- 20 Nisan 2014
- 3.940
- 6.062
- 448
- Konu Sahibi Muallimehanimmm
-
4 yıldır bosanamamasına nasıl inanmısHerkese merhaba arkadaşlar ,böyle bir konu için buraya yazacağım hiç aklıma gelmezdi. Konu başlıkta belirttiğim gibi arkadaşım, dostum.. konuya geleyim . 10 yıldık devam eden bir dostluğumuz var. Çok sevdiğim ,güvendiğim biri.. yaklaşık 1 ay önce bu kişinin evli üç çocuklu bir adamla ilişkisi olduğunu öğrendim .kendisi ağlayarak anlattı . Asla konduramayacağım bir insan . Arkadaşımla ayrı şehirlerdeyiz . Adam karısını sevmeyerek evlenmiş , boşanmak istiyormuş boşanamıyormus . Kadın kocasının yasak ilişksini biliyormuş ve tehdit ediyormuş arkadaşımın ailesine söylemekle. Arkadaşımın bu adamla 4 Yıldır bir ilişkisi varmış . Arkadaşım o kadar emin ki adamın karısını sevmediğine . Defalarca anlatmaya çalıştım . Çünkü ben de evliyim yeni evlendim . Her şeyi söyledim ama arkadaşım vazgeçmiyor benim elimden de bir şey gelmiyor . Nasıl düştü böyle bir yanlışa aklım almıyor arkadaşlar . Biraz yazıp rahatlamak istedim uzun oldu kusura bakmayın . Belki böyle bir şeye tanık olup, düzeltebilen biri vardır siye yazdım
Cinsel hayatlarının olduğunu sanmıyorum ya da ben çok salağım bilmiyorum. Ailesi o kadar iyi insanlar ki ,onlar için bir yıkım olacak Bu durum .biliyorum elimden bir şey gelmeyecek ,biliyorum hatasından dönmeyecek ama üzülüyorum. Arkadaşımın gözünde adam ahlaklı birisi nasıl oluyorsa onu da anlamadım . Bugün karısını aldatan yarın seni de aldatır. Allah kimseyi düşürmesin bu duruma . Kabul edilebilir hiç bir yanı yok . Arkadaşlığını sonlandır diyenler olmuş soğukluk girdi zaten aramıza o da bunun farkında.
umarım adamın karısı, kadının ailesine akrabalarına eşine dostuna komşularına herkese bu çirkin durumu anlatır. başka türlü akıllanmaz çünkü. bile isteye durumu kabul ediyor. ben yapmadım pişmanım, daha da cesaretlendiler.
ben de bu şartlarda boşandım. çekişmeli uğraşmamak için anlaşmalı boşandım. o zaman da kadınla hiç uğraşmadım. takatım yoktu çünkü. sonra ne mi oldu, o yıllarca süklüm püklüm ben çok aşığım bütün suçum bu diyen kadının içindeki şeytan dışına çıktı. evladıma yapmadığı eziyet kalmadı.
kocadan bahsetmiyorum bile. onun gözü tamamen kapalı.
elinizden geleni yaptıysanız, uzak durun. kötülüğü engel olamıyorsanız bile bile sessiz kalmayın demişler.
Üzüm üzüme baka baka kararır kısmını anlayamadım açık konuşur musunuz ?konudaki siz dahil 4 yetiskin icin hic sorun yok aslinda,
3 cocuk icin cok uzucu ama ona yapilabilecek bir sey yok.
Siz asil kendinize odaklanin, boyle bir arkadasligi devam ettirecek misiniz,
neticede uzum uzume baka baka karariyor,
yerinizde olsa on yillik da olsa arkadasligima son verirdim.
Ben bunun farkındayım inşallah o da farkında olur.. aldığı vebal o kadar büyük ki adam umrumda değilHangi erkek karimi çocuklarımız seviyorum seninle de vakit geçiriyorum der ki? Adam arkadaşını kullanır ve atar kendisi bilir bence uğraşmaya değmez. Kullanılan metres olarak devam etsin.
Üzüm üzüme baka baka kararır kısmını anlayamadım açık konuşur musunuz ?
Karısının bunu neden hala yapmadığını bilmiyorum, sanırım kanıt yok elinde . Kadın boşanmak istemiyormuş çekişmeli boşansalar bile 3,4 yok sürermiş . Çok üzüldüm yaşadıklarınıza Allah’ından bulsunlar . Şu an bu durumu başka kadına yaşatan benim arkadaşım ..umarım adamın karısı, kadının ailesine akrabalarına eşine dostuna komşularına herkese bu çirkin durumu anlatır. başka türlü akıllanmaz çünkü. bile isteye durumu kabul ediyor. ben yapmadım pişmanım, daha da cesaretlendiler.
ben de bu şartlarda boşandım. çekişmeli uğraşmamak için anlaşmalı boşandım. o zaman da kadınla hiç uğraşmadım. takatım yoktu çünkü. sonra ne mi oldu, o yıllarca süklüm püklüm ben çok aşığım bütün suçum bu diyen kadının içindeki şeytan dışına çıktı. evladıma yapmadığı eziyet kalmadı.
kocadan bahsetmiyorum bile. onun gözü tamamen kapalı.
elinizden geleni yaptıysanız, uzak durun. kötülüğü engel olamıyorsanız bile bile sessiz kalmayın demişler.
Anlamını çok iyi biliyorum . Sağolun yşne de zahmet edip yolladığınız için ! Normal kabul etsem gelip buraya yazmam arkadaşıma destek çıkarım. Ki arkadaşımla arama mesafe koyduğumu ve başka şehirlerde yaşadıgımızı da yazdım . İma ettiğiniz şey çok çirkin dikkat edin yazdığınız şeylere lütfen .---
İnsan hem etkilenen, hemde etkileyen bir varlıktır. Her zaman bir arada bulunan, arkadaşlık eden kimseler, birbirlerinin huyunu kapar.
---
alinti : Üzüm üzüme baka baka kararır Atasözü Anlamı
bir sure sonra sizin de bu durumu normal kabul etmeniz cok dogal bir sonuc olacaktir, prensipleri olan birisi iseniz arkadasliginizi bitirmeniz veya sinirlandirmaniz gerekir, bence tabi ki.
Höh yani! Gerçi neden şaşırdıysam. Başkasının kocasına göz koyan, sevgilime hayli hayli göz koyar. Ahlaksızlar!Benim de vardi böyle bi arkadasim. Duzeltmeye calistim ama olmadi. Sonra o evli adamdan bi sekilde ayrildi. Ve benim sevgilimle gizli ilişkiye basladi. Neden yaptin dedim. Sevdim dedi.
Düşünüyorum hepsini , düşündükçe arkadaşımdan utanıyorumBen bu yanlış yoldan döneceğini hiç sanmıyorum. Adam onu artık istemediğini söyleyip hayatından çıkarsa ancak öyle olur. Böyle bir durumda olana ne kadar arkadaşım da olsa yardım etme tenezzülün de bulunmam. Çünkü yaptığının hata olduğunu geç de olsa anlayan biri yapacağı şeyi çok iyi bilir, bu da o adamı hayatındam çıkarmaktır.
Ayrıca şu an farklı şehirlerde olsak da gün gelir bu kişi, kocama yan gözle bakar diye düşünürüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?