Annemle birbirimize tahammül edemiyoruz yan yanayken sanki saatler geçmiyor artık

Tek seçenek evlilik değil, zaten onu da desteklemiyorum ama kpss ye hazırlansın, biraz sosyallessin ne bileyim insan annesinin evinde de rahat bir nefes alamayacaksa neden yaşıyor ki ? Günü gelir hiç bir iş yapmak istemez bu kız ne yani kimsenin öyle günleri yok mu ? Anne bunlara hep soyleniyrmus ve iletişimleri yokmuş ama erkek kardeşe öyle değil, burdaki yorumlayanlar bile erkek kardeşin iş yapmamasini yadirgamiyor çok garip ? Benim annem de çalışıyor ben izinde oraya gittiğimde annem işten gelince hiçbir iş yaptirmam ama o da bana şunu yap vs demez hatta sen de izine geldin zaten bırak yapma birşey der, kız evde destek olurken iki sohbet muhabbet mi çok ? Ben bekarken yine evde iş yapardım ama annem hep, zaten ilerde kendi evin olunca bir sürü işin olacak şimdi çok yapma keyfini çıkar derdi, ben de kızıma öyle yapmayı düşünüyorum çünkü insan zaten kendi evine geçince herşeyin sorumluluğu onda oluyor
Tüm yaşamlarını bilmiyoruz,ayrıntıları aralarda anlattıysa konu sahibi bilmiyorum. Kpssye hazırlansın zaten,annesinin laf edeceğini sanmam. Ama gününü düzgün planlarsa herşeye de yetişir 25 yaşında insan yani,taşı sıksa suyunu çıkarır. Hem part time çalışabilir,hem kpssye hazırlanabilir bu yaşta. Hiç birini de yapmayıp sadece anneden şikayetçi olmakla bir yere varamaz

Milyonlarca genç işsizin olduğu ve gençlerin iş bulamayınca intihar ettiği bir ülkede neden duygu durumu bozuk olan insanlara ''taşı sıksan suyunu çıkarırsın'' gibi şeyler söylüyorsunuz? Kızın bir hedefi varmış zaten. Eminim, iş bulamamıştır. Garsonlar, kasiyerler hep üniversite mezunu insanlar. Bunu bulduklarına bile duacılar. Çünkü iş yok! Olsa zaten o anneyle kalmayı o da istemez. Onun yaşında ben de tanımadığım insanların yanına yerleşip, çalışıyordum ama o devir, bu devir değil.
İş yok deyip kolları kavuşturup otursun mu insanlar? Bir yerden başlıyorlar. Ülkenin durumunu hepimiz biliyoruz ama kalkıp evleneyim mi de demiyoruz. Üniversite öğrencileri bile sağda solda çalışma derdine düşüyorlar napsınlar? 25 yaşındaki insana elbette taşı sıksan suyunu çıkarırsın diyeceğim,ne diyeyim? Git evlen kocanın donunu yıka,kaynananla altın gününe git diyecek halim yok ya

Kadın evlense rahat eder aslında ama çocuklar büyük diye çekinip evlenemez de

O yüzden çocuklarla kavga dövüş geçer işte ömür
Belli yastan sonra zaten rahata alisiyor kadinlar.. yani artisi eksisine bakip muhtemelen evlenmiyolar. Birde insanin ese ihtiyaci cocuklar kucukken gerekiyor.. maddiyattan ziyade manevi destek vs. Gecirmis bunlarin hepsini kadin

İş yok deyip kolları kavuşturup otursun mu insanlar? Bir yerden başlıyorlar. Ülkenin durumunu hepimiz biliyoruz ama kalkıp evleneyim mi de demiyoruz. Üniversite öğrencileri bile sağda solda çalışma derdine düşüyorlar napsınlar? 25 yaşındaki insana elbette taşı sıksan suyunu çıkarırsın diyeceğim,ne diyeyim? Git evlen kocanın donunu yıka,kaynananla altın gününe git diyecek halim yok ya
Ben de diyorum ki taş bulsalar zaten suyunu çıkaracaklar. Sorun taş dahi bulamamak. Evlenmek elbette çare değil, hedef de olmamalı.

Ben de diyorum ki taş bulsalar zaten suyunu çıkaracaklar. Sorun taş dahi bulamamak. Evlenmek elbette çare değil, hedef de olmamalı.
Konuda öyle bir şey anlatılmıyor ki arkadaşım. Konu sahibi iş aradım bulamadım demiyor çünkü hemüz böyle bir girişimi yok. Annem kızıyor deyip durmuş. 25 yaşında insan gidip iş arar,bunun için annesinden izin de almaz onu anlatmaya çalışıyoruz. Ülkenin işsizlik durumu değil konumuz.

Kesinlikle annem haksız demiyorum ben ama insan yediği tabağı bile kaldırmaz mı hani ben anne bugün şurayı temizleyemedim desem tamam kızım birlikte hallederiz ya da yarın halledersin demiyor mesela. Bağırıyor surat asıyor ben yorgunum diyor çıkıyor evden arkadaşlarının yanına bunlar benim zoruma gidiyor
Bakin burda yazmis annem tabagini bile kaldirmaz diye.. yani bir evde koca calissa kadin calismasa 1 tabak bile kaldirmasa kocasi soylenilecek seyler belli.. evde olan kadinda bos durmuyor neticede..anne calisiyor para getiriyor diye istedigini yapabilir mi ya🙄ya da yapmama luksune sahip mi yani? var mi boyle bir dunya.. ee sizin dediklerinizi diyeyim o zaman.. bu kiz bu dunyaya gelmeyi kendisi secmedi bu kadin ve kocasi getirdi. Tek bir tabagi bile kaldirmamak baska birsey bunun calismayla ilgisi yok! Resit filan demeyin kiz icin artik resit olmak birsey ifade etmiyor. Bu kiz bir is sahibi olana kadar, kendi duzenini kurana kadar her turlu yardimci olmasi lazim.. yoksa dunyaya getirmeseydi yani..

Tek seçenek evlilik değil, zaten onu da desteklemiyorum ama kpss ye hazırlansın, biraz sosyallessin ne bileyim insan annesinin evinde de rahat bir nefes alamayacaksa neden yaşıyor ki ? Günü gelir hiç bir iş yapmak istemez bu kız ne yani kimsenin öyle günleri yok mu ? Anne bunlara hep soyleniyrmus ve iletişimleri yokmuş ama erkek kardeşe öyle değil, burdaki yorumlayanlar bile erkek kardeşin iş yapmamasini yadirgamiyor çok garip ? Benim annem de çalışıyor ben izinde oraya gittiğimde annem işten gelince hiçbir iş yaptirmam ama o da bana şunu yap vs demez hatta sen de izine geldin zaten bırak yapma birşey der, kız evde destek olurken iki sohbet muhabbet mi çok ? Ben bekarken yine evde iş yapardım ama annem hep, zaten ilerde kendi evin olunca bir sürü işin olacak şimdi çok yapma keyfini çıkar derdi, ben de kızıma öyle yapmayı düşünüyorum çünkü insan zaten kendi evine geçince herşeyin sorumluluğu onda oluyor

Ben de bunu anlatmaya çalışıyorum sözde kadın erkek eşitliği savunulur ama içten içe herkes kabullenmiş, erkek kardeşten öyle bir beklenti yok 🤔 sormuyorlar bile
Ben kabul etmiyorum bu durumu buyuklerimiz boyle yapsa bile ben istemiyorum boyle bir duzen..annesi kendiside tabagini kaldirmiyirmus yani sasirmadim suan.. kizi degilde evin hizmetkari olarak goruyor

Milyonlarca genç işsizin olduğu ve gençlerin iş bulamayınca intihar ettiği bir ülkede neden duygu durumu bozuk olan insanlara ''taşı sıksan suyunu çıkarırsın'' gibi şeyler söylüyorsunuz? Kızın bir hedefi varmış zaten. Eminim, iş bulamamıştır. Garsonlar, kasiyerler hep üniversite mezunu insanlar. Bunu bulduklarına bile duacılar. Çünkü iş yok! Olsa zaten o anneyle kalmayı o da istemez. Onun yaşında ben de tanımadığım insanların yanına yerleşip, çalışıyordum ama o devir, bu devir değil.
Ne tasi ne suyu dhhdh evde oturuyosa. kalk bi isin ucundan tut, yemektir, temizliktir her seyi calisan anandan bekleme dedim ben. Okudugunuzu anliyo musunuz siz? 25 yasinda yayilip yatma anan çalışıyorken bi zahmet

Konuda öyle bir şey anlatılmıyor ki arkadaşım. Konu sahibi iş aradım bulamadım demiyor çünkü hemüz böyle bir girişimi yok. Annem kızıyor deyip durmuş. 25 yaşında insan gidip iş arar,bunun için annesinden izin de almaz onu anlatmaya çalışıyoruz. Ülkenin işsizlik durumu değil konumuz.
İnatla anlamiiii

Merhaba arkadaşlar artık annemle birbirimize katlanamaz hale geldik ben 25 yaşındayım annem 44 yaşında ne desek birbirimize batıyor sanki zorla konuşuyor benimle yA da azarlıyor beni bende yükselince ben saygı istiyorum diyor ne derse desin susmamı istiyor karşısında ama dayanamıyorum. Bekarım aynı evde yaşıyoruz babam vefat etti kardeşim annem ben. Herşeyi başımıza kakıyor kardeşim 20 yaşında ona pek ses etmez erkek o der ama bana hayatı zindan ediyor Allah razı olsun maddi yönden giç eksik bırakmadı ama bugüne kadar bana hep bunları lütuf gibi 10 yaşımdan beri başıma kaktı. Kendimi evde o kadar fazlalık ve kötü hissediyorum ki. Çünkü biliyorum annem beni istemiyor, Yanyana gelince bu suratından bile belli oluyor. Önceleri KPSS çalışıp kurtulmayı istiyordum ama koskoca 2 sene nasıl geçecek bilmyiorum. Mantıklı biriyle evlenmek mi çare yoksa bugüne kadar sabrettiğim gibi 2 sene daha dişimi sıkıp bu şehirden başka bir yere atanmak mı? Arkadaşlar lütfen beni yargılamayın ama gerçekten aramızda anne kız ilişkisinden çok gelin kaynana ilişkisi var annem evde boş olduğum için beni köle gibi görüyor dışarı çıkacak olsam bile gözünü devirip hayırdır diye mırıldanıyor her şeyime karışıyor. İnanın huzurum kalmadı tek göz odada yaşasam köy gibi yerde ama tek olsam huzurum yerinde olsa bundan daha iyidir . Özellikle yaşı büyük tecrübe sahibi ablalarım bana biraz yardımcı olun lütfen
Başka bir şehirde is bulup,gidin.Ev arkadaşı falan bulursunuz yanınıza.25 yaş bir düzen kurmak için gayet iyi,Kpss beklemenize gerek yok.

Merhaba arkadaşlar artık annemle birbirimize katlanamaz hale geldik ben 25 yaşındayım annem 44 yaşında ne desek birbirimize batıyor sanki zorla konuşuyor benimle yA da azarlıyor beni bende yükselince ben saygı istiyorum diyor ne derse desin susmamı istiyor karşısında ama dayanamıyorum. Bekarım aynı evde yaşıyoruz babam vefat etti kardeşim annem ben. Herşeyi başımıza kakıyor kardeşim 20 yaşında ona pek ses etmez erkek o der ama bana hayatı zindan ediyor Allah razı olsun maddi yönden giç eksik bırakmadı ama bugüne kadar bana hep bunları lütuf gibi 10 yaşımdan beri başıma kaktı. Kendimi evde o kadar fazlalık ve kötü hissediyorum ki. Çünkü biliyorum annem beni istemiyor, Yanyana gelince bu suratından bile belli oluyor. Önceleri KPSS çalışıp kurtulmayı istiyordum ama koskoca 2 sene nasıl geçecek bilmyiorum. Mantıklı biriyle evlenmek mi çare yoksa bugüne kadar sabrettiğim gibi 2 sene daha dişimi sıkıp bu şehirden başka bir yere atanmak mı? Arkadaşlar lütfen beni yargılamayın ama gerçekten aramızda anne kız ilişkisinden çok gelin kaynana ilişkisi var annem evde boş olduğum için beni köle gibi görüyor dışarı çıkacak olsam bile gözünü devirip hayırdır diye mırıldanıyor her şeyime karışıyor. İnanın huzurum kalmadı tek göz odada yaşasam köy gibi yerde ama tek olsam huzurum yerinde olsa bundan daha iyidir . Özellikle yaşı büyük tecrübe sahibi ablalarım bana biraz yardımcı olun lütfen
Okudum tum yazini,Aramizda pek yas yok ama yinede sana verecegim tek fikir ,galiba anladigim kadariyla okuyorsun,bos vakitlerin icin bir is bulman ,hem kendi parani kazanirsin hem evde daha az vakit,cunku yasin okadar kucuk degil 25 yasinda bir insan kendi parasini kendi kazanmali ,evlenmek fikrini cope at.Anneden kacmak icin evlenilirmi hic ?Insan sevdigi icin evlenir.Umarim duzelir hersey moralini yuksek tut.

İki yıl dediğine göre önlisans kpss. Sınav 2024 yani. Yapacağınız belli bir sene işe girip çalışacaksınız. Para biriktirip ikinci sene işten ayrılınca dershaneye gideceksiniz yine evde kalmayacaksınız.

Ne tasi ne suyu dhhdh evde oturuyosa. kalk bi isin ucundan tut, yemektir, temizliktir her seyi calisan anandan bekleme dedim ben. Okudugunuzu anliyo musunuz siz? 25 yasinda yayilip yatma anan çalışıyorken bi zahmet
Ben bunlardan şikayetçi değilim zaten mecbur yapmak zorundayım ama annem bunu ben hizmetçiymişim gibi yapması zoruma gidiyor yani davranış şekli.

Ben kabul etmiyorum bu durumu buyuklerimiz boyle yapsa bile ben istemiyorum boyle bir duzen..annesi kendiside tabagini kaldirmiyirmus yani sasirmadim suan.. kizi degilde evin hizmetkari olarak goruyor
Kesinlikle bende bu durumdan rahatsızım yoksa annem çalışsın ben gezeyim yatayım annem hem çalışsın hem evle uğraşsın demiyorum ki zaten yetişemez kadın haliyle yoruluyor hangi bir yere yetişsin ama bunu benim görevim hizmetçilikmiş gibi davranması asıl ağrıma giden

Kesinlikle bende bu durumdan rahatsızım yoksa annem çalışsın ben gezeyim yatayım annem hem çalışsın hem evle uğraşsın demiyorum ki zaten yetişemez kadın haliyle yoruluyor hangi bir yere yetişsin ama bunu benim görevim hizmetçilikmiş gibi davranması asıl ağrıma giden
Hizmetcilik degil senin gorevinmis gibi davranıyor olabilir mi? Hani iş bölümü yapilmis gibi, birimiz evde calisal8m, birimiz disarda

Bu kız iş yapmaktan şikayetçi değil elbet yapacak ama 3 kişinin yaşadığı ev elbet bir sürü işi olur benim demek istediğim diğer çocuk erkek diye bütün işlerden feragat ediyor bu kız diye buna kalıyor ve yine kötü muamele görüyor, oturup kpss çalışması gerekiyormus ev işleriyle zor olur yine de
Ben konu sahibiyle aynı durumdayim hatta benim annemde memur tek farkım konu sahibinden daha küçüğüm ve annem bana sen yap yap yap demiyo evde olmama rağmen robot süpürge aldı, her yemek yaptığımda Allah razı olsun diyo.

Ben konu sahibini anlıyorum şuan sınava çalışmadığım için her isi ben yapıyorum ama bı yerden sonra artık ev hanımına bagliyosun ve hic iyi bı psikoloji değil. Ben o yüzden kurslara yazıldım hep evde durmuyorum sabahtan akşama kadar. Ve evet konu sahibi neden tek başına yapsın mesela ben akşam yemeğinden sonra mutfağı topluyorum liseye giden kardeşim kendine yemek hazirliyo mutfağı toplamadan gidiyo bazen annem uyariyo kardeşimi hemen. Hem ev hanımı gibi iş yapip hemde kpss calisilmaz sınav tamamen odak istiyo.

Valla çaresi olsa kendim uygulardım hiçbir çaresi yok, üniden sonra 3 sene annemle yaşadım hergün ağlattı beni hergün sinir krizi geçirdim; hatta ünide yaz tatiline geldiğimde de gitmek için gün sayardım. neler denemedim ki karşıma alıp uzun uzun konuştum bana acıyan teyzem falan bile eşiyle bir olup konuştu annemle ama sonuç koca bir fiyasko. şimdi 30 yaşıdayım annemle 1 gece geçirsem yine kesin sinir krizine sokuyor beni bi şekilde. kaçıp kurtulmaktan başka çaren yok, asla düzelmez, ASLA. Sakın benim gibi bu sefer düzelcek diye her defasında ümit edip kendini perişan etme, düzelmeyecek. Tek çaren ondan uzak durmak, görmemek.

Genç yaşta bir anne kocası vefat edince sinirini kız çocuğundan çıkarır vakası

Geçmiş olsun
maalesef böyle olmuş tavrını koy bence kendini kullandırtma
Bu ne yapsan düzelmez muhattap olma. Kendi yaptığına bakmaz ben anneyim diye üste çıkmaya çalışır hiç kulak asma. Çok az muhattap ol, kendi gelsin konuşmaya çalışsın.

Back
X