Arkadaşlar, Kayınvalidesinin fenalıklarına rağmen yuvasını devam ettirenler buraya

• Konu Sahibi Konu Sahibi ela
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ıyi olamazlar, sizin icin iyi kaynana oglunun evine hic ugramayan, hic aramayan kaynana. Yaziklar olun...

burdaki gelinlere iyi vermiş veriştirmişsinde, sen dur bakalım orda :))))))))))

o yazıklar olun kelimesini öncelikle sana ve senin gibi kaynanalara altın harflerle iade ediyorum.....

Hem doğru demişsin..gelinin evine sık sık gitme canım sende ..ne işin var yani.....arada sırada gidersin tabi..bıktırmanın alemi nee...iyi kaynana olmak istiyorsan bunlarada dikkat et

aaa olur mu şekerim.
nişanlamış etmiş. ayırmadan olmaz.

bugünde gelinler bana saldirmis, bende cok güldüm dogrusu, o lafi rahmetli kaynanam söylerdi sakadan atisirdik,
gelin, gelin kirdirtma belin, silersem bastan bir harfini olursun elin, tabii bende ona kaynana, kaynana, benim ile ugrasma, silersem
bastan üc harfini, olursun dansöz nana evet bende birzamanlar gelindim ama bu konustuklarimiz hep saka gülmek icindi... :)))

ayrica karisini bas taci etmesi beni hic rahatsiz etmez, beni rahatiz edecek sey, saygisizligi olur, birde bize mesafe koymasi, dügün hazirandi, herseyi hazir olmasina ragmen dügün bir 6 ay daha ileriye atildi, önce bir taniyalim o mesafe azalsin .... simdi iyimi oldu yani... ve sundan cok eminimki onada birileri aman kayinvalidene mesafe koy diye akil verdi, bende kaynanaligi daha bilmiyorum, banada bazi tipler veriyorlar ama onunda yanlis oldugunu düsünüyorum, aramizda hic bir problem olmayacagindan emin olabilirsiniz, tabi karsilikli saygi ve sevgi icinde bu site de biraz agrasif olusum sizlerin yazilarini okudugum icindi, evet sizin yazdiklariniz gercekten kaynana olmayani bile kaynana yapar, demekki o yüzden kaynanalariniz ister istemez kaynana olmus....

benim gibi birine denk gelirsen diyorsun ya iste o mümkün degil, eger yazdiklarima ters düsüyorsan.. biz cekirdek aileyiz, mesafe koyulmasi neden seni rahatsiz ediyor diye sorarsan, gelinin mesafe koymasi oglumun da ister istemez mesafe koymasi anlamina geliyor buna kimsenin hakki yok diye düsünüyorum. istediklerini yapsinlar karismam, ama yakinimda olmalilar

Son düzenleme:

Ölmüs bir kadinin arkasindan bu laflari söyleyebiliyor, saygiasiz olmuyorda, ben kocasina geri gekali deyince mi saygisiz oluyorum, senin (gecinden versin) ama ölmüs annene kocan böyle konussa bosamazmisin?

bu site de biraz agrasif olusum sizlerin yazilarini okudugum icindi, evet sizin yazdiklariniz gercekten kaynana olmayani bile kaynana yapar, demekki o yüzden kaynanalariniz ister istemez kaynana olmus....

benim gibi birine denk gelirsen diyorsun ya iste o mümkün degil, eger yazdiklarima ters düsüyorsan.. biz cekirdek aileyiz, mesafe koyulmasi neden seni rahatsiz ediyor diye sorarsan, gelinin mesafe koymasi oglumun da ister istemez mesafe koymasi anlamina geliyor buna kimsenin hakki yok diye düsünüyorum. istediklerini yapsinlar karismam, ama yakinimda olmalilar[/QUOTE]

BU SİTEDETEDE YAZDIKLARIMIZ KAYNANA OLMAYANI BİLE KAYNANA YAPAR öylemi çok komik :)))))

doğru düzgün kaynanalık yapsalardı heralde buraya kimse bişey yazmazdı....ama sende kabul etk kaynanalar oğullarını kıskanıyolar,paylaşmak istemiyolar...

''geinimin mesafe koyması demek, oğlumunda mesafe koyması demektir '' demişsin ya..işte bu cümlen bile içten içe oğlunu kaybetmekten korktuğunu gösteriyor..aslında sorun ,gelinin sana mesafe koyması değil...ya oğlumda bize mesafe koyarsa işte derdin bu senin !

oğluna güveniyorsan,sana mesafe koymasından neden korkuyorsun ?madem öyle..çekersin oğlunu kenara oğlunla halledersin derdini, onunla paylaşırsın korkunu....

elin kızına kalkıpta mesafe koyuyordu diye çamur atma....bahane etme bunu..

Ölmüs bir kadinin arkasindan bu laflari söyleyebiliyor, saygiasiz olmuyorda, ben kocasina geri gekali deyince mi saygisiz oluyorum, senin (gecinden versin) ama ölmüs annene kocan böyle konussa bosamazmisin?

eğer ölmüş bir kadının arkasından konuşuyorsa, onun kendi ayıbı....ama bu,kocasına GERİZEKALI deme hakkınıda sana vermez......çünkü seni ilgilendirmez....

benim değil annemin ölüsüne, dirisine bile laf etse eşim, nasıl bir tepki veririm yada ne yaparım o benim sorunum.......
ama emin ol kesinlikle kaynanamda nasibini alır benden....

SEVGİLİ TAPAS, SEVGİLİ KAYNANA :))))

SANA TAVSİYEM, BAK OĞLUNDA VARMIŞ, SANA GELEN YADA GELECEK OLAN geline İYİ DAVRANMAN...HATTA KENDİ OĞLUNDAN BİLE FAZLA İYİ DAVRANKİ GELİNİNDE SENİ SEVSİN,SAYSIN,,,ÖYLE MESAFE KOYDU KOYMADI ,DOLDURUŞA GELDİ GELMEDİ GİBİ SAÇMALIKLARA TAKILIRSAN MUTSUZ OLURSUN....Kİ ÖYLE BİLE OLSA ONUN HİÇBİRŞEYİNE KARIŞAMAZSIN...SEN DOĞURMADIN SEN BÜYÜTMEDİN, HUYUNU SUYUNU DEĞİŞTİRECEK HALİNDE YOK...ZATEN OĞLUNDA BÖYLE SEVMİŞ BÖYLE ALMIŞ...HER MÜDAHALE ETTİĞİNDE BİLKİ HANENE BİR EKSİ ÇİZİK ATILIR..

VE GÜNÜ SIRASI GELDİĞİNDE HEPSİNİN HESABI SORULUR GELİNİN TARAFINDAN, YA SANA YADA OĞLUNA

BENİM KAYINVALİDEMLE HİÇ SORUNUM OLMADI...ONU SEVERİM YADA SEVMEM...ZORUNDA DA DEĞİLİM ZATEN...AMA HERZAMAN ARARIM SORARIM,GELİR GİDERİM,,SAYGISIZLIKTA YAPMAM....ÇÜNKÜ BANA KAYNANA DEĞİL ANNE OLMAYA ÇALIYOR...OĞLUNU DEĞİL HEP BENİ KORUR BENİ TUTAR....YANLIŞIM OLSA DAHİ.....OĞLUNA CESARET VERMEZ ÇÜNKÜ.....

BUNLAR ÖNEMLİ AYRINTI...DİKKATİNİZİ ÇEKERİM.....AYRICA BURAYA YAZDIKLARIDA LÜTFEN EŞİNİZLE DOSTUNUZLA HATTA KOMŞULARINIZLA PAYLKAŞIN..NE KADAR :82:KAYNANAYI ISLAH EDERSEK OKADAR İYİDİR...

SEVGİLİ TAPAS, SEVGİLİ KAYNANA :))))

SANA TAVSİYEM, BAK OĞLUNDA VARMIŞ, SANA GELEN YADA GELECEK OLAN geline İYİ DAVRANMAN...HATTA KENDİ OĞLUNDAN BİLE FAZLA İYİ DAVRANKİ GELİNİNDE SENİ SEVSİN,SAYSIN,,,ÖYLE MESAFE KOYDU KOYMADI ,DOLDURUŞA GELDİ GELMEDİ GİBİ SAÇMALIKLARA TAKILIRSAN MUTSUZ OLURSUN....Kİ ÖYLE BİLE OLSA ONUN HİÇBİRŞEYİNE KARIŞAMAZSIN...SEN DOĞURMADIN SEN BÜYÜTMEDİN, HUYUNU SUYUNU DEĞİŞTİRECEK HALİNDE YOK...ZATEN OĞLUNDA BÖYLE SEVMİŞ BÖYLE ALMIŞ...HER MÜDAHALE ETTİĞİNDE BİLKİ HANENE BİR EKSİ ÇİZİK ATILIR..

VE GÜNÜ SIRASI GELDİĞİNDE HEPSİNİN HESABI SORULUR GELİNİN TARAFINDAN, YA SANA YADA OĞLUNA

BENİM KAYINVALİDEMLE HİÇ SORUNUM OLMADI...ONU SEVERİM YADA SEVMEM...ZORUNDA DA DEĞİLİM ZATEN...AMA HERZAMAN ARARIM SORARIM,GELİR GİDERİM,,SAYGISIZLIKTA YAPMAM....ÇÜNKÜ BANA KAYNANA DEĞİL ANNE OLMAYA ÇALIYOR...OĞLUNU DEĞİL HEP BENİ KORUR BENİ TUTAR....YANLIŞIM OLSA DAHİ.....OĞLUNA CESARET VERMEZ ÇÜNKÜ.....

BUNLAR ÖNEMLİ AYRINTI...DİKKATİNİZİ ÇEKERİM.....AYRICA BURAYA YAZDIKLARIDA LÜTFEN EŞİNİZLE DOSTUNUZLA HATTA KOMŞULARINIZLA PAYLKAŞIN..NE KADAR KAYNANAYI ISLAH EDERSEK OKADAR İYİDİR...

BU SİTEDETEDE YAZDIKLARIMIZ KAYNANA OLMAYANI BİLE KAYNANA YAPAR öylemi çok komik :)))))

doğru düzgün kaynanalık yapsalardı heralde buraya kimse bişey yazmazdı....ama sende kabul etk kaynanalar oğullarını kıskanıyolar,paylaşmak istemiyolar...

''geinimin mesafe koyması demek, oğlumunda mesafe koyması demektir '' demişsin ya..işte bu cümlen bile içten içe oğlunu kaybetmekten korktuğunu gösteriyor..aslında sorun ,gelinin sana mesafe koyması değil...ya oğlumda bize mesafe koyarsa işte derdin bu senin !

oğluna güveniyorsan,sana mesafe koymasından neden korkuyorsun ?madem öyle..çekersin oğlunu kenara oğlunla halledersin derdini, onunla paylaşırsın korkunu....

elin kızına kalkıpta mesafe koyuyordu diye çamur atma....bahane etme bunu..[/QUOTE]

kiskanclik meselesi duydugum en sacma ve sapikca bir düsünce, mesafe olayina gelince, hepimizin isi gücü var tabiki ogluma güveniyorum, bana mesafe koymaz, bir kizim birde oglum var, ve hic hayatlarina, secimlerine karismadim, biliyorlarki kesinlikle de karismam, etrafimda olmalarini istiyorum, bunda ne sakinca var ? sizin ile evlenince ailenin isi bitiyormu, artik ben varim, ona ne anne ne baba lazim demeniz sacma degilmi? ne siz atin ailenizi, nede onlardan bunu isteyin, bunun bir ortasini bulmak zormu? birbirine insanlar sevgi ile yaklasamazmi? bende gelin oldum, ama inan sizin gibi hic düsünmedim, onlari cok sevdim, kocamdan ayrildigim halde onlara anne, baba demekten vaz gecmedim.

camur atmiyorum, oturduk ve konustuk, tahmin ettigim gibi bana nasil kaynana olunur ögretiyorlar ve akil veriyorlarsa onada etraftan böyle sacma sapan tipler vermisler..

bu yeni bir görev, yeni bir ad ben kaynana oluyorum, oda gelin, ikimiz icinde yeni birsey, ikimizinde bu yeni isimlere alismasi gerekiyor, saglikli bir iliski kurabilmek icin tabiki birbirimizi daha iyi tanimamiz gerekiyor, mesafe koyuldugu zaman, daha basindan ben seni tanimak istemiyorum derseniz, belkide cok güzel olacak bir iliskiyi bitirmis oluyorsunuz, oysa görmek zorunda kalmadiginiz herhangi bir arkadasiniz degil kaynana, ister istemez göreceksiniz, o zaman taniyip saglikli bir iliski kurmak bence daha mantikli...

elin kızına kalkıpta mesafe koyuyordu diye çamur atma....bahane etme bunu..[/QUOTE]

kiskanclik meselesi duydugum en sacma ve sapikca bir düsünce, mesafe olayina gelince, hepimizin isi gücü var tabiki ogluma güveniyorum, bana mesafe koymaz, bir kizim birde oglum var, ve hic hayatlarina, secimlerine karismadim, biliyorlarki kesinlikle de karismam, etrafimda olmalarini istiyorum, bunda ne sakinca var ? sizin ile evlenince ailenin isi bitiyormu, artik ben varim, ona ne anne ne baba lazim demeniz sacma degilmi? ne siz atin ailenizi, nede onlardan bunu isteyin, bunun bir ortasini bulmak zormu? birbirine insanlar sevgi ile yaklasamazmi? bende gelin oldum, ama inan sizin gibi hic düsünmedim, onlari cok sevdim, kocamdan ayrildigim halde onlara anne, baba demekten vaz gecmedim.

camur atmiyorum, oturduk ve konustuk, tahmin ettigim gibi bana nasil kaynana olunur ögretiyorlar ve akil veriyorlarsa onada etraftan böyle sacma sapan tipler vermisler..

bu yeni bir görev, yeni bir ad ben kaynana oluyorum, oda gelin, ikimiz icinde yeni birsey, ikimizinde bu yeni isimlere alismasi gerekiyor, saglikli bir iliski kurabilmek icin tabiki birbirimizi daha iyi tanimamiz gerekiyor, mesafe koyuldugu zaman, daha basindan ben seni tanimak istemiyorum derseniz, belkide cok güzel olacak bir iliskiyi bitirmis oluyorsunuz, oysa görmek zorunda kalmadiginiz herhangi bir arkadasiniz degil kaynana, ister istemez göreceksiniz, o zaman taniyip saglikli bir iliski kurmak bence daha mantikli...

sözün bittigi yerde kolay kelime seni ilgilendirmez oluyor, veya benim sorunum..
evet tabiki yazilanlar ne beni ilgilendirir ne de benim sorunum, burasi bir forum, ve hepimiz fikirlerimizi yaziyoruz

mesela bende yazdiklarimdan ötürü seni ilgilendirmez diyebilirim ama demiyorum, cünkü bir konu burda bir cok insan tarafindan tartisilacak ve biz dogrusunu bulacagiz degilmi ...
kaynanalari islah etmekten bahsediyorsunuz, bence birbirimizi islah edelim daha iyi, yoksa buraya icimizi bosaltarak bir yere varamayiz, bu formun bize yararli olmasi dilegiyle, yinede hepinizi öpüyorum... sizlerde o gün geldimi önce bocaliyacaginizdan eminim, cok iyi niyetli olabilirsiniz ama bunun recetesi yok her insan ayri, söyle yaparsam iyi olur diye bir recete uygulayamayiz, onun icin tekrar yaziyorum mesafe koyulmaz, mesafe koyulursa taniman zor olur.. mesafeden ne anladiginizada bagli bu, tabiki sabah aksam, birlikte olacagiz anlamina gelmiyor.....

Şu gerçeği unutmamak lazım
hiçbir gelin kaynanasını annesi gibi görmez ve sevemez
Hiçbir kaynana her ne kadar o benim kızım gibi! Desede asla kızı olamaz kızı gibi sevemez
Hiçbir damat kaynanasını annesi gibi görmez ve sevemez
Hiçbir kaynana damadını oğlu gibi sevemez(kızını üzdüğünü öğrendiği anda damat olduğunu hatırlatıverir)
Kaynanamı sevmiyorum nefret ediyorum, çünkü yüzüğü takana kadar maskesini takıp yapamayacağı sözler verip iki yüzlü davrandığı, beni bırak bir kenara, oğluna destek olmadığı, yalancı olduğu, beyinsiz olduğu, anne olabilecek kapasiteye sahip olmadığı, ortalığı çekip çevirebilecek toparlayıcı bir anne olmadığı, daha çok ortalığın ağzına eden bir insan olduğu, oğlunun cebinde beş kuruş para yokken aramayıp cebi para gördükten sonra bir oğlu olduğunu hatırladığı için.
Kayınpederimi sevmiyorum nefret ediyorum, oğluyla ilişkisinin tek münasebetinin paradan ileri gitmediği, oğluna bana para vereceksin umrumda değilsin sen ve karın, istersen boşan dediği için.
Görümce sevmiyorum nefret ediyorum, hiçbir zaman abla olmayı başaramadığı, hayatı boyunca hep bencil ve kendini düşündüğü, kızını bile evladını yani kıskanabilecek kadar psikopat olduğu, 35 yaşında olup, beyin yaşının 0-4 arasında olduğu, çıkarları uğruna hayatında herkesi ama herkesi satabilecek bir yalancı ve korkak olduğu, hayatı boyunca hiçbir şeyi tek başına halledemeyecek kadar kapasitesiz oluşu ve anne baba bağımlısı olarak ölmeye mahkum olduğu için.
Kocam ise, evlenmeden önce, ailemin bana faydasından çok zararı var diyen insan, nikahtan sonra her ne keramet varsa 180 derece dönüş yapıp, ailesini savunmaya geçip, her iki tarafından gönlünü hoş tutmak iki tarafıda he he diyerek oyalamaya çalışıp en sonunda en büyük zararı kendi yaşamasına rağmen hala bu huyundan vazgeçmediği için ona çok ama çok kızgınım.
Sonuç ise; görümce, kayınpeder, kaynana, gelin damat bu vasıflara kolay sahip olunmuyor. Herşeyden önce insan olmak gerekiyor. Olgunluk gerekiyor, akıl fikir beyin gerekiyor. Herşey büyükte biter kardeşim ben bunu bilir bunu söylerim, büyükler aklı başında yol gösterici insanlar olduğu sürece,karşısına alıp insan gibi konuşmayı bildiği sürece ben sanmıyorum ki hiçbir gelin damat problem çıkartsın, eğerki çok cahil değilse. Büyük umutlurla ve heveslerle evlilik hayali kuran hiçbir genç bunları yaşamak istemez. Evliliğin cicim ayı en güzel denilen yıllarını, koca koca insanlar yüzünden afedersiniz ama b.k gibi geçirmez.
Eğer geriye dönme şansım olsaydı,hiç kimselere haber vermez,hiçkimseden tek iğne almadan evlenir ve herkese yerini bildirirdim ve kesinlikle arama mesafe koyardım.

Annem kaynanamı sevmiyor babamın vefatından sonra annemle kaynanaya gitmiştik o vakit babam hakkında o kadar kötü konuştu ki annem bir daha onu görmek ve konuşmak istemediğini bana söyledi ki anneme hak verdim annem kişilik olarak bana daha üstün geliyor ikisini kıyasladığımda

BENCE EZBERE YAZIYOSUN..SENİ İLGİLENDİRMEZ DERKEN, KADININ KOCASINA GERİZEKALI DİYORSUN..SEBEBİDE ÖLMÜŞ KAYNANASINA LAF ETMESİNİ GÖSTERİYORSUN....
ÖLMÜŞ KAYNANASINA LAF ETMESİ SENİ İLGİLENDİRMEZ DEDİM..YADA BU ,KOCASINA GERİZEKALI DEME HAKKINI SANA VERMEZ DEDİM...LÜTFEN KONUYU ÇARPITMAYALIM..YOKSA HERKES FİKİRLERİNİ TABİYKİ PAYLAŞACAK....
AYRICA MESAFE KOYULMAZ LAFINIDA TASVİP ETMİYORUM..MESAFENİN OLMADIĞI YERDE LAÇKALIK OLUR...LAÇKA OLMUŞSA BİRŞEY NE SAYGI KALIR NE SEVGİ....MESAFEDEN KİMİN NE ANLADIĞINI TARTIŞACAK DEĞİLİM..ÇÜNKÜ MESAFE ADI ÜSTÜNDE MESAFEDİR..VE ÖZELLİKLE ERKEK TARAFINA YAPILMASI GEREKEN TEK ŞEYDİR....

tabiyki öyle olacak...en iyi kayınvalide bile kendi annenin yerini tutmaz..bu mümkün değil..bırak kayınvalideyi en iyi koca modeli bile annenin yerini tutmaz...

Senin başına birşey geldiği zaman, kayınvalidenin değil annenin ciğeri yanar....
Annen bu konuda yerden göğe kadar haklı....

bu yeni bir görev, yeni bir ad ben kaynana oluyorum, oda gelin, ikimiz icinde yeni birsey, ikimizinde bu yeni isimlere alismasi gerekiyor, saglikli bir iliski kurabilmek icin tabiki birbirimizi daha iyi tanimamiz gerekiyor, mesafe koyuldugu zaman, daha basindan ben seni tanimak istemiyorum derseniz, belkide cok güzel olacak bir iliskiyi bitirmis oluyorsunuz, oysa görmek zorunda kalmadiginiz herhangi bir arkadasiniz degil kaynana, ister istemez göreceksiniz, o zaman taniyip saglikli bir iliski kurmak bence daha mantikli... [/QUOTE]

BİR KERE ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM..BU ÇOK SIK DUYDUĞUM BİR CÜMLE KAYINVALİDELERDEN...''bizde gelin olduk '' nedemekse bu....yani sen gelin oldun.zamanında ne yaptıysan aynısını bizden mi bekliyorsun demek oluyor...kaynana kendi kaynanasından hakkını aramadı,kendi savunmadı,sessiz kaldı diye şimdi gelindemi kaynanasına aynısını yapsın...şimdikiler kocasını çekmiyor bee.kaynanasını çekecek...

ayrıca mesafe konulunca insan birbirini tanıyamıyormu...benim mesafeden kastım SEVİYEli olmaktır....sen ne anlıyorsun bilmiyorum.birde hep etrafımda olsunlar istiyorum demişsin...oldu canım..neden bizim annelerimiz hep etrafımızda olun demiyor...siz mutlu olunda uzakta da olsanız yeter ..demekle yetiniyolar....

BİR KERE ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM..BU ÇOK SIK DUYDUĞUM BİR CÜMLE KAYINVALİDELERDEN...''bizde gelin olduk '' nedemekse bu....yani sen gelin oldun.zamanında ne yaptıysan aynısını bizden mi bekliyorsun demek oluyor...kaynana kendi kaynanasından hakkını aramadı,kendi savunmadı,sessiz kaldı diye şimdi gelindemi kaynanasına aynısını yapsın...şimdikiler kocasını çekmiyor bee.kaynanasını çekecek...

ayrıca mesafe konulunca insan birbirini tanıyamıyormu...benim mesafeden kastım SEVİYEli olmaktır....sen ne anlıyorsun bilmiyorum.birde hep etrafımda olsunlar istiyorum demişsin...oldu canım..neden bizim annelerimiz hep etrafımızda olun demiyor...siz mutlu olunda uzakta da olsanız yeter ..demekle yetiniyolar....
[/QUOTE]

sizler illada kötü olmak niyetindesiniz, sadece kötü degil ayni zamanda cok kabasiniz...
simdi anladimki ayni dili konusmuyoruz, bilmiyorum Türkiyedemi yasiyorsunuz, yurtdisindami ama sorunlar ayni dili konusamamaktan kaynaklaniyor.
eger seviyeli kelimesini kullansaydin bende sana hak verirdim
mesafe: uzaklık, ara, menzil; müddet, fasıla ...
Seviyeli : düzeyi, değeri yüksek olan, düzeyli. birbirlerine benziyorlarmi :))

:))))))))))))))))))))))))))))

Son düzenleme:

[/QUOTE]

sen sunu desene, cok mutsuzum, kocami da sevmiyorum, onun etrafindan kimseye tahammül edemiyorum, inan senin namina cok üzüldüm.... senin ile her ne nedense yasamak zorunda kalanlara da.

Son düzenleme:

:))) ?????????????????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…