- 3 Şubat 2017
- 829
- 3.234
- 28
yorum yapacak bir şey yok ki.
niye böyle yapıyorsun anne dedim bana da eline geçeni fırlattı. aradan zaman geçince yine sordum, o zaman sinirliydim farketmedim dedi.hani o cinnet anı var ya yarısı yalan.
kızım istemediği oyuncağı alıp çöpe at diyor bana. annem de bunu görünce, babayı da atalım diyor, şaka yapıyormuş.babayı çöpe at mı dedi annen
evliliğin en başında ilk ay yani, eşime beni dövdürmek için çok uğraştılar, hani ilk gece kediyi bacağından ayır olayı vardır ya. yine sonradan duydum ki eşime yeni eş adayları bakmışlar biz daha 1 haftalık evliyken. küfürler hakaretler, işte kv nin beni dövmeye kalkışması, ayrı yemek yemeleri, eşimin annesinin lafıyla bana harçlık vermemesi, eşimin yatak ayırması. bir sürü şey o ilk ay içinde oldu. ben de boşanma kararı aldım, eşim düzeldi.grill özel değilse sen eşinin ailesiyle neden görüşmüyosun yani annenden daha beter olmalılar heralde, annen ileri geri konuşan şiddet uygulayan yeri gelince hastalıkla kendini acındıran bir tip bir tık fazlası nedir merak ettim
eşin bi şekilde barışmış ailenle ama sen barışmamışsın, onlar daha da mı ileri gtti ne yaptılar
ben değil kızım anlatıyor.iyide kardeşin haksızken eşinle araları iyi değilken niye kocana anlatırsınkı.
kızları lunaparka götürelim de geçsin.
sen karıştırmşşsın ortalığı
olmuyorlar sözde ama sürekli bir sataşma hali var benim üzerimden.Esınız annenızle cok muhatap olmasın madem anlasamıyolar.
noldu kredi çekince?evliliğin en başında ilk ay yani, eşime beni dövdürmek için çok uğraştılar, hani ilk gece kediyi bacağından ayır olayı vardır ya. yine sonradan duydum ki eşime yeni eş adayları bakmışlar biz daha 1 haftalık evliyken. küfürler hakaretler, işte kv nin beni dövmeye kalkışması, ayrı yemek yemeleri, eşimin annesinin lafıyla bana harçlık vermemesi, eşimin yatak ayırması. bir sürü şey o ilk ay içinde oldu. ben de boşanma kararı aldım, eşim düzeldi.
annemle eşim de o zaman ana oğul gibiydiler, birbirlerini çok severlerdi. neredeyse kıskanacaktım. hani derler ya para hem düşmandır hem dost.
eşim kardeşime kredi çekti, kefil oldu. ondan sonra ipler gerildi ve koptu. düşman oldular.
eşim diyor ki, ne seninkiler gelsin ne benimkiler.senin işin epey zor, ihtimaller çok, eşin ailenin bu tavrı karşısında ben de seninkilerle görüşmicem diyebilir, ya da madem seninkileri böyle kabul ediyoruz benimkilerle de görüşücez diyebilir, ya da ortak karar alıp herkes kendi ailesiyle görüşecek diyebilirsiniz, aklı selim bi büyük yok ki ara bulsun
battı ve ödeyemedi. eşim yine ses etmedi.noldu kredi çekince?
ödemedi mi kardeşin?
eşim diyor ki, ne seninkiler gelsin ne benimkiler.
çok lazımsa biz onlara gider görüşürüz.
önceden olmaz diyordum ama artık hak veriyorum.
iyilikle gelen gelsin buyursun. yoksa herkes yerinde sağ olsun.
benim elimden gelen artık bu.
artık ne olursa olsun, olay benden çıktı.doğru diyo adam, başka eksileri varsa bilmem ama bu konuda haklı,inşallah tamamen ipleri koparmadan kendilerini toplarlar
battı ve ödeyemedi. eşim yine ses etmedi.
bize ev alma şansı çıktı.
benim çalıştığım dönemdeki biraz birikimle eve girdik. eşimin maaşı kefillikten dolayı kesilmeye başlayınca eşim o kesintiyi ödemesini istedi kardeşimden. eşim öderim dedi ama annem olmaz, çok borcumuz var dedi. doğru çok borç oldu işyeri batınca ama eşimin suçu yok.
annem zaten emekli maaşı alıyor, kardeşim de çalışıyor. iki kişi geçiniyor çok şükür. biz tek maaşla hem ev borcu ödedik, hem 3 çocuk büyütüyoruz.
kesinlikle eşime hak veriyorum.valla grill kırılma ama eşinin yerinde olsam ben daha görüşmezdim
babayı da atalım diyor, şaka yapıyormuş.
işte o kutsiyet beni hep durdurdu.Grill aile dinamiklerinizi ve önceki konularınızı çok bilmiyorum ama böyle şaka olur mu? Anne benim için çok kutsaldır. Konulara yaptığım mesajlar hep bu yöndedir ama küçücük çocukları bu şekilde kullandıkları zaman bütün kutsallıkları gidiyor. Şunu eşinin annesi yapsa bir daha çocuklarla görüştürme deriz. Vardı burda öyle bir kayınvalide, telefonda elindekini annene vur falan diye öğüt veriyordui, o kadını yerden yere vurmuştuk. Annen çok ama çok ayıp etmiş yani. Çocukları bu şekilde kullanmak en kibar tabiri ile ayıp.
Bu noktada üzgünüm senin karışmıyorum aranızda halledin deme lüksün yok. Hep demiyor muyuz erkek adam ailesi ile eşi arasındaki dengeyi kuracak ve birbirlerine incitmeyecek diye? Kadınlar için de aynı şey geçerli. Karışmalısın tabi. Ne ailen, ne eşin diğerleri hakkında haksızca çirkin konuşamaz. Bunu engelleyecek sensin. Eşinin muhatabı sensin. Çocuk diyince bende akan sular duruyor. Ailen çocuklara nasıl davranması gerektiğini bilmiyor. Yazık.
burada ben de böyle net tavsiyelerde bulunuyorum arkadaşlara.
ama işte başımıza gelince öyle olmuyor.
şu an uzak durma aşamasındayım. lafla değil de davranışlarımla katı ve kuralcı olmaya çalışacağım bundan sonrası için.
bu zamana kadar güzellikle söyledim, konuştum olmadı. bir de bunu deneyeyim bakayım.
artık yok öyle bir şey.Biz bunları yazıyorum konuyu ben açsam sen de bunları yazardın
O nedenle düşün yaşın ve eşine asla ama annem deme
Hatta bir süre olma hayatında annenin biraz ne kaybettiğini görsün
Okurken şoke oldum ya ne biçim aileniz var sizin? Parmak kadar çocuklara ümit verip yapmamak nedir? Dayıya annaneye bak. Bizde çocukların gönlü yapılmaya çalışılır günah. Eşiniz gene saygılıymış bence kıymetini bilin. Kim haklıysa onun yanında durun, okuduğumdan anladığım kadarıyla eşiniz bin haklı. Siz daha da kardeşinizden 1 bardak su isterseniz ayıp edersiniz. Hem sozunu yerine getirmiyor, hem oz kardesine enistesine arabasini verse de benzin koydurtacak ne ayip. Bazen insanın en yakınlarının hatasını kabullenmek zor oluyor. Ama bence bundan sonra beklentiye girmeyin, kendi yağınızda kavrulun kafanız rahat olur.vallahi bıktım.
eşimle ailem daha doğrusu annem anlaşamıyorlar. her şeyde ama her şeyde bir restleşme, inatlaşma çabası.
ikisine de ben karışmam ne haliniz varsa görün dedim. ama yok, illa beni araya alıp bezdiriyorlar.
tv de dizi izlerken bile oradaki bir karakterden konu ya eşime, ya anneme geliyor. ondan sonra tüm gün bitmiyor lafları. ona hak versem anneci, diğerine hak versem koca delisiyim.
ikisinde de hata var zamanında çok yanlış yaptılar birbirlerine. ben ara bulmaya çalıştıkça daha kötü oldu her şey nedense.
yeter dedirten olaya geleyim:
kızım lunaparka gitmek istiyordu bir avm deki. kardeşim tamam dedi ama resmen oyaladı kızımı. anneme de kardeşime de "çocuklara yalan söylemeyin. götürmek istemiyorsanız hayır deyin. iki ağlar unutur. ama tamam deyip söz verince her gün soruyor dayım ne zaman götürecek?" diye dedim. yok bir şey olmazmış. la havle dedim.
kızlar birkaç gündür hastaydı. az iyi olunca kızımın gönlü olsun diye eşime "kardeşimin arabasına benzin koy da bizi götürsün, hem o sözünü tutmuş olur, hem de soğukta araç beklememiş oluruz. çünkü iett ile 1 saat, özel araçla 15 dk" eşimi zar zor ikna ettim, bizimkilerle arası bozuk olduğu için.
kardeşimi aradım söyledim, bakarız dedi telefonu suratıma kapadı. muhtemelen annem engel oldu, çünkü annemin genel tavrı böyle.
biz de taksi tuttuk gittik geldik. şimdi hem annem hem kardeşim triplerde, hem eşim onlara iyice bilendi.
ben de arayıp sormayacağım, ara bulmak için uğraşmayacağım artık. olan bana ve kızlarıma oluyor.
gelene kapım, arayana telefonum açık.
bana da yazık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?