Artik şu sıkıntıya bir çare bulalım.

Doğru dürüst ilgilenmemişler çocukla o da her şeyi ağlaya zırlaya yaptırmaya alışmış
Kardeşim doğduğunda babam 50 yasından büyüktü
Ama o haliyle bile kalkıp saatlerce bizi parklarda omzunda gezdirirdi
Uzun uzun oyunlar oynardı
Evde körebe oynardık ailece falan
Kısacası çocukla biraz ilgilensinler
Önümüzdeki dönem kreşe de versinler

Senin cümlelerin arasında öyle kelimeler var ki insanı hayrete düşürüyor çünkü. Üzülüyorsan akıllı dursa dövmezler demeyeceksin. Sen de az ölçüp tartıp yaz o zaman insanlar seni yanlış anlamasın. Sonra vay beni yargıladınız.
Her çocuk ayrıdır özeldir başkasının çocuğuna iyi gelen belki sizinkine gelmeyecek. Çocuğun sağlıklı aile ortamı yok enerjisini dışarı çıkıp atamıyor ne yapsın bu çocuk? Uzman yardımı almanız şart. Ailen bunu da yapmaz sanmıyorum. Sen götür kardeşini bir pedagoga sana en iyi o yol gösterir. Halamın kızı da böyle demiştim halam her hareketine karşı dövdü insanların içinde sövdü aşağıladı ne oldu hiçbir şey değişmedi daha beter oldu. Müdahale etmezsen kardeşinin iyi bir psikolojisi olmayacak.

Bak sinirden aglayarak yaziyorum dedim.
Her kelimemde zaten sakin yazmaya çalıştım.
Benim goturmeme izin vermezler gerek yok derler.
Anca gizli götürebilirim. Nasıl yaparim bilmiyorum.
Bu bir rahatsızlık veya herhangi birseyse götürürüm ama ailem öyle düşünmüyor ki
Birakip giderken o kadar korkuyor ağlıyor ki. Gitme diye yalvariyor. Çünkü en tahammlusu benim . Ben napiyim bende sastim

Keşke benim babam da böyle olsa.
Hayır büyük konuşmayim ama napacan sen 40indan sonra çocuk yapıp
.
Krese kaç yaşında verilir tam olarak

Onlar götürmeye izin vermiyor kendi çözümleri dayak mı? Yazık çocuğa içim acıdı daha minicik.
Parka götürmeye diye çık götür zaten bir kez götürmekle olmaz sık sık gitmeniz gerekir, gerçi bu şekilde aile ortamı düzelmedikçe ne kadar yol katedilir şüpheli. Üzülerek söylüyorum sen dışardan ne yaparsan yap annen baban cahil maalesef bu değişmedikçe kardeşinin geleceği de parlak değil.

Bende üZülüyorum.
Birakip giderken icim gidiyor. Dursa ben goturecem. Parka da cikaririm. Sık sık gidilecekse nasıl goturecegim. Hamileyim ve hala düşük tehlikem var.

Orda durur mu ki.
Kardeşimin anladığı oyun güreş tutmak kılıç oyunu oynamak . Şimdi gitse oradakileri de dövecek
Şimdi olmasa 5 yaşında anasınıfına gidecek zaten
En azından erken gidip adapte olsun
Belki okuldaki öğretmeninden kurallara uymayı öğrenir
Sizin evde pek düzen yok gibi sanırım
Annen kansızlıktan ilgilenemiyor baban da bunalıyor çocuk da kafasına göre takılıyor
Okulda her şeyin bi saati vakti kuralı var
Çocuk için iyi olur

Tek iyi olsun da o zaman kreş için ikna etmeye calisiyim

Bir laf dediğiniz şiddet
Hemde el kadarcik bebeğe
Ama aldırmayın kürtaj yaptırmayı n
Bu bir cinayet demek kolay
(Kesinlikle desteklemiyorum...)
Buda bal gibi şiddet
Hemde bir bebeğe...

Bir laf dediğiniz şiddet
Hemde el kadarcik bebeğe
Ama aldırmayın kürtaj yaptırmayı n
Bu bir cinayet demek kolay
(Kesinlikle desteklemiyorum...)
Buda bal gibi şiddet
Hemde bir bebeğe...
Hanımefendi ben kimseye kürtajla ilgili bişey de demedim kimsenin tavuğuna kış da demedim.
Ben vurmuyorum diye bin kez yazmam gerekiyor herhalde

Cocugun sucu günahı yok gibi duruyor, bu tip cocuklarda suclu olan ebeveynlerdir daima. Anne ve babanızın acilen tahammül limitlerini yükseltip, kardesiniz icin yeni ve saglam kurallar koymaları gerekiyor. Örnek; kardesiniz her seyi istiyorsa demek ki her istedigi yapılıyordur. Önce her istedigini yapmamaktan baslayabilirler.
Kardesinize yeteri kadar vakit ayırıp hep birlikte oyunlar oynayabilirler.
Bu liste böyle uzar gider. Ama bu listeyi olusturmanın sartı; anne-babanın tahammül limitini arttırması ve cocuk ile saglıklı iletisim cercevesinde ilgilenmesidir.

Yetistirmede problem var gibi geldi bana, cocuk arsiz olmuş her istedigi yeterki sussun diye yapilmiş. Şimdi de baş edilmiyor.. Anneniz ilgilenmek zorunda, bir bahanesi olamaz dunyaya size guvenerek getirmedi herhalde.. Allah yardimciniz olsun

Bakamayacak olan dogurmayacak diyorum hanımefendi...
Ben vurmuyorum demek de yetmiyor ayrıca
Öyleyse buyrun siz yetin.
Ben yetemitorum nasıl olsa.
Ben caresiz olarak insanlara soruyorum olanı anlatıyorum. Yol bulmaya çalışıyorum kalkip yargiliyorsunuz
Aciyorum diyorum. 3 yaşında çocuk bende farkındayım. Sürekli dovmelerine karsi çıkıyorum. Ne yapabilirim. Çocuğu o odadan uzaklaştırıyorum napiyim ben bu halimle e napiyim.
Siz de fikir varsa buyrun sunun .
Yargilamayi dedem de yapar.
Fıkır istiyorum

Evet aynen öyle.
Hayır çocuğa yazık. Biz böyle çocukluk gecirmedik ama bunda ne sabır gösteriyorlar ne bişey.
Kalkıp vuruyorlar sonra cocukda vuruyor oh diyorum yarasin siz alistirdiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…