- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.300
- 598
aynen.Cok kizdim. Yakin akrabalarin, aile dostlarinin, ogretmenlerin cocuklara yalan soylemesi cok cok cok yanlis.Bence bu tutumu degistirmelerini saglamalisin. Yoksa seyrek gorusun. Cocuk olayi unutur ama o duyguyu unutmaz bilincaltina yerlesir. Diger problem ise cocugun yalani normal olarak gormesi ve yalana alismasi.
amin. ama benim umudum kalmadı.allah yardımcın olsun ne diyim.tez zamanda düzelir inşaallah araları
aksine o kadar da benzer yanları var ki. nasıl anlaşamıyorsunuz diyorum.Anlaşamayan damat kv ler çok ilginç geliyor nedense banadertleri ne yahu bence hiç karışma annen kocan hakkında konuşursa dinlemek istemiyorum de kocana da aynısını yap sinir bozucu gercekten ama eşin kardeşin hakkında haklı maalesef
inatlaşma o boyuta geldi.benzin şartı ile mi götürüyo yiğenlerini bi yere, bana tuhaf geldi
artık diyor zaten annemin aşırı rahatsız edici tavırlarından sonra.bide grill sen sanırım eşinin ailesi ile görüşmüyodun, bu durumda eşinin de illa ki seninkilere karşı bir tavrı olacak, sözle olmasa hareketleri ile, en hafif hali ile onlar gelir gözünü tv ye diker hiç konuşmaz falan...eşin şu durumda çok rahat benimkiler kötü de seninkiler pek mi iyi diyebilir, demiyorsa şanslı ve sevilen bir kadınsın demektir eşin sana düşkün, annen ve kardeşini hiç anlamadım
artık diyor zaten annemin aşırı rahatsız edici tavırlarından sonra.
sen çok istiyorsan ailen gelsin ama ben görmeyeyim, işteyken gelsinler diyor.
o da benim hatrım için.
annem ve kardeşimi artık ben de anlayamıyorum.
artık öyle yapacağım ben de.Annen erkek anasından beter valla kusura bakma yorumlarını okudumda ben de herkese karşı mesafemi korurum evlenmeden öncede öyleydim zateno yüzden ne annem ne babam ne başkası bana müdahale edemez kafam çok rahat
Anneni götürmediniz diye hastanelik olması saşkınlık vericimadem biliyorsun hep böyle bir iki tepkisiz kal bu rahatsızlanmalarına bidaha tansiyonu falan cıkmaz emin ol
aynen. eşimin hataları örtüldü bu kadar şeyden sonra.eşin çok haklı grill durum bu canım
artık öyle yapacağım ben de.
iyi davrandım da ne oldu? hep suçlu oldum.
birkaç gündür aramıyordum. kardeşim tansiyonu çıktı deyince aradım, ne oldu dedim. işte şu canımı sıktı, falancaya üzüldüm. aman boşver hayat kısa değmez dedim. yo yo sen de öldüreceksin beni bu gidişle diye lafı soktu. aman sonumuz zaten ölüm. takma kafanı dedim. kızları al gel dedi işim var dedim. bu gece yine tansiyonu çıkmaz inşallah.
girmeyin aralarına neyse kozları kendileri paylaşşsın.vallahi bıktım.
eşimle ailem daha doğrusu annem anlaşamıyorlar. her şeyde ama her şeyde bir restleşme, inatlaşma çabası.
ikisine de ben karışmam ne haliniz varsa görün dedim. ama yok, illa beni araya alıp bezdiriyorlar.
tv de dizi izlerken bile oradaki bir karakterden konu ya eşime, ya anneme geliyor. ondan sonra tüm gün bitmiyor lafları. ona hak versem anneci, diğerine hak versem koca delisiyim.
ikisinde de hata var zamanında çok yanlış yaptılar birbirlerine. ben ara bulmaya çalıştıkça daha kötü oldu her şey nedense.
yeter dedirten olaya geleyim:
kızım lunaparka gitmek istiyordu bir avm deki. kardeşim tamam dedi ama resmen oyaladı kızımı. anneme de kardeşime de "çocuklara yalan söylemeyin. götürmek istemiyorsanız hayır deyin. iki ağlar unutur. ama tamam deyip söz verince her gün soruyor dayım ne zaman götürecek?" diye dedim. yok bir şey olmazmış. la havle dedim.
kızlar birkaç gündür hastaydı. az iyi olunca kızımın gönlü olsun diye eşime "kardeşimin arabasına benzin koy da bizi götürsün, hem o sözünü tutmuş olur, hem de soğukta araç beklememiş oluruz. çünkü iett ile 1 saat, özel araçla 15 dk" eşimi zar zor ikna ettim, bizimkilerle arası bozuk olduğu için.
kardeşimi aradım söyledim, bakarız dedi telefonu suratıma kapadı. muhtemelen annem engel oldu, çünkü annemin genel tavrı böyle.
biz de taksi tuttuk gittik geldik. şimdi hem annem hem kardeşim triplerde, hem eşim onlara iyice bilendi.
ben de arayıp sormayacağım, ara bulmak için uğraşmayacağım artık. olan bana ve kızlarıma oluyor.
gelene kapım, arayana telefonum açık.
bana da yazık.
bu konuda yani kv gelmemesi konusunda da annem beni suçluyor. dünyanın en kötüsü de olsa kv gelmeli, bak benim hiç kötülüğüm dokunmuyor ama eşin beni istemiyor falan diyor.bide grill sen sanırım eşinin ailesi ile görüşmüyodun, bu durumda eşinin de illa ki seninkilere karşı bir tavrı olacak, sözle olmasa hareketleri ile, en hafif hali ile onlar gelir gözünü tv ye diker hiç konuşmaz falan...eşin şu durumda çok rahat benimkiler kötü de seninkiler pek mi iyi diyebilir, demiyorsa şanslı ve sevilen bir kadınsın demektir eşin sana düşkün, annen ve kardeşini hiç anlamadım
inşallah hemen alışsın ya.çıkmaz, öyle diyenden korkma, kendi kendine tansiyonunu çıkaran teyzeler gördüm ama ayarını yıllar içinde öğrenmiş 20 yi geçirmem kızım diyo bi de :)
ayrı olmaları da işe yaramadı ki, yine bir ton lafı ben işitiyorum.girmeyin aralarına neyse kozları kendileri paylaşşsın.
beceremiyorlarsa birbirlerinden uzak kalsınlar. neden 'yan yana getirme iyi olsunlar ' cabası içindesiniz ve onlarda neden zoraki bunu yapma cabasındalar ???
ayrı olmaları daha güzelse bırakın ayrı kalsınlar.
inşallah hemen alışsın ya.
valla Allah korusun ben tansiyon hastası olurum böyle giderse. olmam inşallah.
ayrı olmaları da işe yaramadı ki, yine bir ton lafı ben işitiyorum.
ama artık tamamen bıraktım. herkes evinde ve yerinde kalsın, benim de huzura ihtiyacım var.
birkaç yıl önce kozlarınızı paylaşın, konuşun dedim, bir araya getirdim. annem eşime süs eşyalarını fırlattı, eşim annemi evden kovdu.
çünkü sonradan barıştılar bir şekilde.Owww hala görüşmeleri mucize o zaman, kovulduğu yere geliyosa annen merak etme ona tansiyondan bişey olmaz
Böyle alıştırdığın için çıkıyor tansiyonu bence biraz cek kendini geri arama hergünartık öyle yapacağım ben de.
iyi davrandım da ne oldu? hep suçlu oldum.
birkaç gündür aramıyordum. kardeşim tansiyonu çıktı deyince aradım, ne oldu dedim. işte şu canımı sıktı, falancaya üzüldüm. aman boşver hayat kısa değmez dedim. yo yo sen de öldüreceksin beni bu gidişle diye lafı soktu. aman sonumuz zaten ölüm. takma kafanı dedim. kızları al gel dedi işim var dedim. bu gece yine tansiyonu çıkmaz inşallah.
inşallah hemen alışsın ya.
valla Allah korusun ben tansiyon hastası olurum böyle giderse. olmam inşallah.
ayrı olmaları da işe yaramadı ki, yine bir ton lafı ben işitiyorum.
ama artık tamamen bıraktım. herkes evinde ve yerinde kalsın, benim de huzura ihtiyacım var.
birkaç yıl önce kozlarınızı paylaşın, konuşun dedim, bir araya getirdim. annem eşime süs eşyalarını fırlattı, eşim annemi evden kovdu.
yalandan derdik, alışsın derdik.Böyle alıştırdığın için çıkıyor tansiyonu bence biraz cek kendini geri arama hergünbunları eşinin annesi yapsaydı yalandan derdik muhtemelen dimi
yorum yapacak bir şey yok ki.yorum bile yapamadım
burada ben de böyle net tavsiyelerde bulunuyorum arkadaşlara.Çocuklar dayılarını yalancı bilmesinler diyorsunuz da, e yalancı işte dayıları?
Bir şey veya kimse ne ise o şekilde adlandırmak taraftarıyım. Can Yücel'in bir anısı vardır "bizim memlekette..." diye başlayan, işte o hesap.
Ayrıca öğrensinler işte akrabalar içinde de böyle insanlar oluyor. Öğrensinler de babaları gibi güvenip kefil falan olmasınlar.
Konuyu baştan itibaren okuyorum, anneniz çocuklara "babayı çöpe at" dediği an tüm kredisini bitirdi bende. Kusura bakmayın illa çöpe atılacak bir şey varsa o da bu hastalıklı zihindir. Resmen zehirliyor kızları.
Düşünün eşinizin annesi sizin için böyle konuşuyor, eşiniz de hala ara bulmaya çalışıp "ama annemin tansiyonu" diyor.
Sizi resmen çekirdek aile olarak Avmye gidemeyecek noktaya getirmişler, hala bu akşam tansiyonu çıkar mı diyorsunuz.
Eşinizin kıymetini bilin.
Çözüm aslında basit. Ben katı bir insanımdır, anneme çok net tepki verir, hak ettiği sözleri söyler, tansiyonu çıkarsa da oğlunun arabasıyla hastaneye gitmelerini tavsiye ederim son derece sakin şekilde.
Çocuğum yok ama şöyle bir hayal ettim de hiçkimse benim evladıma "babanı çöpe at" diyemez. Köpek gibi pişman eder, o çocukların yüzüne de hasret bırakırım bir ömür.
Çok sinirlendim ya.
Sizin durumunuz iyi niyetle, sakinlikle çözülmez.
Eşinize, çocuklarınıza çok çok yazık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?