aşk karmaşası

kızlar hiç evli birine aşık oldunuz mu???

evli bir adama hiç aşık olmadım Rabbim öyle bişeyi başıma getirmesin inşallah. ama sizi anlayabiliyorum o yüzden yadırgamıyorum aşık olmak çok güzel bişey ama yanlış bi aşk bütün hayatınızı etkileyebilir. bu durumda çok iyi düşünmeniz gerek arada bir bebek ve iki masum insan var. sizin bu ilişkiyi sürdürmeniz demek sizinle beraber 5 kişinin hayatını olumsuz yönde etkilemek demek. aşık olunca insan, mantık devredışı kalıyor malesef ama aklı başında biri bu durumu daha fazla uzatmaz, yani sizde uzatmamalısınız. nişanlınıza değer veriyor olmanız onu seviyorsunuz anlamını taşımıyor.benim düşüncem evli adamla bağlarınızı tamamiyle koparın ilk zamanlar acı çekeceksiniz elbet ama sonunda iyiki diyeceksiniz. nişanlınızla bir ömür mutlu olmanızı temenni ediyorum, inşallah da çok mutlu olursunuz ama siz onu bir kere aldatmışsınız bu ilişki ilerde ne kadar sağlıklı olur orası meçhul.
asıl önemli olan da şuan kendinizi kadının yerine koyun siz evlisiniz çocuğunuz var ve hergün eşinizin işten dönmesini sabırsızlıkla bekliyorsunuz. eşiniz geliyor sizinle çocuğunuzla ilgileniyor ve siz bu duruma çok seviniyorsunuz saf saf. nerden bileceksiniz eşinizin başka birine aşık olabileceğini dimi. eşiniz sizi ayakta uyutuyor. çok acı çok gurur kırıcı bişey bu. İnşallah doğru kararı verirsiniz.

Evlilik demek o monotonluktur zaten. Ne ariyorsun hayattan beklentin nedir bunu oturt kendi icinde. Hayatin boyunca dolu dizgin ask yasamak istiyorsan maksimum 4 yilda bir es degistirmen gerekiyor. Hele ki bu 3 4 yilda bir buldugun adam evli olursa adrenalin yukselir.

Bugune kadar annenle babanla nasil monoton yasadiysan evlenince farklisini bekleme.

Aşkı sevgiyi anlarım saygı duyarım. Ama dünden beri burda bi konu okuyorum ve beni o kadar etkiledi ki bence sen de bir oku. Eminim bakış açın değişecek....

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=716279

Umarım duygularını bastırabilir ve bu yoldan kendini daha fazla yanlışa batırmadan döndürebilirsin...

tek tek her yorumu okudum yazmak yersiz bu saatten sonra ama belki "bişeyler yapmak istiyorum ama itici güç lazım" diyen konu sahibine tetikleyici unsur bu yorum olur diye es geçemiyorum konuyu.

Hayat insanın karşısına öyle olaylar çıkartıyor ki henüz yaşın küçük olduğu için her şey böyle güzel kalacak sanıp irdelemeyebiliyorsun.
HArekete geçmen ya da nasıl bir yol izlemen konusunda burdakilerin mesajına yorumuna ihtiyacın yok senin.
Sen zaten vicdanının rahatsız oludğunu hissediyorsun, bu eyleme geçmek için güçlü bi sebep.
Az az değil çokça bi anda bitirmen lazım "somut olan her şeyi"

Sadece duygusal olması bile inan çok yaralayıcı...

Aşka gelince... öyle düşündüğün gibi yıllarca süren bi durum değildir. Hele evlilik bambaşka bi olaydır.
Kuzenlerinde ya da etrafında gördüğün gibi öylesine bi mod'a dönüşmez.
Aşk kendini ara ara tazeler, başka duygular girer devreye.
Sahiplenmenin ve huzurun doruklarına ulaşırsın evlilikte...
Öyle farklı duygular hissedersin ki aşkı aramazsın bile.

Ki zaten aşk bi hastalıktır. Uzmanlar 3-4 yıl ömür biçmiştir daha fazlası olsa insanların beyinlerinin kısa devre yapacağını kalp ve bedenin o yoğunluğa dayanamayacağını söyler.

Zaten dikkat edin aşk genelde ergenlikle 25 yaş arasında aktiftir sonrasında mantık yer alır, bu da kalbin kendini koruması ya da ömrün daha sağlıklı olması adına beynin yaptığı savunmadır.

Geciktirdiğin her eylem ilerde sana yol su olarak geri dönecek inan.
5 yıl 10 yıl sonra başına bi olay geldiğinde, evliliğinde problemler olduğunda bu yaptıklarından ötürü olacağını unutma.
Çünkü biz farketmesek de kendi kaderimizi kendimiz yönlendiriyoruz.

Bal gibi de sizsiz yapabilir pardon ama kimse vazgeçilmez değildir sadece farkedemeyiz saf gibi kanar peşinden gideriz herkes mecbur kaldığında biraz afallar sonra yoluna devam eder vazgeçilmez olduğunuzu düşünmeyin derimİdeal bir eş olması onu sevmenize yetmedi ama değil mi değer vermiyorsunuz verseniz bir başkasına ilgi duymazsınız saygı duymuyorsunuz zaten en başta kendiniz olmak üzere diğer insanlaraAşk sevgi ölmez ben inanmıyorum daha da artar bütünleşir sadakat paylaşım artırır bunları bazıları kendini çok bırakıyor herkes alışmış monotonlaşıyor ölüyor falan diye bence kişinin kendindedir bu herşey bizim elimizde ama evlenseniz de zaten sevmiyorsunuz monotonlaşmasından korkmayın ki evlenseniz de vazgeçmezsiniz diğerinden sonuçta o da evli ne değişiyor ki onun yaptığını sende yapmış olacaksın yoksa kendini eşinin yerine koyar bir de o pencereden bakmayı denerdinYargılamıyorum haddime değil ama böyle bahaneler ya da sebeplerle insanlar karşıma çıkınca dayanamıyorum neyse yolunuz açık olsun istediğinizi yapın hakkınızda hayırlısı diyorum

Evet nasıl denk gelmiş.. Dünden beri okuyorum aklım hep sizde... Umarım siz ve bebek iyisinizdir...

daha iyiyim ama yaşadıklarım öfke nöbeti olarak geri döndü maalesef... Yeni yenmiştim oysa öfke krizlerini, şimdi yine bardak çanak kırmaya başladım

buradakilerin empati kurmasını istemişsin ama sen, nişanlınla empati kurabiliyor musun? Nişanlın seni aldatsaydı ve deseydi ki 'bizimkisi sadece aşk arkadaşlığı gibi bi durum ikimizinde beklentisi yok. Hem kalbime dur diyemiyorum, senden de ayrılamıyorum devam edelim evlenelim' ne düşünürdün ne hissederdin ?

Seni anlıyorum Allah kimsenin başına vermesin kötü bi durum ama kalbime söz geçiremiyorum diipte hayatına bu şekilde devam etmek ne kadar doğru?
Nişanlım mükemmel biri diyosun ve onu aldatıyosun. Ben de aldatıldım hiç hoş bi durum değildi, zor atlattım hala da atlatmaya çalışıyorum. Ve böyle yazıları göruncede istemeden de olsa 'elaleme mükemmel insanlar gelir, aldatır. Bize öküzler çıkar aldatılırız. Adaletini sevdiğim dünya' demektende kendimi alamıyorum.

he birde nişanlım bensiz yapamaz demişsiniz, aldattığınızı bi söyleyinde göriim kim kimsiz yapamıyo :)

Son düzenleme:
daha iyiyim ama yaşadıklarım öfke nöbeti olarak geri döndü maalesef... Yeni yenmiştim oysa öfke krizlerini, şimdi yine bardak çanak kırmaya başladım

Bu maalesef öyle bir şey.. Ben evli değilim bi erkek arkadaşım var, bana bikaç kez yalan söyledi güvenimi sarstı. Ben de en ufak şeyde patlama yaşıyorum sürekli en ufak şeyde aklıma geliyo eski olanlar..

Senin ve bebeğin için en iyisi ne ise umarım o olur..

Yalanın ne olduğu da önemli..
Sindiremiyorsan devam etme canım.
Evliyken kararların sorumlulukların mantığın daha farklı çalışıyor ama bekarken seni tutan hiç bir şey yok inan.
Kendini biraz tart, eğer sevgiline karşı ara ara da olsa nefret duyguların kabarıyorsa iğreniyorsan ayrılmayı da bi düşün derim

Düşünüyorum ama harekete geçemiyorum kendimi soğutmaya çalışıyorum aşkım çok fazla... Yeni kararlar almaya çalışıyorum kendimce.. Bakalım..

Düşünüyorum ama harekete geçemiyorum kendimi soğutmaya çalışıyorum aşkım çok fazla... Yeni kararlar almaya çalışıyorum kendimce.. Bakalım..

Aşk hastalıklı bi duygu yukarda da bahsettim. 30 a doğru o duygu yerini zaten başka şeylere bırakıyor emin ol, o yüzden aşk aşk diye kendini heba etme.
Yaşın küçük sanırım acılarının geçmesi yaşla da alakalı. İleri yaşlarda daha çabuk kabuk oluşuyor, gençken çok kanar o meret bilirim

Aşktan yana hiç bi zaman değilim. Sevgi önemli olan birine duyduğun güven.. Aşk tamamen dediğin gibi hastalıklı bi durum ondan dolayı da vazgeçemiyorum şu an. Bunla ayrılırsak kesinlikle aşk evliliği ya da ililşkisine girmicem. Mantıktan hiç bir zaman zarar gelmez..

Ah huzur var ya en önemlisi o işte.

evlenirken aradığın kriterler daha farklı oluyor zaten. Aşk değil de kendini güvende hissetme, yanında huzur bulma, eğlenme, fikir birlikteliği, sana kendini iyi hissettirmesi, onu göreceğinde içinde bi sıcaklık olması gibi şeyler istiyorsun.

Ama heyecandan güm güm kalbin atmıyor, elini tuttuğunda ellerin titremiyor, kimse öyle hissettirmiyor zaten dedim ya yaşla paralel galiba o hisler.

bu iki yoruma istinaden ve empati kurmamızı rica etmeniz üzerine bir kaç cümle yazayım dedim.

ilk olarak,
duygulara gem vurulamaz evet ama kişi aklı nispetinde hareketlerini sınırlar.
örneğin; hava çok sıcak ama öyle böyle değil. sıpır şıpır terliyorsunuz. içinizden şimdi soyunup şu süs havuzunda serinlemek vardı bayılacağım sıcaktan diye geçirirsiniz ama yapar mısınız? tabi ki Hayır. buradaki hayır sizin ahlaki değerleriniz olduğundandır.
ya da çok açsınız bir lokma ekmek için ölecek durumdasınız. Ekmek mi çalarsınız, birinden yardım mı istersiniz yoksa büyük marketlerin köşelerindeki çöpleri mi karıştırırsınız? Buna verilecek cevap yine ahlaki yargılarla alakalı.

aşık olmak suç değil, evli birine karşı bir takım duygular beslemek suç değil ama bunu eyleme geçirirseniz suçtur ve dahi bu gayrimeşru durumu "zaten evlilikleri monotonlaşmış, eşini hiç sevmemiş ki" vs gibi cümlelerle haklı çıkarmaya çalışmakta tüy dikmekten başka bir şey değildir.

eşini seviyor ya da sevmiyor
evlilikleri monoton ya da değil sizi hiç ilgilendirmez çünkü sadece ve sadece kendinizden mesulsünüz.
ağır şekilde hasta olan birine "aman zaten ölecek, çekip vurayım şunu" der misiniz?
bir yoksulun elindeki son kuruşu "öyle de fakir böyle de alayım ne fark eder" der misiniz?
çamura düşmüş birine "iyice basayım sırtına da çamura tam batsın ha az kirli ha çok kirli fark etmez" der misiniz?
hiçbirimiz diyemeyiz sanırım aleni psikopatlık alametleridir bunlar. bu çerçevede düşünün işte.
sırf eşini sevmiyor diye (ki zerre kadar itimat etmem o lafa) sizin olaya dahil olmanız olayı daha kötü hale sokar ama asla düzeltmez.
benim empati sınırım buraya kadar.

olgunluk, şahsiyet vs bunlar değerli vasıflar. nişanlınız belki çocukca hareket edebiliyor olgun değil diye düşünüyorsunuz. peki sizin şu an içinde bulunduğunuz durum bu olgunluk kavramının hangi ucuna denk geliyor?

pek çok genç kız ya da kadınının hayatı "evliyim ama kağıt üzerinde", "eşimi sevmiyorum ama çocuklarım için beraberim", "boşanacağım ama zamanı var" sözleriyle mahvedildi ve mahvedilmeye devam ediliyor.
hiç okumuyor musunuz?
öyle gazetelerin 3. sayfalarını takip etmeye gerek yok sadece BDV'yi takip etmeniz bile kadınların ne derece acı çektiklerinin canlı örneği zaten. Bu koşullar altında sanırım asıl EMPATİ KURMASI GEREKEN SİZSİNİZ.

Niye devam etmiyorsun evlendikten sonra? Ne var ki ilişkinde.. dostça vakit geçiriyorsunuz işte.. her evlilik belli bir zamandan sonra monotonlaşır zaten.. eşinde bir tane "arkadaş" bulur kendine, sen de bir tane daha bulursun, ne olacak ki? beraber olmadıktan sonra sıkıntı yok...

yaptığının şimdiki adı ahlaksızlık değilse, evlendikten sonra niye ahlaksızlık olsun ki?

ps: adam evlenecekle evlenmiş, eğlenecekle de eğleniyor işte... kızlarımız kendilerini "aşk" adı altında bu rezil durumlara sokmasalar keşke....

bir bitip tükenmediniz bune rahatlık ya burda açın aldatıldım yazan bir kaç konu okuyun o eşler neler çekiyo duyunca hiç beklemedikleri anda beyinlerinden vurulmuşa dönüyolar erkek kıtlığımı var kardeşim evli erkek merakınız arttı bu kadar bide yorum istemiş napıcam demişsiniz size biz deil kimse yardım edemez bırakın adamın yakasınıda yuvasına dönsün çocuğuyla eşiyle ilgilensin yazık günah hiçmi vicdan taşımıyosunuz

allahtan hiçbir yorumuma cevap vermemişsiniz sabah sabah iyi bir ban yerdim herhalde.yorumlarıda okudum size tek sözüm hayırlı işler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…