Artık atanmak istiyorum

Ne güzel umut dolu sözlere yer vermişsiniz Hocam.İnançlarımızın emeklerimizin karşılığını alırız inşallah

Yalnız değilsiniz hocam bende çok istiyorum ama olmuyor benim puanın baya düşük 3 yıldır giriyorum sınava hiç ümidim kalmadı benimde hayırlısı olsun hakkımızda zamanı var demek ki
İki defa girdim ben de hocam olmayınca ister istemez bir yorgunluk umutsuzluk çöküyor üstümüze.Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah

Branşınız nedir Hocam ? Umutsuzluğa düşüyoruz Hocam ama intihar felan aman Allah korusun.Tabi hepimizin temennisi atanabilmek öncelikle Allah büyük

Cümlelerimin düşüklüğünün düzeltilmesinden öte moralimin düzeltilmesi için konuyu açmıştım ama yine de teşekkürler.

Ben de edebiyat öğretmenliği okudum o yüzden kayıtsız kalamadım. Hep "keşke beni bir uyaran olsaydı" derim o yüzden sen "keşke beni bir uyaran olsaydı." demeyesin diye bir kaç fikir paylaşmak istedim seninle.
Şu an eğitim yaşantıma dair çok büyük pişmanlıklara sahip olsam da en azından bundan sonrası için pişman olmak istemiyorum. Ben bu sınavdan bir şeyler elde edebilmek için 5 yıl harcadım ama özellikle de şu son zamanlardaki düzenlemelerle sistem memur adaylarının yeterliklerinin ölçüldüğü değil "dayıların yarıştığı" bir sisteme evrildi. Bir de edebiyat öğretmenliğinin durumuna bakacak olursak gerçekten atanmak için tam anlamıyla "kırk dereden su getirmek gerekiyor". Ben, gönlünde yatan meslek öğretmenlikse bu sınava fazla zaman harcama derim. Branşın olmayan, bu sınavdan sonra bir daha karşına bile çıkmayacak konulara çalışmak yerine yaratıcı yazarlık, yaratıcı drama vb branşınla ve mesleğinle alakalı alanlarda kendini geliştirmen, KPSS'ye ayıracağın ekonomik kaynaklarını bu gibi sertifikasyon kurslarına harcaman geleceğin için daha gerçekçi bir yatırım olur.
Asla umutsuzluğa kapılma, "atanınca değil mezun olunca öğretmen olunur" ve sen zaten öğretmensin, bu sınav senin eğitimcilik kaliteni belirleyebilecek bir sınav değil.
Naçizane tavsiyem bu yıl için planın tekrar sınava hazırlanmaksa hazırlan, içinde kalmasın ama bu sınav için yıllarını her şeyden önemlisi de fizyolojik ve psikolojik sağlığını heba etme. Kendini meslekî anlamda yetiştirirsen kolejlerde de tercih edilen bir eğitimci olabilirsin. Bence zaten bir öğretmenin motivasyon kaynağı para değil öğrencilerinin başarısı olmalı.
Son olarak umudunu kaybetmemen için bir örnek; aynı dönemden 1.likle mezun olan arkadaşım mezun olduğumuz yıl 1-2 puanla kaçırdığı halde bir daha bu sınava hazırlanmadı, yaklaşık 6 yıldır bir kolejde Türkçe öğretmeni olarak çalışıyor ve halinden de oldukça mutlu.
Diyeceğim odur ki; "hayat -bir edebiyat öğretmeni olarak- KPSS'ye hazırlanmak için çok kısa."

Teşekkür ederim desteğiniz için. Öğretmenlik mesleği o kadar kutsal ve güzel ki ben de bu mesleği yapmak elbette çok istiyorum. Bu yıl kendimi yine deneyeceğim temennim inşallah olması yönünde olmazsa ben de bir yerden başlamayı düşünüyorum.

Arkadaşlarınız özellikle özel sektörde iyi kurumlara denk gelmişler muhtemelen arkadaş çevrem ve kuzenim özel kurumlarda çalıştılar halen çalışan bile var fakat emek hırsızlığı ile karşı karşıya gelip öğretmen sıfatının üstüne bir çok sıfat yüklediler. Verdikleri maaş ise asgari ücret bile değil üstelik.Evet mesleğimi tabi ki seviyorum ama insan emeğinin karşılığını almak istiyor.Yani çok affedersiniz köle gibi kullanıp emeğimin karşılığını alamamaktan çekiniyorum.

Senii oyle iyi anliyorumki ben 3 sene deli gibi hazirlandim..evliydim evliligimin ilk yillari ders kurs uzerinde stresle gecti..cok istiyordum atanmayi.ve cok sukur nasip oldu gectigimiz yil atandim asla vazgecme..ataninca o yasadigin stres ve zorluklar yerini keyifli anilara birakiyor unutuyorsun..
Darisi insallah basina

Özel sektör fikrini bi kenara at.
Köle gibi calistirirlar ve emeginin karsiligini asla vermezler..ilerde birde bebegin olursa hem yogunluk hem bebek cok zorlanirsin..
Ben mesela simdi derslerimi 3gune toplattim..16 saat dersim var haftada.
Rahatim..
Dotrt elle saril atanmaya bak ..ben 1 yil kolejde caliatim hastalik sahibi (egzama) oldum.
Ondan sonra herseyi birakip kpss ye hazirlandim iyikide hazirlanmisim

Kaç puan gerekiyor atanmanız için ?

Eğer düzenli çalışsanız imkansız değil yaparsınız.

Sizin atama daha zor bir de değil mi ?
Resim öğretmenliği

Kuzenim de sizin gibi özel sektörde çalıştı o da egzama oldu maalesef.Geçmiş olsun size de. Özel sektör şartları gerçekten yorucu doğru söylüyorsunuz sadece emek sömürüyorlar.Ne güzel atanmışsınız tebrik ederim sizi. Branşınız ne bu arada ?

Çok değilmiş. Genelde hep o puanlarla oluyor zaten atamalar.
Bu yıl sıralamalar biraz değişti yeni atamada puanlar artacak gibi duruyor ama bakalım dediğiniz gibi çok çalışıp 85 ve üstü almak gerekiyor.

Üniversite son sınıfta tabiri caizse eşek gibi çalıştım. Hafta sonları KPSS kursuna gittim. Gece yarıları saat 3’lere 4’lere kadar çalıştım. Sabah erkenden uyanıp çalışmaya devam ettim. Haziran ayının başında okulum bittiği halde bir ay daha yurtta kalıp ders çalışmaya devam ettim. Evde ders çalışamıyordum çünkü, en iyi yurtta çalışma salonunda çalışabiliyordum. Çok şükür atandım. (Sınıf öğretmeniyim)
Çok stresli zamanlar. Size tavsiyem buralarda zaman kaybetmeyin. Sadece derslere yoğunlaşın. Olmayacak bir şey değil. Başaracağınıza inanın ve elinizden gelenin en iyisini yapın sadece. 1 yıl her şeyden uzaklaşıp çalışın ve ömür boyu rahat edin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…