Konu kürtaj meselesi değildi ki benim fikir almak istediğim konu sadece ilaç meselesi ve annesinin beni oğluyla kendi arasında bırakmasıydı. Ben arada kalma kuyusuna düşmemek için onları yüzleştirdim. Eşim alkolik mi? Henüz bundan emin değilim çünkü alkol içmeden duramıyor diyemem. Sadece canı çok sıkkın olduğu günlerde (ki buna da dediğim gibi 2 bucuk senede 3 kez sahit oldum) fazla alkol tüketiyor ve içinde ailesine biriktirdiği öfkenin patlamasını yaşıyor. Ben bunun normal şartlarda içine attığı sorunların birikimlerinden kaynaklandığını düşündüğüm için de bu birikimlerden kurtulsun biraz ailesine ve olaylara bakış açısı değişsin diye psikolojik destek almasını istiyorum. Ama o buna yanaşmıyor. Ben onu nasıl ikna edebilirim? Kayınvalideye gelince kesinlikle şahit olduklarımdan sonra sütten çıkmış ak kaşık olmadığını düşünüyorum. Çünkü boşanıp eve dönen oğlunun evliliğinin bitmesine de o sebep olmus hatta kızı dövdüğü için karakolluk olduğunu duymustum ama o zamanlar biz eşimle sevgiliydik ve kadın hep mağduru oynadığı için ben yapmadım diyip sıyrılıyordu işin içinden. Dün eşimle kendisini yüzleştirdiğimde de aynı mağdur tavrı sergiledi ve neredeyse beni yalancı çıkartacaktı. Bunu görünce içimden iyki eşime karşı bugüne kadar hep açık olmusum diye düşündüm. Siz böyle kendi paçasını kurtarma çabasında olan bi kadın karşısında nasıl davranırdınız? Yine de annesidir bi bildiği vardır diyerek eşinize gard alıp annesinin dolduruşuyla mı hareket ederdiniz? Kaldı ki annesi köşeye sıkışınca gidin o zaman bu evden diyebilecek kadar da umursamaz. Bir evlilik bir düzen oturtma çabası var. Bu çocuk oyuncağı değil ki önce gelin birlikte yaşayalım sonra kuyruğu sıkışınca olmuyo gidin denilebilecek bir durum değil. sonuç olarak birarada yaşayalım ya da yaşamayalım yüzyüze bakmaya devam edeceğiz onun için bu kadar kolay sarf edilememeli bu cümleler.. anlatabiliyor muyum?Benim kuzenimde spiral kullanırken hamile kaldı. Sapasağlam 5 aylık bir oğlu var. Ayrıca sizin için yine araştırdım erken doğum riski dışında spiralin bilinen bir komplikasyonu yok. Haftasından geç gelişen her bebek engelli değildir,bebeğin engelli olup olmadığı da o kadar erken haftalarda saptanamaz diye biliyorum. Tabiki her gebelik, her bebek aynı olmaz,olamaz. Kaldı ki burada kimse (en azından ben) sizin kürtaj oluşunuzu eleştirmedi. Dediğim gibi, isterseniz her ay kürtaj olun, ne beni ne buradaki insanları ilgilendirmez. Hayat sizin hayatınız, biz internet sekmesini kapattığımızda siz hayatınızla baş başa kalırsınız. Bundan dolayı kimsenin eleştirme hakkı yok. İnsanları sinirlendiren ve tepki çektiğiniz nokta bir öyle bir böyle demeniz. Evet kürtaj oldum, benim doğrum buydu eşim alkolik olduğu için bu bebeği doğuramazdım deseydiniz bu kadar tepki çekmezdiniz. Neyse. Çocuk yapmayın, hatta ben sizin yerinizde olsam ayrılırdım. Zira belli ki bu adam yıllardır böyle, anne bıkmış usanmış. Üstelik adam sizinle çıkarken eski sevgilisine dönmeye dahi çalışmış. Siz hayatınızı bu kadar değersiz mi görüyorsunuz? Siz bu hayata başkasının oğlunu eğlemeye, büyütmeye gelmediniz.
Konuyu dağıtmakta ban sebebi miTam okumadım ama anne karnındaki bir bebeğin engelli olup olmadığı ileri haftalarda belirlenebiliyormuş. Sağlıksız gebelik ise bambaşka birşey, kesenin bozuk olması gibi nedenlerden kaynaklanıyormuş.
Bu çocuk oyuncağı değil ki önce gelin birlikte yaşayalım sonra kuyruğu sıkışınca olmuyo gidin denilebilecek bir durum değil. sonuç olarak birarada yaşayalım ya da yaşamayalım yüzyüze bakmaya devam edeceğiz onun için bu kadar kolay sarf edilememeli bu cümleler.. anlatabiliyor muyum?
Kayınvalideniz eşinize yıllardır ilaç veriyormuş. Bu durumda buna sorunlarından kaynaklanıyor diyemeyiz. Kayınvalidenin yaptığı elbette doğru değil ama kocanızın annesinin sabrını taşırdığını düşünüyorum. Ve hiçbir anne oğlu arada sırada içki içiyor diye oğluna gizli gizli ilaç vermez. Öncesinde mutlaka birşeyler olmuştur. Ben kocanızın bağımlı olduğunu düşünüyorum.Konu kürtaj meselesi değildi ki benim fikir almak istediğim konu sadece ilaç meselesi ve annesinin beni oğluyla kendi arasında bırakmasıydı. Ben arada kalma kuyusuna düşmemek için onları yüzleştirdim. Eşim alkolik mi? Henüz bundan emin değilim çünkü alkol içmeden duramıyor diyemem. Sadece canı çok sıkkın olduğu günlerde (ki buna da dediğim gibi 2 bucuk senede 3 kez sahit oldum) fazla alkol tüketiyor ve içinde ailesine biriktirdiği öfkenin patlamasını yaşıyor. Ben bunun normal şartlarda içine attığı sorunların birikimlerinden kaynaklandığını düşündüğüm için de bu birikimlerden kurtulsun biraz ailesine ve olaylara bakış açısı değişsin diye psikolojik destek almasını istiyorum. Ama o buna yanaşmıyor. Ben onu nasıl ikna edebilirim? Kayınvalideye gelince kesinlikle şahit olduklarımdan sonra sütten çıkmış ak kaşık olmadığını düşünüyorum. Çünkü boşanıp eve dönen oğlunun evliliğinin bitmesine de o sebep olmus hatta kızı dövdüğü için karakolluk olduğunu duymustum ama o zamanlar biz eşimle sevgiliydik ve kadın hep mağduru oynadığı için ben yapmadım diyip sıyrılıyordu işin içinden. Dün eşimle kendisini yüzleştirdiğimde de aynı mağdur tavrı sergiledi ve neredeyse beni yalancı çıkartacaktı. Bunu görünce içimden iyki eşime karşı bugüne kadar hep açık olmusum diye düşündüm. Siz böyle kendi paçasını kurtarma çabasında olan bi kadın karşısında nasıl davranırdınız? Yine de annesidir bi bildiği vardır diyerek eşinize gard alıp annesinin dolduruşuyla mı hareket ederdiniz? Kaldı ki annesi köşeye sıkışınca gidin o zaman bu evden diyebilecek kadar da umursamaz. Bir evlilik bir düzen oturtma çabası var. Bu çocuk oyuncağı değil ki önce gelin birlikte yaşayalım sonra kuyruğu sıkışınca olmuyo gidin denilebilecek bir durum değil. sonuç olarak birarada yaşayalım ya da yaşamayalım yüzyüze bakmaya devam edeceğiz onun için bu kadar kolay sarf edilememeli bu cümleler.. anlatabiliyor muyum?
İstanbul anadolu yakasında oturuyoruz. Dünkü olaydan sonra ben biraz araştırdım zaten ama eşim şuan tepkisiz. Annesinin bir anlık öfkeyle evden gidin dediğini düşünüyor. Ben dün geceden beri otele gidelim bikaç gün otelde kalalım bari diyorum ona bile yanaşmıyor.yüz yüze bakmaya devam etmek ayrı aynı evde yaşamak ayrı
kadın yürütürüz sanmış olmamış
yani ille de seninle yaşayacağız diye tutturulur mu
hangi şehirdesiniz
oturup sahibinden sitesinden eşyalı kiralık arayacağım şimdi size
şu an yapılacak en doğru çözüm bavulu alıp gitmek
o zaman sorun kaynağı kim ortaya çıkacak
kv kendi evinden siz kendi evinizde kalın bakalım
Eşiniz ilk olarak doktora gitsin durumu anlatsın. Belki ilaçların vücuttan atılması için tedavi uygulanması gerekebilir. İlk fırsatta ayrı eve çıkın. Bu sitede kaynanam bizi evden kovsada ayrı eve çıksam diye dua edin yüzlerce gelin varMerhabalar. Konu biraz uzun ama fikirlerinize ihtiyacım var . 3 aylık evliyim, eşimin annesi ve abisiyle birlikte yaşıyoruz. Evliliğimin 3. Haftasında bir gece eşim aşırı alkollü şekilde eve geldi. Evde abisiyle büyük bir tartışma yaşadı. Ertesi sabah ben eşime kahve yaparken annesi mutfağa geldi ve peçeteye sarılı bir toz çıkartıp "kahveye biraz bundan koy" dedi. Ben de onun ne olduğunu sorduğumda eşimin sakinleşmesi için ilaç verdiğini söyledi. Çok şaşırdım ve ilacın ne olduğunu bilmediğim için koymak istemedim ama kendisi zorla koydu ve yıllardır kullandığını, zararsız olduğunu söyledi. Eşim kahveyi içtikten sonra benim içime sinmediği için eşime durumu anlattım ve o da "ilacı öğren neymis hemen al ondan ilacı " dedi. Ertesi gün ısrarlarımla ilacı bana gösterdi annesi"Antabus" diye bir ilaç, internetten araştırdım kişinin bilgisi dahilinde olmak koşuluyla alkol tedavisinde kullanılıyor ve ölüm dahil olmak üzere pek çok yan etkisi var ilacın. İlacı komşu tavsiyesi üzerine kullanmaya başladığını ve 8 senedir gizli gizli yemeklerine kattığını itiraf etti annesi. Ben de ilaçlara el koydum, zararlarından bahsettim ve çöpe atacağımı söyledim. Eşimin annesi atmamı istemedi ama çok da üsteleyemedi oğluna söylemeyeyim diye. Aynı aksam ilaçları eşime verdim ve kendi elleriyle tuvalete döktü. Birdaha da evde hiçbirşey yemedi. Tabi annesi eşimle durumu paylaşmış olmamdan şüpheleniyordu ama söylemiş olsam tartışırlar diye düşündüğü için birşey soramadı bana. Birkaç haftadır da annesi sürekli bana gelip eşimle ilgili "evde yemek yemiyo, abisiyle benim yüzüme bakmıyo, böyle olcaksa gidin bu evden" tarzı konuşmalar yapıyordu. Son 2 seferinde kendisini bu konuyu oğluyla konusması gerektiği konusunda uyardım ama ısrarla benim üstüme gelince dün aksam eşimle durumu paylaştım. eşimle annesi arasında tartışma çıktı ve eşim tartışma esnasında annesinin yemeklerine ilaç koyduğunu bildiğini bu yüzden de evde yemek yemediğini söyledi. Ben arada kalmak istemiyorum, sonuçta aynı evde yaşıyoruz ve maddi durumumuz toparlanana kadar da yüzyüze bakmak mecburiyetindeyiz. bundan sonraki süreçte ne yapmalıyım?
İstanbul anadolu yakasında oturuyoruz. Dünkü olaydan sonra ben biraz araştırdım zaten ama eşim şuan tepkisiz. Annesinin bir anlık öfkeyle evden gidin dediğini düşünüyor. Ben dün geceden beri otele gidelim bikaç gün otelde kalalım bari diyorum ona bile yanaşmıyor.
Eşi içki içmeye devam ettiği sürece ev filan alamazlar evi dahi ayıramazlar. Konu sahibi burada herkese karşı eşini ölümüne savunuyor ama gün gelecek o çok sevdiği adamın yüzünü dahi görmek istemeyecek.onu yazdı eğer ayrı ev açarlarsa mal mülk sahibi olamazlarmış
yani kv evinde kalıp yiyip içecekler sözde kendi paralarını da biriktirecekler
kv eskiden oğluna muhtaçmış belki geliri olmadığı için ama şimdi öbür oğlu var
kirayı da o öder ana oğul yaşarlar
alkol parası ile de uğraşmazlar
Açık söyleyeyim ben de arada sırada alkol içiyorum. Asla da kendimi kaybetmiyorum. Eşimle beraber dışarda alkolümüzü içip yemeğimizi yiyip ewe geldiğimizde güzelce odamıza çekiliyoruz. Hiç bir sorun yaşanmıyor. Ama kadın buna da karşı. Neden içiyorsunuz diye 3 gün surat asıp dırdır yapıyor. İşin özünde yaşam tarzları farklı olabilir ama birbirimize saygı duyduktan ve sınırlar aşılmadıktan sonra 30 küsür yaşındaki insanların hayatlarına bu kadar müdahale edilmez. Sadece alkol değil konu kadın her anlamda çok müdahaleci. Yatağının üstüne serdiğin örtüye bile karışıyor. Ben pek çok şeyi duymazdan görmezden geliyorum. Ama olay beni bir taraf yapmaya çalışıp eşimle aramızı açmaya geldiğinde sessiz kalamadım. İyki de kalmadım o bana aslanlık yapan annesi oğlunun karşısında kedi oluverdi görmüş oldum.Kayınvalideniz eşinize yıllardır ilaç veriyormuş. Bu durumda buna sorunlarından kaynaklanıyor diyemeyiz. Kayınvalidenin yaptığı elbette doğru değil ama kocanızın annesinin sabrını taşırdığını düşünüyorum. Ve hiçbir anne oğlu arada sırada içki içiyor diye oğluna gizli gizli ilaç vermez. Öncesinde mutlaka birşeyler olmuştur. Ben kocanızın bağımlı olduğunu düşünüyorum.
şu yazdıklarınızda sonra yapacak bişey kalmamışDurum şöyle ki; babası annesini terketmiş. Eiiö ve annesi birlikte yaşıyordu. Daha sonra abisi boşandı ve eve döndü. Eşim kirayı ödüyor, abisi de fatura ve mutfak masraflarını karşılıyor. Ayrı eve çıksak biz geçiniriz ama onlar kiralarını ödeyemez o yüzden eşim bugüne kadar "ben annemi bırakamam" yaklaşımı sergiliyordu.
O zaman maddi gücünüz olmadan, ayrı eve çıkmadan evlenmemeliydiniz. Adam annesinin huyunu biliyorsa neden evlenip aynı evde oturmaya devam etti?Açık söyleyeyim ben de arada sırada alkol içiyorum. Asla da kendimi kaybetmiyorum. Eşimle beraber dışarda alkolümüzü içip yemeğimizi yiyip ewe geldiğimizde güzelce odamıza çekiliyoruz. Hiç bir sorun yaşanmıyor. Ama kadın buna da karşı. Neden içiyorsunuz diye 3 gün surat asıp dırdır yapıyor. İşin özünde yaşam tarzları farklı olabilir ama birbirimize saygı duyduktan ve sınırlar aşılmadıktan sonra 30 küsür yaşındaki insanların hayatlarına bu kadar müdahale edilmez. Sadece alkol değil konu kadın her anlamda çok müdahaleci. Yatağının üstüne serdiğin örtüye bile karışıyor. Ben pek çok şeyi duymazdan görmezden geliyorum. Ama olay beni bir taraf yapmaya çalışıp eşimle aramızı açmaya geldiğinde sessiz kalamadım. İyki de kalmadım o bana aslanlık yapan annesi oğlunun karşısında kedi oluverdi görmüş oldum.
Boyle yazıyorsunuz sonra madem öyle ev üzerine ev kurmasaydin şikayet edeceksen denildiği zaman konu bu mu şimdi moduna giriyorsunuz.Açık söyleyeyim ben de arada sırada alkol içiyorum. Asla da kendimi kaybetmiyorum. Eşimle beraber dışarda alkolümüzü içip yemeğimizi yiyip ewe geldiğimizde güzelce odamıza çekiliyoruz. Hiç bir sorun yaşanmıyor. Ama kadın buna da karşı. Neden içiyorsunuz diye 3 gün surat asıp dırdır yapıyor. İşin özünde yaşam tarzları farklı olabilir ama birbirimize saygı duyduktan ve sınırlar aşılmadıktan sonra 30 küsür yaşındaki insanların hayatlarına bu kadar müdahale edilmez. Sadece alkol değil konu kadın her anlamda çok müdahaleci. Yatağının üstüne serdiğin örtüye bile karışıyor. Ben pek çok şeyi duymazdan görmezden geliyorum. Ama olay beni bir taraf yapmaya çalışıp eşimle aramızı açmaya geldiğinde sessiz kalamadım. İyki de kalmadım o bana aslanlık yapan annesi oğlunun karşısında kedi oluverdi görmüş oldum.
Evet dışardan baktığımda ben de böyle düşünüp üzülüyordum kadına, ne evlattan gülmüş ne eşten ne kadar da şanssız diye.. ama biraz yakından tanıyınca anladım aslında bunların sebebi biraz da kendi yaklaşımları. Belki mağdur oluyor evet ama bu mağduriyetleri de kendisi yaratıyor.Eşi içki içmeye devam ettiği sürece ev filan alamazlar evi dahi ayıramazlar. Konu sahibi burada herkese karşı eşini ölümüne savunuyor ama gün gelecek o çok sevdiği adamın yüzünü dahi görmek istemeyecek.
Ben kv deye çok üzüldüm ne yalan söyleyim. Bir evladının yuvası yıkılmış diğeri 30 yaşını geçmiş hala bağımlılıkları ile uğraşıyor bir anne için hiç kolay değil.
Eşim annesinin huyunu çok iyi biliyor ama annesi sonuçta sırtını da dönemiyor. Bugüne kadar nasıl aşılanmışsa artık ona evlenip ayrı eve çıkmayı annesini bırakmak olarak yorumluyorO zaman maddi gücünüz olmadan, ayrı eve çıkmadan evlenmemeliydiniz. Adam annesinin huyunu biliyorsa neden evlenip aynı evde oturmaya devam etti?
O zaman sizin başınızı yakmayacaktı.Eşim annesinin huyunu çok iyi biliyor ama annesi sonuçta sırtını da dönemiyor. Bugüne kadar nasıl aşılanmışsa artık ona evlenip ayrı eve çıkmayı annesini bırakmak olarak yorumluyor
Eşim annesinin huyunu çok iyi biliyor ama annesi sonuçta sırtını da dönemiyor. Bugüne kadar nasıl aşılanmışsa artık ona evlenip ayrı eve çıkmayı annesini bırakmak olarak yorumluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?