Artık atanmak istiyorum

Bir de yorulduğunda forumun KPSS sayfasında ben atandım diye yazanlara bak

Mesela hedef 85+ yazmış çalışmış sınav geçmiş ve atanmış

O da yorulmuş duraksamış ama gerek kendisi gerek yazanlar tekrar motive etmiş

Sınavdan çıkıp ağlamış bu soru da kaçar mı diye dövünmüş ama atanmış

Alan çok ayrıntılı bu nedenle çok çalışmak önemli ama çalışırken kanalize olmak okuduğunu anlamak daha önemli

Masal okur gibi değil de öğrenerek

Mesela tarih te kitap soruyorlar 2014 ten beri herkesi sorular zor demişti ama bence kolaydı zira ben yaşça büyüktüm ve bize eskiden o kitapları okutmuşlardı

Bir de bunu sormazlar asla deme sınavda da bunu sormamışlardır deme özellikle olmaz bu kadar denileni soruyorlar

Bizim gelin kamuda edebiyat öğretmeni herkes kamuda çalışmak zorunda değil olmuyorsa olmuyor

2012 iibf mezunuyum bizimde atanmamiz çok zor heleki mulakat varken.zaten mülakatın olmadığı bi yer kalmadi ne demek istediğimi anliyorsunuzdur:).ama pes etmeyin 6.mülakatım da referanssiz kimsenin hakkına girmeden kazandım sabredin 6 yıl boyunca bıkmadan usanmadan cok konuşan cevreme inat pes etmeden kpss yi denedim.bu arada evliyim ve çocuğum var.

Hocam söylediklerinize katılmadığım bir nokta var sadece. KPSS'ye çalışmak bence boşuna değil. Bende önlisans olarak sınava gireceğim . Alan sınavını bu konunun dışında tutuyorum. Türkçe, Matematik, Tarih,Coğrafya, Vatandaşlık bu dersler çok önemli. Tarih'te tarihini öğrenîyorsun biliyorsun. Coğrafya'da yaşadığın ülkenin özelliklerini öğreniyorsun. Hatta atandıktan sonra keşfe çıkacağım. Ülkemin güzelliklerini dokunarak,görerek hissedeceğim. :) Vatandaşlık'ta haklarını, ülkenin yönetim şeklini öğreniyorsun. Matematik biraz anlamsız gibi gözükse de herşeyin altında yatan bir ders ve ileride çocuklarımız bize sorduğunda yavrum ben matematik yapamıyorum desek. Çocuk bir de düşünse benim annem öğretmen ama matematik bilmiyor. Çocuğun kafasını karıştırıcı bir durum değil mi? Ama bu demek olmuyor ki LYS(AYT) konularından oluşan türev, integral bilelim. Temel matematiği bilsek kafi yani. Türkçe dersi desen dilini öğreniyorsun. Türkçe dilini yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum. Cümle oluşturmada yazmada bir hatam varsa affola

Ben de Kpss çalışan bi edebiyat mezunuyum.
Forumlarda hiç iç açıcı şeyler okumuyor olsam da motivasyonumu kaybetmemeye çalışıyorum.
Umudunuzu kaybetmeyin, sizi motive eden şeyler okuyun, izleyin.
Youtube'da motivasyonyagmuru diye bir sayfa var. 2015 alan birincisi bir arkadaş tecrübelerini ve sınava hazırlanma sistemini paylaşıyor. O da ilk girdiği sınavda başarılı olamamış. 2.sinde ise alan 1.si olmuş. Bi göz atın isterseniz ders çalışma sisteminize ve motive olabilmenize katkısı olur belki.

Bu senenin Kpss birincisi de odadan hiç çıkmadan çalışıyormuş hatta babası korkmuş çocuguna bişey oldu diye :) bu devirde artık öyle çalışmak lazım galiba bu seneni feda et ömür boyu rahat et , sosyal medyaya hiç bakmadan aralıksız çalış derim ben.

Benim meslekte 10. yılım. Her meslektaşım benim yaşadığım duyguyu yaşasın, öğrencilerinin pırıl pırıl gözlerine bakabilsin diye çok dua ediyorum.
Asla vazgeçmeyin, bir gün mutlaka siz de öğrencilerinize kavuşacaksınız

Bu söylediklerinizi ilkokuldan itibaren öğrenmeye başlıyoruz, yani eğitim düzeyiniz ne olursa olsun her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ana dilini, tarihini, coğrafyasını 20'li yaşlarına varmadan zaten öğrenmiş olması gerekiyor. Farz-ı mahal bağlacı ayırmayı, Attila'yı, 7 coğrafi bölgeyi, vatandaşlık hak ve ödevlerini KPSS kitabından öğreniyorsanız o da normal bir durum değil bence.

Merhaba ben de lise matematik mezunuyum yani edebiyatla atama sayımız hemen hemen aynı. İlk girişte derece yaparak atandım birkac tavsiye vermek isterim. Her denemeyi konu eksiginiz ne kadar olursa olsun cözün. Denemede önemli sey netiniz değil bilmediginizi öğrenmek olarak düsünün. Konu eksigi bitmiyor ama denemede soru tiplerini cözüm kitapcıgını iyi inceleyerek öğrenin. Deneme cözmeye son aylara değil smdiden baslayın 2 haftada 1 seklinde. Kursa gidiyor musunuz bilmiyorum ben gitmiştim ama cok verim alamadım. Üniversite defterlerinizi saklıyorsanız onlardan ne nasılmıs özümseyerek ilerleyin ezber yapmayın mantıga oturtun. Eğitim bilimleri kısmı asla denemelerdeki kadar zor olmuyor. Program geliştirmeye hic calısmayın zaten 4 soru cıkıyor ben sadece youtubeda izlediğim videolarla 4unu de yapmıstım. Egtm bilimlerinde 72d 8 bosum vardı toplam ama hicbir denemede o kadar yüksek yapmamıstım. Yedi iklim kolay beyaz kalem daha zor gelmişti bana. Pegem sınava en yakındı alan denemelerinde. Bir de mesela sizin bölüm neyi yapamıyor onu belirleyin. Bizde alan sınavı cok zor oluyor yetişmiyor ünvde hep teorem ispat yaptıgımız seyleri test usulü zorlanıyoruz o yüzden ben hep ama hep alan calıstım siz de ne yapılamıyorsa en cok ona calısın ve alan 40 net altına düşmesin. Bir de son ay 17 saat ders calısıyordum günde öncesinde de 12 saat altına düşmedim hic.

Valla hocam sistem bu. Bize ders çalışın, yazılıya gireceksiniz algısı verildi. Bize ruhunu veren, anlamamıza yardımcı olan bize aşılamaya çalışan pek olmadı. Bizde yazılı için derse girdik çıktık. Şayet tek ben bu durumda olsaydım bende sıkıntı olduğunu düşünürdüm. :) Ama çevreye bakınca acı gerçekler ortaya çıkıyor.

Sizi tebrik ederim öncelikle,inşallah ben de bu yıl atanıp mesleğime başlayabilirim.

Alan çok belirleyici gerçekten hele bizim bölümde ortalama cidden düşük o yüzden alana yoğunlaşmak sanırım en mantıklısı bana öyle geliyor en azından.Ciddi zaman ayırıp atanmak istiyorum inşallah olur teşekkür ederim.

edebıyatım hep 5 ti hocam.edebıyat hocalarıyla hep iyi anlaşmışımdır naif oluyolar.severlerdıde beni.bende o yuzden edebıyyat okumak ıstedım ama kazanamadım.inşallah dilediğiniz gibi olur.belki kızıma örtmen olursunuz daha küçük gerçi ama .başarırsın bozma moralini.

Her bilgiyi en ince ayrıntısına kadar bilmek gerekiyor gerçekten. Atanan insanların hikayelerini dinlemek hele o sevinçlerini görmek gerçekten insana mutluluk veriyor.

Bizim gelin kamuda edebiyat öğretmeni herkes kamuda çalışmak zorunda değil olmuyorsa olmuyor
Elbette herkes çalışmak zorunda değil ama herkesin kendine göre bir hayali olmasını beklediği istekleri var yani bir de.

Ne güzel pes etmeden çabalayarak hayallerinize kavuşmuşsunuz.Bu tarz hikayeler inanın beni çok mutlu ediyor daha da ders çalışmak için heveslendiriyor. :)

HOCAM İYİ GÜNLER. BEN DE FELSEFE GRUBU ÖĞRETMENLİĞİ OKUDUM AMA ŞU AN HİÇ ALAKASIN YERDE MEMURUM. MALİYEDE VHKİ OLARAK ÇALIŞIYORUM. SİSTEM İNSANLARI KENDİ YÖNLENDİRİYOR MALESEF
İNŞAALLAH SİZ SEVDİĞİNİZ MESLEĞİNİZİ İCRA ETME GÜZELLİĞİNE ERİŞİRSİNİZ

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…