Annesi gizli gizli eşimin yemeklerine ilaç koyuyor.

Sağlıksız bir evliğiniz var.
Kaynana ile beraber oturmak başlıca sorun iken kayınbilader de var.
Eşiniz alkol sorunu var. Kişiliği tam oturmamış problemli.
Bu evlilikte yıpranıyorsunuz zaten 3 ayda yaşadıklarınız ileride yaşyacaklarınızın göstergesi.
Sizde bir çok şeyin farkındasınız böyle bir evlilik olmaz. Bunun sonunda en zararlı siz olacaksınız.
Bebek konusu iyiki sağlıksız gebelikmiş. Doğsa idi bile böyle bir ortamda yetişecek çocuk çokda sağlıklı olamazdı.

Konu kürtaj meselesi değildi ki benim fikir almak istediğim konu sadece ilaç meselesi ve annesinin beni oğluyla kendi arasında bırakmasıydı. Ben arada kalma kuyusuna düşmemek için onları yüzleştirdim. Eşim alkolik mi? Henüz bundan emin değilim çünkü alkol içmeden duramıyor diyemem. Sadece canı çok sıkkın olduğu günlerde (ki buna da dediğim gibi 2 bucuk senede 3 kez sahit oldum) fazla alkol tüketiyor ve içinde ailesine biriktirdiği öfkenin patlamasını yaşıyor. Ben bunun normal şartlarda içine attığı sorunların birikimlerinden kaynaklandığını düşündüğüm için de bu birikimlerden kurtulsun biraz ailesine ve olaylara bakış açısı değişsin diye psikolojik destek almasını istiyorum. Ama o buna yanaşmıyor. Ben onu nasıl ikna edebilirim? Kayınvalideye gelince kesinlikle şahit olduklarımdan sonra sütten çıkmış ak kaşık olmadığını düşünüyorum. Çünkü boşanıp eve dönen oğlunun evliliğinin bitmesine de o sebep olmus hatta kızı dövdüğü için karakolluk olduğunu duymustum ama o zamanlar biz eşimle sevgiliydik ve kadın hep mağduru oynadığı için ben yapmadım diyip sıyrılıyordu işin içinden. Dün eşimle kendisini yüzleştirdiğimde de aynı mağdur tavrı sergiledi ve neredeyse beni yalancı çıkartacaktı. Bunu görünce içimden iyki eşime karşı bugüne kadar hep açık olmusum diye düşündüm. Siz böyle kendi paçasını kurtarma çabasında olan bi kadın karşısında nasıl davranırdınız? Yine de annesidir bi bildiği vardır diyerek eşinize gard alıp annesinin dolduruşuyla mı hareket ederdiniz? Kaldı ki annesi köşeye sıkışınca gidin o zaman bu evden diyebilecek kadar da umursamaz. Bir evlilik bir düzen oturtma çabası var. Bu çocuk oyuncağı değil ki önce gelin birlikte yaşayalım sonra kuyruğu sıkışınca olmuyo gidin denilebilecek bir durum değil. sonuç olarak birarada yaşayalım ya da yaşamayalım yüzyüze bakmaya devam edeceğiz onun için bu kadar kolay sarf edilememeli bu cümleler.. anlatabiliyor muyum?

yüz yüze bakmaya devam etmek ayrı aynı evde yaşamak ayrı

kadın yürütürüz sanmış olmamış

yani ille de seninle yaşayacağız diye tutturulur mu

hangi şehirdesiniz

oturup sahibinden sitesinden eşyalı kiralık arayacağım şimdi size

şu an yapılacak en doğru çözüm bavulu alıp gitmek

o zaman sorun kaynağı kim ortaya çıkacak

kv kendi evinden siz kendi evinizde kalın bakalım

Kayınvalideniz eşinize yıllardır ilaç veriyormuş. Bu durumda buna sorunlarından kaynaklanıyor diyemeyiz. Kayınvalidenin yaptığı elbette doğru değil ama kocanızın annesinin sabrını taşırdığını düşünüyorum. Ve hiçbir anne oğlu arada sırada içki içiyor diye oğluna gizli gizli ilaç vermez. Öncesinde mutlaka birşeyler olmuştur. Ben kocanızın bağımlı olduğunu düşünüyorum.

Yanı esin zarar verecek düzeyde alkol tüketmiyorsa üç neden ilaç verme gereği duymuş? Üç nin sözlerinden sanki canından bezmis gibi bir izlenim oluşuyor.. Inşallah Sen de ilaç vermeyi düşünecek bir hale gelmezsin.

İstanbul anadolu yakasında oturuyoruz. Dünkü olaydan sonra ben biraz araştırdım zaten ama eşim şuan tepkisiz. Annesinin bir anlık öfkeyle evden gidin dediğini düşünüyor. Ben dün geceden beri otele gidelim bikaç gün otelde kalalım bari diyorum ona bile yanaşmıyor.

Eşiniz ilk olarak doktora gitsin durumu anlatsın. Belki ilaçların vücuttan atılması için tedavi uygulanması gerekebilir. İlk fırsatta ayrı eve çıkın. Bu sitede kaynanam bizi evden kovsada ayrı eve çıksam diye dua edin yüzlerce gelin var küçük te olsa eskide olsa bı eve çıkın. Bı iki sene keseyi sıkıp sonra daha iyi bı eve çıkarsınız

işte annesinin dediği değil sizin yani eşin ve senin dediğiniz önemli

aile ikinizsiniz

Eşi içki içmeye devam ettiği sürece ev filan alamazlar evi dahi ayıramazlar. Konu sahibi burada herkese karşı eşini ölümüne savunuyor ama gün gelecek o çok sevdiği adamın yüzünü dahi görmek istemeyecek.

Ben kv deye çok üzüldüm ne yalan söyleyim. Bir evladının yuvası yıkılmış diğeri 30 yaşını geçmiş hala bağımlılıkları ile uğraşıyor bir anne için hiç kolay değil.

Açık söyleyeyim ben de arada sırada alkol içiyorum. Asla da kendimi kaybetmiyorum. Eşimle beraber dışarda alkolümüzü içip yemeğimizi yiyip ewe geldiğimizde güzelce odamıza çekiliyoruz. Hiç bir sorun yaşanmıyor. Ama kadın buna da karşı. Neden içiyorsunuz diye 3 gün surat asıp dırdır yapıyor. İşin özünde yaşam tarzları farklı olabilir ama birbirimize saygı duyduktan ve sınırlar aşılmadıktan sonra 30 küsür yaşındaki insanların hayatlarına bu kadar müdahale edilmez. Sadece alkol değil konu kadın her anlamda çok müdahaleci. Yatağının üstüne serdiğin örtüye bile karışıyor. Ben pek çok şeyi duymazdan görmezden geliyorum. Ama olay beni bir taraf yapmaya çalışıp eşimle aramızı açmaya geldiğinde sessiz kalamadım. İyki de kalmadım o bana aslanlık yapan annesi oğlunun karşısında kedi oluverdi görmüş oldum.

şu yazdıklarınızda sonra yapacak bişey kalmamış
durumu düzeltince ayrı eve çıkacağız diyorsunuz üstte o da olmayacak
çünkü kv size kirayı ödetmek için evi ayırmayacak ve zaten eşiniz de annesini bırakmam demiş

ev falan ayıramayacaksınız bu durumda

O zaman maddi gücünüz olmadan, ayrı eve çıkmadan evlenmemeliydiniz. Adam annesinin huyunu biliyorsa neden evlenip aynı evde oturmaya devam etti?

Boyle yazıyorsunuz sonra madem öyle ev üzerine ev kurmasaydin şikayet edeceksen denildiği zaman konu bu mu şimdi moduna giriyorsunuz.

Madem öyle ev üzerine ev kurmasaydiniz.

Evet dışardan baktığımda ben de böyle düşünüp üzülüyordum kadına, ne evlattan gülmüş ne eşten ne kadar da şanssız diye.. ama biraz yakından tanıyınca anladım aslında bunların sebebi biraz da kendi yaklaşımları. Belki mağdur oluyor evet ama bu mağduriyetleri de kendisi yaratıyor.

O zaman maddi gücünüz olmadan, ayrı eve çıkmadan evlenmemeliydiniz. Adam annesinin huyunu biliyorsa neden evlenip aynı evde oturmaya devam etti?
Eşim annesinin huyunu çok iyi biliyor ama annesi sonuçta sırtını da dönemiyor. Bugüne kadar nasıl aşılanmışsa artık ona evlenip ayrı eve çıkmayı annesini bırakmak olarak yorumluyor

Eşim annesinin huyunu çok iyi biliyor ama annesi sonuçta sırtını da dönemiyor. Bugüne kadar nasıl aşılanmışsa artık ona evlenip ayrı eve çıkmayı annesini bırakmak olarak yorumluyor
O zaman sizin başınızı yakmayacaktı.

eskiden olsa evet anne tek kalamaz derdi

ama şimdi abi var anne de gidin diyor

normal şartlarda topukları poposuna vurarak gitmesi lazımdı

keza sizin de tutturmanız lazımdı ama sizde de bu yönde bir davranış yok gibi

adam verdiği ilaçlar nedeni ile ölecekmiş diyorsunuz hala aynı evde yaşıyorsunuz

ben sizin yerinizde olsam sabahın ilk ışıkları ile çıkar iş ve ev arardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…