- 29 Aralık 2015
- 33
- 6
- 1
- 39
Ffffff evet aynn..ben de diretemiyorum işte ona bunu...diyorum ya keşke başka sorunlarımız da olsaydı..evlenmeseydik aynı evde yaşamaya da devam ederdik..bütün arkadaşlarımız ortak aynı filmleri severiz aynı yemekleri severiz...birlikte dışarı çıkınca çok eğleniriz..kavgalarımız da olıyor hem de yüksek volümlü..dışardan bizi gözlemleyen bir arkadaşımız şöyle demişti..ya bunların konuşacak konuları hiç bitmez mi...düşünün yani..biz boşansak da görüşürüz gibi bi his de var içimde..her şeyimiz dört dörtlük olmasa bile iyi bir çiftiz..ama öyle iki uçlu bir yere geldik ve çatıştık ki...şöyle bi kısa örnek daha vereyim..uyumadan önce yatakta saatlerce güleriz..bir şeylere birilerine olaylara..vazgeçmem çok zor..Bence çocuklu bir yaşamdansa, sevdiğin kisiyle mutlu bir yaşam daha makul.
Kaldı ki çocuk fikrine karşı bir onyargım da yok.
Sırf maximum 18 yıl seninle olacak bir canlı icin -ki bu çocuk seni sevecek mi o bile belli degil- ömür boyu mutlu olabilirim dedigin adamdan vazgecmek bana hormonlarla alınmış bir karar gibi geliyor. Ben düşünüyorum da, sevgilim cocuk istemezse ona bunu diretemem. Cocuk olsa da yine esimle basbasa kalıcam ben, bu devirde hangi çocuk anne babasıyla birlikte oturuyor? Üstelik bir kimya tutturabildigin birini bulmak cok zor.
Çocuk cok istiyorsunuz tamam ama olmayadabilir. Hadi ayrıldiniz esinizden, diyorsunuz ya tr'ye dönüp kendi düzenimi kurup yavas yavas ayrılayım.. varsayın ki ayrıldıniz, sonra oyle boyle seveceginiz birini buldunuz ve hemen cocuk denemelerine basladınız. Ama gelin görün ki çocuk olmuyor. Ne olacak o zaman? Cok mutlu olup eglenebileceginiz adamdan ayrıldıniz sirf cocuk icin ama yine elinizde kalan koca bir hiç olacak. Ya da cocugunuz oldu ama adam sizi aldatti, yok saydı vs vs.. hayatınızı b.ka cevirdi. Boyle bir yasamdan mutlu olabilecek misiniz?
Hayat hep olasılıklar üzerine kurulu. Etrafımda cocuk sahibi olmayan birsuru cift var. Onlar yegenleriyle gideriyorlar bu isteklerini. Esleriyle vakit gecirerek gideriyorlar. Geziyorlar tozuyorlar... yaslandıklarnda da kendilerine yetecek kadar birikim yapmaya cabalıyorlar ki o kadar ilgilendikleri yegenleri varken ona bile gerek yok.
Siz bence annelik icgüdüsüyle yanlış kararlar almak üzeresiniz. Biraz bi sakinlesin ve hormonlarınizı bir kenara bırakın. Esinizle bir yasamı düşünün ve bir de cocuklu ama bu kadar mutlu olamycaginiz bir yasami düşünün.
Ne güzel umarım daha da mutlu olırsunuz..Canim ben 4 bucuk yillik evliyim. Esimle tanisip sevdik birbirimizi ve aradaki kultur farklarina ragmen evlendik. Iyi ki evlenmisim diyorum saolsun cok iyi fedakar bir es. Ne var ki ilk evlendigimiz yil cocuk istemiyorum dedi basla bisey demedi. Ben ailemin tek cocugu oldugumdan ilk evlendigimizde annem lr cok ustume geldi ne zaman cocuk sahibi olcksin diye. Bikac ay kandirdim korunmuyoruz biz dedim ama bi sefer de bi sorun mu var niye olmuyo dr a git demeye başladılar. Iyice bunaldim. Esim se hic orali olmuyodu bu dunya cocuk getirmek icin yeteri kadar kirli deyip duruyordu. Bu sirada annemler artik bu adam seni sevmiyo yoksa cocuk isterdi demeye basladilar. Bende bunalim tavan yapti. Sonunda ne mi oldu iki yilimiz bitti esim istiyorum demiyodu ama korunmayi da birakmistik.kendi kendine oldu .ama Aylar gecti ben hamile kalamadim. Esim takmiyomus gibi gorunuodu ama icten ice tkmaya da baslamisti. Dr a filan gittik ilaca baslayacqgim ay yani korunmayi biraktiktan 1.5 yil sonra kendiliginden hamile kaldim. 4 aylik bir bebegim iz var.Simdi o kadar cok seviyo ki kizini anlatamam. Yani diyecegim su ki erkeklere belli olmuo karamsar olma. Dua et ins istedigin e kavusursun..
Ffffff evet aynn..ben de diretemiyorum işte ona bunu...diyorum ya keşke başka sorunlarımız da olsaydı..evlenmeseydik aynı evde yaşamaya da devam ederdik..bütün arkadaşlarımız ortak aynı filmleri severiz aynı yemekleri severiz...birlikte dışarı çıkınca çok eğleniriz..kavgalarımız da olıyor hem de yüksek volümlü..dışardan bizi gözlemleyen bir arkadaşımız şöyle demişti..ya bunların konuşacak konuları hiç bitmez mi...düşünün yani..biz boşansak da görüşürüz gibi bi his de var içimde..her şeyimiz dört dörtlük olmasa bile iyi bir çiftiz..ama öyle iki uçlu bir yere geldik ve çatıştık ki...şöyle bi kısa örnek daha vereyim..uyumadan önce yatakta saatlerce güleriz..bir şeylere birilerine olaylara..vazgeçmem çok zor..
Dediğiniz gibi biraz sakinleşmem lazım..
Bu arada benim de yeğenlerim var onları çok seviyorum onlar da bana çok düşkünler ve çocuğum olmasını hiç istemiyolar..çocuğun duası kabul olurmuş derler ya..
Kafamdan atmalıyım bu fikri ya da bir süre gündemden çıkarmalıyım...
Ben bebeğe bakınca hep güzel şeyler görüyorum o ise tam tersi...bazen otururken bi küçük çocuğun bana doğru koşup sarıldığını hissediyorum..beraber pikniklere parklara gittiğimizi düşünüyorum..onunla daha da derinleşen ilşkimizi görüyorım..Ya bence "öyle uç bir noktaya geldik ve çatıstık" denebilecek bir durum degil bu. Hayat müsterek yahu. Bu adamla konusacak seyleriniz bitmiyor, ortak zevkleriniz var hayattan tat alıyorsunuz.. ne yani 1 cocuk için mi uç noktalara geldiniz? Size hakaret mi etti aldatti mi dövdü mu yok mu saydı? Kendine göre yine bir canlıyı üzmekten korktugu icin cocuk istemiyor. Bu normal degil mi? Dünyanın hali cok mj iyiye gidiyor? Simdi kanınızdan canınizdan bir varlığın da bu dipsiz cukura sürüklenmesini izlemek istemiyor olabilir. Bi de bu yönden düşünün. Zaten bana göre sirf anne olabilmek icin anne olunmamalı. O çocuk igrenc bir dünyaya gelecek ve siz belki de onun yitip gitmesine şahit olacaksıniz. O durumda yine de "ooh anne oldum, anneyom ben" diyebilecek misiniz?
Ne olacagi belirsiz bir canlı için kendinizi bu kadar icinden cikamayacaginiz durumlara sokmayın. Hayat tek düze degil, herkes anne baba olmak zorunda degil. Bicilmis bir rolü oynamak zorunda degiliz hicbirimiz, hayatınız esinizle daha mutlu olacaksa bunda diretmelisiniz. Cocuk suan sadece büyük bir soru isaretinden baska bir sey değil, ardında nelerj getirecegi belli bile değil.
Ben bebeğe bakınca hep güzel şeyler görüyorum o ise tam tersi...bazen otururken bi küçük çocuğun bana doğru koşup sarıldığını hissediyorum..beraber pikniklere parklara gittiğimizi düşünüyorum..onunla daha da derinleşen ilşkimizi görüyorım..
Size özel bir durumumu daha anlatayım.
Ben onunla bir çocuğumuz olacak diye düşündüğümde daha arzulu oluyorum yatakta..
Bu duygular da böyle işte..
Zaten şu aşamada tutunduğum tek şey ilşikimizin değerleri evet haklısınız..
Ama..ama benim boşluklarım..ya bir de bilsem ki bu adamın çocuğu olmuyor ya da benim..buna bile alışabilirm..ama olmaması için hiçbir neden yokken..
Büyük çatışma şu..ben çok istiyorum o hiç istemiyor...yani keşke ben daha az isteseydim ya da o daha az istemeseydi zaten o zaman uzlaşabilirdik..
Siz kaç yaşındasınız evli misiniz..ve hiç mi istemiyorsunuz ilerde de mi..
Evt incefikirlidir.her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşinür ve kontrol manyağı..dolayısyla hep strese girdi giriyor..Ben 23 yasındayım, evli degilim ama şartlarn oluşmasıni bekliyoruz evlilik için. Cocuk konusunda nötrüm ben. Yani ne evet ne hayır. Ama düşünürsem biraz olmaması sanki daha yakın bana. Üstelik bunu kendim icin de degil, dogacak cocuk icin istiyorum. Bir nevi merhamet gibi düsünebilirsiniz, o cocugun yasayacaklarını kaldırabilicegime inanmıyorum.
Evet siz cocuk istiyorsunuz ama düşünün bu cocuk cok buyuk acılar yasayacak, yine de olsun ister misiniz? Esinizin durumu da bence bu. Cocugun gelecegi dünyada türlü problemlerle karsilasmasi ve cok acı cekmesi. Üstelik siz oldu da öldünüz cocuk minicikken e nolucak? Siz bikac yil annelik duygusu tattıniz tamam, e sonra o cocuk? Yasayacagi zorluklar? Esiniz bunlari da düşünüyordur ve bence sirf bu ince fikirliligi icin bile ona sıkıca tutunabilirsiniz.
Cocuk için esinizden ayrilmayi düşünmek bence hem esinize hem de iliskinize büyük bir haksızlık.
Evt incefikirlidir.her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşinür ve kontrol manyağı..dolayısyla hep strese girdi giriyor..
Yok yok ayrılmayacağım zaten..
Örgü örsem diyorum onu da bilmiyorum..
Umarım siz hayat ardaşınızla mutlu olursunuz..
Garip durum ya neden istemiyor ki bi sebebi olmalı konuş benceYedi yıldır beraber olduğum iki yıldır da evli olduğum büyük aşkım bebek istemiyor..ben ilişkimiz yürüsün diye fedakarlık yaptığımı da düşünüyorum..ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım..yıpranıyorum..aynı durumda olanlar var mı?
Anlayamadığınız durumları anlamaya çalışın..anlayamıyorsanız yorum yapmayın.Madem care bulmak istemiyorsunuz, o zaman konu acmayin. Yani bu cok sacma. Hem konu acarlar, hemde yok ben zaten kocamla mutluyum bla bla bla.
Önceki yazıları okursanız..Garip durum ya neden istemiyor ki bi sebebi olmalı konuş bence
Evet canim benimNe güzel umarım daha da mutlu olırsunuz..
Aileler hep böyle yaa..bana da dediler ama uzaktayız diyr çok lafları gelmiyor kulağıma..fakat seneye zaten kesin dönüş yapıyoruz o zaman ne yapacağım..bunu eşime de söyledim bak benim için değilse bile ailelerimiz konuşacak..onlar için yaşamamalıyız dedi..
Hatta geçen sene teyzem şöyle bi laf etti..acaba bu seni ilerde bırakacak gibi mi ki bebek istemiyor demek sana sevginize güvenmiyor moralim çok bozulmuştu..
Bir de vasektomi die bir şey var..madem çok kesin kararlı gitsin yaptırsın..bugün aklıma geldi ama söylemeye cesaret edemiyorum o işine gelmeyen bir şeye cevap vermemek için hep kavga çıkarır..bense aramızdaki bu gerginlikten yoruldum..
Keşke kafasına bişeyler dank etse birden..
Sizin eşiniz de benimki kadar kararlıy mıydı..çünkü cevapları aynı..bu dünyaya çocuk getirmek vs vs dedi bana da..
Sonra siz konuyu açtınız mı..nasıl geçti o süreç?
Benimki çok akıllı kazaya mahal vermiyor hiç..
Evet canim benim esim de cok kararliydi. Hatta diyodu ki benim ucuncu bir kisiye ihtiyacım yok sen ynimda ol bir omur o yeter. Ben cok taktim kafama sonra biraz zamana ihtiyaci var dedim diretmedim. Bi gun otururken dedim ki ben bi jinekologa gidicem. Neden dedi bebek sahibi olmam icin bi sorun var ni yok mu muayene den gecmek istiyorum hazırlık olsun dedim. Sen bilirsin dedi. Gittim sorun yok dendi bikac ay sonra ben hamilelik oncesi hazirlik ocon vitamin alcam dedim. Bisey demedi. Aldim kullandigimi ve ne kadar istediğimi gordu. Yani ben kendim i hazirlarken aslinda onun da kafasında hazirliyomusum. Sonra korunmayi biraktik bigun oyle bir anda. Sessiz sedasiz hatta olmadigini gorunce ona da keci boynuzu kuru filan icirdim. Hic ses cikarmadi saolsun.Ne güzel umarım daha da mutlu olırsunuz..
Aileler hep böyle yaa..bana da dediler ama uzaktayız diyr çok lafları gelmiyor kulağıma..fakat seneye zaten kesin dönüş yapıyoruz o zaman ne yapacağım..bunu eşime de söyledim bak benim için değilse bile ailelerimiz konuşacak..onlar için yaşamamalıyız dedi..
Hatta geçen sene teyzem şöyle bi laf etti..acaba bu seni ilerde bırakacak gibi mi ki bebek istemiyor demek sana sevginize güvenmiyor moralim çok bozulmuştu..
Bir de vasektomi die bir şey var..madem çok kesin kararlı gitsin yaptırsın..bugün aklıma geldi ama söylemeye cesaret edemiyorum o işine gelmeyen bir şeye cevap vermemek için hep kavga çıkarır..bense aramızdaki bu gerginlikten yoruldum..
Keşke kafasına bişeyler dank etse birden..
Sizin eşiniz de benimki kadar kararlıy mıydı..çünkü cevapları aynı..bu dünyaya çocuk getirmek vs vs dedi bana da..
Sonra siz konuyu açtınız mı..nasıl geçti o süreç?
Benimki çok akıllı kazaya mahal vermiyor hiç..
Eşiniz çok uyumlu biriymiş..Evet canim benim esim de cok kararliydi. Hatta diyodu ki benim ucuncu bir kisiye ihtiyacım yok sen ynimda ol bir omur o yeter. Ben cok taktim kafama sonra biraz zamana ihtiyaci var dedim diretmedim. Bi gun otururken dedim ki ben bi jinekologa gidicem. Neden dedi bebek sahibi olmam icin bi sorun var ni yok mu muayene den gecmek istiyorum hazırlık olsun dedim. Sen bilirsin dedi. Gittim sorun yok dendi bikac ay sonra ben hamilelik oncesi hazirlik ocon vitamin alcam dedim. Bisey demedi. Aldim kullandigimi ve ne kadar istediğimi gordu. Yani ben kendim i hazirlarken aslinda onun da kafasında hazirliyomusum. Sonra korunmayi biraktik bigun oyle bir anda. Sessiz sedasiz hatta olmadigini gorunce ona da keci boynuzu kuru filan icirdim. Hic ses cikarmadi saolsun.
Eşiniz çok uyumlu biriymiş adınıza sevindim.Evet canim benim esim de cok kararliydi. Hatta diyodu ki benim ucuncu bir kisiye ihtiyacım yok sen ynimda ol bir omur o yeter. Ben cok taktim kafama sonra biraz zamana ihtiyaci var dedim diretmedim. Bi gun otururken dedim ki ben bi jinekologa gidicem. Neden dedi bebek sahibi olmam icin bi sorun var ni yok mu muayene den gecmek istiyorum hazırlık olsun dedim. Sen bilirsin dedi. Gittim sorun yok dendi bikac ay sonra ben hamilelik oncesi hazirlik ocon vitamin alcam dedim. Bisey demedi. Aldim kullandigimi ve ne kadar istediğimi gordu. Yani ben kendim i hazirlarken aslinda onun da kafasında hazirliyomusum. Sonra korunmayi biraktik bigun oyle bir anda. Sessiz sedasiz hatta olmadigini gorunce ona da keci boynuzu kuru filan icirdim. Hic ses cikarmadi saolsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?