Belki konu sahibi yanlış yazdı, bilemedim.öyle yazmış
ben bunu yazdım diye cinsel hayatlarına burnunu sokmuş kabul edildim de sadece eski konularına bakayım demiştim
Kürtaja laf eden yok.Yazmayayım yazmayayım diyorum ama bazı üyeler asla had hudud bilmiyor.
Kadın kürtaj olmussa olmus . Kime ne ??
Sağlıksız gebeliğin anlamını biliyor musunuz?Yukarıdaki yorumu belki görmemişsinizdir diye size de gönderiyorum.
Kıwırma çabası yok. Resme büyük yerden baksanız anlaması çok kolay. Sağlıksız bir gebelik de pekala ailenin takdir-i ilahi bakış açısı doğrultusunda devam ettirilebilir. Birsürü ebevenynin engelli çocuğu var değil mi? Ben de aynı cesareti gösterip Allah ne verdiyse hayırlısıdır düşüncesiyle gebeliği devam ettirebilirdim ama içinde bulunduğum koşullar yeterince sıkıntılı olduğu için kısmen bencilce davrandım ve bir sıkıntının daha önüne geçilebiliyorken önüne geçtim o kadar. Konumuz sağlıksız gebelik veya kürtaj değil o yüzden konunun bu kısmının alınarak uzatılması hoşuma gitmedi.
Önceki sayfalarda aaa canını sen vermedin ki tarzında yorumlar vardı. Belki tepki almamak adına öyle yazdı. Benim sitemim de bu tarz yorumlasaydı.Kürtaja laf eden yok.
kıvırmasına tepkili herkes
Aaaa canını sen vermedin ki tarzında yorumlar vardı. Belki de tepki almamak adına öyle yazdı.onu ilk yazan benim
kürtaj olmuşsa bizi ilgilendirmez
isteyen kürtaj da olur
ama konuda şartlar uygun değildi kürtaj oldum dedi
sonra spiral vardı ondan dedi
eski konusunda Ocak ta da kürtaj oldum demişti
10 ay içerisinde iki kürtaj fazla öncelikle korunun dedim zira eşi ile de sağlıklı bir yaşamları yok
Bozuk kese durumları falan olabilir. Ama konu sahibi bunu engelli bebeğe falan yormuş, alakası olup olmadığını bilmiyorum.Bide şeyi merak ettim. Ama bunu cidden merak ettim. 6haftalık bebekte daha kalp atışı bile belki yokken sağlıklı olup olmadığı hemen belli oluyor mu?
Onu yazamda bendim. Daha önceki yorumlarda kendisi eşinin canını kendisinin vermediğini ve alamayacağını söylüyordu bende ona istinaden yazdım.Önceki sayfalarda aaa canını sen vermedin ki tarzında yorumlar vardı. Belki tepki almamak adına öyle yazdı. Benim sitemim de bu tarz yorumlasaydı.
Bende hiç bilmiyorumBozuk kese durumları falan olabilir. Ama konu sahibi bunu engelli bebeğe falan yormuş, alakası olup olmadığını bilmiyorum.
Bende hiç bilmiyorum
Doğru okudun, 3 aylık evliyim ocakta10 ay içinde iki kürtaj mı? 3 aylık evli olduğunu yanlış mı okudum?
Evet ama bu çelişkinin nedeni o kadar saçma ki asla aklım almıyor ve kabullenemiyorum. Çünkü annesini bırakmak istememe sebebi "dedikoducu akrabalar ne der" endişesiGeçmişten gelen öfkesi yüzünden ailesine saldırganlaşıyor demiştiniz. Ama annesini de bırakmak istemiyor. Bu çelişkinin nedenini sordunuz mu?
Canını sen vermedin ki sen alasin demeleri yine konu sahibinin eşi ile ilgili canını ben vermedim ki ben alayım demesine bir eleştiri şeklindeydi. Ben de insanların eleştirdikleri şeyi yapmasına karşıyım. Kayınvalideyi eleştirip kendisinin onun paraleli gibi davranması beni de irrite etti.Önceki sayfalarda aaa canını sen vermedin ki tarzında yorumlar vardı. Belki tepki almamak adına öyle yazdı. Benim sitemim de bu tarz yorumlasaydı.
Önceliğinin siz olduğundan emin misiniz? Yani ayrı eve çıktığınızda bu endişesinin yaratacağı sıkıntıyı size yansıtıp öfkesini sizden çıkarmayacağından emin misiniz?Doğru okudun, 3 aylık evliyim ocakta
Evet ama bu çelişkinin nedeni o kadar saçma ki asla aklım almıyor ve kabullenemiyorum. Çünkü annesini bırakmak istememe sebebi "dedikoducu akrabalar ne der" endişesi
O zaman doktorun bana aktardığı kadarıyla aktarayım size;Tam okumadım ama anne karnındaki bir bebeğin engelli olup olmadığı ileri haftalarda belirlenebiliyormuş. Sağlıksız gebelik ise bambaşka birşey, kesenin bozuk olması gibi nedenlerden kaynaklanıyormuş.
Hayır değilim. Yani bir gün karşıma geçip keşke ilacı söylemeseydin annemle aramı bozdun şeklinde bir çıkış yapabilir kardeşlerinin dolduruşuna gelip. Çünkü eminim şuan annesi tarafından bu şekilde değerlendiriliyorumdur.Önceliğinin siz olduğundan emin misiniz? Yani ayrı eve çıktığınızda bu endişesinin yaratacağı sıkıntıyı size yansıtıp öfkesini sizden çıkarmayacağından emin misiniz?
Neresinden bakarsanız bakın zor bir durum. Eşiniz psikolojik destek almadığı takdirde hiçbir şey yoluna girmeyecek gibi duruyor.Hayır değilim. Yani bir gün karşıma geçip keşke ilacı söylemeseydin annemle aramı bozdun şeklinde bir çıkış yapabilir kardeşlerinin dolduruşuna gelip. Çünkü eminim şuan annesi tarafından bu şekilde değerlendiriliyorumdur.
Durumu özetleyiş biçiminle "kapasitene" hayran bıraktın :)Arkadaslar durum o kadar ortada ki konu sahibine gereksiz yükleniliyor bence, kv alkolik ve işlevsiz oğlunu çiftlestirmek istemis ve bu şartlari kabul edecek bir gelin bulmus, konu sahibi de belli ki daha uygun bir eş bulamayacak ve aslında evlilik yürütemeyecek kapasitede, kv ikisini de idare etmeye çalışırken zor duruma düşmüş, konu sahibinin yaptığı en doğru sey kürtaj olmuş ki, şu şartlarda evlenmeyi kabul eden birinin mental ve vicdani olarak bu kararı tek başına alabilmesi bile başarıdır ama bence kürtaj kararı eşi ve kv. tarafından verilmiştir. Konu sahibinde o kapasite yok, yüklenmeyin boşuna...
Benim kuzenimde spiral kullanırken hamile kaldı. Sapasağlam 5 aylık bir oğlu var. Ayrıca sizin için yine araştırdım erken doğum riski dışında spiralin bilinen bir komplikasyonu yok. Haftasından geç gelişen her bebek engelli değildir,bebeğin engelli olup olmadığı da o kadar erken haftalarda saptanamaz diye biliyorum. Tabiki her gebelik, her bebek aynı olmaz,olamaz. Kaldı ki burada kimse (en azından ben) sizin kürtaj oluşunuzu eleştirmedi. Dediğim gibi, isterseniz her ay kürtaj olun, ne beni ne buradaki insanları ilgilendirmez. Hayat sizin hayatınız, biz internet sekmesini kapattığımızda siz hayatınızla baş başa kalırsınız. Bundan dolayı kimsenin eleştirme hakkı yok. İnsanları sinirlendiren ve tepki çektiğiniz nokta bir öyle bir böyle demeniz. Evet kürtaj oldum, benim doğrum buydu eşim alkolik olduğu için bu bebeği doğuramazdım deseydiniz bu kadar tepki çekmezdiniz. Neyse. Çocuk yapmayın, hatta ben sizin yerinizde olsam ayrılırdım. Zira belli ki bu adam yıllardır böyle, anne bıkmış usanmış. Üstelik adam sizinle çıkarken eski sevgilisine dönmeye dahi çalışmış. Siz hayatınızı bu kadar değersiz mi görüyorsunuz? Siz bu hayata başkasının oğlunu eğlemeye, büyütmeye gelmediniz.O zaman doktorun bana aktardığı kadarıyla aktarayım size;
Spiral ile hamile kaldığım için bebek haftasından geç gelişiyordu ve spiral yüzünden doktor yüksek ihtimalle engelli olacağını söyledi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?