- 26 Mayıs 2018
- 8.202
- 38.779
- 548
- 51
Sizin kvnizin kişilik özelliklerini ve yaşadığınız sorunları bilmiyorum.Tam da torunlarına bu şekil davranan bir kv ye sahibim. İki torunu da kendi dediğini yapsın diye gelinini ezmiş geçmiş. Küçük torunu bana da bağırıp çağırmaya başladığı zaman kv nin yanında dedim ki '' beni başkası ile karıştırma, bana bağıramazsın '' kv de bağır kızım bağır filan dedi hatta bana da senin ağzına s....m dedi . Bende '' KENDİNLE OLAN DİYALOĞU YÖNETEBİLİRSİN, AMA BANA NASIL DAVRANACAĞINA SEN KARIŞAMAZSIN. BEN KARIŞIRIM'' dedim. İnanır mısın o zamandan beri bırak torunlarına söyletmeyi, kendisi bile bana bişey söylerken korka korka söyler kızacağım diye.
Çünkü haklı olduğumu biliyorum, eşime şikayet ediyordu. Artık eşimin yanında da yapıyorum ki kimin haklı olduğunu görsün. O yüzden eşim de sen haklısın diyor bana. Konu ne olursa olsun. Haklı olduğum konuda baya baya tartışabiliyorum
O dediğin sinir krizi numaraları elini ayağını sıkması ayağını hızlı hızlı yere vurması bağırıp çağırması, sürekli param yok diye ağlaması, kocasından ve her çocuğundan ayrı ayrı para isteyip alması, sürekli tansiyon ölçtürmesi 12/8 çıktığı halde inanmaması, eşime emziren elden ** veren candan gibi çirkin sözler söylemesi de kvalidemde kişilik bozukluğu olduğuna bir iki örnek olabilir mi?Sizin kvnizin kişilik özelliklerini ve yaşadığınız sorunları bilmiyorum.
Sizin kvniz narsist mi bilemem?
Edepsiz olduğu kesin.
Yaşananlarda bazı benzerlikler olabilir,
bununla birlikte,her kişi ve olay kendi özelinde değerlendirilip, duruma uygun yol haritası çizilmeli diye düşünüyorum.
Ayrıca verdiğiniz örnekte bir tartışma sözkonusu değil.
Kvniz küfretmiş,siz de ona kesin bir dille ayar verip,sınır çizmişsiniz ki tavrınız doğru.
Benim tartışmadan anladığım;
karşılıklı fikirlerimizi,rahatsızlıklarımızı,
bakış açımızı masaya yatırmaktır bu da ancak ruhen sağlıklı insanlarla yapılabilecek bir eylem.
Mesleki bilgim ve kişisel tecrübem bana narsist kişilik özellikleri sergileyen insanlarla tartışıp,onlara bir şey anlatmanın beyhude bir çaba olduğunu söylüyor.
Çünkü narsistlerde empati duygusu yoktur.
Karşısındaki insanın duygularını anlamaz ve önemsemezler.
Onlar için kendi duyguları,istekleri ve ihtiyaçlarından daha önemli ve öncelikli
hiç bir şey yoktur.
Bu istek ve ihtiyaçlarını karşılamak için:
Sürekli talepte bulunma,yalan,
duygusal ve ekonomik istismar,
manipülasyon,
duygu sömürüsü,ağlama,
anne-baba hakkına vurgu, ayılıp,bayılma,
tansiyon yükselmesi,
hastaneye kaldırılma,
bağırıp çağırarak sinir krizi geçirme sıklıkla başvurdukları yöntemlerdir.
Ayrıca narsistik kişilik bozukluğu geniş bir spektrum.
Bir yelpaze gibi düşünün.
Kişinin bu yelpazenin neresinde olduğu da önemli.
Olabilir elbette.O dediğin sinir krizi numaraları elini ayağını sıkması ayağını hızlı hızlı yere vurması bağırıp çağırması, sürekli param yok diye ağlaması, kocasından ve her çocuğundan ayrı ayrı para isteyip alması, sürekli tansiyon ölçtürmesi 12/8 çıktığı halde inanmaması, eşime emziren elden ** veren candan gibi çirkin sözler söylemesi de kvalidemde kişilik bozukluğu olduğuna bir iki örnek olabilir mi?
Açık açık konuşun annenizle. Gerekirsede küssün yani. Bi tanede bende var ama benim kız daha küçük. 10 aylık anneme de düşkün bana gelmek istemez orda. Banada ağlatma çocuğu yap istediğini yada anneyi eee yaparım diyo. Bi daha duymucam öyle bişey dedim. Annesi benim sana sevmen için getiriyorum birlikte zaman geçirin gerisine karışma dedim. Annenizin önüne geçmeniz gerekiyo ama biraz baskın bi kadın galiba.Merhaba Arkadaslar,
acaba benmi alinganim veya yanlış düşünüyorum.Lutfen fikir akil verin bana.
Simdi 3 yasinda bir kizim var. Sık sık annemlere giderim yani haftada 3 kere.
Annemin kizima tarsi tutumu beni rahatsiz ediyor. Allah razi olsun ayirmaz etmez sağolsun, ilk torun haliyle asiri seviliyor, ama benim sıkıntım beni Annesi olarak saydirmiyor veya benim yerime yani Anne yerine geciyor..nasil adlandirsam bilmiyorum veya anlatsam... Misallar vereyim en güzeli...
Kizim 2 isimli annem illa istedigi icin koyduk tamam amena. Biz kendi istediğimiz isimle hitap edince kiziyor, hayir senin adin o degil diyor kizima....Sen yedirme sen giydirme, sen tutma, sen verme anneannesi yapar eder...
Kizimda kapti tabiii hayir sen degil anneanne yapsin diyor orda, öptürmeyi birak ellettirmiyo bile bana kendini orda... neyse onuda gectim öğlen uykusuna annem yatirir ordayken ben yatirmak isterim cekil ordan olur ... sonra kötü kelime konuşmayin derim hayir anneanne izin veriyor diyebilirmis... benim "hayir" dediklerime hepsi anneanne izin verir diyor... düşer kosarken kucaklarim, kucagimdan alir.... bisey yüzünden aglar alir elimden.... Annen demez adimla hitap eder... Anneni Babani döverim ben der...sonra kizim Anneyi Babayi dövücem diyor veya Anneanne Anneyi döver. Ben halbuki hic döverim ederim bu yasa kadar demedim ama sizden öğrendi bunu dedigimde hayir kac kere görüyoruzki biz cocuguda öğreticezmis... eve dönmek isterim hep bi zorluk... geliriz tekrar, annen seni kacirdimi annende demez adimla hitap ederek seni kacirdimi der... sen kimin cocugusun, kimin yavrususun sordurur.... Anneanne demesi yetmiyor "Canim Anneannem" demesi lazim kizimin....en sinir olduğum konu evin senin burasi Annen gitsin Kocasinin yanina der...kizimda burasi benim evim degil Anneanne benim evim diyorileride ne olacagina simdiden söyler öğretir ..yani daha neler neler anlatsam bitmez... sonra sen soguksun hic konusmuyorsun oluyor... konuşuncada kavga cikiyor sen cocugu bizden kıskanıyorsun oluyor...kiskansam sık sık gelmem...Anne olarak bi hicim burda.. şaştım kaldim lütfen iyisiyle kötüsüyle bu tutum sizce nasil? .. tüm anneanne babaanneler böylemi?
ilk cocugum ve ilerde bas edemicem kizimla diye korkuyorum...hergün anneanneye gidelim der.. Anneme gün asiri gidiyoruz gitmedigimiz gün videolu kamara acmasak niye acmadim olur
Anneannenin içinde kalmış herhalde,doğuraymıs bitane daha yaslanmadan.Merhaba Arkadaslar,
acaba benmi alinganim veya yanlış düşünüyorum.Lutfen fikir akil verin bana.
Simdi 3 yasinda bir kizim var. Sık sık annemlere giderim yani haftada 3 kere.
Annemin kizima tarsi tutumu beni rahatsiz ediyor. Allah razi olsun ayirmaz etmez sağolsun, ilk torun haliyle asiri seviliyor, ama benim sıkıntım beni Annesi olarak saydirmiyor veya benim yerime yani Anne yerine geciyor..nasil adlandirsam bilmiyorum veya anlatsam... Misallar vereyim en güzeli...
Kizim 2 isimli annem illa istedigi icin koyduk tamam amena. Biz kendi istediğimiz isimle hitap edince kiziyor, hayir senin adin o degil diyor kizima....Sen yedirme sen giydirme, sen tutma, sen verme anneannesi yapar eder...
Kizimda kapti tabiii hayir sen degil anneanne yapsin diyor orda, öptürmeyi birak ellettirmiyo bile bana kendini orda... neyse onuda gectim öğlen uykusuna annem yatirir ordayken ben yatirmak isterim cekil ordan olur ... sonra kötü kelime konuşmayin derim hayir anneanne izin veriyor diyebilirmis... benim "hayir" dediklerime hepsi anneanne izin verir diyor... düşer kosarken kucaklarim, kucagimdan alir.... bisey yüzünden aglar alir elimden.... Annen demez adimla hitap eder... Anneni Babani döverim ben der...sonra kizim Anneyi Babayi dövücem diyor veya Anneanne Anneyi döver. Ben halbuki hic döverim ederim bu yasa kadar demedim ama sizden öğrendi bunu dedigimde hayir kac kere görüyoruzki biz cocuguda öğreticezmis... eve dönmek isterim hep bi zorluk... geliriz tekrar, annen seni kacirdimi annende demez adimla hitap ederek seni kacirdimi der... sen kimin cocugusun, kimin yavrususun sordurur.... Anneanne demesi yetmiyor "Canim Anneannem" demesi lazim kizimin....en sinir olduğum konu evin senin burasi Annen gitsin Kocasinin yanina der...kizimda burasi benim evim degil Anneanne benim evim diyorileride ne olacagina simdiden söyler öğretir ..yani daha neler neler anlatsam bitmez... sonra sen soguksun hic konusmuyorsun oluyor... konuşuncada kavga cikiyor sen cocugu bizden kıskanıyorsun oluyor...kiskansam sık sık gelmem...Anne olarak bi hicim burda.. şaştım kaldim lütfen iyisiyle kötüsüyle bu tutum sizce nasil? .. tüm anneanne babaanneler böylemi?
ilk cocugum ve ilerde bas edemicem kizimla diye korkuyorum...hergün anneanneye gidelim der.. Anneme gün asiri gidiyoruz gitmedigimiz gün videolu kamara acmasak niye acmadim olur
yeni yeni calisiyorum ama kizimin kres saati kadar 3 saat yani... yurtdisinda yasadigim icin dil ogrenme acisindan 3 yasinda veriliyor burda.. annem ona bile karsi cikti bu yasta verilirmi gevur yapican, dini orfu ogrenmicek falan filan... tekrar eski isime döndüm, calismami hic istemiyor evde oturim onla vakit gecirim itiyor veya kendimi onun gibi disa kapatim sosyal hayatim olmasin.. disarida kötülük varmis hele simdiki zamanda...
Annemde ayni kendi yiyebiliyor kizim yok anneannesi yedirir.. ayakkabisimi giyebiliyor yok küçük o daha anneannesi giydirir... kendi uyur evde mesela orda yok hala anneannesi uykuya pispislar... kizimi montesori yapisinda bi krese verdim, kendi özgüvenli ve kendi bi birey olduğunu ve kendi basina herseyi basarabilecegini öğrensin diye o basarilari tatsin diye.
Bilinçli bir annesin sen anladığım kadarıyla annen ise eski usul yetiştirmek istiyor. Doğrusunu yapıyorsun. Biraz annenle uğraşacaksın gibi. Bence kendi kararlarını söylemekten çekinme. Umarım anneni de kırmadan çözüm bulabilirsin.
Siz zannediyorsunuz ki başvuracağınız çözüm yolları annenizi değiştirmeli. Zannediyorsunuz ki burada size yardımcı olmaya çalışan insanların verdiği tavsiyeler annenizin sizin bağımsızlığınıza saygı duymayı öğrenmesini sağlamalı. Hala onu denedim annem yine böyle böyle dedi, şunu yaptım abim yine böyle böyle yaptı, ne yapsam işe yaramadı diyorsunuz. İşe yaramak tanımınız annenizi abinizi değiştirmek olduğu sürece hiçbir şey ise yaramaz. İşe yarayan çözüm yolu sizi değiştirecek olandır.Anneme gitmemeyide yaptim bi ara... ne oldu... basladi sen hic annem evde yanliz bütün gün diye dusunmuyorsun diye aglamalar... insanlık yok sende.. Abimde aynisini diyor, annem yanliz evde gel... Insanmismiyim ben.. .evlendin aileni unuttun... annemin tek eglencesi internet, internet baglanti bozulunca dunyasi karariyor...tek eglencesi torun o gelince hersey kaliyor....benim kayinvalidemde yanliz yasiyor kadin bide 2 kere kalpkrizi gecirmis... cocuklari uzakda.. kadin sosyal, arkadaslari var.. hayattan zevk aliyor.. derdi olan beni bulur diyor cocuklari için, fazla aramaz iyi olsunlar yeter diyor... annem ise onun gibi gamsiz olmali ne haliniz varsa görün demeli ama ben yapamiyorum diyor kendimi cocuklarima adadim yillarca ama hataymis diyor sonra
Siz zannediyorsunuz ki başvuracağınız çözüm yolları annenizi değiştirmeli. Zannediyorsunuz ki burada size yardımcı olmaya çalışan insanların verdiği tavsiyeler annenizin sizin bağımsızlığınıza saygı duymayı öğrenmesini sağlamalı. Hala onu denedim annem yine böyle böyle dedi, şunu yaptım abim yine böyle böyle yaptı, ne yapsam işe yaramadı diyorsunuz. İşe yaramak tanımınız annenizi abinizi değiştirmek olduğu sürece hiçbir şey ise yaramaz. İşe yarayan çözüm yolu sizi değiştirecek olandır.
Anneniz değişmeyecek. Muhtemelen en az 50 yaşında olan bu kadın 50 senede değişmediyse bundan sonra asla değişmeyecek hatta. Artık uygulayacağınız bir yöntemin annenizi değiştirmesini beklemekten lütfen vazgeçin. Kendimi çok sakin bulan biriyim ama çok özür diliyorum konunuzu okumaya tahammül edemedim. Hem annenizin hastalıklı müdahaleleri hem sizin annedir işte adı altında gösterdiğiniz edilgenlik inanılır gibi değil. Çözüm değil sorun odaklı baktığınız için çözülmez bir sorun içinde algılıyorsunuz kendinizi. Oysa çözüm çok basit. Asgari düzeyde görüşün, sitemlerine kayıtsız kalın, geri adım atmayın. Bu kadar.
Çocuğunuz şu an hiçbir şeyin muhasebesini yapamaz. Fakat böyle giderse sizin yaşınıza geldiğinde sizin bugün ağlayarak uyuduğunuz o öğle uykusunu hatırladığınız gibi onun da hiç unutmayacağı anıları olacak. Şu an kendi annenizle ilişkinize baktığımda kötü bir anne mağdur bir evlat görürken kendi kızınızla ilişkinize baktığımda da mağdur edilmekte olan bir evlat görüyorum. Umarım annenizin size yaptığı kötülüğün bir benzerini kendi kızınıza yapmaya bir son verirsiniz.
Anneden mağdur bir annenin yetiştirdiği bir anne olarak yazıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?