Aşık olduğum adam bebek istemiyor!

Anladim ayrilma korkusu olabilir ayrildiginda yipranma yasamissa eger acaba farkli bir sorunumu var hani cocugu felan olmuyodur bunu siz ogrenirde terk edersiniz diyemi dusunuyor esiyle ayrilma sebebi neydi soyledimi size eger uzerinde etki birakmissa muhakak size belli etmistir tavirlarinda davranislarinda hala bir beklentisi varmi rahat biri mi tekrar evlenirim ne olcak modundami hissedersiniz simdi okdar arkasindan konustuk ki bide aksam gelip bebek istedigini soylermis siz bebekli ailerin yanina fazla gidin bebek sevgisi asilanir belki tavrina bakin bebege nasil yaklasiyor seviyormu umrunda olmuyor mu

Ayrılma sebepleri fikir uyuşmazlığı sonradan ortaha çıkan bir şeymiş..uzun bir ilişkiymiş..
Çocuk olmama gibi bi durumu yok benim de yok bunu biliyorım..
Tekrar evlenirim modunda değil..hatta ben ona keşke kendin gibi biriyle olsaydın dediğimde ben kendi seçtiğimle olmal istedim falan diyor..
Bağlı bir kişiliği var ihanet etmez..tek eşli..beni sevdiğini hissettiriyor söyleyemiyor duyguarını açıkça ifade edemiyor zaten..
Çocukları çok seviyor benden iyi bakıyor tutuyor..çocuklarla konuşur..
Anlamadım ki..
Travma değil diyorsunuz..ama babasıyla ilgili ciddi sorunlar yaşamış..mesela baba söz vermiş geleceğine dair gelmemiş..küçükken çocuklar babası yok die acımışlar ona dhaa birçok kötü anısı var..abilerinde de baba travması var ama evli ve çocuklular..
Çocuk istememsi dediğiniz gibi travmadan olmayabilir sadece kişiliği böyledir belki de..
Siz ne öneriyorsunuz nasıl bir tavır içine girmeliyim..

Anladim ondan uzun surmus tabi o konuda dogal olani bu kendini toparlamaya calismis cunku zor gecmis evlilikten sonra zor toparliyorlar ama gayet relax bir insandi diyorsaniz yine evlilik karar vermiyebilir di ama sizi dusunmemesi bana biraz tuhaf geldi sakladigi bir sey olabilir onun disinda soyunun yurumemesini istemesi korkulari vardir ama sizi tanimis olmali yillarinizi vermissiniz size konuyu acmiyorsa dertlestigi esi dostu muhakak vardir elbet duyacaksiniz aileside istiyor ne guzel ama sorun neyse onu asmaniz lazim ama ustune varmadan surekli bu konuyu dile getirmeyin tepkilerini olcun bebek gordugunde seviyor mu mesela nasil bir duygu kapliyor anlarsiniz eger notr se gercekten ilgisiz sevmiyordur yada korkusu vardir birsey den tepkisiz kalmaz severse gozlerinden anlarsiniz niye baba olmak istemesin ki problem yoksa bu sebebten ilk evliligi bittiyse korkusu vardirnicinde ne olursa olsun bu sebebten huzurunuzuda kacirmayin haketmiyorsunuz kimse ailesinde huzursuzluk haketmez icinize dert etmeyin uzak akrabam cocugu olmuyr diye yillarca uzuldu ve sonuclari cok agirdi esi beyin tumorundn vefat etti bayanda nrmal kalitsal hastaligi var uzuntuden hastalandigini soyluyor hayat kisacik ve uzulmek insanlara ciddi zarar veriyor yasaminizin tadini cikarin bu sefer belkino israr edicek yapalim diye cnku ondan gencsiniz baski altinda inatlasiyor belki bilemiyoruz suan gozlemleyemedigimiz icin is size dusuyor ama kendinizi hirpalamayin baski kurmayin

Benim esimde istemiyor. 5 yıllık evliyim. Bebek olursa onunla ilgilenirsin diyor. Ve bu dusuncesinin bencillik oldugunu kabul etmiyor. Cunku biz birbirimize yetiyoruz diyor. Bende uzerine giderek bebek fikrinden daha fazla soğutmak istemiyorum. Kapattim bu mevzuyu. Ve kendimide bu fikre alistirdim. Fedakarlik yapan taraf ben oluyorum bu durumda. Fakat zorlayarak yapinca, esimin bebegi sevmeme ihtimalini dusunmek bile beni uzmeye yeter. Oyle gecirecegim hamileligide. Baba sevgisinden emin olamayacagim bir bebegide istemiyorum. Ve zorla olunca bakim konusunuda tamamiyle bana birakabilir. Sen istemistin diyerek.Ben herseyi birlikte yapmak isterim. Bebek mutluluga mutluluk katmak icin yapilir bana gore. Esim bebekten sonra mutsuz olacaksa, buna hazir degilse. Zorlamanin manasi yok diye dusunuyorum.

Neden istemiyor senden gizlediği bir şey olabilir mi?

Baski yapmayin ben yazana kadar siz yazmissiniz cocukta seviyor mus gecmisini okumamistim onda farkli etki etmis olabilir eger size anlatiyorsa uzulerek ki uzuluyordur yada kziginligi vardir diyelim siz olsaniz babasiz buyuseniz daha saglam bir aile kurmak istemezmisiniz daha hasret olmazmisiniz aileye abisi de var diyorsunuz ve daha net muhtemel yasamistir ozamanlr yasananlari hcbir cocuk unutmaz unutamaz ama engel teskil etmesi icin kendine guvenmemesi lazim birakip gidersem cocugumda benim gibi olurmu dusuncesi yada sizin gitme ihtimaliniz de desem cocugu birakmiycaginizi bilir bu kadar isteyip babasiz buyumesinden korkucak bir durumu olamamali cunku kendi elinde bayan olsa anlarim babasi terketmistir annesinin cektilerini cekicegini dusunup uzak duruyordur ama siz ona her sekilde guven vermissiniz ailesi arkanizda abisinde o tabloyu goruyor

Bakin sizde sebebini belirmis burda sebeb sunamiyor ve 40 yasinda ve cocuk sevgisine sahip biri ailesi de arkasinda onu seven esi var gizledigi birsey oldugunu dusundum bunun aciga cikmasindan oturu terkedilme duygusu yasiyor diye dusunuyorum ilk zamanlar evet olabilir sevgi paylasmak istemeyebilir ama soyler muhakak burda soyluyemedigi birseyler var insALLAH ogrenir konu sahibi uzulmez sebebsiz yere istememek bencilliktir o hakki elnden alamaz soyle dusunun hayvan bile yavrusuna nasil sahip cikiyor bunlar ic gudusel duygulardir en hircin hayvan bile yavrusuna ozen gosteriyor ve biliyordur ki belli yastan sonra bebek skinti olusturabiliyor bu dusunucek yasta 40 yasinda bir insan elbet biliyrdur bunlari mahrum birakamz sudan sebebe seven bir es gizledigi birsey vardir sevmiyosada nettir nasil olsa yine genc birini alirm olur kendinden baskasini dusunmemesidr erkekler in kaci bayanlarla ayni duygu da odun diye adlandirmiyormu kadinlar erkeklr kadinlar kadar hassas olamiyor hormonal fark

Eşimle eşiniz benziyor...sizin duygularınızla benim duygularım da aynı..
Ben de asla istenmeyen bir çocuk istemiyorım..
Anlamadığım şu eşim bebekleri çocukları seviyor hatta benden daha kolay iletişim kuruyor...

Benim esimde baskasinin bebeklerini sever. Baska bebekleri sevip kendisi istemediginde sorumluluktan kaciyor diye dusunulur. Ama esim tam anlamiyla sorumluluk sahibi biri. Oyle olsa evliliktende korkardi ama evliligi benden cok daha fazla o istedi,israrci oldu hatta. Esim benim sevgimi kiskaniyor herkesten hemde. Arkadaslarimla o evdeyken konussam ben yokken konus diye mutlaka uyarir. O evdeyken temizlik vs ev isleriyle ilgilenmemi istemez. Babamlara tatile giderken mutlu olsam uzulur benimle mutsuz musun yani diye. Bizim acik ve temel sebep sevgiyi paylasmaktan korkmasi diye dusunuyorum. Ki bunu kendiside kabul ediyor.Ve oyle olmayacak diye kandiramam. Mutlaka paylasilacak. Ben gecer diye bekledim 2,5 yilda sevgiliydik. Tam 7,5 yil oldu bizimde. Gecmek yerine dahada siddetleniyor. Onceleri bakariz ileride olur falan derken simdi acikca istemiyorum diyor.

Çocuk gibiler işte..hep de çocuk kalıyorlar..
Benimkinin tek açıklaması başka bir insanın sorumluluğunu almak istemiyorım..oluyor..

4 yil fakültede egitim psikolojisi okumus bir insanim. Ve sunu belirtmeliyim ki her insan tektir ozunde icinde yani kucukken her annesiz babasiz kalan buyudugunde sorunlu olur diye bir kural yok. Bu bazi bireyleri daha cok sarsar. Benim esim 10 kardeş le cok kalabalik bir ailede yetismis bu yuzden cocuk fikri hep soguk geldi ona. Kucukken hep kendinden sonra gelene bakmak zorunda birakilmislar. Bu tur skntilar tabi ki herkes de sorun yaratir diyemeyiz ancak esimde yaratti. Nitekim herkes farkli farkli etkilenir.benim annem de doğmadan babasi ölmüş annesi 12 yaşında ölmüş ama ailesine cok bagli. Genel gecer yargilarla asil siz yanlis yönlendiriyorsunuz.

Siz burdaki bazi arkadaslarin yikici elestirilerine aldirmayin. Yuva kurmak kendini birine ait hiseetmek bir parcasi olmak kolay bulunan seyler degil. Evliliginizde baska bir sorun yoksa bunun üstesinden geleceginizi dusunuyorum.

Siz burdaki bazi arkadaslarin yikici elestirilerine aldirmayin. Yuva kurmak kendini birine ait hiseetmek bir parcasi olmak kolay bulunan seyler degil. Evliliginizde baska bir sorun yoksa bunun üstesinden geleceginizi dusunuyorum.
Evet başka sorunumuz yok..şimdi de keşke olsaydı diyorum ayrılmak kolay olırdu..
Elbette ki ayrılmak çok zor...
Burda yazarak rahatlıyorum farklı görüşleri dinliyorum...iddia edilen sözlerin polemiğine girsem burdan çıkamam...
Teşekkür ederim alanınıza hakim olduğunuz belli oluyor..

Esimde evlendigimiz ilk zamanlar kesinlikle sicak bakmiyrdu sen de cocukla kafayi bozmussun diyordu millet 3-4yil sonra cocuk sahibi oliyr vs vs.hep susturuyrdu....ben deliler gibi istiyrdum....sonra edim bi ilac kullaniyrdu arastirdim cocugu olmasi icin tedavi gerekiyormuş bunlari esime anlattim surekli dile getirerek ikna oldu şükür tedaviye zor bulunan igneleri yurtdışından getirttik kullandi bende de sıkıntılar vardi ameliyat oldum sukur 4 yılın sonunda bebeğimiz oldu şuan 1 yasinda iyiki de olmus inanin esiniz lezzetini bir bilse evladin bu günlerine pisman olur.....istemeyen esim ogluna cokk duskun ilk dogdugunda herkesten sakiniyrdu hâlâ oyle titrer üstüne.....inşallah rabbim gonlune yumysaklik verir de sizin de bir evladiniz olur.....konunuzu okuyunca esim gibi saglik problemi mi var diye dusundum.erkekler biz gibi değiller dr vs konusunda çekingen davraniyrlar.

Ben de esimle arkadasligimizin 8.senesinde evlendik.Evlendikten 3 ay sonra işten ayrıldım.Aslında kararımız 3 sene sonra bebek sahibi olmaktı.Ama ben eve kapanınca çok istedim.Adam ben baba olmaya hazır değilim dedi.İnanın aylarca,hatta 2 sene ağladım.Hemde nasıl ağlama,taş olsa catlardi.İnatçı adam o ne zaman tamam derse o zaman evlat planlandı.3.5 senelik evliyken yavrumuzu aldık kucagimiza.Dedim uzmanlar 3 yaş ara iyidir diyor,gel kızımız 3 yaşındayken kardeş gelsin.Peki dedi,adam peki dedi.Ama planlanan zamanda demez mi"aşkım gel 1 sene erteleyelim"anam ben yine dejavu yasadim.Kızım ile kardeşinin arası 4 yaş 4 aydır.Hala derim"ulan bebeklere bile hep sen karar verdin,beni nasıl yonlendirmissin,ben nasıl sana uymusum"diye hep soylenirim.Bence zamanla isteyecektir,siz ona çocuk fikrini aşılamaya devam edin.Fazla yipratmadan,sogutmadan.Üzülmeyin elbet kabullenecek.

sağlık problemi yok..benim de yok..
Umarım ben de onun yumuşadığını görürüm..
Oğlunuzu benim yerine öpün..

Ayyy siz anlatınca aynı dedim..her şeye onun karar vermesi de sinir olduğum bir huyudur..hatta yurtdışı görevine de kendi kendine karat verdi..nasıl evleneceğimize de...
Bari bu bebek benim kararım olsun bu kadınların meselesidit diye de çok söylendim...son bir yıldır her şeyi denedim..
İçimden bir his bu adam beni mutsuzluğa mahküm edemez o böyle biri olamaz diyor..
Bir yanımda yooo bencil işte yalnız ve düşüncesiz bir adam diyor...o zaman çok üzülüyorım işte..
Keşke sonumuz sizin gibi olsa..bilsem bir umut var..bir daha beklerim..fakat bu zamanlar benim için o kadar uygundu ki..evde boş boş oturuyorum..seneye işe başlayacağım..ben her şeyi düşünüyorum..oysa sadece kendi yaşamını gibi geliyor..

Ben hiç görmedim sevdiği kadından bebek istemeyen erkek..haa pardon bir tanıdığım vardı ama o da hayat arkdaşı da yaşça byüktirler ve ikisi de istemiyordu zaten..

Bizde istemiyoruz yaşımızda genç. Olabilir yani herkes bebek sevecek diye bir şey yok. Başında konuşmalı bunları..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…