90 alsanız garanti olacak gibi.Bu yıl sıralamalar biraz değişti yeni atamada puanlar artacak gibi duruyor ama bakalım dediğiniz gibi çok çalışıp 85 ve üstü almak gerekiyor.
Ben de edebiyat öğretmenliği okudum o yüzden kayıtsız kalamadım. Hep "keşke beni bir uyaran olsaydı" derim o yüzden sen "keşke beni bir uyaran olsaydı." demeyesin diye bir kaç fikir paylaşmak istedim seninle.
Şu an eğitim yaşantıma dair çok büyük pişmanlıklara sahip olsam da en azından bundan sonrası için pişman olmak istemiyorum. Ben bu sınavdan bir şeyler elde edebilmek için 5 yıl harcadım ama özellikle de şu son zamanlardaki düzenlemelerle sistem memur adaylarının yeterliklerinin ölçüldüğü değil "dayıların yarıştığı" bir sisteme evrildi. Bir de edebiyat öğretmenliğinin durumuna bakacak olursak gerçekten atanmak için tam anlamıyla "kırk dereden su getirmek gerekiyor". Ben, gönlünde yatan meslek öğretmenlikse bu sınava fazla zaman harcama derim. Branşın olmayan, bu sınavdan sonra bir daha karşına bile çıkmayacak konulara çalışmak yerine yaratıcı yazarlık, yaratıcı drama vb branşınla ve mesleğinle alakalı alanlarda kendini geliştirmen, KPSS'ye ayıracağın ekonomik kaynaklarını bu gibi sertifikasyon kurslarına harcaman geleceğin için daha gerçekçi bir yatırım olur.
Asla umutsuzluğa kapılma, "atanınca değil mezun olunca öğretmen olunur" ve sen zaten öğretmensin, bu sınav senin eğitimcilik kaliteni belirleyebilecek bir sınav değil.
Naçizane tavsiyem bu yıl için planın tekrar sınava hazırlanmaksa hazırlan, içinde kalmasın ama bu sınav için yıllarını her şeyden önemlisi de fizyolojik ve psikolojik sağlığını heba etme. Kendini meslekî anlamda yetiştirirsen kolejlerde de tercih edilen bir eğitimci olabilirsin. Bence zaten bir öğretmenin motivasyon kaynağı para değil öğrencilerinin başarısı olmalı.
Son olarak umudunu kaybetmemen için bir örnek; aynı dönemden 1.likle mezun olan arkadaşım mezun olduğumuz yıl 1-2 puanla kaçırdığı halde bir daha bu sınava hazırlanmadı, yaklaşık 6 yıldır bir kolejde Türkçe öğretmeni olarak çalışıyor ve halinden de oldukça mutlu.
Diyeceğim odur ki; "hayat -bir edebiyat öğretmeni olarak- KPSS'ye hazırlanmak için çok kısa."
Edebiyat öğretmeni olmak için başladığım yolda üniversiteyi kazandım ve bitirdim.KPSS'ye takıldım kaldım.İki defa girdim sınava ve maalesef olmadı.Bu yıl tekrar başladım ders çalışmaya.Çalışmak çözüm olacak mı bilmiyorum bölümümüz yüksek puanla kapatıyor.
Bazen öyle bir an geliyor evet diyorum başaracaksın sen de öğretmen olacaksın hayallerine kavuşacaksın bazen de öyle karamsarlık geliyor ki olmayacak bu iş diyorum.
Atanıp öğretmen olmayı emeklerimin karşılığını almayı öğrencilerime kavuşmayı çok istiyorum. Biraz moral açısından bu yıl ders çalışmaya düşük başladım.Biraz motiveye ihtiyacım var sanırım. Belki kimisine göre ufak bir dert gibi gelebilir ama herkesin kendi derdi kendine büyüktür. Benim hayatımda şu an en büyük sıkıntım bu şekilde. Benimle derdime ortak olursanız çok sevinirim.
Hocam söylediklerinize katılmadığım bir nokta var sadece. KPSS'ye çalışmak bence boşuna değil. Bende önlisans olarak sınava gireceğim . Alan sınavını bu konunun dışında tutuyorum. Türkçe, Matematik, Tarih,Coğrafya, Vatandaşlık bu dersler çok önemli. Tarih'te tarihini öğrenîyorsun biliyorsun. Coğrafya'da yaşadığın ülkenin özelliklerini öğreniyorsun. Hatta atandıktan sonra keşfe çıkacağım. Ülkemin güzelliklerini dokunarak,görerek hissedeceğim. :) Vatandaşlık'ta haklarını, ülkenin yönetim şeklini öğreniyorsun. Matematik biraz anlamsız gibi gözükse de herşeyin altında yatan bir ders ve ileride çocuklarımız bize sorduğunda yavrum ben matematik yapamıyorum desek. Çocuk bir de düşünse benim annem öğretmen ama matematik bilmiyor. Çocuğun kafasını karıştırıcı bir durum değil mi? Ama bu demek olmuyor ki LYS(AYT) konularından oluşan türev, integral bilelim. Temel matematiği bilsek kafi yani. Türkçe dersi desen dilini öğreniyorsun. Türkçe dilini yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum. Cümle oluşturmada yazmada bir hatam varsa affola
Merhaba ben de lise matematik mezunuyum yani edebiyatla atama sayımız hemen hemen aynı. İlk girişte derece yaparak atandım birkac tavsiye vermek isterim. Her denemeyi konu eksiginiz ne kadar olursa olsun cözün. Denemede önemli sey netiniz değil bilmediginizi öğrenmek olarak düsünün. Konu eksigi bitmiyor ama denemede soru tiplerini cözüm kitapcıgını iyi inceleyerek öğrenin. Deneme cözmeye son aylara değil smdiden baslayın 2 haftada 1 seklinde. Kursa gidiyor musunuz bilmiyorum ben gitmiştim ama cok verim alamadım. Üniversite defterlerinizi saklıyorsanız onlardan ne nasılmıs özümseyerek ilerleyin ezber yapmayın mantıga oturtun. Eğitim bilimleri kısmı asla denemelerdeki kadar zor olmuyor. Program geliştirmeye hic calısmayın zaten 4 soru cıkıyor ben sadece youtubeda izlediğim videolarla 4unu de yapmıstım. Egtm bilimlerinde 72d 8 bosum vardı toplam ama hicbir denemede o kadar yüksek yapmamıstım. Yedi iklim kolay beyaz kalem daha zor gelmişti bana. Pegem sınava en yakındı alan denemelerinde. Bir de mesela sizin bölüm neyi yapamıyor onu belirleyin. Bizde alan sınavı cok zor oluyor yetişmiyor ünvde hep teorem ispat yaptıgımız seyleri test usulü zorlanıyoruz o yüzden ben hep ama hep alan calıstım siz de ne yapılamıyorsa en cok ona calısın ve alan 40 net altına düşmesin. Bir de son ay 17 saat ders calısıyordum günde öncesinde de 12 saat altına düşmedim hic.Edebiyat öğretmeni olmak için başladığım yolda üniversiteyi kazandım ve bitirdim.KPSS'ye takıldım kaldım.İki defa girdim sınava ve maalesef olmadı.Bu yıl tekrar başladım ders çalışmaya.Çalışmak çözüm olacak mı bilmiyorum bölümümüz yüksek puanla kapatıyor.
Bazen öyle bir an geliyor evet diyorum başaracaksın sen de öğretmen olacaksın hayallerine kavuşacaksın bazen de öyle karamsarlık geliyor ki olmayacak bu iş diyorum.
Atanıp öğretmen olmayı emeklerimin karşılığını almayı öğrencilerime kavuşmayı çok istiyorum. Biraz moral açısından bu yıl ders çalışmaya düşük başladım.Biraz motiveye ihtiyacım var sanırım. Belki kimisine göre ufak bir dert gibi gelebilir ama herkesin kendi derdi kendine büyüktür. Benim hayatımda şu an en büyük sıkıntım bu şekilde. Benimle derdime ortak olursanız çok sevinirim.
Bu söylediklerinizi ilkokuldan itibaren öğrenmeye başlıyoruz, yani eğitim düzeyiniz ne olursa olsun her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ana dilini, tarihini, coğrafyasını 20'li yaşlarına varmadan zaten öğrenmiş olması gerekiyor. Farz-ı mahal bağlacı ayırmayı, Attila'yı, 7 coğrafi bölgeyi, vatandaşlık hak ve ödevlerini KPSS kitabından öğreniyorsanız o da normal bir durum değil bence.
Sizi tebrik ederim öncelikle,inşallah ben de bu yıl atanıp mesleğime başlayabilirim.Üniversite son sınıfta tabiri caizse eşek gibi çalıştım. Hafta sonları KPSS kursuna gittim. Gece yarıları saat 3’lere 4’lere kadar çalıştım. Sabah erkenden uyanıp çalışmaya devam ettim. Haziran ayının başında okulum bittiği halde bir ay daha yurtta kalıp ders çalışmaya devam ettim. Evde ders çalışamıyordum çünkü, en iyi yurtta çalışma salonunda çalışabiliyordum. Çok şükür atandım. (Sınıf öğretmeniyim)
Çok stresli zamanlar. Size tavsiyem buralarda zaman kaybetmeyin. Sadece derslere yoğunlaşın. Olmayacak bir şey değil. Başaracağınıza inanın ve elinizden gelenin en iyisini yapın sadece. 1 yıl her şeyden uzaklaşıp çalışın ve ömür boyu rahat edin inşallah.
Alan çok belirleyici gerçekten hele bizim bölümde ortalama cidden düşük o yüzden alana yoğunlaşmak sanırım en mantıklısı bana öyle geliyor en azından.Ciddi zaman ayırıp atanmak istiyorum inşallah olur teşekkür ederim.Merhaba ben de lise matematik mezunuyum yani edebiyatla atama sayımız hemen hemen aynı. İlk girişte derece yaparak atandım birkac tavsiye vermek isterim. Her denemeyi konu eksiginiz ne kadar olursa olsun cözün. Denemede önemli sey netiniz değil bilmediginizi öğrenmek olarak düsünün. Konu eksigi bitmiyor ama denemede soru tiplerini cözüm kitapcıgını iyi inceleyerek öğrenin. Deneme cözmeye son aylara değil smdiden baslayın 2 haftada 1 seklinde. Kursa gidiyor musunuz bilmiyorum ben gitmiştim ama cok verim alamadım. Üniversite defterlerinizi saklıyorsanız onlardan ne nasılmıs özümseyerek ilerleyin ezber yapmayın mantıga oturtun. Eğitim bilimleri kısmı asla denemelerdeki kadar zor olmuyor. Program geliştirmeye hic calısmayın zaten 4 soru cıkıyor ben sadece youtubeda izlediğim videolarla 4unu de yapmıstım. Egtm bilimlerinde 72d 8 bosum vardı toplam ama hicbir denemede o kadar yüksek yapmamıstım. Yedi iklim kolay beyaz kalem daha zor gelmişti bana. Pegem sınava en yakındı alan denemelerinde. Bir de mesela sizin bölüm neyi yapamıyor onu belirleyin. Bizde alan sınavı cok zor oluyor yetişmiyor ünvde hep teorem ispat yaptıgımız seyleri test usulü zorlanıyoruz o yüzden ben hep ama hep alan calıstım siz de ne yapılamıyorsa en cok ona calısın ve alan 40 net altına düşmesin. Bir de son ay 17 saat ders calısıyordum günde öncesinde de 12 saat altına düşmedim hic.
Her bilgiyi en ince ayrıntısına kadar bilmek gerekiyor gerçekten. Atanan insanların hikayelerini dinlemek hele o sevinçlerini görmek gerçekten insana mutluluk veriyor.Bir de yorulduğunda forumun KPSS sayfasında ben atandım diye yazanlara bak
Mesela hedef 85+ yazmış çalışmış sınav geçmiş ve atanmış
O da yorulmuş duraksamış ama gerek kendisi gerek yazanlar tekrar motive etmiş
Sınavdan çıkıp ağlamış bu soru da kaçar mı diye dövünmüş ama atanmış
Alan çok ayrıntılı bu nedenle çok çalışmak önemli ama çalışırken kanalize olmak okuduğunu anlamak daha önemli
Masal okur gibi değil de öğrenerek
Mesela tarih te kitap soruyorlar 2014 ten beri herkesi sorular zor demişti ama bence kolaydı zira ben yaşça büyüktüm ve bize eskiden o kitapları okutmuşlardı
Bir de bunu sormazlar asla deme sınavda da bunu sormamışlardır deme özellikle olmaz bu kadar denileni soruyorlar
İlk gidiğimde 72 bu yıl 80 aldım.90 alsanız garanti olacak gibi.
Bundan önceki girdiğinizde kaç almıştınız ?
Elbette herkes çalışmak zorunda değil ama herkesin kendine göre bir hayali olmasını beklediği istekleri var yani bir de.Bizim gelin kamuda edebiyat öğretmeni herkes kamuda çalışmak zorunda değil olmuyorsa olmuyor
Ne güzel pes etmeden çabalayarak hayallerinize kavuşmuşsunuz.Bu tarz hikayeler inanın beni çok mutlu ediyor daha da ders çalışmak için heveslendiriyor. :)2012 iibf mezunuyum bizimde atanmamiz çok zor heleki mulakat varken.zaten mülakatın olmadığı bi yer kalmadi ne demek istediğimi anliyorsunuzdur:).ama pes etmeyin 6.mülakatım da referanssiz kimsenin hakkına girmeden kazandım sabredin 6 yıl boyunca bıkmadan usanmadan cok konuşan cevreme inat pes etmeden kpss yi denedim.bu arada evliyim ve çocuğum var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?