• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle birbirimize tahammül edemiyoruz yan yanayken sanki saatler geçmiyor artık

Konuşmakla aranız düzelmez. Sorumluluk almalısınız. KPSS kazanacaksınız diye bir garanti de yok, 2 sene boş geçmez. Özele girin bence

Evet tabii ki o şekilde ezilen çok fazla insan var ama konu sahibinin bunlardan biri olduğunu düşünmüyorum. Yaptığı iş gözüne batıyor ve bundan rahatsız oluyor gibi geldi bana.
Annesi özelde çalışmasına izin vermiyormuş. Buna da pek inanmadım mesela. Özelde çalışmasına izin vermeyen insan devlette çalışması için destek olur. E konu sahibinde de o ışığı göremeyince kadın ev işleri konusunda beklentiye giriyor demek ki.
Geçmiş senelerde annem bir fabrikada çalışıyordu ev işlerine ben bakıyordum. Temizlik, yemek, bulaşık, çamaşır, misafir ağırlama vs hepsi bendeydi ama hiç gocunmadım. Çünkü zaten annem eve yorgun geliyor e bir de bulaşık mı yıkatayım kadına?

Ha benim annem de yaptığım her işte bir kusur bulur laf eder ama he diyip geçiyorum yani. Bu yüzden annemi kötü göremem ki. 🤷🏻‍♀️
Erkek kardesin var miydi peki? Yani herkesin annenin kusur bulmasinada farkli tepkisi oluyor.. konu sahibi baya eziklemis kendini, o yuzden uzuldum

Şehir değiştirdiğimizde ben iyi maaşlı bir işte çalışıyordum eşim ise 6-8 ay iş bulamamıştı. Sabah benimle birlikte kalkar kahvaltıya yardım eder, çocuğu kreşe beni işe bırakırdı. Evi derler toplar akşam yemeğini yapar, çamaşır ütü ile ilgilenirdi. Bundan ikimiz de gocunmadık.
Benzer şekilde arkadaşımın eşi çalışmıyor, o ise bir 2-3 yaş bebesine evde bakıyor, kızı kreşe/okula getirip götürüyor, evde bebek bakarken ortalığı derleyip topluyor, akşamdan arkadaşımın hazırladığı yemeği pişiriyor. Çocuğun tüm bakımı erkekte.
Hal böyle iken, çalışmadığı için evde çocuk bakan genel ev işlerini yapan eşler varken, evdeki kız çalışan anneye yapacak.

Kısmen size de katılıyorum ama ailenin dinamiklerini bilemiyoruz. Ben üniversitede iken yaz tatillerimde kahvaltı hazırlar sofrayı toplardım, annem arkadaşlarına misafirliğe gider, ben çıkıyorum dolapta şunlar var şu yemeği yap, çamaşırları yıka as derdi. Temizliği birlikte yapardık. Güzel yapamazsam eksik yaparsam söylenirdi. O zamanlar hem okuduğum hem de annem ev hanımı olduğu için bu kadar yapardım.
Karşımızda 25 yaşında kızı muhtemelen okuyan 20 yaşında oğlu olan bir kadın var. Erkek kendi arkasını toplayacak, kız da ev işlerine destek çıkacak elbet. Çayımı getir tabağı kaldır diye yerinden kalkmıyorsa yanlış ancak konu sahibinin iş hayatına girmemesi anneyi de boğmuş olabilir diye düşündüm. Bizim geleneğimizde şu vardır, çalış oku meslek sahibi ol diye fırsat verilir, eğer bunları yapmıyorsan iyi bir ev hanımı ol ki evlendiğinde evi çekip çevir. Doğru yanlışı tartışmıyorum annenin ve kızın bakış açısı bu olabilir.
Anneler genelde birseye bahane bulurdu😐 benim takildigim erkek kardes hic birsey yapmiyormus.. ikisine ayni sekilde olsa tolere edebilirim muhtemelen.. yani 44 yasinda kadinin 25 yasinda
Kizi varsa genc yasta cocuk sahibi olmustur bikmistir belki bazi seylerdn. 44 yas genc ama belki agir seyler yasadi bilemeyiz. Konu sahibi herseyi ona yukluyolar havasi vermis

Ben oyle bir elektrik aldim ki tek yaptigi sey calismak olarak anladim..beraber vakit gecirmek yok anlayis yok, sadece ogluna var gibi
Oğluyla olan ilişkisini bilemiyorum tabi,eğer öğrenciyse çocuk zaten tek işi anca kendi totosunu toplamaktır büyük ihtimal. Anneler hep söylenir,ben geldim 38 yaşına hala annem mutlaka bir kusur bulur bende 😊gülüp geçiyorum ,hak verdiğim de oluyor.

Merhaba arkadaşlar artık annemle birbirimize katlanamaz hale geldik ben 25 yaşındayım annem 44 yaşında ne desek birbirimize batıyor sanki zorla konuşuyor benimle yA da azarlıyor beni bende yükselince ben saygı istiyorum diyor ne derse desin susmamı istiyor karşısında ama dayanamıyorum. Bekarım aynı evde yaşıyoruz babam vefat etti kardeşim annem ben. Herşeyi başımıza kakıyor kardeşim 20 yaşında ona pek ses etmez erkek o der ama bana hayatı zindan ediyor Allah razı olsun maddi yönden giç eksik bırakmadı ama bugüne kadar bana hep bunları lütuf gibi 10 yaşımdan beri başıma kaktı. Kendimi evde o kadar fazlalık ve kötü hissediyorum ki. Çünkü biliyorum annem beni istemiyor, Yanyana gelince bu suratından bile belli oluyor. Önceleri KPSS çalışıp kurtulmayı istiyordum ama koskoca 2 sene nasıl geçecek bilmyiorum. Mantıklı biriyle evlenmek mi çare yoksa bugüne kadar sabrettiğim gibi 2 sene daha dişimi sıkıp bu şehirden başka bir yere atanmak mı? Arkadaşlar lütfen beni yargılamayın ama gerçekten aramızda anne kız ilişkisinden çok gelin kaynana ilişkisi var annem evde boş olduğum için beni köle gibi görüyor dışarı çıkacak olsam bile gözünü devirip hayırdır diye mırıldanıyor her şeyime karışıyor. İnanın huzurum kalmadı tek göz odada yaşasam köy gibi yerde ama tek olsam huzurum yerinde olsa bundan daha iyidir . Özellikle yaşı büyük tecrübe sahibi ablalarım bana biraz yardımcı olun lütfen
Daha bagımsız bir hayat için yapmanız gerekenleri yapın yine ki burada bagımsızın altını çizmek istiyorum. Annenizle olan sorunlu ilişkinizden kaçmak için yeni bir sorunlu ilişkiye koşmayın yani. Zira sırf evden ayrılmak için yapılan bir evliliğin sorunsuz gitme ihtimali son derece düşük.

Bunun yanında annenizle olan sorunlarınızı çözmek için bi şeyler yapmayı deneyebilirsiniz. Neden böyle bi ilişkiniz var, bu sizi ve onu nasıl etkiliyo, nasıl düzeltebilirsiniz bunun üzerine düşünüp sonrasında sakin bi şekilde yüzleşmeyi deneyebilirsiniz.

Yani kendilerine olan tahammülsüzlüklerini kızlarından çıkaran anneler var, kocaları ölünce kendilerini hayatın dışında kalmış hisseden ve bunu çocuklarına yansıtan anneler var... Sizinki hangisi, neden böyle davranıyo, neye ihtiyacı var çekinmeyin sorun. Sizin neye ihtiyacınız var, ne hissediyorsunuz söyleyin. Bunları yaparken de duygusal olarak kırılgan ve diş geçirilebilir bi konumda olmayın. Aksine sakin ve güçlü durun. Yetişkin siz olun yani. Sizi küçük görmesine ve dikkate almamasına izin vermeyin.

Birde erkek evlat ne yapiyor? Okuyor
Mu kac yasinda? Ona yaptirmayip sadece sana yaptirmasi.. burda bunu normal gorenler esitlikten yana olurlar baska topiklerde.. hayatta bu ayrimi yapmadim yapmamda ilerde insallah.. kizlarim ogullarim kiz ne yapiyorsa oglanda yapsin bi zahmet.. kimse onlarin hizmetcisi degil
Sebep? Bu kız hayatı boyunca erkek kardeşiyle mi yaşayıp iş bölüşecek? Kişisel gelişimi için kendine evine bakmayı öğrenmesi zaten şart

Merhaba arkadaşlar artık annemle birbirimize katlanamaz hale geldik ben 25 yaşındayım annem 44 yaşında ne desek birbirimize batıyor sanki zorla konuşuyor benimle yA da azarlıyor beni bende yükselince ben saygı istiyorum diyor ne derse desin susmamı istiyor karşısında ama dayanamıyorum. Bekarım aynı evde yaşıyoruz babam vefat etti kardeşim annem ben. Herşeyi başımıza kakıyor kardeşim 20 yaşında ona pek ses etmez erkek o der ama bana hayatı zindan ediyor Allah razı olsun maddi yönden giç eksik bırakmadı ama bugüne kadar bana hep bunları lütuf gibi 10 yaşımdan beri başıma kaktı. Kendimi evde o kadar fazlalık ve kötü hissediyorum ki. Çünkü biliyorum annem beni istemiyor, Yanyana gelince bu suratından bile belli oluyor. Önceleri KPSS çalışıp kurtulmayı istiyordum ama koskoca 2 sene nasıl geçecek bilmyiorum. Mantıklı biriyle evlenmek mi çare yoksa bugüne kadar sabrettiğim gibi 2 sene daha dişimi sıkıp bu şehirden başka bir yere atanmak mı? Arkadaşlar lütfen beni yargılamayın ama gerçekten aramızda anne kız ilişkisinden çok gelin kaynana ilişkisi var annem evde boş olduğum için beni köle gibi görüyor dışarı çıkacak olsam bile gözünü devirip hayırdır diye mırıldanıyor her şeyime karışıyor. İnanın huzurum kalmadı tek göz odada yaşasam köy gibi yerde ama tek olsam huzurum yerinde olsa bundan daha iyidir . Özellikle yaşı büyük tecrübe sahibi ablalarım bana biraz yardımcı olun lütfen
Hiçbir koca ama hiçbir koca kaçış kurtuluş yolu değildir. Köleliğim devam etsin dersen evlen
Yok ben ayaklarımın üstünde durayım o zmn ne koca ne anne vız gelir tırıs gider dersen atan

Genç yaşta bir anne kocası vefat edince sinirini kız çocuğundan çıkarır vakası

Geçmiş olsun

Sebep? Bu kız hayatı boyunca erkek kardeşiyle mi yaşayıp iş bölüşecek? Kişisel gelişimi için kendine evine bakmayı öğrenmesi zaten şart
Erkek kardesinin gelisime ihtiyaci yok tabii😐😂

Bir is yerinde haksizlik yapilirsa bu benim bu gelisimim icin iyi dermiyiz? Bence hayir.. hic olmasaydi kardesi ok ama bi zahmet herkes arkasini toplasin.

Son düzenleme:
Erkek kardesinin gelisime ihtiyaci yok tabii😐😂

Bir is yerinde haksizlik yapilirsa bu benim bu gelisimim icin iyi dermiyiz? Bence hayir.. hic olmasaydi kardesi ok ama bi zahmet herkes arkasini toplasin.
Çocuğun yaşı 25ten küçük. Okuyor mu çalışıyor mu hiçbir şey bilmiyoruz. Konu sahibi sadece “ona pek ses etmez” demiş. Çayını bile ben götürüyorum dememiş. Siz neden bu kadar bilendiniz 😂

Çocuğun yaşı 25ten küçük. Okuyor mu çalışıyor mu hiçbir şey bilmiyoruz. Konu sahibi sadece “ona pek ses etmez” demiş. Çayını bile ben götürüyorum dememiş. Siz neden bu kadar bilendiniz 😂
Bana cevap yazana geri cevap yazmak bilenmek mi oluyormus🙄😂

Erkek oldugu icin ses etmiyor yazmis demek ki kendi isini yapabilecek yasta💞

Bana cevap yazana geri cevap yazmak bilenmek mi oluyormus🙄😂

Erkek oldugu icin ses etmiyor yazmis demek ki kendi isini yapabilecek yasta💞
Geri yazmak değil de çocuğun durumuna şahitmiş gibi konuşmaktan bahsettim. Konu sahibi 25 yaşında olarak konuya çok olgun yaklaşmıyor zaten. Annem gezip tozuyor ama ev işini bana yıkmaya çalışıyor demek çocukça, odanı topla dediğim 9 yaşındaki kızım da meseleye böyle bakıyor çünkü 😂 ohh sen rahatsın diyor bana 😂 o yüzden objektif olma ihtimalini düşük görüyorum. Ha kardeş de yapmalı o ayrı

Yani zor tabi ama karşısındaki tek seçeneği evlilik olduğu için onunla kıyaslama yaptım ben. Kendisi de demiş iş yapmaktan şikayetçi değilim diye ama bence bariz şikayetçi,yoksa neden dile getirsin? Evlilik mi bu hayat mı diye sorunca bu hayat çok çok daha güzel diye düşündüm. Evlenince de evde boş oturmayacak,elin adamına hizmet edeceğine annesine etsin daha makul geliyor bana.

Yaşadığı hayatı beğenmeyen çalışır daha güzelini elde eder. Bu hepimiz için geçerli elbette❤️
Tek seçenek evlilik değil, zaten onu da desteklemiyorum ama kpss ye hazırlansın, biraz sosyallessin ne bileyim insan annesinin evinde de rahat bir nefes alamayacaksa neden yaşıyor ki ? Günü gelir hiç bir iş yapmak istemez bu kız ne yani kimsenin öyle günleri yok mu ? Anne bunlara hep soyleniyrmus ve iletişimleri yokmuş ama erkek kardeşe öyle değil, burdaki yorumlayanlar bile erkek kardeşin iş yapmamasini yadirgamiyor çok garip ? Benim annem de çalışıyor ben izinde oraya gittiğimde annem işten gelince hiçbir iş yaptirmam ama o da bana şunu yap vs demez hatta sen de izine geldin zaten bırak yapma birşey der, kız evde destek olurken iki sohbet muhabbet mi çok ? Ben bekarken yine evde iş yapardım ama annem hep, zaten ilerde kendi evin olunca bir sürü işin olacak şimdi çok yapma keyfini çıkar derdi, ben de kızıma öyle yapmayı düşünüyorum çünkü insan zaten kendi evine geçince herşeyin sorumluluğu onda oluyor
Bu kadinin haftasonu yok mu? Ayrica kardeside varmis hic birsey yapmayan ona sesi cikmiyormus kadinin.. anne olmak azda olsa kendini yipratmaktir emin ol.. sen istemesende olan birsey bu. O hayatini bir yere kadar yasamis genc bir anne.. bu kiz daha hayatinin baharinda gelecegi belli degil.. kiz o kadar bunalmis ki evlenmeyi dusunur hale gelmis yani yazik gunah..
Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum sözde kadın erkek eşitliği savunulur ama içten içe herkes kabullenmiş, erkek kardeşten öyle bir beklenti yok 🤔 sormuyorlar bile

Yapıyordur illa ki,konu sahibi yüzde yüz tüm hayatlarını anlatmadı. Bu evin mutfak masrafını,faturasını,varsa kirasını ödeyecek parayı anne kazanıyor neticede. Günümüzde çoğu koca bu kadarını bile tek başına beceremezken bu kadının anneliğine de laf etmemek lazım bana göre.
Çocuğunun özel sektörde işe girmesine engel olup, özgüvenini kırıp, evde çalışmaya mahkum eden, evdeki işleri de kızına yıkan bir anneyle çok fazla empati kurmuşsunuz.

Evlenmek çare değil. O şikayet ettiğiniz annenizi mumla aratırlar size. Kaynanası kocası bilmemnesi iyi mi davranacak her koşulda sanıyorsunuz?

Çare öncelikle çalışmanız.25 yaşında evde boş oturulmaz. Kpssye de hazırlanırsınız,gençsiniz. Bu yaşta insan taşı sıksa suyunu çıkarır.

Sen nasil olsun istersin, sen bütün gün evde yat, annen gelsin evin her isine de kostursun? 25 yasindasin küçük de degilsin ki, anlamadim kafan nasıl çalışıyor? Annen sinirlenmekte hakli
Milyonlarca genç işsizin olduğu ve gençlerin iş bulamayınca intihar ettiği bir ülkede neden duygu durumu bozuk olan insanlara ''taşı sıksan suyunu çıkarırsın'' gibi şeyler söylüyorsunuz? Kızın bir hedefi varmış zaten. Eminim, iş bulamamıştır. Garsonlar, kasiyerler hep üniversite mezunu insanlar. Bunu bulduklarına bile duacılar. Çünkü iş yok! Olsa zaten o anneyle kalmayı o da istemez. Onun yaşında ben de tanımadığım insanların yanına yerleşip, çalışıyordum ama o devir, bu devir değil.

Yahu erkek kadeş 20 yaşında konu sahibi 25 yaşında. Yani erkek kardeş de liseyi çoktan bitirmiş olmalı. Artık ya üniversitede okuyor ya evde. Üniversitede okuyorsa ve anne bunun için ev işi yaptırmıyorsa bile bence haksız ama işsizse resmen erkek evlat kayırılıyor. Evde olan elbette ev işini daha çok yapar ama bir insan da “çalışıyor” diye bardağını da bir zahmet kaldırmazlık etmesin. O zaman kız da çalışır özel sektörde. Ev işini o zaman bölüşecekler mi? Köle gibi davranmak normal değil, adil değil. Üstüne üstlük yapamadığı şeylere de laf sokuyormuş yuh artık. Biz evde eşimle bir işi yorgunluktan vs yapmamışsak karşı taraf laf sokup surat asmıyor. Ya yardım ediyor ya da sonra yapılıyor. Allah bilir yaptıklarına da kulp buluyordur.

Konu sahibi dişinizi sıkın. Mümkünse part time bir iş bulun, arda kalan zamanda kpss çalışın. Hem paranızı da kazanırsınız az da olsa hem evden uzaklaşırsınız. Anneniz büyük ihtimalle genç anne olup erken yaşta eşini kaybedince dengesini de kaybetmiş. Onu normal bir insan olarak görmeyin. Psikolojik problemleri var belli ki tedavi de olmayı kabul etmez. He deyin geçin. Kurtulun gidin işle. Sakın evden çıkmak için evlenmeyin.

Back
X