardeşim 20 yaşında ona pek ses etmez erkek o der ama bana hayatı zindan ediyor Allah razı olsun maddi yönden giç eksik bırakmadı ama bugüne kadar bana hep bunları lütuf gibi 10 yaşımdan beri başıma kaktı. Kendimi evde o kadar fazlalık ve kötü hissediyorum ki. Çünkü biliyorum annem beni istemiyor, Yanyana gelince bu suratından bile belli oluyor. Önceleri KPSS çalışıp kurtulmayı istiyordum ama koskoca 2 sene nasıl geçecek bilmyiorum. Mantıklı biriyle evlenmek mi çare yoksa bugüne kadar sabrettiğim gibi 2 sene daha dişimi sıkıp bu şehirden başka bir yere atanmak mı? Arkadaşlar lütfen beni yargılamayın ama gerçekten aramızda anne kız ilişkisinden çok gelin kaynana ilişkisi var annem evde boş olduğum için beni köle gibi görüyor dışarı çıkacak olsam bile gözünü devirip hayırdır diye mırıldanıyor her şeyime karışıyor. İnanın huzurum kalmadı tek göz odada yaşasam köy gibi yerde ama tek olsam huzurum yerinde olsa bundan daha iyidir . Özellikle yaşı büyük tecrübe sahibi ablalarım bana biraz yardımcı olun lütfen
Erkek kardesinin gelisime ihtiyaci yok tabiiSebep? Bu kız hayatı boyunca erkek kardeşiyle mi yaşayıp iş bölüşecek? Kişisel gelişimi için kendine evine bakmayı öğrenmesi zaten şart
Bunu bende dusunmustumGenç yaşta bir anne kocası vefat edince sinirini kız çocuğundan çıkarır vakası
Geçmiş olsun
Çocuğun yaşı 25ten küçük. Okuyor mu çalışıyor mu hiçbir şey bilmiyoruz. Konu sahibi sadece “ona pek ses etmez” demiş. Çayını bile ben götürüyorum dememiş. Siz neden bu kadar bilendinizErkek kardesinin gelisime ihtiyaci yok tabii
Bir is yerinde haksizlik yapilirsa bu benim bu gelisimim icin iyi dermiyiz? Bence hayir.. hic olmasaydi kardesi ok ama bi zahmet herkes arkasini toplasin.
Bana cevap yazana geri cevap yazmak bilenmek mi oluyormusÇocuğun yaşı 25ten küçük. Okuyor mu çalışıyor mu hiçbir şey bilmiyoruz. Konu sahibi sadece “ona pek ses etmez” demiş. Çayını bile ben götürüyorum dememiş. Siz neden bu kadar bilendiniz![]()
Geri yazmak değil de çocuğun durumuna şahitmiş gibi konuşmaktan bahsettim. Konu sahibi 25 yaşında olarak konuya çok olgun yaklaşmıyor zaten. Annem gezip tozuyor ama ev işini bana yıkmaya çalışıyor demek çocukça, odanı topla dediğim 9 yaşındaki kızım da meseleye böyle bakıyor çünküBana cevap yazana geri cevap yazmak bilenmek mi oluyormus
Erkek oldugu icin ses etmiyor yazmis demek ki kendi isini yapabilecek yasta![]()
Tek seçenek evlilik değil, zaten onu da desteklemiyorum ama kpss ye hazırlansın, biraz sosyallessin ne bileyim insan annesinin evinde de rahat bir nefes alamayacaksa neden yaşıyor ki ? Günü gelir hiç bir iş yapmak istemez bu kız ne yani kimsenin öyle günleri yok mu ? Anne bunlara hep soyleniyrmus ve iletişimleri yokmuş ama erkek kardeşe öyle değil, burdaki yorumlayanlar bile erkek kardeşin iş yapmamasini yadirgamiyor çok garip ? Benim annem de çalışıyor ben izinde oraya gittiğimde annem işten gelince hiçbir iş yaptirmam ama o da bana şunu yap vs demez hatta sen de izine geldin zaten bırak yapma birşey der, kız evde destek olurken iki sohbet muhabbet mi çok ? Ben bekarken yine evde iş yapardım ama annem hep, zaten ilerde kendi evin olunca bir sürü işin olacak şimdi çok yapma keyfini çıkar derdi, ben de kızıma öyle yapmayı düşünüyorum çünkü insan zaten kendi evine geçince herşeyin sorumluluğu onda oluyorYani zor tabi ama karşısındaki tek seçeneği evlilik olduğu için onunla kıyaslama yaptım ben. Kendisi de demiş iş yapmaktan şikayetçi değilim diye ama bence bariz şikayetçi,yoksa neden dile getirsin? Evlilik mi bu hayat mı diye sorunca bu hayat çok çok daha güzel diye düşündüm. Evlenince de evde boş oturmayacak,elin adamına hizmet edeceğine annesine etsin daha makul geliyor bana.
Yaşadığı hayatı beğenmeyen çalışır daha güzelini elde eder. Bu hepimiz için geçerli elbette![]()
Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum sözde kadın erkek eşitliği savunulur ama içten içe herkes kabullenmiş, erkek kardeşten öyle bir beklenti yokBu kadinin haftasonu yok mu? Ayrica kardeside varmis hic birsey yapmayan ona sesi cikmiyormus kadinin.. anne olmak azda olsa kendini yipratmaktir emin ol.. sen istemesende olan birsey bu. O hayatini bir yere kadar yasamis genc bir anne.. bu kiz daha hayatinin baharinda gelecegi belli degil.. kiz o kadar bunalmis ki evlenmeyi dusunur hale gelmis yani yazik gunah..
Kadın evlense rahat eder aslında ama çocuklar büyük diye çekinip evlenemez deBunu bende dusunmustum
Ama yazmamistm
Çocuğunun özel sektörde işe girmesine engel olup, özgüvenini kırıp, evde çalışmaya mahkum eden, evdeki işleri de kızına yıkan bir anneyle çok fazla empati kurmuşsunuz.Yapıyordur illa ki,konu sahibi yüzde yüz tüm hayatlarını anlatmadı. Bu evin mutfak masrafını,faturasını,varsa kirasını ödeyecek parayı anne kazanıyor neticede. Günümüzde çoğu koca bu kadarını bile tek başına beceremezken bu kadının anneliğine de laf etmemek lazım bana göre.
Evlenmek çare değil. O şikayet ettiğiniz annenizi mumla aratırlar size. Kaynanası kocası bilmemnesi iyi mi davranacak her koşulda sanıyorsunuz?
Çare öncelikle çalışmanız.25 yaşında evde boş oturulmaz. Kpssye de hazırlanırsınız,gençsiniz. Bu yaşta insan taşı sıksa suyunu çıkarır.
Milyonlarca genç işsizin olduğu ve gençlerin iş bulamayınca intihar ettiği bir ülkede neden duygu durumu bozuk olan insanlara ''taşı sıksan suyunu çıkarırsın'' gibi şeyler söylüyorsunuz? Kızın bir hedefi varmış zaten. Eminim, iş bulamamıştır. Garsonlar, kasiyerler hep üniversite mezunu insanlar. Bunu bulduklarına bile duacılar. Çünkü iş yok! Olsa zaten o anneyle kalmayı o da istemez. Onun yaşında ben de tanımadığım insanların yanına yerleşip, çalışıyordum ama o devir, bu devir değil.Sen nasil olsun istersin, sen bütün gün evde yat, annen gelsin evin her isine de kostursun? 25 yasindasin küçük de degilsin ki, anlamadim kafan nasıl çalışıyor? Annen sinirlenmekte hakli
Sebep? Bu kız hayatı boyunca erkek kardeşiyle mi yaşayıp iş bölüşecek? Kişisel gelişimi için kendine evine bakmayı öğrenmesi zaten şart
Var evet. Anneme kalsa pek iş yaptırmaz da benden kaçış yokErkek kardesin var miydi peki? Yani herkesin annenin kusur bulmasinada farkli tepkisi oluyor.. konu sahibi baya eziklemis kendini, o yuzden uzuldum