Amin inşallah çok teşekkür ederim.Allah yardimcin olsun insallah atanirsin en kisa zamanda. Iyi basarili merhametli ogretmenlere cok ihtiyac var Allah yardimcin olsun
Amin inşallah çok teşekkür ederim.yaparsın cnm sen calıs gerisi allaha kalmıs bol dua ile allah gonlune gore versin
Ne güzel umut dolu sözlere yer vermişsiniz Hocam.İnançlarımızın emeklerimizin karşılığını alırız inşallahİnşallah başarırız hocam inanıyorum.
Bende kpss hazırlanıyorum meslektaşız.
Bu sene tekrardan hazırlanacağım umudumu kesmek istemiyorum.
O kazanamama korkusuna , endişelere , zorluklara inat yapabileceğimize inanıyorum.
İki defa girdim ben de hocam olmayınca ister istemez bir yorgunluk umutsuzluk çöküyor üstümüze.Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallahYalnız değilsiniz hocam bende çok istiyorum ama olmuyor benim puanın baya düşük 3 yıldır giriyorum sınava hiç ümidim kalmadı benimde hayırlısı olsun hakkımızda zamanı var demek ki
Branşınız nedir Hocam ? Umutsuzluğa düşüyoruz Hocam ama intihar felan aman Allah korusun.Tabi hepimizin temennisi atanabilmek öncelikle Allah büyükBen de çok uğraştım. Tam donanımlı özelde çalışıp tecrübe kazanmış bi insanim. Ama olmadi.
Özeli zorladım. Küçük yerdeyiz. O da olmadı.
Sinir krizleri filn geciriyodum.
Bi ara intihar etme niyetiyle balkonda duruyordum hep.
Ondan da vazgeçtim.
Elişi filan yapıyorum .
Ev hanımı oldum. Napalım. Kısmet.
Cümlelerimin düşüklüğünün düzeltilmesinden öte moralimin düzeltilmesi için konuyu açmıştım ama yine de teşekkürler.Motiveye değil motivasyona ihtiyacınız var. Edebiyat öğretmeni olduğunuz için dikkatimi çekti. Cümleler düşük, noktalama işaretleri eksik. Mutlaka biliyorsunuz bunları ama ben olsam hele de KPPS’ye hazırlanırken daha fazla dikkat ederdim.
Sistemli çalışırsanız olmayacak diye bir şey yok. İmkanınız varsa dershaneye gidin. Gidemiyorsanız bile deneme sınavlarına dışarıdan girebilirsiniz.
Başarılar dilerim.
Edebiyat öğretmeni olmak için başladığım yolda üniversiteyi kazandım ve bitirdim.KPSS'ye takıldım kaldım.İki defa girdim sınava ve maalesef olmadı.Bu yıl tekrar başladım ders çalışmaya.Çalışmak çözüm olacak mı bilmiyorum bölümümüz yüksek puanla kapatıyor.
Bazen öyle bir an geliyor evet diyorum başaracaksın sen de öğretmen olacaksın hayallerine kavuşacaksın bazen de öyle karamsarlık geliyor ki olmayacak bu iş diyorum.
Atanıp öğretmen olmayı emeklerimin karşılığını almayı öğrencilerime kavuşmayı çok istiyorum. Biraz moral açısından bu yıl ders çalışmaya düşük başladım.Biraz motiveye ihtiyacım var sanırım. Belki kimisine göre ufak bir dert gibi gelebilir ama herkesin kendi derdi kendine büyüktür. Benim hayatımda şu an en büyük sıkıntım bu şekilde. Benimle derdime ortak olursanız çok sevinirim.
Teşekkür ederim desteğiniz için. Öğretmenlik mesleği o kadar kutsal ve güzel ki ben de bu mesleği yapmak elbette çok istiyorum. Bu yıl kendimi yine deneyeceğim temennim inşallah olması yönünde olmazsa ben de bir yerden başlamayı düşünüyorum.Ben de edebiyat öğretmenliği okudum o yüzden kayıtsız kalamadım. Hep "keşke beni bir uyaran olsaydı" derim o yüzden sen "keşke beni bir uyaran olsaydı." demeyesin diye bir kaç fikir paylaşmak istedim seninle.
Şu an eğitim yaşantıma dair çok büyük pişmanlıklara sahip olsam da en azından bundan sonrası için pişman olmak istemiyorum. Ben bu sınavdan bir şeyler elde edebilmek için 5 yıl harcadım ama özellikle de şu son zamanlardaki düzenlemelerle sistem memur adaylarının yeterliklerinin ölçüldüğü değil "dayıların yarıştığı" bir sisteme evrildi. Bir de edebiyat öğretmenliğinin durumuna bakacak olursak gerçekten atanmak için tam anlamıyla "kırk dereden su getirmek gerekiyor". Ben, gönlünde yatan meslek öğretmenlikse bu sınava fazla zaman harcama derim. Branşın olmayan, bu sınavdan sonra bir daha karşına bile çıkmayacak konulara çalışmak yerine yaratıcı yazarlık, yaratıcı drama vb branşınla ve mesleğinle alakalı alanlarda kendini geliştirmen, KPSS'ye ayıracağın ekonomik kaynaklarını bu gibi sertifikasyon kurslarına harcaman geleceğin için daha gerçekçi bir yatırım olur.
Asla umutsuzluğa kapılma, "atanınca değil mezun olunca öğretmen olunur" ve sen zaten öğretmensin, bu sınav senin eğitimcilik kaliteni belirleyebilecek bir sınav değil.
Naçizane tavsiyem bu yıl için planın tekrar sınava hazırlanmaksa hazırlan, içinde kalmasın ama bu sınav için yıllarını her şeyden önemlisi de fizyolojik ve psikolojik sağlığını heba etme. Kendini meslekî anlamda yetiştirirsen kolejlerde de tercih edilen bir eğitimci olabilirsin. Bence zaten bir öğretmenin motivasyon kaynağı para değil öğrencilerinin başarısı olmalı.
Son olarak umudunu kaybetmemen için bir örnek; aynı dönemden 1.likle mezun olan arkadaşım mezun olduğumuz yıl 1-2 puanla kaçırdığı halde bir daha bu sınava hazırlanmadı, yaklaşık 6 yıldır bir kolejde Türkçe öğretmeni olarak çalışıyor ve halinden de oldukça mutlu.
Diyeceğim odur ki; "hayat -bir edebiyat öğretmeni olarak- KPSS'ye hazırlanmak için çok kısa."
Özel sektör fikrini bi kenara at.Teşekkür ederim desteğiniz için. Öğretmenlik mesleği o kadar kutsal ve güzel ki ben de bu mesleği yapmak elbette çok istiyorum. Bu yıl kendimi yine deneyeceğim temennim inşallah olması yönünde olmazsa ben de bir yerden başlamayı düşünüyorum.
Arkadaşlarınız özellikle özel sektörde iyi kurumlara denk gelmişler muhtemelen arkadaş çevrem ve kuzenim özel kurumlarda çalıştılar halen çalışan bile var fakat emek hırsızlığı ile karşı karşıya gelip öğretmen sıfatının üstüne bir çok sıfat yüklediler. Verdikleri maaş ise asgari ücret bile değil üstelik.Evet mesleğimi tabi ki seviyorum ama insan emeğinin karşılığını almak istiyor.Yani çok affedersiniz köle gibi kullanıp emeğimin karşılığını alamamaktan çekiniyorum.
Sizin atama daha zor bir de değil mi ?Senii oyle iyi anliyorumki ben 3 sene deli gibi hazirlandim..evliydim evliligimin ilk yillari ders kurs uzerinde stresle gecti..cok istiyordum atanmayi.ve cok sukur nasip oldu gectigimiz yil atandim asla vazgecme..ataninca o yasadigin stres ve zorluklar yerini keyifli anilara birakiyor unutuyorsun..
Darisi insallah basina
Evet kontenjanlarimiz cok az.Sizin atama daha zor bir de değil mi ?
Resim öğretmenliği
Kuzenim de sizin gibi özel sektörde çalıştı o da egzama oldu maalesef.Geçmiş olsun size de. Özel sektör şartları gerçekten yorucu doğru söylüyorsunuz sadece emek sömürüyorlar.Ne güzel atanmışsınız tebrik ederim sizi. Branşınız ne bu arada ?Özel sektör fikrini bi kenara at.
Köle gibi calistirirlar ve emeginin karsiligini asla vermezler..ilerde birde bebegin olursa hem yogunluk hem bebek cok zorlanirsin..
Ben mesela simdi derslerimi 3gune toplattim..16 saat dersim var haftada.
Rahatim..
Dotrt elle saril atanmaya bak ..ben 1 yil kolejde caliatim hastalik sahibi (egzama) oldum.
Ondan sonra herseyi birakip kpss ye hazirlandim iyikide hazirlanmisim
Her yıl değişebiliyor kontenjana göre geçen yıl minimum 84 puanla kapattı bizim bölüm.Kaç puan gerekiyor atanmanız için ?
Eğer düzenli çalışsanız imkansız değil yaparsınız.
Tebrikler :))Evet kontenjanlarimiz cok az.
Ve biz lisede universtede guzel sanatlar okudugumuz icin sayisalimiz oldukxa zayif.o yuzden puan almakta güctü bizim için sukur ki atandim
Çok değilmiş. Genelde hep o puanlarla oluyor zaten atamalar.Her yıl değişebiliyor kontenjana göre geçen yıl minimum 84 puanla kapattı bizim bölüm.
Çalışırsanız alınır yani.Her yıl değişebiliyor kontenjana göre geçen yıl minimum 84 puanla kapattı bizim bölüm.
Bu yıl sıralamalar biraz değişti yeni atamada puanlar artacak gibi duruyor ama bakalım dediğiniz gibi çok çalışıp 85 ve üstü almak gerekiyor.Çok değilmiş. Genelde hep o puanlarla oluyor zaten atamalar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?