Artik şu sıkıntıya bir çare bulalım.

Kreşe verebilirsiniz. Genelde olumlu dönüşler oluyor. Ablamın kızı da çok zor bir çocuk. Bu sene bakıcıya gitmeye başladı ve cok olumlu değişimler oldu.

Canım benim belliki duyarlı iyi kalpli bi kadınsın hamile de olunca hormonların etkisiyle kıyamıyorsun kardeşine
Ama sorunlu olan kardeşin değil emin ol ailen!!!
Çocuk ebeveynini kopyalar ne görürse onu yapar
Bu yaşın çocuğu zordur zaten ama ailen cahil olunca işler daha da zorlaşmış ne baskıları sindirmiş çocuğu ne de terbiye edebilmişler çocuk almış sazı eline oynatıyo sizi
Amaaa asla hiçbir çocuk şiddeti haketmez bunu unutma
Sana şiddetle tavsiyem adem güneşin kitaplarından okuman sana güzel rehberlik edecektir eminim
Kreş fikri de güzel sosyalleşip eneirjisini atarsa biraz törpülenebilir

3 yaşındaki çocuğu dövmek mi? Dövmek care mi güzel kardeşim? Vallahi benim kardeşim olsa alır kendi evime getiririm kimseye de ezdirmem yavrumu. Belli ki güven sorunu yaşıyor anne ilgisiz baba dayakcı siz o çocuktan baska ne bekliyorsunuz? Duygusal acı içinde kuzum. Ve bu acısını duymamak bastırmak için sizin yaramazlık dediginiz seyleri yapıyor.
Devlet pedagojik anlamda destek veriyor mu arkadaşlar? Bu yavruyu bir pedagoga goturseler

Ya hayır yani bir çocuk sürekli mi ağlar sürekli.
Herseyi istiyor hap icmek istiyor bak yavrum bebekler hap içmez diye anlatıyorum anlamak istemiyor. O kadar zeki ki . Yaramazligi hep bundan

Kesin kesin.
Çok yaramaz çocuk çok zekidir zaten.
Bizi bu kafalar bitirdi..

Olur olmaz her şeye ağlamaları da sizin eseriniz lütfen anne baba abla olarak bir kendinizi sorgulayin olur mu?

Bence yarım gün bile olsa kreşe gitmeli. Anne babanızı razı edin. Kendi gibi çocukların yanında paylaşmayı oyun oynamayı öğrenir. Anne baba da yarımdan bile olsa biraz kendilerine zaman ayırır. Çocuk geldiği zaman ilgilenme için enerji bulur

Kreşe verebilirsiniz. Genelde olumlu dönüşler oluyor. Ablamın kızı da çok zor bir çocuk. Bu sene bakıcıya gitmeye başladı ve cok olumlu değişimler oldu.
Krese ikna etmeye calisacagim canım..
Çok istiyorum güzel şeyler olsun.
Ama ailede bitiyor. Çocuğu nereye cekersen oraya gider sonucda

3 yaşındaki çocuk bütün gün evde duramaz hergün park ister. Yaşıtlarıyla vakit geçirmek ister.
Evde çocukla ilgilenen yok oynayan yok.
Yazık yavrum sevgisiz ilgisiz anne babanın eline kalmış.
Psikolog desteği almanız mümkün olur mu?
Kreşten önce uzman desteği şart. Bu şekilde kreşte çok zorlanırsınız.
Sizin haftanız ilerlemeden götürseniz.
Sonra bir süre yanınızda kalamaz mı?
Başka kardeşiniz var mı?
Çok üzüldüm kardeşinize

Göturmezler çünkü çocuktur yaramazlık yapar gibi düşünüyorlar.
Keşke yanimda kalabilse ama bende o kadar tukeniyorum ki. . Şu anda sürekli yatmak zorundayim.

Bence kardeşinizin pedagoga ihtiyacı var, çocukların onunla oynamak istememesi, dövülmesi, çok yaramaz olması(belki hiperaktif?)...
Ama belki önce kreş denenebilir, toparlar belki, evde ailenin tahammülünü de daha az zorlar en azından dövmezler o kadar.
Başka çare de göremedim...
Gerçekten ben de kürtaja sıcak baktım bu durumu görünce, kıyamam onun ne suçu var sanki o doğmak istedi.

kreşe falan yollasaniz hem arkadaslari olur hem.kendi kendine oyun kurmayi falan ogrenir

Bence de var ama götürmezler ki.
Cocuklara dovulmuyor..
Çocuklarla boğuşmak istiyor. Kılıç oynayalım vuralim istiyor. Cocuklarda o yüzden kardesimi istemiyor

Evde başka kim var

Annenin babanın yaşı kaç

Komşum var 50 yaşında akşam 5 yaşındaki kızı ve çocuklar ile yakar top oynuyor mesela

Yoruluyor mu evet ev işi kalıyor mu evet

Ama çocuk onun ve ilgilenilmesi enerjisini atması gerekiyor

@K
Canım ben dovmuyorum ya anlatamıyor muyum. Caresizim çare bulmaya çalışıyorum
Hayir lutfen yanlis anlama ben sen dovuyosun demedim.Ozel bir merkeze goturun nolur.Yazik cok minik anlamazki durdan sustan

Kendi çocuğum için çok cabalayacagim inşallah..
Çocuğu kisitlamadan ama her istediği de olmadan büyütmek lazım.
Çok üZülüyorum kardesim için.
Evden ayrılmak istemiyorum giderken.
Çok ağlıyor lavaboya girince bile kapimda oturuyor.

Helal olsun ona

Benim anne baba da 40 i geçti.
Evde kardeşim var büyük ama ilgilenmiyor ergen.
Bende evime gidiyorum çok üZülüyorum

Göturmezler çünkü çocuktur yaramazlık yapar gibi düşünüyorlar.
Keşke yanimda kalabilse ama bende o kadar tukeniyorum ki. . Şu anda sürekli yatmak zorundayim.
Çocuktur yaramazlık yaparı biliyorlar da dövmeyi de biliyorlar ama
Ne olacak bu çocuk
Ailesi yüzünden bu halde onun hiç suçu yok
En çok sevgi ve ilgi göreceği kişiden birşey gelmiyor
Güven duygusu gelişmedi
Siz de çözüm arıyorsanız birşeyler yapacaksınız.
Bir uzmana danışın.
Sonrasında kreşe gider
Umarım karşısına sevgi dolu iyi insanlar çıkar

Ayrıca belli ki çok çok uzun aradan sonra doğmuş biz burada bazı konularda gebeliği sonlandırmayı söylediğimizde yükleniyorlarda yükleniyorlar.
Bu yavrunun vebalini kim alacak şimdi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…