Annesiyle uyuyan ve bunu normal gören erkek

basta yazmissiniz sanki her gece birlikte yatiyorlar gibi anlasiliyor. ONCEDEN birlikte yatarlarken simdi de arada bir yatiyorlarmis ve bu evlerindeyken degilmis. ne var yani simdi bunda? okuyan da adam annesi olmadan adim atamiyormus zanneder.

ben de arada bir babamla yatiyorum. sohbet ediyoruz, video falan izliyoruz sonra da uyuyoruz. sevgilimle bu konuyu hic konusmadik ama o da ayni seyleri annesiyle yapiyorsa sasirmam yani.

Aslinda ben de biraz boyle dusunuyorum, hatta bunun kulturumuzle ilgili oldugunu dusunuyorum biraz...

Su aralar "Cocugunuza Fransiz kalin" diye SACMA SAPAN bir Fransiz usulu cocuk yetistirme kitabina sardim (neden bilmiyorum :D ). O kitap mesela Fransizlar icin cocugun cok kucuk yastan itibaren ayri yatmasinin onemine baya bir yer vermis, ki biraz hakli olabilir, hani saglikli sinirlar filan... Bu yetistirme stilinin faydalarini da gozlemledim, daha ozguvenli oluyor gencler bence.

Ote yandan biz de sicakkanli, dokunmayi sarilmayi seven, cocuga kazik kadar olana kadar bebis muamelesi yapan bir toplumuz, cogumuzun anne babasi da oyledir, ama anne babamizdan habersiz adim atamayan bireyler de degiliz aslinda yani illa bagimsizlasamadik sinir cizemedik, sorumluluk almadik diye bisey de yok, kazik kadar olup, kendi evimize cikip, kendi paramizi kazansak, anne babamizdan 0 destek, 0 izin alsak, anne babamizla bagimizi coktaaan kesmis olsak bile anamizin koynunda uyuyabiliriz, hasret giderebiliriz... Ha ne kadar saglikli seyler bunlar bilmiyorum. Ama bana daha cok kulturden kulture degisir gibi geliyor.

O yuzden "saglikli mi- sagliksiz mi" tek basina tartismak bana dogru gelmedi. Annelerin ogullarina asiri bagliligi, Turk annelerinin klasik "oglusumu kapmasinlar!" "oglum gelini balayina goturmussun beni de gezdir" vakasi da olabilir, bir ihtimal hicbir anlam ifade etmeyebilir de gibi geldi... Sikligina, olus sekline, her seye bagli.

Thrive60 Thrive60 , burada söylenildiği gibi kuzenim annesine bağlı ama karısıyla arasındaki dengeyi bozmuyor. Teyzem rahatsız benim, bir tarafı tutmuyor. Altlı üstlü oturuyorlar ama oğlu sadece pazar alışverişini getiriyor. Geri kalanınız kendi tek koluyla yapmaya çalışıyor. Yanına yatıp uzandı diye kimse anne bağımlısı olmuyor. Keşke olsaydı, tuvalete sürünerek gittiği zamanlar oldu.

Merhaba hanımlar umarım hepiniz iyi ve sağlıklısınızdır. Direkt konuya geçiyorum. Aramızda psikolog, psikiyatrist yada benzeri meslekler varsa konumu okuyup yorumlarını belirtirlerse çok mutlu olurum. Sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum hanımlar çünkü insan bu konularda ne düşüneceğini bilemiyor.
Erkek arkadaşımla normal bir sohbetimizin ortasında dönem dönem annesi ile yan yana uyuduğunu öğrendim. Şaşırdım ve sorguladım. Babası haftanın bazı günleri gece çalışan bir adam ve annesini yalnız bırakmamak için annesiyle uyuyormuş. Ben şaşırınca bunu diğer erkek ve kız kardeşlerinin de yaptığını ama en çok onun uyuduğunu da söyledi. En başta gece annesinin yalnız olması gerekçesi mantıklı gelse de bu olay alışkanlık haline gelmiş ve ihtiyaç olmasa bile 25 yaşlarına kadar annesiyle aynı yatakta uyumuş ve bundan rahatsız olmamış. Olayı kesinlikle cinsel boyuta taşımak istemiyorum ve böyle olduğunu da düşünmüyorum lütfen yanlış anlamayın. Fakat psikolojiye meraklı Bi insanım ve sık sık okurum. Bu olayın psikolojik boyutunu merak ediyorum sizin yorumlarınız nelerdir? Çünkü mecburiyet kısmı bir noktaya kadar bana normal gelebilir. Fakat ona bu olayı nasıl gördüğünü sorduğumda gayet normal hatta güzel bir şey olduğunu annenin yanında olduğunu bilince uykunun huzurlu bile geldiğini söyledi. Bilemiyorum kızlar.
Siz olsanız ne düşünürsünüz?
Edit: Her gece uyuyor gibi anlatmışım hanımlar kusura bakmayın. Demek istediğim küçükken babası yokken uyumaya başlamış ve annesinin memleketine gidince hala babası olsa dahi dönem dönem uyuduğunu söyledi. Zaten yıllardır ayrı şehirlerde yaşıyorlar.
Benim eski esimde cok severdi annesiyle uyumayi. Hatta bi kere ben lohusayken cocuklari kv nin odasina yatirip beraber uyumuslar. Sabah bi uyandim ne bebeklerim yanimda ne eşim yanimda.. bi baktim hepsi yanyana siralanip uyumus. Kayinpedederle ayri odalarda yatiyorlardi zaten.Ne olay cikartmistim kenara cikip, bu ne demek yaa diye..
Gayet normal, o anam benim ne var bunda, kardesin yatmaz mi annenle hic dedi.. yoo hayir koca adam ne isi var ,olur mu oyle sey dedim. Sen artniyetlisin ozmn her ne duşünuyorsan dedi..
Ana kuzusuydu, annesinin dedigine oncelik verirdi, anam der beni ikinci plana atardi, dengeyi kuramazdi.
Velhasil bu sepeplerden de boşandik zaten.

@Sirinhanım, kuzenim karısını bırakıp annesini uyutmaya gitmiyor. Kısa süreli yanına uzanmış. Her akşam beraber yatıyorlarsa zaten kişiliği oturmamıştır. Annenin yaptığı yanlış. Ben bunu sapıklık olarak algılayanlara bir örnek verdim sadece. Kuzenim de gidip karısına annemi uyuttum geldim dememiştir.
Kimse burada sapıklık demediki bu olay farklı sizin dediğiniz gibi 5,10dakika sohbet etme sarılma değil sabaha kadar uyumak,düşününce çok itici geldi annesine bu derece bağlı insanla zor geçim olur

Ben de esimden ayrildiktan sonra bir süre annemle yattim, korkunca yine yatiyorm bazen ama erkek kardeslerim hic yapmaz böyle bir sey. Erkegin yapmasi garip bence.

Bende 21 yaşımdayım babam ben 2 yaşındayken öldü kendimi bildim bileli annemle uyurum ama iki abim var onlar annemle yatmazlar🧐

Aslinda ben de biraz boyle dusunuyorum, hatta bunun kulturumuzle ilgili oldugunu dusunuyorum biraz...

Su aralar "Cocugunuza Fransiz kalin" diye SACMA SAPAN bir Fransiz usulu cocuk yetistirme kitabina sardim (neden bilmiyorum :KK70: ). O kitap mesela Fransizlar icin cocugun cok kucuk yastan itibaren ayri yatmasinin onemine baya bir yer vermis, ki biraz hakli olabilir, hani saglikli sinirlar filan... Bu yetistirme stilinin faydalarini da gozlemledim, daha ozguvenli oluyor gencler bence.

Ote yandan biz de sicakkanli, dokunmayi sarilmayi seven, cocuga kazik kadar olana kadar bebis muamelesi yapan bir toplumuz, cogumuzun anne babasi da oyledir, ama anne babamizdan habersiz adim atamayan bireyler de degiliz aslinda yani illa bagimsizlasamadik sinir cizemedik, sorumluluk almadik diye bisey de yok, kazik kadar olup, kendi evimize cikip, kendi paramizi kazansak, anne babamizdan 0 destek, 0 izin alsak, anne babamizla bagimizi coktaaan kesmis olsak bile anamizin koynunda uyuyabiliriz, hasret giderebiliriz... Ha ne kadar saglikli seyler bunlar bilmiyorum. Ama bana daha cok kulturden kulture degisir gibi geliyor.

O yuzden "saglikli mi- sagliksiz mi" tek basina tartismak bana dogru gelmedi. Annelerin ogullarina asiri bagliligi, Turk annelerinin klasik "oglusumu kapmasinlar!" "oglum gelini balayina goturmussun beni de gezdir" vakasi da olabilir, bir ihtimal hicbir anlam ifade etmeyebilir de gibi geldi... Sikligina, olus sekline, her seye bagli.

ya ben acikcasi konuyu tamamen okuyunca adamdan “annemsiz uyuyamaaammm” degil de “arada bir annemle yatiyoruz, kucukken surekli yatardik simdi de arada bir beraber uyuyoruz” vibei aldim. bu bana hic anormal gelmedi. cunku konu sahibi de zaten sonradan not yazmis.

bilmiyorum ya sadece bu davranisla degerlendirilmemeli bence. mesela ben de liseyi yatili okudum, lise biter bitmez kendi evime ciktim hala da ayri yasiyorum. ki bunlarin hepsi babamla ayni sehirdeyken oldu yani babama bir bagimlilik soz konusu degil. ama arada bir birlikte sohbet ederken uyumak ne bileyim bana hic burada yazilan gibi sapkinlik gelmiyor. aksine babasini gorunce sesi icine kacanlardan olmaktansa boyle olmayi seviyorum. yetistirilme tarzi diyip geceyim en iyisi. :)

Bazı yorumları şaşkınlık içinde okudum.
'Kokunu özledim oğlum gel yanıma yat' nedir?
Özlediysen evladını öper, koklar bırakırsın
bütün gece koynunda yatırmak da neyin nesi?
Bunun analıkla, evlat sevgisiyle değil bazı konularda tamamlanmamışlıkla ilgisi var.

Erkek arkadaşınızı ve ailesini tanımıyorum.
Aile dinamiklerini bilmiyorum.
Bununla birlikte bu tip durumlar, belli bir rutine bağlanıp, alışkanlık ve normal haline gelmişse
o ailenin yapısının sağlıksız olduğunu düşünürüm.

Şu gibi halleri bundan vareste tutarım.
Kişi ailesinden birini kaybetmiştir,
yas sürecinde buna ihtiyaç duyar,
ebeveynleri ağır hastadır,
ona moral olsun diye yanına uzanır,
Bunlar anlaşılır ve insani durumlar.
Ama 'annem yalnız yatamıyor,
artık kardeşlerden kim boştaysa anamızla yatar' durumu normal değil.
Aldığım psikoloji eğitimi ve sahadaki tecrübem bana böyle düşündürüyor.

Not: 19 yaşında bir oğlumuz var,
11 yaşından sonra ne o benimle ya da babasıyla yatmak istedi
ne de biz onu yatağımıza çağırdık.

Benim eski esimde cok severdi annesiyle uyumayi. Hatta bi kere ben lohusayken cocuklari kv nin odasina yatirip beraber uyumuslar. Sabah bi uyandim ne bebeklerim yanimda ne eşim yanimda.. bi baktim hepsi yanyana siralanip uyumus. Kayinpedederle ayri odalarda yatiyorlardi zaten.Ne olay cikartmistim kenara cikip, bu ne demek yaa diye..
Gayet normal, o anam benim ne var bunda, kardesin yatmaz mi annenle hic dedi.. yoo hayir koca adam ne isi var ,olur mu oyle sey dedim. Sen artniyetlisin ozmn her ne duşünuyorsan dedi..
Ana kuzusuydu, annesinin dedigine oncelik verirdi, anam der beni ikinci plana atardi, dengeyi kuramazdi.
Velhasil bu sepeplerden de boşandik zaten.
Mezig sen buralarda mıydın? ☺️Seni hatırlıyorum ve iyi ki boşanmışsın diyorum. 🤓 Allah sana ve bebişlerine huzur versin.

Thrive60 Thrive60 , burada söylenildiği gibi kuzenim annesine bağlı ama karısıyla arasındaki dengeyi bozmuyor. Teyzem rahatsız benim, bir tarafı tutmuyor. Altlı üstlü oturuyorlar ama oğlu sadece pazar alışverişini getiriyor. Geri kalanınız kendi tek koluyla yapmaya çalışıyor. Yanına yatıp uzandı diye kimse anne bağımlısı olmuyor. Keşke olsaydı, tuvalete sürünerek gittiği zamanlar oldu.

Yalnız bu konudaki durumla teyzenizin durumu aynı değil ki, eğer birisine bakarak diğerine doğru dersek yanlış olur.

Konudaki anne kendi başına hiç yatamıyor, her gece mutlaka yanına birini özellikle de büyük oğlunu istiyor. Ayrı kaldıkları ilk gece gerçekten sıkıntı yaşanacağını düşünüyorum.

Teyzeniz ise isterse yalnız yatabiliyor, sadece keşke yine küçük olsa diye özlem dile getirmiş. Yoksa kuzeniniz her gece yanımda yatsın diye bir baskısı yok, alışverişi bile haftalık yapılıyor.

Merhaba hanımlar umarım hepiniz iyi ve sağlıklısınızdır. Direkt konuya geçiyorum. Aramızda psikolog, psikiyatrist yada benzeri meslekler varsa konumu okuyup yorumlarını belirtirlerse çok mutlu olurum. Sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum hanımlar çünkü insan bu konularda ne düşüneceğini bilemiyor.
Erkek arkadaşımla normal bir sohbetimizin ortasında dönem dönem annesi ile yan yana uyuduğunu öğrendim. Şaşırdım ve sorguladım. Babası haftanın bazı günleri gece çalışan bir adam ve annesini yalnız bırakmamak için annesiyle uyuyormuş. Ben şaşırınca bunu diğer erkek ve kız kardeşlerinin de yaptığını ama en çok onun uyuduğunu da söyledi. En başta gece annesinin yalnız olması gerekçesi mantıklı gelse de bu olay alışkanlık haline gelmiş ve ihtiyaç olmasa bile 25 yaşlarına kadar annesiyle aynı yatakta uyumuş ve bundan rahatsız olmamış. Olayı kesinlikle cinsel boyuta taşımak istemiyorum ve böyle olduğunu da düşünmüyorum lütfen yanlış anlamayın. Fakat psikolojiye meraklı Bi insanım ve sık sık okurum. Bu olayın psikolojik boyutunu merak ediyorum sizin yorumlarınız nelerdir? Çünkü mecburiyet kısmı bir noktaya kadar bana normal gelebilir. Fakat ona bu olayı nasıl gördüğünü sorduğumda gayet normal hatta güzel bir şey olduğunu annenin yanında olduğunu bilince uykunun huzurlu bile geldiğini söyledi. Bilemiyorum kızlar.
Siz olsanız ne düşünürsünüz?
Edit: Her gece uyuyor gibi anlatmışım hanımlar kusura bakmayın. Demek istediğim küçükken babası yokken uyumaya başlamış ve annesinin memleketine gidince hala babası olsa dahi dönem dönem uyuduğunu söyledi. Zaten yıllardır ayrı şehirlerde yaşıyorlar.
Hic normal bir sey degil.Basina bela alma derim

Bu ayrılık sebebı .gercekten boyle problemleri tipleri bulup düzeştmek falan bız kadınların işi degil.kendınıze iş cıkarmayın.bu durum asırı anormal. Ben direlt sogurum ve şutlarım. Kac yılsa kac yıl. Esim annemlerle yasayalım dedi 7 yıldır cıkıyorduk o zaman ayrıl demiştim sanıyesınde.kendısı ıcın özwl bı alan ıstemeyen kendı hayatını kuramayan bunun ıcın ugrasmayan veya boyle annesıyle uyumak gibi abuk subuk gereksız anormal davrabısları olan erkekler cidden itici.

Al başına belayı
İlla cinsellik barındırmaz ama o yaşta ki bir genç annesiyle uyumaz..
sevgilisi olur onlarla yazışır yalnız kalmak ister. (siz varsanız sizinle yazışır)
Nette kız kovalar (siz varsanız yinede kızlara bakar) yalnız kalmak ister
Cinsel dürtüleri yoğun olur yalnız kalmak ister
Oyun oynar yalnız kalmak ister
Olsa olsa bu ana kuzusu olur. Sakın evlenme

Back
X