Asker Eşi olmak?

bana da sacma gelen bu oluyor,ben hoslandıgım kısıyle arkadaslık edemez mıyım?belki kafama daha cok uyuyor,kaldı kı lojmanda yasamaktan bahsedıyor,sureklı ıcıce olmak da sıkıcı oyle degıl mı?belkı kafa dengı buldugum kısı benden daha ustun bırı ama esı daha alt konumda esımden..ayıplanır mıyım?onu da gectım neden esıme laf gıdıyor?sankı kanunı komutan karısıda hurrem gıbı geldı bı an..

bayanların bir üst rütbe derken, sadece bayanlar arasında geçerli o böyle bir saçmalık bulmuşlar valla başlangıcını bilmiyorum. herhangi bir etkisi yaptırımı yok.

sizin yaptığınız davranışlar eşinizi etkileyecek elbet ama az ama çok. yapmamanız gereken bir şey yaptınız diyelim, atıyorum bir komutan eşine siz demeniz gerekirken sen dediniz mesela (tamamen örnek amaçlı yazıyorum, illa böyle olur diye bir kural yok), takıyorsa bunlara, eşine söyleyebilir. eşi de sizin eşinize çıtlatır bu durumu. tutup da eşinize ceza meza verilmez. sadece eşinizin canı sıkılır o kadar.

örnek vereyim size. nişanlıydık daha, tanımak istemişler beni, yemekteyiz. komutanın kocası, kızları sevdi beni, çok güzel sohbet ediyoruz, kahkahalar, şakalaşmalar gırla. bir türlü komutanın eşi beni sevemedi. kocası ve kızları seviyor diye daha da gıcık oldu, saçma sapan şekillerde bana laf sokmaya, taş atmaya hatta beni küçük düşürmeye çalıştı. tüm gece karşılık vermedim. en sonunda belki de 10. kez nereli olduğumu sordu. söyledim şehrimi (akdeniz bölgesinden), tuttu "hıııı, doğulusun" dedi. akdeniz bölgesi ve doğu! kocası tepki gösterdi kızları saçmaladığını belirtti, ben sadece gülümsedim ve "hanımefendinin okuduğu yıllarda belki de şehrim doğunun içindeydi, bilemiyorum, ancak uzun yıllardır akdeniz bölgesine ait" dedim ve geçtim. ortalık buz oldu tabi. insanlar bıyık altından gülüyor, ben gülümsüyorum. normalde bu yaptığım kabul edilemez. durduk yere bunu söylesem, eşim laf işitirdi hem de çok. ancak kocası tüm gece boyunca karısının bana karşı olan saldırılarını gördüğü için patlamamı anladı. ertesi gün o zamanki nişanlım şu anki eşime, kendi eşinin durumu abarttığını, ancak mümkünse bir daha benim o şekilde cevap vermememi çıtlatmış.

ayrıca bir arkadaşımız alt rütbedeysen alttakilerle görüşürsün demiş, üst rütbedeysen de üstekilerle. hiç takılmadık rütbemize. altımızdaki alt diye görmedik, evimizde ağırladık, evlerine misafir olduk. üstümüzdekilerle de aynı şekilde. ben bir çaycıya da aşık olabilirdim bir öğretmene bir bankacıya da.. vs, görüşeceğimiz insanları statülerine göre değil yine şimdi olduğu gibi insanlıklarına bakarak seçerdik.

merhaba bende asker eşiyim ve şimdiye kadar kendi sitediklerim dışında hiç bir akeri çevrenin içine girmedim tanımıyorum bile hiç birini ama duyuyorum lojmanda oturan arkadaşlar evet oluyomuş böyle çat kapı gelmeler çaya çorbaya çağırmalar benim en büyük avantajım lojman dışında oturmak oldu benden ize tavsiye eyerki maddi durumunuz elverişli değilse lojmanda dışarıda oturmaya gerekire bir baraka tut ama genede lojmanda yaşama
çay çorba olayı olmasa bile şunlar olucaktır

olduki eşinle tartıştın ve sesleriniz yükseldi inan bana bunun duyan komşular kısa bir sürede herkese yayar ve bütün askeriye sizi konuşur
tutki misafirin geldi gece geç saat te güldünüz eğlendiniz olmazzzz lojmanda söz olur
tutki çamaşır asıcaksın olmaz yasaktır
tutki o gün hastasın eşinde yok dışarı çıkıcaksın bakkala markete ve saçını tarıycak halin yok ama olmaz illaki dikkat etmek zorundasın çünkü her an herkez görebilir
yani ne yaparsan yap lojmanda oturma bence
ancak o şekilde uzak kalabilirisin

lojmanda oturmuş biri olarak yazdıklarınızın çoğuna katılmıyorum. ben çaya çorbaya katılmadım, gitmedim hiç. 1 sene kendi isteğimle güne katıldım, sarmadı bıraktım.
çamaşır asılmıyor, doğru ayrıca bana mantıklı da geliyor. özel günlerde bayrak asılıyor, ama o ne bayrağın yan tarafında atlet külot hoş durmuyor. zaten hemen hemen herkesin birbirini ismen ya da sima olarak tanıdığı bir yerde, özellikle iç çamaşırları bakımından, çamaşır asmak balkona bana abes geliyor. ayrıca sesli güldün ettin diye lojmanda söz olduğunu da duymadım hiç. genel kurallar gereği zaten hafta içlerinde gece 12den sonra ses olayına dikkat etmek gerekir. hafta sonlarıysa kimse karışamaz, karışmaz.
belki siz kötü şeyler yaşadınız lojmanda, bilemiyorum ama bu kadar da öcü gibi anlatıp arkadaşımızın gözünü korkutmayalım.

yok siz yanlış anladınız ben hiç lojmanda oturmadım iki tane arkadaşım var asker eşi olarak ve ikiside lojmanda oturuyorlar bana anlattıklarıda bunlar sizin yaşadığınız yerde olmayabilir ne güzel şanslısınız ama biz hepimiz bildiklerimizi yazalımki iyisiyle kötüsüyle bu soruyu soran arkadaşa yardımcı olalım en azından ben yol göstermek için dedim çok korkuyosa bu durumlardan müstakbel eşinden vazgeçmesine gerek yok lojmanda otrumaz olur biter diye söyledim

anladım. şu anda lojmanda oturmuyoruz biz, bulunduğumuz şehirde lojman çarşıya, gezilecek yerlere biraz uzak. hatta üssün kendisine bile uzak ayrıca hiç bakım yapılmış, insanın oturası gelmez nitekim bizim de gelmedi. şöyle bir gezdik baktık ama yok, tadilatla uğraşıldığına değmez. doğu dışında da oturmayı düşünmüyoruz. iyi insan kötü insan her yerde var, artık bahtımızda nasıl insanlarla karşılaşmak varsa, onu yaşıyoruz. şu şehrin lojmanı iyi bu şehrin kötü diyemeyiz.

tabiki her yerde her çeşit insan var malesef keşke herkez egolarından arınmış olsa ama olamıyor işte

yazılanları saskınlık ve korku ıcınde okudum
ıyıkı asker esı degılım :26:

asker eşlerinin arasındada rütbe mi var .ay çok güldüm sabah sabah .vay bee neler duyacağım daha .asker eşleri genelde sessiz sakin olur diye gözlemlemiştim ben .yani çok dik kadınlar askerle yapamaz zaten .askeri disiplin almış bir insanla hayatta yapamazdım valla kendi adıma .hatta askerde olamazdım .kimsenin emri altına giremezdim sanırım .bu karekter meselesi .

söylenenler kişileri bağlar. herkes öyle birilerine rast gelicek diye bir şey yok. kaldı ki astlık üstlük devlet dairelerinde bile var....

Son düzenleme:
Akşam muhabbetin ortasında elektrik kesildi sonra da uyuduk.. Asker eşim olduğu için pişman mıyım ASLA!!! Sonuçta ben eşimi seviyorum. Gerisi boş.. Biraz da eğlencesi.. Çaylar falan lojman ortamı anlatsam fıkra olur.Kara mizah ya..Şaşkınlıktan,gülmekten ölürsünüz.. Her yer farklı oluyor..

Taşınmak yeni yerler görmek güzel oluyor. Ne kendi ailene yakınsın ne kaynanaya.. Süper. Kendi başınıza her şeyin üstesinden gelmeyi öğreniyorsunuz. Sıkıya gelince vurup kapıyı çıkmak yok! Çözeceksiniz. Gezmek,tozmak yeni yerler görmek çok güzeldir. Sürekli yeni yerler keşfederken eğlenirsiniz,canınız sıkılmaz. Hep baş başasınız.yapacaklarınız sizin hayal gücünüzle sınırlı :)))

Ben lojmandayım,kimseye gitmem kimse bana gelmez..Eşim de ben de biraz yabaniyiz misafir pek sevmiyoruz. Zamanla herkes bize alıştı,arada laf söylüyorlar yaşıyor musun,unuttun bizi gibi amaann gülüp geçiyorum..

Görevleri kısmına girmek istemedim, işin komik tarafındaydım ama benim eşim haftanın yarısında evde yoktur. Zaten terör bölgesindeyiz. Çatışmalar oluyor arada, bildiğin bütün duaları ederek sabahlıyorsun. Sonra gecenin bir yarısı kapı çalıyor toz,pislik içinde yorgun karşında duruyor eşin..Sımsıkı sarılıp hoş geldin diyorsun..Huzurla birbirinize sarılıp uyuyorsunuz.. Her gün eve sağ salim geldi diye şükrediyorsun.

Acısıyla tatlısıyla yaşıyorsun işte.. Genel olarak çok keyifli ve güzeldir. Sonuç olarak eşini seviyorsan sorun yok.

Ben yanlış mı anladım?Çaylar dediğin günler mi?Neden katılmak zorundayım ki?Oynamak zorunda mıyım gerçekten?Bayan komutanlar niye geliyor mi?Hem ben asker değilim?

benimde erkek arkadaşım asker ve benzer cümleleri en başından beri duyuyorum.."yapamazsın, dik başlısın, senin bu hayata sürükleyemem" vs vs.. çok garip bir baskı oluyor ister istemez..bir kere bir yemeğe gittik üstünün eşi dışarı sigara içmeye gidiyordu sizde gelir misiniz dedi "teşşekür ederim ben çıkmayayım üstüme birşey almamışım üşüyorum" gibi birşey dedim erkek arkadaşım çok kızmıştı, ben ısrarla mecbur değilim gitmeye diye üste çıkmıştım ama dayatma işte ne yaparsan yap seviyorsan katlanacaksın.. daha eşi olmadan astlarının eşleri bana yaranmaya çalışıyordu çok garipsemiştim.. alışamadım alışamıcam da

konuyu şaşkınlıkla okuyan arkadaşlar olmuş.doğrudur kimse içinde yaşamadığı ortamı bilemez zaten.bayanların rütbesi felan var demiyoruz sadece bayanlar eşlerinin rütbesinin ağırlığı altında kalırlar nedenmi?
malum kadınlar çenelerini tutamazlar konuşacakları saçmasapan birsöz rütbesi daha yüksek olan o bayanın eşine intikal edecek ve o saçmalayan bayanın eşide hop sürgün sayılabilecek bir yere al başına belayı.
tabikide lojmanlarda yaşamak hem çok güzel hemde zor
sen istediğinbayanla görüşme hakkına tabikide sahipsin fakat çeneni sıkı tutman lazım,asla çok samimi oluruz herşeyi paylaşırız diyebişey yok bu böyle.

ya farklı askeriyelerin içinde miyiz? ne sürgününden bahsediyorsunuz?

peki önümüzdeki yıl bulunduğu yerdeki görevi tamamlanacak,3 kez şark görevine de çıkmış,emekliliğine daha 7 yıl var,bu 7 yıl boyunca aynı yerde mi yaşıcaz yoksa yine 2 yılda bir tayin mi olacak emekli olana kadar,bunu ona sorduğumda geçiştiriyor belli olmaz diyor ama şark olmaz diyor tabi bilemem diyor,benim derdim doğu görevi değil,sadece sınır bölgeye gidince benim onunla gelemeyeceğimi söylüyor?bilen arkadaşlar varmı yönetmeliği?

Ben küçüklüğümden beri derim her ortamda ''Askere, polise ve babasının işini yapana varmam.'' diye

Askere, polise saygım sonsuz yanlış anlaşılmak istemem Ama ben o hayatın getirdiği stresi kaldırabilecek güçte olmadığımı düşünüyorum.

Baba mesleğini devam ettiren demek babam gibi(babam sanaycidir) defalarca batmak-çıkmak, ihaleler, tehditler, korkular demek benim için.

Sözlendikten sonra beni de tanıştıracağını söylüyor,açıkcası ben iyice gerildim,çünkü bu tarz insanlardan hoşlanmıyorum,geçenlerde bir akşam yemeğine davet edilmişti,hastayd,gidemeyeceğini söyle demiştim,tümen komutanı çağırmıs birde alay komutanı varmış ve eşleri ,mecburen gitmek zorundayım dedi,oldukça sıkıntılı bir ortam olduğunu söyledi kendisi için ve bu yemek tam 6 saat sürdü,gece 1 de eve gitti üstelik bir önceki gün nöbetten çıkmıştı,rahatsız olduğunu söyle dedim,böyle bir şansım yok ki tatlım dedi,evine davet edilmiş ve daha da kötüsü akşam 6 daki yemeğe gitmek için koşa koşa çıkar çıkmaz gitmişti.O zaman bunun saygıyla ilintili düşündüm ama daha çok erkek arkadaşım takıntılı biri gibi gelmişti,tuhaf bulmuştum,şimdi nedenini iyi anlıyorum

ne kadar zor günler geçirmişsin canım benim,allah sabır versin sana,bana da katıldığı çatışmarı anlattı üstü kapalı olarak,bir dakikada geçiştirdi,nedense işi konusunda konuşmayı sevmiyor,yaşayarak öğrenirsin diyor ama kafasında elbette sorunlar var,daha çok sen yapabilir misin gibi sorunlar,beni sevdiğine çok eminim ama işte haklı olarak bunlara tepki göstermemden korkuyor sanırım,peki bu gittiğiniz yerleri kendiniz seçebiliyor musunuz şehir olarak yani?

ya farklı askeriyelerin içinde miyiz? ne sürgününden bahsediyorsunuz?

arkadaşın sürgünden bahsettiği il içi tayin yada görevlendirme sanırım... komutanla iyi anlaşamayan bir arkadaşımız var, 4 yıl aynı ilde kaldı fakat hersene görevi değişti, gitmelerine son sene kalada başka ilçeye ataması yapıldı...

benim bildiğim emekliliğe kadar doğu batı gidiyorsun, kaç sene kalınacağı belli olmuyor... benim aklım ermedi daha... mesela biz doğuya gittik 4 sene kaldık, şimdi batıdayız eşim burada 3 sene kalırız diyor, benim devrelerimin doğuya gideceği sene tayin oluruz diyor. sınıra gidince eş götürülemeyecek yerler var doğru o zaman gidemiyorsun. ama çalışıyorsan eşinin sana göre tayin olma durumu da olabiliyor. benim mesleğim gereği sadece illerde kadrom var, ilçelerde kadrom yok o nedenle eşim bana göre tayin oluyor yani sadece il merkezlerinde görev yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…