Aracı olmak kötü birşey mi

Kızlar ben çok yakın kız arkadaşıma bir arkadaşımın önerisi ile aracı oldum ama kıza dedim çocuk düzgün birine benziyor kendin tanı şu an evlenecekler galiba sizce kötü birşey mi yaptım
sadece bir kez böyle bir şey yaptım ,yaparken de ben sadece tanıştırıyorum gerisi senin bileceğin iş ben kiöseye kefil değilim dedim ve benim aracı olduğum arkadaşın şuan 3 çocuğu var

ya ama ne alakası var ki 30 yaşında insanlar ama
Takılmayın bu kadar. Bence iyi yapmışsınız. Onlar da bu şekilde tanışacaklarmış demek ki..

Kocaman insanlar, sorun çıksa da çözerler herhalde, çözemezlerse de ayrılırlar. Siz o tarz durumlarına karışmazsınız olur biter.

Ben de kuzenimi sevdiğim bir arkadaşımla tanıştırmıştım onlar da 30 lu yaşlardaydılar.

Tanıştılar daha sonra ayrıldılar sonra tekrar görüşüp bir süre sonra evlendiler. O süreçte kafa karıştırmadan uzakta durdum.. Şu an çok mutlular 1 tane çocukları var.. Ara ara görüşüyoruz iyi ki tanıştırmışım diyorum.

Kızlar ben çok yakın kız arkadaşıma bir arkadaşımın önerisi ile aracı oldum ama kıza dedim çocuk düzgün birine benziyor kendin tanı şu an evlenecekler galiba sizce kötü birşey mi yaptım
Olan olmuş hayırlısı olsun herkes için. Ben asla böyle bişeye vesile olmaya cesaret edemezdim

Eşimle beni de ortak bir arkadaşımız tanıştırdı. Tanıştırmadan sonrası bizim bileceğimiz iş. Sonuçta kimse eş olarak bir başkasına yüzde yüz kefil olamaz.
Niye bu kadar dert ediyorsunuz anlamadım ben.

Neyse şimdi biraz daha iyiyim beni eşimle biri tanıştırmış olsaydı bende ona dua ederdim kimseyide suçlamazdım
Bu kadar kafayı takıp kendinizi yormayın.Bu saatten sonra ilişkileri hakkında yorum yapmayın .İlk başta arkadaşınıza" karşı tarafı tanımıyorum sadece iyi biri diyorlar ben bilmiyorum kendin değerlendir" dediyseniz artık sizi bağlayan bir şey yok.Bundan sonrası arkadaşınızın sorumluluğunda kendi hayatı için en doğru kararı verecek olan o .

Benim yakın kız arkadaşım da kaynıyla tanıştırmak istedi beni. Çok yakışırsınız diyordu. Çocukla bir iki gün konuşup iletişimi kestim. Kimse evlenmek zorunda değil. Ama bu devirde aklı olan, kimseye aracı olmasın bence. Sonra araları bozulunca " sen tanıştırdın senin yüzünden oldu" gibi suçlamalara maruz kalma ihtimaliniz var. Aynısını bizzat ablam yaşadı. Adam güvenilir birisi demekki, arkadaşınıza önerdiğinize göre. Gerisi onlara kalmış artık, onun sorumluluğunda.

Yok tam tersi Allah var iyi şeyler duydum sonrasındada sadece dediğim gibi acaba sorumluluk mu aldım dedim ama yukardaki arkadaşın dediği gün kimse evlenmek zorunda değil yani otuz yaşında insanlar

İyi niyetle yapılan bazı girişimlerin sonucu kötü olabiliyor, belli ki niyetiniz iyi ama sonu nasıl biter bilemezsiniz.
Arkadaşınıza bundan sonra diyebileceğiniz tek şey mutluluklar diliyorum ama iyi ölçüp tarttın mı? İyi olur Allah’tan kötü olur kuldan bilinir, eğer mutsuz olursan aracı oldum diye çok üzüleceğim deyin, bizim yazacaklarımız değil de arkadaşınızın söyleyecekleri içinizi rahatlatır belki

Kaldı ki uzun yıllar evvel ben de 2 sevdiğim insana aracı oldum, o zamanlar henüz 19-20 yaşında olduğum için düşünmeden hareket ettim ikisini birbirine yakıştırdım, ki erkek gerçekten iyi biriydi, evlendiler çocukları oldu sonra kız arkadaşım kocasını aldattı, adam boşanıp yaşadığı yeri terk etti çünkü söylentilere dayanamadı sonra da vefat etti zaten, ben çok vicdan yapmıştım adamın hayatını mahvettim diye.

aracılar aracılık yaptıktan sonra ortadan çekilirlerse sorun olmaz. benim arkadaşım biriyle tanıştırmıştı ikimizin ortak arkadaşıydı ama sevgili olduğumuz süreçte adamın evinden çıkmıyordu(arkadaş karşı cins) fazla samimilerdi. sevgilime rahatsız olduğumu söyleyince suç oluyordu bizi o tanıştırdı diye. iyi tanıştırdı da tepeme de çıksın bari:d
bir arkadaşımın arkadaşından hoşlanmıştım ve arkadaşım her şeye karışmaya başlamıştı. ikimiz buluşunca benim niye haberim yok falan diyordu

Birilerinin mutluluğuna vesile olduğunuz için mi kendinizi kötü hissettiniz? İnsanlar genelde başkalarına zararı dokununca kötü hisseder sizde tam tersi olması asıl şaşırtıcı olan

Pınar hanım yorumunuzu okuyunca gözüm doldu evet gerçekten de arkadaşım çok mutlu o kadar herkes ben karışmam deyince ben hata ettim hissinden kurtulamadım bir türlü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…