Neyse ya Siz. Soyleyin kiza bosan diyinevden ayril konusma Anne babaya araya mesafe Koy diyin sonra ayrilinca Sanki soracaksinz naptn iyimisin. Yaninda olacaksnz Sanki burdan konusmak cok kolaydir cook. Kendinize iyi bakin cvp yazmam Ben. Sizi rahatsiz ettml. Size gore biz kotu konusyrz kotuyuz ya ne faydasi olacak bana. Sadece dusunuyrz sizi tsk ederm diyip yine kendi istediginizi yapin ama nedir bu Linc girisimi ve. Bu nefret
Şuradaki yazı dediğiniz birçok genç nesilin okuyacağı bir yazı belki de. Güzel Türkçemizin bu hale düşmesi genç bir kadın olarak beni üzüyorsa bunu dile getirmek boynumun borcudur. Bunun önemi nedir ne değildir biraz da siz düşünün.Ya surda ki yaziya bile tkck kdr ne ysdnz ck mu bs zmniniz oluyr kendnz mtsz etmk icin ck mu ugrsyrsnz. :))))Bak ne guzel yazdim gercekten de Ben bunlarla kafayi yoramam sizin icin diyorum konu sahibi ayri Allah yardimcisi olsun
Genclik burayi ornek alacaksa yandik burda herkesi bosatiyor evinden ayiriyorsunuz ogretmen konusu vardi biri yazmis ogretmen bana bagiramaz haddini bilirdim ah nesill be gunlere kaldik neyse ama asil sorun benim turkcem ve yazim hatalarim. Dersime calisirm sayin bayanŞuradaki yazı dediğiniz birçok genç nesilin okuyacağı bir yazı belki de. Güzel Türkçemizin bu hale düşmesi genç bir kadın olarak beni üzüyorsa bunu dile getirmek boynumun borcudur. Bunun önemi nedir ne değildir biraz da siz düşünün.
Ben gayet mutlu bir insanım benim mutluluk durumumla kafanızı meşgul etmeyin. Zira meşgul edecek çok fazla eksik şeyiniz olduğunu düşünüyorum.
İyi günler. :)
Evet, o söylediğiniz her şeyi forum ortamında aktarabilmek için de ihtiyacımız olan şey "dildir." Konu içeriğinde yaptığınız gibi geniş düşünmüyorsunuz maalesef. Size ders verecek olan ben değilim. Kim olduğunuz da gayet ortada zaten. Konu sapmasın.Genclik burayi ornek alacaksa yandik burda herkesi bosatiyor evinden ayiriyorsunuz ogretmen konusu vardi biri yazmis ogretmen bana bagiramaz haddini bilirdim ah nesill be gunlere kaldik neyse ama asil sorun benim turkcem ve yazim hatalarim. Dersime calisirm sayin bayan
Hic bir sey anlamadim yoksa sizede laf yetistirirdim ama anlayamadim uzulmussunuz sanirimŞu son birkaç mesajdır yazdığınız şeyler, yaptığınız duyar, attığınız trip o kadar tanıdık ki...
Sizi kandırana, üstten üstten millete akıl dağıtana tek bir cümle yazmadınız, kandırıldığınızı söyleyenlere ise lafınız bitmek bilmedi
Ben yıllarca terapi gördüm, çok da iyi geldi. Delirmenin eşiğini geçtiğim dönemler oldu, Allah rahmet etsin bir psikologum vardı, gerçekten ilacım oldu. Zaten terapilerin amacı odak noktamızı ve bakış açımızı değiştirmek değil midir? Bunları herkes kendi kendine yapabiliyor olsa böyle bir bilim dalı gelişir miydi? Sorunu aşmanın tek yolu bakış açısını değiştirmek diyorsunuz, "tamam ama nasıl" kısmı önemli olan. Bunun herkese reçete edilebilen bir ilacı olsa keşke, ama yok. Ben ilaç da kullanmadım hiç. Sonra eşimle ilişkimizin başlarında da çift terapisine gitmiştik, acayip faydalı olmuştu mesela. Düzelene rastlamadım dediğiniz için yazmak istedim, zira bence çok yanlış bir mesaj.Terapiste gidipte düzelene rastlamadım.
Düzelen ek olarak ilaç tedaviside görüyordur ve terapi ile düzeldim sanır.
İlaç kesilince eskiye dönüş.
Boşa heba etmeyin paranızı terapistlerle benim gibi.
Aklı başında olgun bir arkadaşınız akrabanız vs gibi biri ile konuşmanız terapisle konuşmanızdan daha iyi hemde parasız.
Bu sorunu aşmanın tek yolu , odak noktası ve bakış açısını değiştirmeye çalışmak.
Buda zamanla öğreneceğiniz birşey.
Ben sizden ders istemedim. Sozunuze istinaden calisirim dedim Dil konusunda da Ben arapca yazmiyorun turkce yaziyorum. Dil den kastiniz nedir yazim yanlislari derseniz ayri evet yazim yanlisi yapiyorumEvet, o söylediğiniz her şeyi forum ortamında aktarabilmek için de ihtiyacımız olan şey "dildir." Konu içeriğinde yaptığınız gibi geniş düşünmüyorsunuz maalesef. Size ders verecek olan ben değilim. Kim olduğunuz da gayet ortada zaten. Konu sapmasın.
Hic bir sey anlamadim yoksa sizede laf yetistirirdim ama anlayamadim uzulmussunuz sanirim
Ya cidden nasil bir seysinz ya Ben. Beni anlayin mi dedm :) hatta sunu yazdm. Tsk edip Yola devam edilir icimiZdeki nefret nedir Ben anlatamadm neyse ya Siz benle guzel bir terapi yaptiniz :). Bos zamaniniz cok herhalde bende ayip olmasn Dedm cvp verdm ama benden bu kdr baska konulara Hadi :) bakin orda kime saldiracaksnz byDaha az önce yazım yanlışlarıyla dolu paragraflarınızı anlamamızı bekliyordunuz. Neden böyle oldu ki şimdi
Daha az önce yazım yanlışlarıyla dolu paragraflarınızı anlamamızı bekliyordunuz. Neden böyle oldu ki şimdi
Bu tamamen bulunduğunuz çevre ve ortamla alakalı. Ortam ve çevre değişince düzelecek ve böyle hissetmeyeceksiniz. Suçluluk psikolojisi çocukluktan gelen bir problemdir. Ebeveyn çocuk üzerinde ne kadar baskı kurar, sindirmeye çalışırsa suçluluk psikolojisi o kadar artar. Bir süre sonra da kronikleşir tedavi edilmeyen her hastalık gibi. Size tavsiyem ortamı değiştirin. Buna rağmen bu durum devam ederse terapi alın.Hanımlar selam.
Kadınlar gününüzü kutlarım ❤
Daha öncede konu açmıştım. Terapiste gidiyorum vs diye. Dün tamamen bıraktım. Ama kendimi çok tuhaf hissediyorum. Öncelikle sorun şu ki, ben kendimi her konuda her şekilde suçlıyorum. Her olayda kendimi suçlu hissedip, kendimi yükleniyorum. Bunu açamıyorum. Başıma gelen her kötü olayı hak ediyor gibi davranıyorum. Kendi kişisel alanımı koruyorum. Böyle olan var mı nasıl kurtuldunuz?
Dahası babam her konuda ama her konuda bana kızıyor. Mesela bugun 1 saat tatlı yapmaya çalıştım. Soğusun diye dolaba koyacaktım annemle bi şey için tartışmaya başladık. Babam birden geldi bana bağırmaya başladı. Ama neden tartıştığımızı bile bilmiyor. Sinirlendim döktüm tatlıyı. Bu olay sürekli başka şeyler için tekrarlanıyor. Geçen kardeşime para göndermiştim (normalde babam yatırıyor ama o gün bankadan para çekmemiş ben yatırdım.) Babamdan parayı istedim birkaç gün vermedi ben de kredi ödüyorum lazım diye ısrarla istedim kavga ettik. İşe giderken ayakkabılarımı giyerken sırtıma birkaç kez vurup kapıyı kapattı. Annem sürekli ama sürekli eşyalarımı karıştırılıp yerlerini değiştiriyor. Kaybediyor. Sürekli bunu fark etmekten annemle sürekli bunlar için tartışmaktan delircem. Kendimi deli gibi hissediyorum. Sanki sorumlu olan benim her yerde sorun çıkarıyor gibiyim.
Aslında yapmam gereken tek şey evden gitmek biliyorum. Sadece içimi dökmek için yazdım.
Iyiki varim :)) ben cok yasa emi cok guldurdunuzYanlış yazıyorsunuz ama;
"Dha önce yazm yanlşlarıyla dolu pargrfları anlammzı bekliordnz. Ndn böle. Oldu. Şimdi"
Olacaktı...
Ya cidden nasil bir seysinz ya Ben. Beni anlayin mi dedm :) hatta sunu yazdm. Tsk edip Yola devam edilir icimiZdeki nefret nedir Ben anlatamadm neyse ya Siz benle guzel bir terapi yaptiniz :). Bos zamaniniz cok herhalde bende ayip olmasn Dedm cvp verdm ama benden bu kdr baska konulara Hadi :) bakin orda kime saldiracaksnz by
Arkadaşlar çok da neden aramamak gerekiyor, 25 Yaşındayım aynı şeyleri bende yaşıyorum işten eve gelince dinlenmek istersiniz akşam yemeği yiyip TV izlemek istersiniz. İnanın öyle olmuyor çünkü yasamayan bilemez. Hepimiz derdimizi anlatiyoruz rahatlıyoruz konuşurken. herkesin yorumu çok değerli ama. Anneniz size yoktan sebeple küsüp 6 ay konusmayip üstüne o küstüğü halde sizi babanıza kotuleyenilir onun gözünde işe yaramaz biri gibi de gostrebilir . Ben ne yapıyorum mesela yedide eve varıyorum odamda iki saat kitap okuyup uyuyorum bir sonraki günün gelmesi için bilginiz 13 saat uykuya mahkum ediliyorum yaşıtlarim gününü gün ederkenBen hep nedeni merak ederim, yoksa çözüme ulaşılmıyor. Söyledikleri biraz havada kalmış çünkü. Çok anlayamadım.
Peki sizin verdiğiniz aklı diğerlerinin verdiği akıldan değerli yapan nedirValla ne sahane kafalar
25 yasinda genc bir kadin babasindan fiziksel siddet goruyor , millet terapistim ben deyip sacma sapan akillar veriyor
Yemin ederim su turkiyedeki egitim sistemi duzelmezse yakinda cidden ortalik sacma sapan psikologlar , avukatlar , doktorlarla dolacak
Jeehan , mesafe koysan arana , biraz kendini geri ceksen , mesela tatli vs yapmasan , odanda takilsan evde oldugun siralar , cok muhabete girmesen , yapabilir misin boyle bir mesafeyi?
Mukemmel bir yorumPeki sizin verdiğiniz aklı diğerlerinin verdiği akıldan değerli yapan nedir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?