Eşiniz çok uyumlu biriymiş..
Sizin adınıza sevindim..
Benimki çok daha travmatik..baba travması var..küçükken ayrılmış annesi babası..baba kumarbaz olduğu için..eşim de kendini kanatsız hissetmiş hep..ki annesi annanesi ile büyümüş ikisi de güçlü kadınlar..
Eşiniz çok uyumlu biriymiş adınıza sevindim.
Benimkinin baba travması var..küçükken ayrılmış anne babası..baba kumarbazmış..anne ve annaneyle büyümüş ki ikis de güçlü kadınlar olmasına rağmen onda hep bi kanatsızlık hali olmuş..
Nasıl aşacağım bilmiyorum ben de alıştırmaya çalıştım çok ama hep ters tepti daha çok gerildik ve kavga ettik..
Şimdi tmm ben vazgeçtşm dedim ya çok da inanmasa da bi huzur gözlemliyorum onda..
Çok isterdim sonumuzun sizinki gibi olmasını..
Esine biraz zaman tani bence. Umuyorum ki sonunuz guzel olur bizim gibi. Cocuk olursa onlari daha az sevecegimizi dusunuyorlar sanirim.oyle olmadigini tavirlarinla hissettirmelisin. Ins hayirli haberinizi duyariz canim.Eşiniz çok uyumlu biriymiş..
Sizin adınıza sevindim..
Benimki çok daha travmatik..baba travması var..küçükken ayrılmış annesi babası..baba kumarbaz olduğu için..eşim de kendini kanatsız hissetmiş hep..ki annesi annanesi ile büyümüş ikisi de güçlü kadınlar..
Eşiniz çok uyumlu biriymiş adınıza sevindim.
Benimkinin baba travması var..küçükken ayrılmış anne babası..baba kumarbazmış..anne ve annaneyle büyümüş ki ikis de güçlü kadınlar olmasına rağmen onda hep bi kanatsızlık hali olmuş..
Nasıl aşacağım bilmiyorum ben de alıştırmaya çalıştım çok ama hep ters tepti daha çok gerildik ve kavga ettik..
Şimdi tmm ben vazgeçtşm dedim ya çok da inanmasa da bi huzur gözlemliyorum onda..
Çok isterdim sonumuzun sizinki gibi olmasını..
Bebek istememin sebebi maddi konumdn otedir ne borclar altina girp tup bebek yapmaya calisanlar var cok acik ve net bebek bosanmaya engel dir sorumluluktur cnku ayrilinca nafaka odemek zorunda kalicak 7 yil sonrasi evlenmek biraz dusunduruo sahsen beni engel olmasi lazim byle durumlr icin ben grmedim ck sevip cok bekliyen yada bebek soz konusuysa sayet magzada aldigi paranin bi kismini krediye oduyen adamlar var ilk defa sevipte bebek istemiyen adam duyuorm bi tarafm dogu bi tarafim bati ege de var hicbir yoreyi gec amerikada yasayan tanidiklar bile byle yapmadi hatta ilk dusunceleri yuvalarinin meyvesi cnku aileyi birbirine baglar bence adi konsun dye imza atilms ztn berabr yasiomussuz baska aciklamasi olmz uzulmeyin gercegi bu
DedikleRinize katilmiyorum. Benim de bir tarafim dogu biri bati. Insanlarinvyasadiklari travmalar olabilir ve bunlari asmak icin zamana ihtiyac duyabilirler.eslere dusen bu konuda biraz sabirli olup onlara destek olmaktirBebek istememin sebebi maddi konumdn otedir ne borclar altina girp tup bebek yapmaya calisanlar var cok acik ve net bebek bosanmaya engel dir sorumluluktur cnku ayrilinca nafaka odemek zorunda kalicak 7 yil sonrasi evlenmek biraz dusunduruo sahsen beni engel olmasi lazim byle durumlr icin ben grmedim ck sevip cok bekliyen yada bebek soz konusuysa sayet magzada aldigi paranin bi kismini krediye oduyen adamlar var ilk defa sevipte bebek istemiyen adam duyuorm bi tarafm dogu bi tarafim bati ege de var hicbir yoreyi gec amerikada yasayan tanidiklar bile byle yapmadi hatta ilk dusunceleri yuvalarinin meyvesi cnku aileyi birbirine baglar bence adi konsun dye imza atilms ztn berabr yasiomussuz baska aciklamasi olmz uzulmeyin gercegi bu
Bebekten kacan erkegin ya cinsel bir problemi olabilir yada esi ile yikilmaz bir kopru kurmaktan kacinma durumu olabilir.Birinci durumda zaten korunmasina bile gerek yok.Zaten olmuyordur.
Ancak ikinci durumda esler arasinda esit oranda baglilik yoktur.Siz oldukca baglisiniz ancak esiniz kopuk.Size bir zaman da vermiyor.Yani bu konuda umit de vermiyor.Bence de esiniz bu evlilige uzun soluklu bakmiyor.Seven adam , esinin annelik tadina varmasini istemez mi ya ? Akil var mantik var.
Insanlari ne kadar kolay yargiliyorsunuz. Psikolojik sebepleri olamaz mi bunun. Illa ayrilma dusuncesi.mi olmali.
Ve dip not sizden ayrilsa genc bir bayanla evlense cocuk yapabilcegini biliyor kendini riske atmiyor ve sizi dusunmuyor
Benim bi tanıdığım vardı hiç çocuk istemezdi erkek bu..yıllarca beraber yaşadılar evlendiler yaşlar kırk beşin üstinde..neyse adam geçen sene başka bir kadına aşık oldu..üzüldü bir de çok kilo verdi üzüntüsünden..evlendiği kadın da çok üzüldü..
Bana da böyle istemeyen erkekler çok hain geliyor..şu anda hala seviyorum diye bişe göremiyor olabilirm..mesela bak olaydan bir haftabgeçti..bu sabah bi sinirle uyandım gene..
Dün akşam benim onla yaşlılığımızla ilgili bir hayalimin değiştiğini söyledim..çok bozuldu az daha gene kavga çıkacaktı..yani konuşurken ilerde .....ya gidip orda yaşayacaz ya .....ya gidince öyle yaparız dedi..ben de yaşlılığımda ....ya gitmekten vazgeçtim ben dedim..boğar beni orası napayım orda dedim..bozuldu o da..
Vasektomi yi önereceğim kendisine bir gün bakalım ne diyecek..Ve dip not sizden ayrilsa genc bir bayanla evlense cocuk yapabilcegini biliyor kendini riske atmiyor ve sizi dusunmuyor
Aynen yazı birebir anlatıyor..tamamlanmamış ayrılık yatılı okul...Sizin durumunuza benziyor.Bence eşinize okutup,psikoloğa gidin.
BİR ERKEK NEDEN BABA OLMAK İSTEMEZ?
Anne baba olmak bazen zorlayıcı bir durum olarak karşımıza çıkmakta. Bu durumda çocukluktan gelen yaşantılar, travmalar dikkat çekici boyutta. Özellikle anne-babadan erken yaşta ayrılma, kayıp, ölüm, yatılı okulda kalma, tamamlanmamış ayrılık veya vedalaşma sahneleri çocuk sahibi olma isteği konusunda kaygı ve engel yaratan konular.
Bu noktada karşılaştığımız bazı çocukluktan getirilen danışan öyküleri, anne-baba olmak konusunda kaçınma, korku ve sıkıntı yarattığı yönünde. Yani çocukluk kaygılarımızın, korkularımızın anavatanı… Kopmaktan ve yorumlamaktan kaçındığımız çocukluk topraklarına yeniden dönüp bakmak, yarını var etme konusundaki temel engelimizde baş etmenin ilk yolu…
Birkaç yıllık evli oldukları halde ve eşinin aşırı çocuk yapma isteğine rağmen ısrarla buna direnen kişiler bu noktada sıkıntının kaynağını arama çabası içinde bunun nedenlerini sorguluyorlar.
Bir de bunun çocuklar her şeye rağmen dünyaya geldikten sonra yaşanan boyutu var. Bu noktada anne-babanın travmasının yaşandığı yaşta, kendi çocukları üzerinden yaşanan bazı korkular var. Örneğin geçmişte beş yaşında annesini kaybeden bir baba, aynı yaştaki çocuğunun aşırı kaygı ve korkularını gündeme getirerek psikolojik destek arayışı içine girebiliyor. Aslında buradaki temel kaygı kişinin çocuğuna değil, kendisine ait…
Başka bir örnekte ise ilköğretim beşinci sınıftan itibaren koşullar, ailesinin baskı ve engelleri ile okulu bırakmak zorunda kalan bir annenin öyküsü de benzer şekilde. Söz konusu edilen bu anne kendisinin okulu bıraktığı yaşta olan kızı için, okulla ilgili sıkıntıları ve okula devam etme noktasında problemleri için psikolojik destek arayışı içinde.
Her duyguda aslında kişinin kendine dönmesi belki bu konuda en önemli farkındalık noktası. Yani hangi durum bizi kaygılandırıyor ve başkaları için endişe duymamıza neden oluyorsa, o duygu kaynağını bizden alıyor.
Anne olmak istemiyorum.
Baba olmak istemiyorum.
Anne olmak beni depresyona sokar.
Baba olmak bana ağır geliyor.
Baba olmak düşüncesine bile katlanamıyorum.
Eşim artık çocuk istiyor, ama ben hazır değilim.
2 yaşındaki kızımın ağlaması beni aşırı geriyor.
Çocuğum okulu bitiremezse.
Oğlumun okulu yarım kalırsa.
Bu ifadelerin hepsinde üzerinde çalışılması gereken bir çocukluk ya da ergenlik dönemi var. Bu noktada kişinin seçimi çocuk sahibi olmaktan vazgeçmek olabileceği gibi seçim çocuk sahibi olmak ise de kendi sorununu fark etmeyip çözmeden kendi sorununu çocuğunun sorunu gibi görmekte olabiliyor.
Bize başvuran seanslarda benzer örnekler yaşanmaktadır. Kısa bir süre önce 2 yıllık evli olan bir beyin söylemi; ‘baba olmak istemiyorum, eşim bu konuyu o kadar çok gündeme getiriyor ki, ama baba olmak bana göre değil, bu fikir bile bana çok uzak’ şeklindeydi. Bu kişinin kendi babası ile ilişkilerine baktığımızda, duygusunun daha çok öfke ve hayal kırıklıkları olduğu hemen göze çarpıyor. Nedeni ise çocukluk döneminde babası ile yaşadığı ve o yaşlarda anlamlandıramadığı ayrılık öyküsü. Uzun süre çalışıp çabalayarak kazandığı yatılı okula sık geleceğim diyerek kendisini bırakıp giden ve ancak yıl sonlarında görebildiği, gördüğünde duygularını ifade edemediği babasını hatırlamak bile istemediğini ifade ederek, babalıktan vazgeçmekle, eşinin, ailesinin dayatması arasında sıkışıp kalmış bir kişi.
Çocukluğumuzda yaşadığımız başımızdan geçen olayları zaman zaman hatırlar ve şu andaki bilinç düzeyimizle yorumlarız. Ancak başımıza gelen olaylar çocukluğumuzda yaşanmıştır. Duygular o döneme aittir. Duyguların getirdiği engeller, kaygı ve korkular da o dönemi tekrar yorumlamakla çözülür. Bugünkü bilinçli bakışımız ve o günkü duyguların tekrar bu bilinçle yorumlanması, biliçdışının yaşamımız üzerindeki etkisini kontrol etmemiz açısından önemlidir!
Psk.Dan.Perihan Demirbaş
Bu kişi enterans biri işte...ben de ona böyle söyledim sen beni benim sevdiğim kadar sevmiyorsun..Bebekten kacan erkegin ya cinsel bir problemi olabilir yada esi ile yikilmaz bir kopru kurmaktan kacinma durumu olabilir.Birinci durumda zaten korunmasina bile gerek yok.Zaten olmuyordur.
Ancak ikinci durumda esler arasinda esit oranda baglilik yoktur.Siz oldukca baglisiniz ancak esiniz kopuk.Size bir zaman da vermiyor.Yani bu konuda umit de vermiyor.Bence de esiniz bu evlilige uzun soluklu bakmiyor.Seven adam , esinin annelik tadina varmasini istemez mi ya ? Akil var mantik var.
Zaten bana bir soğuma geliyor nasıl bana bunu yapar die..zaten kendisi çok kolay biri değildir..ne çekeceğim bunu yaa diyorum..kendime bağımsız bir hayat kurarım daha iyi diyorım..çok zor bir karar. bir yandan bu kadar iyi anlaştığınız, sevdiğiniz kocanız, bir yandan bu kadar büyük bir fikir ayrılığı. ben olsam ayrılırdım. çünkü eşiniz hiç istemiyor. bence her evliliğin sonu çocuk olmak zorunda değil ama çocuk hayatta çok şeydir. evet büyük bir sorumluluk ama zaten bir insan yetiştiriyorsun, kolay olması beklenemez. çocuk istememek kadar, çocuk istemek de bir hak. o da bunu gasp ediyor bir bakıma.
sağlık nedenleriyle ilgili bir durum olsa, kısmet dersin, kabullenirsin ama yine de denersin yani. böyle bir durumda ben ancak 1-2 sene gibi bir mühlet verirdim iki tarafında düşünmesi için, ve durum yine aynıysa ayrılırdım.
Benim sürem bu yaza kadar..işimi falan ayarlayacağım..sonra ayrı yaşamayı öneririm..illa ayrılmak zorunda değiliz..ya o anlıyor her şeyi..çok zor bir karar. bir yandan bu kadar iyi anlaştığınız, sevdiğiniz kocanız, bir yandan bu kadar büyük bir fikir ayrılığı. ben olsam ayrılırdım. çünkü eşiniz hiç istemiyor. bence her evliliğin sonu çocuk olmak zorunda değil ama çocuk hayatta çok şeydir. evet büyük bir sorumluluk ama zaten bir insan yetiştiriyorsun, kolay olması beklenemez. çocuk istememek kadar, çocuk istemek de bir hak. o da bunu gasp ediyor bir bakıma.
sağlık nedenleriyle ilgili bir durum olsa, kısmet dersin, kabullenirsin ama yine de denersin yani. böyle bir durumda ben ancak 1-2 sene gibi bir mühlet verirdim iki tarafında düşünmesi için, ve durum yine aynıysa ayrılırdım.
Umarım öyle olur..yorumlarınız tam bize isabet ediyor..Esine
Esine biraz zaman tani bence. Umuyorum ki sonunuz guzel olur bizim gibi. Cocuk olursa onlari daha az sevecegimizi dusunuyorlar sanirim.oyle olmadigini tavirlarinla hissettirmelisin. Ins hayirli haberinizi duyariz canim.
Katilmayabilirsiniz erkek gozuyle bakin tramvatik bir olay yok burda acik ve net adam sesini cikarmiyorum tramvatik yasadiklari olaylar insanlara omur boyunca yansir ve pskolojik sorunlar ortaya cikarir ki kafadan konusmuyorum terapi veriyorum cnku kadinlarimiz kandirilmasin polyanacilik dir bu tranva da tranva nedir ya tranva boyle nuksetmez ve bu konuda tranvalari olan muhakak soyler tabirlarinda etkisi olur zaten uzun sureden sonra evlenmis esinize sorun bakalim neden istemezmis alt yapisindaki sebeb erkek uzun sure bebek yapabilir istedigi kadin dan yeterki yasi elversin planlari cok farki cnku 7 sene iliski sonrasi evlenmis yazik gunah kadinada benim babam daha 7 yasinda degilmis annesiz kalmis hangi sartlar altinda buyumus evlenmeseyedi cocuk istemeseydi tam tersi daha bagli oluyorlar herseyi yasatiyolar bu her yerde biyle dir evliligin amaci eger karsi tarafin agzini kapatmak yada birileri sussun diye imza atmak olabiliyor cnku erkek tekrar evlendignde sorun teskil etmiyor kimse yadirgamiyor itiraz etmeyin burasi erkek magduru dolu hep aman iyi olucak belki su sebebtir belki bu sebebtir elbet sebebi vardir ama cocuk istememin sebebi tranva olamaz aile yapisi olmadan buyuyen insanlar ailesine daha fazla sahip cikiyor korkulari onlarda yasamasin oluyor yanlis yonlendirmeyin insanlariDedikl
DedikleRinize katilmiyorum. Benim de bir tarafim dogu biri bati. Insanlarinvyasadiklari travmalar olabilir ve bunlari asmak icin zamana ihtiyac duyabilirler.eslere dusen bu konuda biraz sabirli olup onlara destek olmaktir
Kabul etmiycektir belki sana tamam diyecektir yada bir suru korunma yontemi var ne alaka diyecek inanin belki onu size sunacaktir nolur kimseye kanmayin bakim burada bile hergun erkeklerin konusu hep kadinlar uzuluyor heran cekip gidebiliyorlar maddi imkanlar saglamda zaten umurlarinda olmuyor siz ondan gencsiniz sizle alakali degil bu durum yanlis anlamayin bu milletimizde laflari budur ilk esi sonra arabayi degistirmek sizinde hakkiniz bebeginizi kucaginiza almak erkek milletin de cocuk duskunlugu vardir hadi bir ihtimal bunda yok ve yaniliyoruz peki ailesi torun istemezmi yani olsa cocugunuz ona ne zarari olucak boyle dusunun onu kisitliycak bisey yok bayana yine dusuyor gorevin cogu inanmayin ailesini olcun ailesinde sorun varsa etki altinda kalabilir sadeceVasektomi yi önereceğim kendisine bir gün bakalım ne diyecek..
Evet annesine çok düşkün..annesi de çok istiyor hatta annesi bana şöyle diyordu..hayır demiyor ronyacım hayır demiyorsa istiyor..Kabul etmiycektir belki sana tamam diyecektir yada bir suru korunma yontemi var ne alaka diyecek inanin belki onu size sunacaktir nolur kimseye kanmayin bakim burada bile hergun erkeklerin konusu hep kadinlar uzuluyor heran cekip gidebiliyorlar maddi imkanlar saglamda zaten umurlarinda olmuyor siz ondan gencsiniz sizle alakali degil bu durum yanlis anlamayin bu milletimizde laflari budur ilk esi sonra arabayi degistirmek sizinde hakkiniz bebeginizi kucaginiza almak erkek milletin de cocuk duskunlugu vardir hadi bir ihtimal bunda yok ve yaniliyoruz peki ailesi torun istemezmi yani olsa cocugunuz ona ne zarari olucak boyle dusunun onu kisitliycak bisey yok bayana yine dusuyor gorevin cogu inanmayin ailesini olcun ailesinde sorun varsa etki altinda kalabilir sadece
Siz terapi veriyor musnuzKatilmayabilirsiniz erkek gozuyle bakin tramvatik bir olay yok burda acik ve net adam sesini cikarmiyorum tramvatik yasadiklari olaylar insanlara omur boyunca yansir ve pskolojik sorunlar ortaya cikarir ki kafadan konusmuyorum terapi veriyorum cnku kadinlarimiz kandirilmasin polyanacilik dir bu tranva da tranva nedir ya tranva boyle nuksetmez ve bu konuda tranvalari olan muhakak soyler tabirlarinda etkisi olur zaten uzun sureden sonra evlenmis esinize sorun bakalim neden istemezmis alt yapisindaki sebeb erkek uzun sure bebek yapabilir istedigi kadin dan yeterki yasi elversin planlari cok farki cnku 7 sene iliski sonrasi evlenmis yazik gunah kadinada benim babam daha 7 yasinda degilmis annesiz kalmis hangi sartlar altinda buyumus evlenmeseyedi cocuk istemeseydi tam tersi daha bagli oluyorlar herseyi yasatiyolar bu her yerde biyle dir evliligin amaci eger karsi tarafin agzini kapatmak yada birileri sussun diye imza atmak olabiliyor cnku erkek tekrar evlendignde sorun teskil etmiyor kimse yadirgamiyor itiraz etmeyin burasi erkek magduru dolu hep aman iyi olucak belki su sebebtir belki bu sebebtir elbet sebebi vardir ama cocuk istememin sebebi tranva olamaz aile yapisi olmadan buyuyen insanlar ailesine daha fazla sahip cikiyor korkulari onlarda yasamasin oluyor yanlis yonlendirmeyin insanlari
Bir de aslında şöyle...daha ömce o evlendi ayrıldı çocuk yok..biz tanıştığımızda boşanalı 8 ay olmıştu..sonra ayrılıp barıştığımız bir dönemden geçtik..iki yıl aynı evde yaşadık sonrada evlendik yurtdışı görevşnden dolayı..toplamda 7 yıllık ilişkimiz..yani son üç yıl evlilik ondan önceki dört yıl sevglilik ve beraber yaşama..Kabul etmiycektir belki sana tamam diyecektir yada bir suru korunma yontemi var ne alaka diyecek inanin belki onu size sunacaktir nolur kimseye kanmayin bakim burada bile hergun erkeklerin konusu hep kadinlar uzuluyor heran cekip gidebiliyorlar maddi imkanlar saglamda zaten umurlarinda olmuyor siz ondan gencsiniz sizle alakali degil bu durum yanlis anlamayin bu milletimizde laflari budur ilk esi sonra arabayi degistirmek sizinde hakkiniz bebeginizi kucaginiza almak erkek milletin de cocuk duskunlugu vardir hadi bir ihtimal bunda yok ve yaniliyoruz peki ailesi torun istemezmi yani olsa cocugunuz ona ne zarari olucak boyle dusunun onu kisitliycak bisey yok bayana yine dusuyor gorevin cogu inanmayin ailesini olcun ailesinde sorun varsa etki altinda kalabilir sadece
InsALLAH sebebinide ogrenmis olursunuz cnku sizin hakkiniz bu sizin aileniz destek cikiyormu bilmiyorum ama hersey hayatinizda daha farklilisacak esiniz eve daha erken gelmeye basliycaktir cunku bebegi olanlar evine kosa kosa gidiyor duyuyorum goruyorum ama yinede ogrenmeye calisin sizi uzmesin haketmiyorsunuz hicbir canli uzulmeyi haketmiyor arkadasim hamile inanin cok eglenceli geciyor surekli bir hazirlik oda suslemeleri icin sus almalar yapmlar kiyafetlr neler neler inanin onun kipirdiyisi bile size mutluluk vericektir ama siz hissedersiniz yari yolda biracak biriyse yapmayin sirf bebek icin uzuntusu sizi yipratir ama inaniyorum ki farkina varicaktir mutlu yuvanizi meyvesiyle senledirecektirEvet annesine çok düşkün..annesi de çok istiyor hatta annesi bana şöyle diyordu..hayır demiyor ronyacım hayır demiyorsa istiyor..
Annrsiyle bi konuşacağım..annesi de öyle bir kadın ki lafı bir kere der..ve o da annesini es geçemez..
Bütün bunlar benim suçum değil ki..herkes çocuklığunda sorun yaşıyor..
Anlamıyorum işte..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?