araklıkta hamileliği umutla bekleyenler

Kafeini kesin: Araştırmalar kafeinin gebe kalma ihtimalini yarı yarıya düşürdüğünü gösteriyor. Yarım fincandan fazla kahve tüketmeyin.

Eşinizi serin tutun: Erkeğin yumurtalıkları etrafındaki ısı spermler için problem yaratıyor. Bu sebeple eşinizden bol, vücuduna oturmayan, pamuklu iç çamaşırı giymesini rica edin.

Diyeti bırakın: Ohio Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre; kadınlar kalori alımını düşürdüklerinde, üreme hormonlarındaki seviye de aynı şekilde düşüyor.

C Vitamini: C Vitamini sperm kalitesini arttıracak ve hamile kalmanıza yardımcı olacak.

İçki ve sigarayı bırakın: İçki ve sigara hem kadın hem de erkekte üreme organlarını direkt etkiliyor. Özellikle sigara erkeklerde sperm sayısını düşürür. Aşırı alkol alımı da sperm yapısını bozmaktadır.

Birtakım ağrı kesiciler yumurtlama döneminde kadın vücudundaki prostaglandin hormonu baskılanır. Oysa sizin bu hormona ihtiyacınız var çünkü bu hormon sayesinde yumurtanız fallop tüpüne düşer.
Stresten uzak durunStresli zamanlarınızda hamile kalma olasılığınız % 20 – 25 oranında azalabiliyor. Ayrıca jinekolojik anlamda rutin doktor ziyaretleriniz de son derece önemli. Bunu da atlamayın
Her şeyden önce, hamile kalabilmek adına kendinize aşırı yüklenmeyin ve stresli olmayın. Siz sadece burada saydığımız diğer faktörleri tam anlamıyla uygulayın

Hiçbir sebep yokken ortaya çıkan kısırlık, genelde stres kaynaklı olarak tanımlanıyor. Dr. Bülent Uran “Sürekli stres kandaki kortizol hormonunu yükselterek yumurtlama ve üreme işlevlerini düzenleyen GnRH isimli hormonun etkisini bozmaktadır. Bu olumsuzluğu aşmak için öncelikle stresi aşmak gerekir. Zihinsel düzeyde yapılan self-hipnoz, EFT, NLP, relaksasyon, meditasyon, nefes teknikleri ve olumlu imgeleme çalışmalarının sinir sistemi aracılığıyla beden fonksiyonlarını düzenleyen hormon ve nöro-transmitterleri etkilediği gösterilmiştir” şeklinde konuşurken “Fertilite güçlendirme programları strese neden olan duygusal yükü bedenden kaldırmayı ve beden enerjisini dengelemeyi hedeflemektedir. Ayrıca bilinçaltında hamile kalmayı engelleyen inançlar oStres ve üreme fonksiyonları arasında nasıl bir ilişki bulunuyor?

Hiçbir sebep yokken ortaya çıkan kısırlık, genelde stres kaynaklı olarak tanımlanıyor. Sürekli stres kandaki kortizol hormonunu yükselterek yumurtlama ve üreme işlevlerini düzenleyen GnRH isimli hormonun etkisini bozmaktadır. Bu olumsuzluğu aşmak için öncelikle stresi aşmak gerekir. Zihinsel düzeyde yapılan self-hipnoz, EFT, NLP, relaksasyon, meditasyon, nefes teknikleri ve olumlu imgeleme çalışmalarının sinir sistemi aracılığıyla beden fonksiyonlarını düzenleyen hormon ve nöro-transmitterleri etkilediği gösterilmiştir. “Fertilite güçlendirme programları strese neden olan duygusal yükü bedenden kaldırmayı ve beden enerjisini dengelemeyi hedeflemektedir. Ayrıca bilinçaltında hamile kalmayı engelleyen inançlar ortadan kaldırılması tek başına hamile kalmayı sağlayıcı bir etki yaratacaktır.

Zihin beden bütünlüğünü hedefleyen grup çalışmalarının kadın sağlığına son derece olumlu etki yaptığını görüyoruz. Bu çalışmalarla kadınlar baş ağrısı, uyku bozukluğu, yorgunluk, karın ağrısı gibi stresin yol açtığı diğer rahatsızlıklardan da kurtuluyorlar.

rtadan kaldırılması tek başına hamile kalmayı sağlayıcı bir etki yaratacaktır” dedi

Hızlı gebe kalmak için ne yapmalıyım?

Günümüzde pek çok evli çift çocuk sahibi olma konusunda sıkıntılar yaşıyor. Bazı çiftlerin mevcut Sağlık sorunlarından dolayı bazılarının da farklı nedenlerle çocukları olmuyor. Peki, hamile kalmak için yapılabilecek şeyler yok mu? Tabi ki var; işte hızlı gebe kalmak için dikkat edilmesi gerekenler…
- Rahat olun, strese girmeyin. Gebe kalamayacağınız korkusuna kapılmayın.
- Adet düzeninizi takip edin, gebe kalabileceğiniz muhtemel günlerde cinsel ilişkide bulunmaya özen gösterin.
- Eşinizin sigara ve Alkolü bırakmasını sağlayın, hayatını düzenlemesine yardım edin.
- Eşinizin kalın ve sıkı pantolon, iç çamaşırı giymesini engelleyin. Sauna ve Sıcak banyolardan kaçınmasını tavsiye edin.
- İlişkiden 2 Saat önce eşinizin sert bir kahve içmesi sperm hareketlerini uyaracaktır.
- En uygun pozisyonda cinsel ilişkiye girin.
- İlişki sonrası belinizin altına yastık koyup bir saat yataktan kalkmayın, yatak odasının fazla sıcak olmamasını sağlayın.
- Sabah erken saatlerde cinsel ilişkiye girmeye çalışın. Sabahları sperm kalitesi en iyi durumda olmaktadır.
- Cinsel ilişkiyi ‘bir ev ödevi’ olarak görmeden isteyerek eşinizle birlikte olun. Orgazm olmak vajina salgısının ph derecesini değiştirmekte ve spermin rahim ağzından daha hızlı geçmesini sağlamaktadır. Gereğinden fazla, sık cinsel ilişkiye girmekten kaçının.
- Daha önce gebelikten korunmak için değişik yöntemler kullanmışsanız bunların olası etkileri için doktorunuza danışın.
- Adet düzensizliği var ise gereken tedavi ile adet düzenini sağlayın.
- Servikal mukus gereğinden koyu ise inceltici özel ilaç kullanmak gerebilir.
- Günlük beslenmenize dikkat edin. Dengeli ve düzenli beslenin. Süt ürünlerinin içindeki galaktose ismi verilen Madde yumurtlama fonksiyonunu arttırmaktadır. Bol miktarda süt, süt ürünü ve yoğurt tüketin. Enginar ve taze fasulyeyi tüketmeyi unutmayın. Aşırı kırmızı et ve yağlı yemek tüketmeyin, östrojen düzeyini olumsuz etkileyebilir.
- Aşırı olmamak şartıyla hafif egsersiz yapın.
- Doktorunuzun haberi olmadan hiçbir ilaç kullanmayın.

kizlar bi sey soracagim. korunmayi birakinca adet duzensizligi oluyo ya bazen. benim oldu mesela 28 gun iken 25 e dustu.bu ay 28 gunde oldum ama. normale dondu yani. sizce bi artisi olur mu ki?

21 günden kısa veya 35 günden uzun süren sikluslar anormal olarak deyerlendiriliyor canım doktorum demişti.bunun haricinde 3 gün önce gelen adetler normal kabul ediliyor

selam arkadaşlar bende uğrasıyorum bu ay ...

tabi ben 5 yıl 6 aydır uğrasıyorumda.... neyse

yumurta takibine başladım klomenle

eşimde dna hasarı vardı

şimdi proxeed ve klomen kullanıyo faydası olmuştur inşallah

bende kullanıyorum

ALLAH cc hepimize sağlıklı sıhatli hayırlı uğurlu akıllı fikirli tatlımı tatlı güzelmi güzel bebişler nasip etsin inşallahh..........

selam ve dua ile....

21 günden kısa veya 35 günden uzun süren sikluslar anormal olarak deyerlendiriliyor canım doktorum demişti.bunun haricinde 3 gün önce gelen adetler normal kabul ediliyor

anladim canim. normal yani benim. hincimi nerden cikartacagimi sasirdim da niye olmuyo diye. sIKIldim yaa. kafana tak olmaz, takma yine olmaz. Allahtan hayirlisi baska hicbir sey istemiyorum

amin, tum isteyenlere versin Allah :)

anladim canim. normal yani benim. hincimi nerden cikartacagimi sasirdim da niye olmuyo diye. sIKIldim yaa. kafana tak olmaz, takma yine olmaz. Allahtan hayirlisi baska hicbir sey istemiyorum

kız oraya koskaca destanı niye yazdım ben stres yok olumsuz düşünce yok diye.herşeyin hayırlısı vardır zamanı vakti.

ozlem hamilelerin dualari kabul olur derler. bize bol bol dua et lutfen :)

ediyorum canım etmemmi sizler için hep ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…