Araba mevzusu

Bağır çağır ve o araba için verdiğim para hemen gelecek de kır dök asla taviz verme, babasını ara gerekirse saatlerce kır dök gelecek gelecek o para gelecek diye bağır başedemesin seninle.
Asla sakin kalıp da dinleme çünkü adam resmen sizden mal kaçırıyor. Sigortanız bile yokmuş, şaka gibi. !
Ay ben sinir oldum, siz nasıl sakin kalıyorsunuz?

Evlilik örüntünüze bakmak lazım. Saplantılı bir bağlanma geliştirdiyseniz karşı taraf ona tabir-i caizse "bağımlı" olan (lafın gelişi diyorum bunu yani eroinmanlık falan gibi düşünmeyin literatürde ismi budur) biri olduğunu gördüğünde birisinin ona muhtaç olduğunu hissetmesi gururunu okşar ve bırakmak istemeyebilir. Saplantılı bağlanma geliştiren evlilikler taraflar bundan memnun olduğunda yıllar boyu sürebilir de.
Yok böyle olduğunu düşünmuyorum. Ama şu da var birkaç defa vazgectigim için sanirim bu onda vazgeçemiyor benden hissi uyandirdi ve buna güveniyor.yani ne yapsada onu biramayacagimi düşunuyor sanirim. Yorumlariniz için yine de çok tesekkurler. Bir uzman görüsuyle açikladiginiz icin.

Olamaz para bizim hesaptan aktarildi.

Yarın öbürgün bu para şu tarihte bizim hesaptan satıcının hesabına aktarıldı diyebilirsiniz. Ama o da, babam elden nakten verdi, bankaya babamın verdiği o parayı yatırdım ve oradan da satıcıya ödedim de diyebilir. Tabii bu durumda bankaya, babasının elden verdiği nakit parayı yatırdığını ispatlaması gerek..

Yok böyle olduğunu düşünmuyorum. Ama şu da var birkaç defa vazgectigim için sanirim bu onda vazgeçemiyor benden hissi uyandirdi ve buna güveniyor.yani ne yapsada onu biramayacagimi düşunuyor sanirim. Yorumlariniz için yine de çok tesekkurler. Bir uzman görüsuyle açikladiginiz icin.

Rica ederim, dediğim gibi incelemek lazım buradan ne söylesem boş. Ama ortada kalmamak adına sizin de bazı önlemler almanızı tavsiye edebilirim sadece; eşinizin tavırları güven uyandırmıyor.

Bağır çağır ve o araba için verdiğim para hemen gelecek de kır dök asla taviz verme, babasını ara gerekirse saatlerce kır dök gelecek gelecek o para gelecek diye bağır başedemesin seninle.
Asla sakin kalıp da dinleme çünkü adam resmen sizden mal kaçırıyor. Sigortanız bile yokmuş, şaka gibi. !
Ay ben sinir oldum, siz nasıl sakin kalıyorsunuz?
Keske boyle biri olsaydim ama değilim malesef.
Agir konusabilirim yeri geldiginde tavir koyabilirim sert bir şekilde ama ortaligi birbirine katamam vurup dokemem birseyler firlatamam. Boyle biri degilim malesef. Olsam iyi olurdu. Tam zamaniydi ..hatta geçmiş bir zaman.

Kasko ve sigorta bildiğim kadarıyla ehliyet senesi, kişinin yaşı, kaçıncı arabası, bu zamana kadar ki kazaları ve arabanın özelliklerine göre belirleniyor. Kp emekliyse üstüne düşük çıkar haliyle.
Bu nedenle bile yaptırmış olsa size bildirmesi gerekirdi diye düşünüyorum.
Konuşun açık açık dünyanın her türlü hali var sizin de emeğiniz o araba.

Hanımlar iyi akşamlar diliyorum öncelikle;
Size danısmak istediğim konuya gelince ,
Biz eşimle birlikte çalisiyoruz yani kendi dükkanimız var. Bu sene araba almak için biraz para biriktirdik. Ve niheyet paramiz birikince bir tane begendik ikinci el almaya karar verdik.
Alacagimiz araba yaşadigimiz şehirden oldukça uzak bir ilde. Geçtigimiz haftasonu yakin bir akrabamizin dugunu vardi o yuzden ailem bende kalmak icin geldiler iki gunlugune o da o ile araba almaya gitti. Ben yol cok uzak olacagi icin sen al zaten netten begendik dedim. Neyse ucak biletini aldi. Iki saat sonra babasina da bilet almis is yerinde. Yol uzak oldugu icin gece yolculugunda arabayla donerken arkadaslik yapacak herhalde dedim.
Ertesi gun geldiginde arabayi getirdi. Hayirli olsun falan derken o cok yorgundu uyudu bizde dugune katildik. Döndüğümde ruhtasi masanin uzerine birakmis. Baktim ki arabayi babasinin üzerine almis. Şok oldum. Hic bir sekilde konusu geçmedi. Bana bununla ilgili en ufak birşey soylemedi. Morelim cok bozulunca ablam da farketti soylemek zorunda kaldim o da çok bozuldu.
O gun misafirlerin yaninda tartismamak icin sustum. Aksam da isten dolayi şehir disina cikti. Konusamadim. Zaten bir kaç şey icin limoniydik. Telde de cok az konustugumuz icin yuz yuze sormak istedim . Aklima geldikce deli oluyorum.
Nasil konusayim ne diyeyim onu da bilemiyorum. Artik o kadar yorgunum ki her yanlisini duzeltmeye çalismaktan. Siz olsaniz ne yapardiniz. Ya da normal mi ben mi abartiyorum
Uzun oldu özur diliyorum. Şimdiden tesekkurler.
Bende olsam bozulurdum ama bisey aklima geldi.babasinin uzerine daha once araba alinmissa sigorta fiyatini etkiliyo sanirim daha düşük bi fiyat odeniyo oyle bisey duymuştum belki oda fiyati dusursun diye oyle bisey yapmistir. Hayirli olsum arabaniz allah kaza bela vermesin insallah

İnanamadım.. Bence hemen konuşun onunla baktınız laf anlamıyo hemen babasına gidin öğrenin dertleri neymiş. Düşünsenize kayınpeder siz arabayı üstünüze alana kadar öldü bide eşinizin kardeşlerine karılarına laf anlatın o araba bizim biz babamın üzerine yaptık arabayı diye. bi de kardeşlerle bölüşürsünüz arabayı tam bir facia valla yakarım arabayıda kocayıda

O arabayı alır, gördüğüm ilk duvara vururum.
Benden mal kaçıran adamı da tek celsede boşarım.
Bunlar ne pis, küçük hesaplardır ya!

İşte emekli onun üzerine yapılırsa sigortası fln düşük olur yada daha önce üzerine arabası vardı kaza yapmadığı için vergisi daha düşük olacağı gibi şeyleri bahane edebilir ,
Herne ise size sorması fikrinizi almalıydı kesinlikle tepkinizi gösterin hayırdır yani her an evlilik bitecek gözüyle mi bakıyor ?

Arkadaşlar adam "hasarsızlık indirimi" için yapmıştır diyoruz da bu indirim için arabanızı baskasinin ustune yapar misiniz? Beyfendi kayinpederinin ustune yapar miydi? babasının uçak bileti buradan edinilen kârın çoğunu zaten götürmüştür.

Eşiniz sizden mal kaçırıyor bukadar basit. Başka sebep aramayın. Bir an öncede değiştirtin bu durumu

Ben olsam isi birakir evimds otururum. Maddm benim calistiklarim babana gidiyor. Al o zaman diye. Bir seye elimi surmem

Ben sigortaciyim . Babasinin 1 sene kullanip kaza yapmadan sattigi araci varsa daha uygun cikar. Ama atla deve degil. Kiskirtmak istemiyorum belki bana oyle geliyordur ama onceden planlanmis bu

ne var bunda. Önemli olan kimin kullandığı. Arabayı babası kullanacaksa tabi ki sorun. Ancak siz kullanacaksınız, yine sizin arabanızsa kime ait olduğunun ne önemi var. Sigorta yaşa, geçmiş kaza durumlarına göre baya farkediyor. Belki o sebepledir.

Sanirim hakli oldugunuz konular var. Birkac defa bosanma mevzusu oldu. Olaylar o raddeye de geldi. Ama kabul etmeyen beni vazgeciren boşanmayi istemeyen yine kendisiydi. Yani hazir ayrilmaya hazir biri varken karşisinda bunu yapmiyor . Eger gercekten istese ayrilmiş olmazmiydik. Yani sadece sorgulamak adina söyluyorum bunu.
Diger mevzuda kendimi severim begenirim degerli de bulurum. Yani tanistigimiz kisiler genelde esime genelde çok şansli oldugunu söylerler beni kastedip. Aramizda o kadar zor zananlar gecti ki seviyordum ama şimdi inanin bilmiyorum. Cok kizginim ve kirginim su anda bu duygu daha hakim bende. Ve hicbir çabasini gormedikce daha ne kadar tahammul etmeliyim diye surekli kendimi sorguluyorum.tek söyledigi seni seviyorum.bundan öte gecen bir mevzu yok. ve hep bir bosanma fikri dönup duruyor boyle zamanlarda aklimda. Ve bu son olay sanirim darma dağin oldum. Nasil affedilir bilmiyorum.

Sizinle tekrar barışmak işine gelmiştir. 20,000 TL’nizi alıp babasına araba almış. Barışmasanız nasıl yapacaktı?

Eşinizle tartışın diye demiyorum. Tartışmada beni bastırır diyorsunuz. Konularımızdan gördüğüm kadarıyla en ufak bir konudan tartışma çıkarabilen garip biri. Muhtemelen yine boşanalım diyecektir.

Bundan sonrası için akıllı olun diye diyorum. O sizin emeğiniz olan (onun dükkanında sigortasız çalışıp biriktirdiğiniz) 20,000 TL’yi alıp babasına araba alacak kadar rahatsa, siz de bundan sonra kendinizi düşünün. İlla kırıp dökerek, sizi bastıracağı bir tartışma çıkararak değil. Aklınızı kullanın, kendinizi düşünün, çalışıp kendiniz para biriktirin.

Bir de bence boşanmayı düşünürseniz, öncesinde bir psikoloğa gidin. Tekrar tekrar barışmamak için güç kazanırsınız.

Son düzenleme:
Ana baba kuzusu bir koca iste

Babasina jest olsun diye ustune yapmis

Kp yarin arabayi satsa parayi da cebine indirse bir bardak su icersiniz ustune

Ya da kp ölse Allah korusun miras olarak bolunur herkese araba

ne var bunda. Önemli olan kimin kullandığı. Arabayı babası kullanacaksa tabi ki sorun. Ancak siz kullanacaksınız, yine sizin arabanızsa kime ait olduğunun ne önemi var. Sigorta yaşa, geçmiş kaza durumlarına göre baya farkediyor. Belki o sebepledir.
o zaman gizlice babasina ucak bileti alip oldu bittiye getirmek yerine insan gibi konusup anlatsaydi, bunu kimse kabul edemez.

Back
X