evet canım bende asker nişanlııs olcam aynen böyle oluyor şaka gibi ama yapcak bişi yok komutan herkesin içinde eşin niye gelmedin diyormuş.eşimle ne alakası var ki?karın güne gelmedi mi diyo komutan:)))) yahu çizgifilm gibi,koskoca komutanın işi gücü yok da bunu mu takip ediyo:)) çok tuhaf geldi nolur dalga geçtiğimi sanmayın ama asker eşleri,siz ne saçma seylere katlanmışsınız,helal olsun sizlere...
arkadaşım eski bir asker eşi (boşandım) hatta hiyerarşinin en atlarında olan bir uzman jandarma eşi olarak hiçte yalakalık yapmadım...o yemeklere çaylara falanda en fazla birkaç kez gittim... eğer kişi kendini biliyorsa, kendinden eminse, kocasıda karısını ezdirmiyorsa,yalakalık peşinde koşmuyorsa kimse ona üstünlük taslayamıyor.. tabi bunda benimde çalışan bir bayan olmamın etkisi var..çalıştığım için genelde o tip toplantılara katılmadım..mazeret bildirirdi eski eşim gitmezdim....hatta lojmandada oturdum... kimseyle problemim olmadı...
herşey sizde biter... bu arada senin müstakbel kocan tabur komutanıysa kesin subaydır... merak etme ... sen yalakalık yapılan kişi olacaksın yani :))) tabi bunu yapmayacağını herkese normal arkadaşınmış gibi muamele edeceğini umuyorum :)))
ben mesela en rütbeli askerin esi olsam böyle mi davranmam gerekiyor. yani her istedigim kisiyle arkadas olamiyormuyum. bana siz demelerimi gerekiyor. ben istesem sen diyebilirlermi.. cok merak ediyorum bunlari ve cok saskinim.
benim esim doktor. benim en yakin arkadasim saglik memurunun esi. cok ama cok samimi olduk zamanla. cok iyi anlasiyordun sirdas olduk. esimde esiyle cok iyi anlasiyordu yani ben doktor esiyim diye arkadasimin bana siz demesini istemem. kapici esi olsa bile...
ne kadar zor günler geçirmişsin canım benim,allah sabır versin sana,bana da katıldığı çatışmarı anlattı üstü kapalı olarak,bir dakikada geçiştirdi,nedense işi konusunda konuşmayı sevmiyor,yaşayarak öğrenirsin diyor ama kafasında elbette sorunlar var,daha çok sen yapabilir misin gibi sorunlar,beni sevdiğine çok eminim ama işte haklı olarak bunlara tepki göstermemden korkuyor sanırım,peki bu gittiğiniz yerleri kendiniz seçebiliyor musunuz şehir olarak yani?
en önemlisi sabır güçlü olmak bence allah bütün askerlerimizi korusun ama hergün sevdiğine bişey olabilirmi korkkusu yetiyor zaten bunlara bu sorunlar tboşi geliyorCanım, sevgilinin rütbesi ne bilmiyorum ama sanırım şehir olarak 5 seçenek hakkı var ama tayin, sicile ve ihtiyaca göre yapılıyor.. Yazmadığı yer de çıkabilir..Belli olmaz.
Asker eşi olmanın zorluğu çok var..Ama güzelliği de çok var. Yemekleri,tanışmaları çok dert etme.. Sonuçta bir yemek en fazla 1-2saat işte.. Fazla konuşmazsın,itiraz etmezsin,güler yüzlü oturursun biter gider.
Aklıma geldi, mesela kavga ettiniz,çok kızgınsın bir kaşık suda boğasın geliyor..Bir telefon gelir hoop göreve.. Valla ne kavga kalır ne sinir. Hepsini içine atar Sarılır öper,huzursuz gitmesin diye uğraşırsın..Sağ salim gelsin yeter ki.. Biraz sağlam olmak lazım,desteğine ihtiyacı olur..
Ama özellikle kimseyle özelini paylaşma,dert yanma,sakın şikayet etme.Dedikodudan uzak dur...Bugün çok samimiyim dediğin kişiyle aran bozulursa al başına bela.. Hiç gerek yok. Zaten normal hayatta bu böyledir,en iyi sırdaşın kendindir,eşindir.
Asker eşleri arasında ki istihbarat ve iletişim CIA' e Mossad' a taş çıkartır..MİT yanında sıfır kalır. Bazen eşimin ne zaman eve geleceğini önce ben öğreniyordum düşün artık
altta yazan yorumları okumadım. eşinizin rütbesi ve sınıfı ne? ve meslekte kaçıncı yılındaMerhaba;
Aranıza yeni katıldım ,iyi ki de katıldım..En azından artık aklı danışacağım bir sürüüü arkadaşım var.Ne güzelllll....!!!
Ben 32 yaşındayım ve 6 aydır çok güzel giden bir beraberliğim var,kendisi askeri personel ve yıldırım aşkı bizimkisi:)) 38 yaşında, Çok tatlı,çok bitane,çok aşık,çok aşığım ,çok yakışıklı,çok romantik ,çok düşünceli..tabi benim bildiğim kadarıyla:) Her konuda o kadar iyi anlaşıyoruz o kadar çok ortak noktamız var ki rüyada gibiydim..ta ki bugüne kadar..
Biz ilk 3 ay sürekli beraberdik ama 3 aydır telefon ve internet yoluyla görüşebiliyoruz.Bugün bana bikaç ay sonra söz kesmek istediğini söyledi,yaklaşımımı sordu.Ben de olumlu baktığımı söyledim.Zaten 15 gün sonra yanımda tekrar:))
Ama laf arasında asker eşi olmanın çok zor olduğunu,benim gibi açık sözlü ve olduğu gibi davranan bir kadının bundan bıkabileceğinden korktuğunu söyledi.Sebebini sordum hiyerarşi dedi,askeri sistemi bilmiyorsun aşkım,söylesem de şimdi inanmazsın dedi. Fazla konuşmayı sevmiyor bu konuda,seni bu hayata sürüklemek bana haksızlık gibi geliyor dedi..Şark görevi bitti..Çok düşündüm ama tanıdığım hiç asker eşi-sevgilisi yok..Acaba bazen işteyken telefonla konuşamıyoruz bunu mu kastediyor,ya da internet yasak orda?Bazen de geç saate kadar çalışıyor,müdürü bişeyler istediği zaman eğitim için vs..sadece bunlar mı?yoksa başka şeyler de mi var?
Asker eşlerinden yardım istiyorum,eminim asker sevgilisi olan bir çok arkadaş da bu topıcden faydalanır..
Canım, sevgilinin rütbesi ne bilmiyorum ama sanırım şehir olarak 5 seçenek hakkı var ama tayin, sicile ve ihtiyaca göre yapılıyor.. Yazmadığı yer de çıkabilir..Belli olmaz.
Asker eşi olmanın zorluğu çok var..Ama güzelliği de çok var. Yemekleri,tanışmaları çok dert etme.. Sonuçta bir yemek en fazla 1-2saat işte.. Fazla konuşmazsın,itiraz etmezsin,güler yüzlü oturursun biter gider.
Aklıma geldi, mesela kavga ettiniz,çok kızgınsın bir kaşık suda boğasın geliyor..Bir telefon gelir hoop göreve.. Valla ne kavga kalır ne sinir. Hepsini içine atar Sarılır öper,huzursuz gitmesin diye uğraşırsın..Sağ salim gelsin yeter ki.. Biraz sağlam olmak lazım,desteğine ihtiyacı olur..
Ama özellikle kimseyle özelini paylaşma,dert yanma,sakın şikayet etme.Dedikodudan uzak dur...Bugün çok samimiyim dediğin kişiyle aran bozulursa al başına bela.. Hiç gerek yok. Zaten normal hayatta bu böyledir,en iyi sırdaşın kendindir,eşindir.
Asker eşleri arasında ki istihbarat ve iletişim CIA' e Mossad' a taş çıkartır..MİT yanında sıfır kalır. Bazen eşimin ne zaman eve geleceğini önce ben öğreniyordum düşün artık
GÜZEL BİR ÖZET
bir çeşit memuriyettir. üstelik bunun için ne maaş alırsınız ne de sosyal güvenceniz vardır.
__aslında hiç de katılmak istemediğiniz üst rütbelilerin her yemeğine, kokteyline, resepsiyonuna katılmak,
__eşinizle kanlı bıcaklı olsanız dahi o resepsiyonlarda komutandan sonra rütbe sırasına göre dansa kalkmak,
__sizden daha alt rütbede görev yapan her personelin özel günlerinde * mutlaka ziyarete gitmek,
__her bayramda hazır kıta beklemek,
__ eşinizin en özel anınızda da olsa gelen telefonu yanıtlaması gerektiğini bilmek ve bunu anlayışla karşılamak,
__iki yılda bir tüm eşyalarınızı toplamak, paketlemek, bir hafta sonra başka bir yerde açmak
__ön balkona çamaşır asamamak,
__resmi bayramlarda arka balkona da çamaşır asamamak,
__eşiniz operasyondayken kafayı yemek üzere de olsanız gene de asker eşi olarak metin olmak ve birinci maddede bahsedilen her resepsiyona, davete, çaya, toplantıya saçınız fönlü, makyajınız yapılı gitmek,
__bir gün eşinizin ölüm haberini getirirler mi korkusuyla lojmanlarda gezen ambulansları korkuyla izlemek, sizin apartmanın önünde durmayınca derin bir nefes almak,
__o ambulansın belki de eşinizin yanındaki diğer rütbelinin evinin kapısında duracağı gerçeğini görmezden gelmek,
__bir gün, eşiniz yerine, evlendiğiniz ilk andan beri boynunda taşıdığı künyesi size teslim edilince metin olmak, eşinizi asker selamı ile uğurlamaktır.
altta yazan yorumları okumadım. eşinizin rütbesi ve sınıfı ne? ve meslekte kaçıncı yılında
çok doğru önermeler yapmışsın kuzum,kafamda o kadar net sekıllendırıyosun kı:))) senden daha cok bılgı ıstıcem sanırım
GÜZEL BİR ÖZET
bir çeşit memuriyettir. üstelik bunun için ne maaş alırsınız ne de sosyal güvenceniz vardır.
__aslında hiç de katılmak istemediğiniz üst rütbelilerin her yemeğine, kokteyline, resepsiyonuna katılmak,
__eşinizle kanlı bıcaklı olsanız dahi o resepsiyonlarda komutandan sonra rütbe sırasına göre dansa kalkmak,
__sizden daha alt rütbede görev yapan her personelin özel günlerinde * mutlaka ziyarete gitmek,
__her bayramda hazır kıta beklemek,
__ eşinizin en özel anınızda da olsa gelen telefonu yanıtlaması gerektiğini bilmek ve bunu anlayışla karşılamak,
__iki yılda bir tüm eşyalarınızı toplamak, paketlemek, bir hafta sonra başka bir yerde açmak
__ön balkona çamaşır asamamak,
__resmi bayramlarda arka balkona da çamaşır asamamak,
__eşiniz operasyondayken kafayı yemek üzere de olsanız gene de asker eşi olarak metin olmak ve birinci maddede bahsedilen her resepsiyona, davete, çaya, toplantıya saçınız fönlü, makyajınız yapılı gitmek,
__bir gün eşinizin ölüm haberini getirirler mi korkusuyla lojmanlarda gezen ambulansları korkuyla izlemek, sizin apartmanın önünde durmayınca derin bir nefes almak,
__o ambulansın belki de eşinizin yanındaki diğer rütbelinin evinin kapısında duracağı gerçeğini görmezden gelmek,
__bir gün, eşiniz yerine, evlendiğiniz ilk andan beri boynunda taşıdığı künyesi size teslim edilince metin olmak, eşinizi asker selamı ile uğurlamaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?