- 26 Mayıs 2018
- 8.202
- 38.779
- 548
- 51
Sizin kvnizin kişilik özelliklerini ve yaşadığınız sorunları bilmiyorum.Tam da torunlarına bu şekil davranan bir kv ye sahibim. İki torunu da kendi dediğini yapsın diye gelinini ezmiş geçmiş. Küçük torunu bana da bağırıp çağırmaya başladığı zaman kv nin yanında dedim ki '' beni başkası ile karıştırma, bana bağıramazsın '' kv de bağır kızım bağır filan dedi hatta bana da senin ağzına s....m dedi . Bende '' KENDİNLE OLAN DİYALOĞU YÖNETEBİLİRSİN, AMA BANA NASIL DAVRANACAĞINA SEN KARIŞAMAZSIN. BEN KARIŞIRIM'' dedim. İnanır mısın o zamandan beri bırak torunlarına söyletmeyi, kendisi bile bana bişey söylerken korka korka söyler kızacağım diye.
Çünkü haklı olduğumu biliyorum, eşime şikayet ediyordu. Artık eşimin yanında da yapıyorum ki kimin haklı olduğunu görsün. O yüzden eşim de sen haklısın diyor bana. Konu ne olursa olsun. Haklı olduğum konuda baya baya tartışabiliyorum
Sizin kvniz narsist mi bilemem?
Edepsiz olduğu kesin.
Yaşananlarda bazı benzerlikler olabilir,
bununla birlikte,her kişi ve olay kendi özelinde değerlendirilip, duruma uygun yol haritası çizilmeli diye düşünüyorum.
Ayrıca verdiğiniz örnekte bir tartışma sözkonusu değil.
Kvniz küfretmiş,siz de ona kesin bir dille ayar verip,sınır çizmişsiniz ki tavrınız doğru.
Benim tartışmadan anladığım;
karşılıklı fikirlerimizi,rahatsızlıklarımızı,
bakış açımızı masaya yatırmaktır bu da ancak ruhen sağlıklı insanlarla yapılabilecek bir eylem.
Mesleki bilgim ve kişisel tecrübem bana narsist kişilik özellikleri sergileyen insanlarla tartışıp,onlara bir şey anlatmanın beyhude bir çaba olduğunu söylüyor.
Çünkü narsistlerde empati duygusu yoktur.
Karşısındaki insanın duygularını anlamaz ve önemsemezler.
Onlar için kendi duyguları,istekleri ve ihtiyaçlarından daha önemli ve öncelikli
hiç bir şey yoktur.
Bu istek ve ihtiyaçlarını karşılamak için:
Sürekli talepte bulunma,yalan,
duygusal ve ekonomik istismar,
manipülasyon,
duygu sömürüsü,ağlama,
anne-baba hakkına vurgu, ayılıp,bayılma,
tansiyon yükselmesi,
hastaneye kaldırılma,
bağırıp çağırarak sinir krizi geçirme sıklıkla başvurdukları yöntemlerdir.
Ayrıca narsistik kişilik bozukluğu geniş bir spektrum.
Bir yelpaze gibi düşünün.
Kişinin bu yelpazenin neresinde olduğu da önemli.