- 19 Mart 2010
- 21.479
- 15.166
- 498
- Konu Sahibi yenigelinim
-
Bu cümleden gerçekten nefret ediyorum. " Birazdan namus bekçileri gelir , kaderciler gelir, rızkı verirciler gelir. " kendi yorumunu yap geç , neciler gelir sizene ?
Hemen hemen her konuda böyle bir yorum var. O zaman " rızkı verilseydi , aç sefiller olmaz deyiciler " gelir mi densin ?
Gereksiz cümleler. Herkesin hayatı Ve inandıkları farklı .
Bana göre eğer evlilik ve bakacak kişiler emanetlerine gerçekten iyi bakacak insanlarsa evet bebeğin rızkı gelir.
Yalnız buna inanmak lazım. Şüphe duymamak lazım. Çabalamak lazım.
Bu benim inancım , dolayısıyla bunsekilde yorum yapıldığı Zaman bana abes gelmez.
Başka türlü yorum yapıldığında da , onun inancı der geçerim.
ısrarla beni bu konuda polemiğe çekmeye çalışıyorsunuz ama gerçekten bu kadar hassas olduğum bir konuda kimseyle polemiğe girmek istemiyorum, söyleyeceğim her şeyi söyledim zaten, siz insanlara istediğiniz gibi akıl verin, ben de istediğim gibi fikirlerimi paylaşayım olur mu?
Yaşım 29
kötü günler için birikimim var 10 bin kadar
evlendikten sonra çok yoruluyorum çalışamıyorum başım belim bacaklarim ağrıyor çalışma konusunda kendime guvenemedigimden oturup hesap kitap yapıyorum anne babaninda bi düşünmesi ön hazırlık yapmasında fayda vardır çaba bizden takdir rizik Allahtan tsk ederim her birinize
Siz nasıl kendi fikirlerinize saygı duyulmasını istiyorsanız Allah'a inanıp rızkını da göndereceğine inanan insanlara saygılı olun.. Dini söylemler yasak olduğu için yukardaki yorumda bundan bahsetmedim.. Ama rızıkları veren Allahtır benim inancıma göre de.. Alay eder gibi Allah rızkını verirciler demeniz bence hoş değildi.. Diğer söylediklerinize de katılıyorum.. Masraflar çok.. Ama altından kalkılamayacak şeyler değil..
Siz konuyu farklı anladınız sanırım.Allah herkesin rızkını verir,bunda hem fikiriz.Ama artık bizim dünyamız rızık çalanlarla dolu.Yani gelen,gideni karşılamıyor.
Allah insana akıl vermiş,sağlıklı düşünüp karar versin diye. Sadece düşünmek gerek o kadar.Kimse bebeğe karşı değil,ama zamanlama yapması gerek miyor mu?
Her şeyin bir zamanı var diye büyütülmedik mi?
Siz de hayatınızda mutlaka zamanlama yaptınız?Para biriktireyim düğün yapayım,para biriktireyim araba alayım gibi..
Yoksa ben araba alayım da Allah rızkımı verir diye mi düşündünüz.Pek sanmıyorum.
Kimse alay etmiyor yani,sıkıntı çekmeden bu iş nasıl olur en kolay yolu bulmaya çalışıyor.
Siz konuyu farklı anladınız sanırım.Allah herkesin rızkını verir,bunda hem fikiriz.Ama artık bizim dünyamız rızık çalanlarla dolu.Yani gelen,gideni karşılamıyor.
Allah insana akıl vermiş,sağlıklı düşünüp karar versin diye. Sadece düşünmek gerek o kadar.Kimse bebeğe karşı değil,ama zamanlama yapması gerek miyor mu?
Her şeyin bir zamanı var diye büyütülmedik mi?
Siz de hayatınızda mutlaka zamanlama yaptınız?Para biriktireyim düğün yapayım,para biriktireyim araba alayım gibi..
Yoksa ben araba alayım da Allah rızkımı verir diye mi düşündünüz.Pek sanmıyorum.
Kimse alay etmiyor yani,sıkıntı çekmeden bu iş nasıl olur en kolay yolu bulmaya çalışıyor.
emek vermeden kazanç olmaz ki..ben buna çok kızıyorum,belim ağrıyor bacaklarım ağrıyor diye çalışmayıp,300 tl ile çocuk büyütmeye çalışanları..çalışmamanız tamamen keyfi,yoruluyorum diyerek..Yaşım 29
kötü günler için birikimim var 10 bin kadar
evlendikten sonra çok yoruluyorum çalışamıyorum başım belim bacaklarim ağrıyor çalışma konusunda kendime guvenemedigimden oturup hesap kitap yapıyorum anne babaninda bi düşünmesi ön hazırlık yapmasında fayda vardır çaba bizden takdir rizik Allahtan tsk ederim her birinize
Dalga mı geçiyorsun8 aydır evliyiz canım kociskomla :))
Çocuk istemek için henüz daha erkenmiş gibi geldi bana açıkcası,eviniz kira olmayabılır ancak elektrık su veya evın dıger ıhtıyacları derken 1000 lira gidiyor 300 lıra artıyormus zaten benim şahsi fikrim 1-2 yıl beklemenız gırebılıyorsan sende ıse gır kenarda bıraz bırıkımınız olsun herkes cocugunu en ıyı sartlarda buyutmek ıster ıstedıklerını veremeyınce ben olsam uzulurum o sebeple dha erken bır karar gıbı geldi bana.Merhaba arkadaşlar 5 aydır eşimle çocuk istiyoruz bi yandan tek gelirimiz var eşim asgari ücretle çalışıyor kira odemiyoruz 300 tl artıyor bu durumda zorlanirmiyiz bebek bakabilecek durumumuz var mı sizce
Kesınlıkle katılıyorum zaten başımıza ne gelıyorsa bu zıhnıyet yuzunden değilmi.biz bunları konuşurken şu an (sadece bugün içinde) dünyada kaç kişinin açlıktan öldüğünü linkten takip edebilirsiniz http://www.worldometers.info/tr/
757 milyon kişinin açlık çektiği bir dünyada, asıl sizin beni herkes rızkıyla gelmez dedim diye, saygısızlıkla itham etmeniz hoş değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?