Anneyle anlasamama...

Sizin kvnizin kişilik özelliklerini ve yaşadığınız sorunları bilmiyorum.
Sizin kvniz narsist mi bilemem?
Edepsiz olduğu kesin.
Yaşananlarda bazı benzerlikler olabilir,
bununla birlikte,her kişi ve olay kendi özelinde değerlendirilip, duruma uygun yol haritası çizilmeli diye düşünüyorum.
Ayrıca verdiğiniz örnekte bir tartışma sözkonusu değil.
Kvniz küfretmiş,siz de ona kesin bir dille ayar verip,sınır çizmişsiniz ki tavrınız doğru.

Benim tartışmadan anladığım;
karşılıklı fikirlerimizi,rahatsızlıklarımızı,
bakış açımızı masaya yatırmaktır bu da ancak ruhen sağlıklı insanlarla yapılabilecek bir eylem.
Mesleki bilgim ve kişisel tecrübem bana narsist kişilik özellikleri sergileyen insanlarla tartışıp,onlara bir şey anlatmanın beyhude bir çaba olduğunu söylüyor.
Çünkü narsistlerde empati duygusu yoktur.
Karşısındaki insanın duygularını anlamaz ve önemsemezler.
Onlar için kendi duyguları,istekleri ve ihtiyaçlarından daha önemli ve öncelikli
hiç bir şey yoktur.
Bu istek ve ihtiyaçlarını karşılamak için:
Sürekli talepte bulunma,yalan,
duygusal ve ekonomik istismar,
manipülasyon,
duygu sömürüsü,ağlama,
anne-baba hakkına vurgu, ayılıp,bayılma,
tansiyon yükselmesi,
hastaneye kaldırılma,
bağırıp çağırarak sinir krizi geçirme sıklıkla başvurdukları yöntemlerdir.
Ayrıca narsistik kişilik bozukluğu geniş bir spektrum.
Bir yelpaze gibi düşünün.
Kişinin bu yelpazenin neresinde olduğu da önemli.

Benim annem de bazen yapıyor ama çok ileri boyutta değil ama ben sınırı koyuyorum siz de böyle yapmamasını söyleyin ve sık gitmeyin

Haftada 3 gün, çocuğunuzun öğle uykularını bile orada uyuyacağı kadar uzun süre anneanne evinde kalmanızın sebebi nedir ki? Hem de hoşunuza gitmeyen bu kadar durum varken... İlle haftada 3 gün gitmeniz lazımsa, öğle uykularından sonra gidin, birkaç saat kalıp dönün. Annenizle de çocuğunuzda yarattığı olumsuz etkiler hakkında konuşun. Anlamıyorsa da hiç gitmem ben olsam. Anneyi babayı döveceğim nedir ya? Çocuğa şiddeti öğretmesi mi, yoksa anne ve babaya saygıyı yerle bir etmesi mi daha zarar verici bilemedim. Burada annenizden çok siz suçlusunuz, kusura bakmayın. İnsan evladına zararı dokunduğunu göre göre aynı şeyi yapmaya devam etmez çünkü.

O dediğin sinir krizi numaraları elini ayağını sıkması ayağını hızlı hızlı yere vurması bağırıp çağırması, sürekli param yok diye ağlaması, kocasından ve her çocuğundan ayrı ayrı para isteyip alması, sürekli tansiyon ölçtürmesi 12/8 çıktığı halde inanmaması, eşime emziren elden ** veren candan gibi çirkin sözler söylemesi de kvalidemde kişilik bozukluğu olduğuna bir iki örnek olabilir mi?

Olabilir elbette.
Kişilik bozukluğu olmayıp,çıkarcı ve edepsiz
bir kadının bilinçli davranışları yani karakteri de olabilir.
Hastayı görmeden teşhis koyamam.
Hem teşhisi koyacak kişi de aslında psikiyatristtir,
biz sadece fikir yürütür ve konulan teşhise göre psikolojik danışmanlık yaparız veya yapamayız.
Yani vaka patolojikse (şizofreni,bipolar,narsistik kişilik bozukluğu vb.) durumu psikiyatristin takip etmesi gerekir.

Açık açık konuşun annenizle. Gerekirsede küssün yani. Bi tanede bende var ama benim kız daha küçük. 10 aylık anneme de düşkün bana gelmek istemez orda. Banada ağlatma çocuğu yap istediğini yada anneyi eee yaparım diyo. Bi daha duymucam öyle bişey dedim. Annesi benim sana sevmen için getiriyorum birlikte zaman geçirin gerisine karışma dedim. Annenizin önüne geçmeniz gerekiyo ama biraz baskın bi kadın galiba.

Anneannenin içinde kalmış herhalde,doğuraymıs bitane daha yaslanmadan.
Anneyi kötü göstermek cogu byuğun yaptığı sey,
haftada 3 gitmeyin mümkünse.
Az mesafe koyun.

ah bu ilk torununa buldumcuk olan anneanneler babaannelerin derdi bitmez sanirim
bende de var her ikisinden biri disarda yere oturup oynamasin diye ayaklarini cocuga yastik yapar
oteki cocuga agziyla su puskurtturmeyi ogretir
ne olacak bilmiyorum bizlerin sonu

annem bana bir bagirirdi sesi evde yankilanirdi simdi ben kizima höt desem kavga cikiyo
masaya oturtup hadi buralari dagit annede bana cok yapmiati ne cektigimi anlasin biraz laflari
cocuguni simartamayanlar torununu sımartiyo sanirim

Benim de kayınvalidem böyle maalesef. Çocuğumu yazın body ile dışarı çıkartacakmış. Diyorum istemiyorum eşim de istemiyor. Bana diyor ki sen görmeden çıkartırım. Çoçuğum kucağımdayken sürekli alıyor. Ama annenin böyle yapması ilginç geldi. Bence baya ayar çekmek lazım. Ben açıkçası annem olsa söylerdim. Kayınvalide olunca daha zor söylüyor insan.

düzgün davranmayı öğretene kadar gösterme çocuğu annaneye. Çocuk da unutsun bi süre otoriteyi öğrensin.

Siz zannediyorsunuz ki başvuracağınız çözüm yolları annenizi değiştirmeli. Zannediyorsunuz ki burada size yardımcı olmaya çalışan insanların verdiği tavsiyeler annenizin sizin bağımsızlığınıza saygı duymayı öğrenmesini sağlamalı. Hala onu denedim annem yine böyle böyle dedi, şunu yaptım abim yine böyle böyle yaptı, ne yapsam işe yaramadı diyorsunuz. İşe yaramak tanımınız annenizi abinizi değiştirmek olduğu sürece hiçbir şey ise yaramaz. İşe yarayan çözüm yolu sizi değiştirecek olandır.

Anneniz değişmeyecek. Muhtemelen en az 50 yaşında olan bu kadın 50 senede değişmediyse bundan sonra asla değişmeyecek hatta. Artık uygulayacağınız bir yöntemin annenizi değiştirmesini beklemekten lütfen vazgeçin. Kendimi çok sakin bulan biriyim ama çok özür diliyorum konunuzu okumaya tahammül edemedim. Hem annenizin hastalıklı müdahaleleri hem sizin annedir işte adı altında gösterdiğiniz edilgenlik inanılır gibi değil. Çözüm değil sorun odaklı baktığınız için çözülmez bir sorun içinde algılıyorsunuz kendinizi. Oysa çözüm çok basit. Asgari düzeyde görüşün, sitemlerine kayıtsız kalın, geri adım atmayın. Bu kadar.

Çocuğunuz şu an hiçbir şeyin muhasebesini yapamaz. Fakat böyle giderse sizin yaşınıza geldiğinde sizin bugün ağlayarak uyuduğunuz o öğle uykusunu hatırladığınız gibi onun da hiç unutmayacağı anıları olacak. Şu an kendi annenizle ilişkinize baktığımda kötü bir anne mağdur bir evlat görürken kendi kızınızla ilişkinize baktığımda da mağdur edilmekte olan bir evlat görüyorum. Umarım annenizin size yaptığı kötülüğün bir benzerini kendi kızınıza yapmaya bir son verirsiniz.

Anneden mağdur bir annenin yetiştirdiği bir anne olarak yazıyorum.

cok haklisiniz, ne yapsam değişmicenin farkina vardim bende, ama akil akildan üstün diye yazdim buraya.
Gecen gün daha cok anladim kizima Baban demiyor, adiyla hitap ediyor, ben müdahale ettim hemen" hayir Baba denir annecim, Anneanne ismiyle hitap edebilir ama senin icin Baba" dediğimde annem "Hayir diyebilir" dedi, cocuk gibi inadina bilemedim 50 kere arka arkaya Adini söylemesi beni cok sasirtti ve korkuttu bu durum.

Cok israrcilar inanin kirip dökme istemiyorum ama sanirim diger türlüsü olmayacak.
Aksam abim Annem yemek yapmis sizde yiyin diye getiriyorum dedi bende gerek yok var yemegimiz dedim..yalan degildi hani.. aramizda yakında degil arabayla 15km,bosuna zahmet etmesin diye birde geregi yok çünkü ..hayir dedikce, yok olsun getircem ben güzel olmus demesi diretmesi, beni pes ettiriyo..sonrasi getirdi tabii ve orda hemen kizima hadi kalk gidelim diyip kizimi bosuna umutlandirmasi. Kizim tabiiki hemen atladi öyle diyince.. bende müdahale ettim öyle yapma coguga iyi biseymi yaptini saniyorsun diye, kizim sonrasi aglamali oldu tabii, düzeltmesi bana düşüyor Dayinin isi varmis sonra gelicek diye yani ne yaptiklarinin farkinda degiller, esim diyorki bize göstermek istiyorlar cocuk bizi istiyor gibisi falan.. onlararin istedigi her istedikleri zaman cocugu alip götüre bilme öylede demisti annem zaten, izin almadan sormadan yani baskalarinda öyleymis... insan annesinin yanina sevinerek gitmek istemezmi ben zoraki giriyorum laf etmesinler diye aslında, bana kalsa ayda bir yeter.. ama laflari dayanilcak gibi degil inanin, acikcasi o laflari duymamak icin gidiyorum, birde karsi koyamadigim icin bunlar neyin dogru neyin yanlış olduğunu sastim

Evliligimin ilk yillari annemin doldurusuna gelip böyle yap böyle söyle demesiyle evde huzursuzluk cikiyordu, onu artik yapmiyorum ve Anneme karisma sana ne diyorum ama yinede herzaman konusur...esinden korkuyor bu veya koca delisi Evin kiziyim hala, aksini dersem dogru senin ayri evin cocugun kocan var artik Kari oldun diyor.
Babam gibi birini bulmus kedi gibi adami her erkek ayni saniyor,kadindan gecermis o babami annem egitmiskis, alakasi yokda neyse...

herkez annesiyle günde 50 kere telefonda konusurmus, benim icimden gelmiyor çünkü hep ya bi sitem yada cocukdaki yaptigin, yedirdim, giydirdigim, gittim yerlere begenmez olumlu bisey gelmez...zaten bir konu hakkinda konuşulmaz hemen ters teper kendi görüşünü söylersen ya adama benzedim yada komünist yada gevur olmus olurum hem onu onaylican onun dedigi doğru

Benim onun yetisdirme tarzinda yetiştirmek istemiyorum, en basiti dini konu... herseye yok günah, yok Allah yakar yaklasimi istemiyorum..Allahdan niye korksun biseyi yapicaksa korkuyla degil istedigi icin yapsin.. genelde dinde koku salarak öğretilme var, buna karsiyim mesela

Benim annemde kizimi kendi kizi gibi gormeye basladi cok tehlikeli boyuta gidiyor gibi. Bebek bende durmak istemedigi zaman mutlu oluyor beni istiyor diyor. Agladiginda ben alacagim diye beni itekliyor. Hemsire bile kizdi aşı sirasinda. Maddi olarak herseyini o aldi. Istemesemde aliyor ve sonra siz yapmadiniz birsey diyor. Bana zaten kizi oldugumu unuttu, cok hastayim. Oksurmekten cigerlerim kopuyor, geliyor bebek oksurmedi degil mi diyip donup gidiyor. 6 yillik evliligimde 2 kere bende kalan annem artik hafta icleri tamamen bizimle yasiyor. Kahvesini icer oyununu oynar, evi supurup siler ve bebegi sever. 7 de odasina cekilir. Bebegi kucakta uyutmaya alistirdi. Bana ben boyle uyutmak istiyorum diyor. Surekli babami kotuluyor, beni buyuturken ki cektigi zorluklari anlatiyor. Senin baban boyle yapti senin halanlar boyle yapti.kendi hatalarini kabul etmiyor. Surekli babamin benim dogmami istemedigini dile getiriyor. Cok cok moralimi bozuyor. Emzirirken gelip ah caniim cocuk ac sutun yetmiyor diyor ve surekli surekli bunu yapiyor. Aslimda bebegin gelisimi cok cok iyi. Butun komsualrima arkadaslarima beni rezil etti. Onlarin yaninda bu diye bahsediyor benden ve surekli beceriksizmisim gibi konusuyor. Butun aileye beni ve esimi cekistiriyor. Surekli bizden maddi daha cok harcama yapmamizi soyluyor. Esiminde benimde isimiz riskli harcama yapmak istemyoruz ayagimizi denk tutmak istiyoruz. Yok bebege masaj yaptiracakmisiz yok bebege illa 300 tllik kiyafetler alacakmisiz. Bebege de surekli beni cekistiriyor, senin annen yapamadi sen yap, senin annen olamadi sen ol. Gereginden cok fedakarlik yapiyor ve hep gereginden fazla fedakarlik istiyor. Bebege sacma sapan tedaviler oneriyor. Bebege sülük yapacakmisiz.
Birgun oncesi acile gittim, aksam gelmis cok aciktim cabuk yapsana yemegi diyor. Sorsaniz bize yardima geliyor,

Gün aşırı annenize gidiyorsanız evinizi kapatın bari.
Böyle düzen olmaz ki.

Haftada bir yeterli şimdilik. Sonra 10 günde bire düşürürsünüz.

Kızınıza da haksızlık yapıyorsunuz, kontrolden çıkar büyüdükçe. Yazık etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…