Aptal yerine konmak istemiyorum.

kackaloribu

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
6.965
30.812
548
31
Kızlar,

Eşimin dayısı çocuğum doğduğunda kayınvalidem aracılığıyla bize çeyrek altın göndermiş , başka şehideyiz eşimin dayısı ile. Geçen hafta öğrendim bu durumu ve kayınvalidem bu çeyreği bize vermedi. Dayısının eşi beni aradı sordu, üzerinden 6 yıla yakın zaman geçmiş ama telefondayken konusu açıldı, neden beni aramadın teşekkür etmedin demek istedi. Bende konudan habersiz olduğumuzu söyledim. eşime sordum bilgisi yok. kayınvalidemi aradım; yaa aamaan verdim ya size dedi kapadı telefonu. Şok oldum. Yengemizi tekrar arayıp, durumu açıkladım.O da ben o zaman tahmin ettim de aranız bozulur diye diyemedim. İlk gelin geldiğimde bana da neler ettiler zaten, huylarıdır ama ben nasıl düşünemedim o zaman dedi vs. konuyu kapadık.
Ama ben çok içerledim. Ben ne zor zamanlar geçirdim, eskiye göre iyi de olsam hala zor zamanlardayım, bari bir çeyrek altınımı bana verseydin dimi?

Dün de kv. eşimi aradı, kız kardeşi başka şehirden misafir gelecekmiş, eşime de buzluğunuzdan et getir demiş( eti de ben almadım, birisi hayrına bağışladı bize) eşimde bana sordu bende hayır vermiyorum dedim. Parası var imkanı var bize bir hayrı yok, bari elimdekini alma yani dimi? Eşim bişey demedi ama ben ayıp mı ettim, ben saygısızlık mı yapıyorum diye yine kendimi suçluyorum. Hep böyleyim. İnsanların beni aptal / enayi yerine koymasına müsaade ediyorum, etmediğim de de kendimi suçluyorum.

Ya bu kayınvalidede evlat sevgisi falan da hiç yok demek ki. İnsan anne olduktan sonra çocuğu hep iyi şartlarda olsun ister bu gitmiş size gelen hediyenin üstüne konuyor sonra da dolabınızdaki eti istiyor... Ay Allah gerçekten korusun böyle insanlardan herkesi. Eşinize de ayrı üzüldüm böyle bir annesi olduğu için.

Başkasının dolabından et istemek mi? Ne ayıp şey hiç utanmalari yok galiba. Kayınvalidem bana hep gönderir benden bir çöp bile istemez. Kendi annem de öyle yani dusunemiyorum asla dolabımdaki ete göz diktiğini.
Altın konusu zaten belli. Keşke dayı da direkt size yollasaymis niye aracı koymuş ki kayınvalideyi. Yenge de biraz ortalık karıştırma derdinde gibi geldi bana.
Sen ikisine de dikkat et. Et filan da verme.

Birisine hediye edilen altını o kişiye vermemek direkt hırsızlık bana göre.
Sizin durumunuz kötüyse elbette vermeyin gidip kendisi alsın etini ayrıca kızı da et yemek zorunda değil.

Ben bir hırsızla muhattap olmak istemezdim.
Herkes ayağını yorganına göre uzatsın beklenti içine girmesin
Ete durumu yetmiyorsa etsiz yemeklerden yapsın.

Altın meselesi hırsızlıkla eş değer benim için ama yengenin 6 yıl sonra bunun lafını etmesi tuhaf geldi açıkçası.

Kimsenin dolabından et istenmez hele bu maddi olarak zor durumda olan evlatsa, neden vicdan yapıyorsunuz böyle bir kayinvalide için? Evladınız yer oraya göndereceginiz eti.

Kızlar,

Eşimin dayısı çocuğum doğduğunda kayınvalidem aracılığıyla bize çeyrek altın göndermiş , başka şehideyiz eşimin dayısı ile. Geçen hafta öğrendim bu durumu ve kayınvalidem bu çeyreği bize vermedi. Dayısının eşi beni aradı sordu, üzerinden 6 yıla yakın zaman geçmiş ama telefondayken konusu açıldı, neden beni aramadın teşekkür etmedin demek istedi. Bende konudan habersiz olduğumuzu söyledim. eşime sordum bilgisi yok. kayınvalidemi aradım; yaa aamaan verdim ya size dedi kapadı telefonu. Şok oldum. Yengemizi tekrar arayıp, durumu açıkladım.O da ben o zaman tahmin ettim de aranız bozulur diye diyemedim. İlk gelin geldiğimde bana da neler ettiler zaten, huylarıdır ama ben nasıl düşünemedim o zaman dedi vs. konuyu kapadık.
Ama ben çok içerledim. Ben ne zor zamanlar geçirdim, eskiye göre iyi de olsam hala zor zamanlardayım, bari bir çeyrek altınımı bana verseydin dimi?

Dün de kv. eşimi aradı, kız kardeşi başka şehirden misafir gelecekmiş, eşime de buzluğunuzdan et getir demiş( eti de ben almadım, birisi hayrına bağışladı bize) eşimde bana sordu bende hayır vermiyorum dedim. Parası var imkanı var bize bir hayrı yok, bari elimdekini alma yani dimi? Eşim bişey demedi ama ben ayıp mı ettim, ben saygısızlık mı yapıyorum diye yine kendimi suçluyorum. Hep böyleyim. İnsanların beni aptal / enayi yerine koymasına müsaade ediyorum, etmediğim de de kendimi suçluyorum.
Et met önemli değil de vermeyin haketmemiş.
Emrivaki yapar gibi...
Ayrıca yapılan hırsızlık.
Kalabalık bir ortamda da o altın mevzusunu açarım

muhattap olmayın, et falanda vermeyin. madem size hayrı yok bu da bahaneniz olsun araya biraz mesafe koyun. haddini aştığında altının lafını eder bozarsınız ortamlarda gerekirse. birde verdim onu diye yalan söylemek, gerçekten uzak durmanız gereken biri ve bahaneniz var artık. kullanın sonuna kadar.

benim yengem aynı avluda yaşadığı babaannem ve dedemin torunlarının düğünü için verdikleri takı parasını saklayıp gelinine onların adına "sahte" altın takmıştı.
yani insanlar o kadar kötü ki, ben gerçekten inanamıyorum. kv niz üzerinden zaman geçtiği için size suçu yıkabilir, hatırlamıyor diyebilir ama bunun karşılığını sözlerinizle ve tavırlarınızla verin.

et konusuna gelince, gelen kız kardeşiymiş, onunla kahvaltılık bile çıkarıp yer. neden sizin etinize dadanıyor ? yaptığı çok ayıp. insan alacak durumu olmasa bile allah ne verdiyse onu koyar ortaya. zaten evladı zor geçinirken bunu düşünmek çok çirkin.

siz hiç saygısızlık etmemişsiniz. hatta az bile etmişsiniz.

Yengenin 6 yıl sonradan neren gelmiş aklına acaba altın meselesi?
Kayınvalide benim buzluğumda ne olduğunu bile bilmez
Vermeyin et falan, mesafe koymanız gerek
Ne güzel kvler var, geçen başka konudada yazmıştım benim babannem bize gelince açar bakar dolaba, hatta sizin borcunuz bitmez dolabınızda hep salam sucuk var demişti
Yediklerimize de göz dikmişti yani ben küçükken
Kendi 3 evi 2 emekli maaşı vardı dedemle birlikte, bize faydası yoktu ama yemeğe gelince ben tavuk sevmiyorum ya derdi, o tavuk ona yapılırdı biz çorbayla gün geçirirdik, sonra anneme kızmıştım biz ne yiyorsak o da ondan yiyecek
Ne şirret insanlar var bi bilseniz

Kayinvalidenizin durumu size destek olacak kadar iyi mi?
Çok lüks yaşamları yok ama, ben yiyecek ekmek bulamadığım dönemde, arkadaşlarımız bize bişeyler alırken, bir tabak yemek vermedi, oğluna yemek verirken, cocuğuma yemek verirken bana sana kalmadı deyip yemek sakladı. Benim ailemle görüşmememi fırsat bildi kendine. 7 kat yabancı vicdan yapar yardım ederdi. Evimizin suyu elektriği kv adına, zamanında kesme bildirimine kadar mesaj gidiyordu ona, bizi arayıp ödeyin bana mesaj gelip durmasın diyye birde kızıyordu, sanki keyfimizden ödemedik gibi. Ben ondan çok bişe beklemedim ama bi kez olsun bi kaba bişe koyup, açsındır al ye demek zor değil ki öyle değil mi?

Başkasının dolabından et istemek mi? Ne ayıp şey hiç utanmalari yok galiba. Kayınvalidem bana hep gönderir benden bir çöp bile istemez. Kendi annem de öyle yani dusunemiyorum asla dolabımdaki ete göz diktiğini.
Altın konusu zaten belli. Keşke dayı da direkt size yollasaymis niye aracı koymuş ki kayınvalideyi. Yenge de biraz ortalık karıştırma derdinde gibi geldi bana.
Sen ikisine de dikkat et. Et filan da verme.
Hiç utanması yok, ben zar zor geçiniyorum arayıp sürekli bişeyler istiyor. Yengenin altın mevzusunu açmasının sebebi de şurdan geliyor, ev aldılar taşındılar herkes çeyrek altın getirmiş yeni adetmiş bu da ilk kez duydum. Bizden de beklentiye girdi. 1 yıl olacak taşınalı. Borcunu ver demek istedi galiba ama ben bu borcu üstlenmiyorum eşime de dedim. Annen verecek dedim.

Back
X