- 27 Mart 2014
- 928
- 1.090
- 133
- Konu Sahibi kelebek_38
-
buna benzer şeyler bizdede oluyor iki taraflı idare ediyoruz ben zaten sülalenin şöförlüğünü yapıyorum ikimizin tarafınında yaşlılarını gezmeci teyzelerini uygun olduça alır bırakırım....Ben işimden dolayı daha çok arabayı kullanıyorumda boş zamanım daha çok...niye istenir hiç anlamıyorum, hem de keyfi bir şey için. ben olsam ben de vermezdim, arabamız olmasa kimseden gidip de istemezdim hem de düğüne gitmek için. böyle görümce ve çocukları bende de var. misafir olarak bize geleceği zaman bile evinin kapısından alınıp kapısına bırakılıyor. ergen oğlu desen dayı araba, dede araba vs. ailede ne görürse onu alıyor çocuk tabi. bence içiniz ferah olsun, böyle yaparak bir daha isteme ihtimallerini de ortadan kaldırmış oldunuz, zaten hem eşiniz hem siz güveniyor olsaydınız verirdiniz.
bencede canım zorunlu olunca insan kendi teklif eder zaten ....ben zorunlu bi durum olmadığı sürece verilmesi taraftarı değilim. ayrıca kaskosuda yokmuş. doğru olan vermemekti zaten bu durumda
evet çok üzücü yaşadığınızKaskosu olmadığı ićin vermemeniz doğru geldi banada. Kasko önemli zira kaza olsa iki tarafta maddi manevi zor durumda kalabilir,serviste kaskosuz araba tamir ettirmek baya pahalıya malolur,sıradan bir tamircide yaptırsanız aracınızın değeri düşer satarken sorun olur vs vs.
Kasko olsaydıda vermeme isteğinizi anlayabiliyorum bence elzem bir durum olmadıkça araba emanet verilmemeli.
Ben çocukken babamın arabası perte çıkarıldı bir akraba tarafından,kaskosu yoktu,kazayı yapan adam hayati yaralar aldı,tedavi masraflarını ödesin ,aman sağlık durumu iyi olsun dedik o parayı ne o ödeyebildi nede biz isteyebildik. 1 araba böyle gitti yani anlayacağınız.
Ben böyle iki taraflı bir sorumluluk altına girmek istemediğim için keyfi bir durum için araba vermiyorum açıkçası.
sağolun çok güzel açıkladınız...Şimdi bu işler birazda prensip meselesidir. Acil durumlarda isterse 7 kat el olsun ben veririm arabamı.
Ancaaaak düğün, dernek, gezmeye gitmek, kısaca keyfi durumlarda asla vermem. Eşim kendi arabasını verirse ona da bozulurum. Bu konuda 3 kişi istisna sadece.
Eskiden zerre umurumda olmazdı, dünya malı neticede derdim. Sonra farkettim ki, insanlar bizi sadece araba için arayıp soruyor. Ve bu da benim zoruma gidiyor. Araba parçalanmış, pert olmuş zerre umurumda değil, bana koyan bu menfaat ilişkisi. Bu yüzden asla ve kat'a vermem arabamı.
Gelelim sizin meselenize, ortada hayati bir durum yok. O araç size ait, ister verirsiniz ister vermezsiniz. Kim olursa olsun, malınıza ricacı olduysa eğer "hayır" denilmesini de göze almış demektir. Arabayı verip diken üstünde olacağınıza, vermeyip rahat rahat devam edersiniz hayatınıza ben bir sıkıntı göremedim açıkcası. Arabalar pahalı oyuncaklar neticede, en kötü senaryo gerçekleştiğinde daha büyük sorunlar çıkabilirdi. Doğru olanı yaptığınızı düşünüyorum.
buna benzer şeyler bizdede oluyor iki taraflı idare ediyoruz ben zaten sülalenin şöförlüğünü yapıyorum ikimizin tarafınında yaşlılarını gezmeci teyzelerini uygun olduça alır bırakırım....Ben işimden dolayı daha çok arabayı kullanıyorumda boş zamanım daha çok...
araba kiralamaları daha ucuza geliyorsa ayıp değil hem kaskosuz arabayla uzun yola gidilmez.Benim evlenmeden önce almış olduğum bir arabam var ...Eşiminde eski bi arabası vardı sattı ikimiz ortak bir araba kullanıyoruz.Bu hafta sonu görümcem ailesi ile il dışına (3-4 saatlık mesafe)düğüne gideceklerdi bizden araba istediler düğün arkadaşının oğlunun ...Eşimde bana sordu oturduk konuştuk bizimki benzinli çok yakar,bakımı yapılmamış ,kaskomuzda yok araba kiralayıp gitmelerinin daha uygun olduğunu düşünüp söyledik şimdi sorun kırdıkmı onları acaba siz olsanız verirmiydiniz .Eşimin ailesi ile aramız iyi sürekli de görüşürüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?