Sen akıllı ol ya. Bırak askeri. Sana eş'mi yok.
1.5 yıldır evliyiz eşimleee birgün bile pişmanlık duymadım hiç aksine iyki dedim seçtiğinz insanla ilgilidir evlilik geçim mutluluk evet işler etkiler elbette evliliği güllük gülistanlık olmaz hiç bir ev her dakika
asker eşi olmak şark görevlerinde ve dogu görevlerınde fedakarlık gerektirir belirli standartlarda yaşıyor ve rahata alışkınsanız ve alışkanlıklarınızdan vazgemenız zor degılse sevdgıınıze deli gibi sarıldıysanız herşeye uyum sağlarsınız onunl bir bütün olursunuz.
yok ben herseyın en iyisine alışkınım kötü semtlerde oturamam en iyi evlerde yaşarım en lüxs evlerde yaşarım dersenız ımkanları zorlarsınız gıttıgınız bölge dogu bolgesıyse guvenlıgınız ıcın lüxsünüzden vazgecıp sıze sunual lojmanı tercıh edersınız.
ben ılk gelin olarak kıbrısa gittim evler hazır eşyalıydı normalde bekarken hayal edıyorumda başkalarını kullandıgı esyarları kullanmayı bırak dokunamazdım bile ama sevdiğinle yasacaksan orada yuvan olacaksaaa yaşanılacak halede sen getiriyorsun uzak uzak yerlerde aılenden uzaklarda ıkı elle sarılıyorsun sevdiğine canla basla tutuluyorsun aşkına seviyorsan bunlar vız geliyor..
evet askeriyenın belirli kuralları var yemeklerı eşini taşıman gereken bazı noktolar gerektıgı mesefade katılırsan ve kendını tasırsan en ıyı sekılde esının yanında o ılıskılerde hallolur ama bana göre artık çokta önemlı seyler değil eskısı kadar heryer kasmıyor bu ilişkileri en azından..
gittiğin yaşadıgın yere göre değişir elbette.
asker eşiysen hasrete ayrılıga dayancaksın sıkacaksın dişini öyle korkmayacaksın sevdiğin vatanı için göreve gittiğinde onu güçlü bir şekilde sabırla bekleyeceksin başım sıkıştı oynamıyorum ben deme lüxsün olmayacak.
biz kıbrısa gittik ilk evlendiğimizde 1 yıl kaldık eşim benden önce üç yıl
1 yılımızı balayı gibi geçirdik mükemmel bir yıldı herşeye değerdi..
bu yıl urfadayız ve urfa karışık şuan eşim surıye sınıırında bense evimde onun yolunu gözlüyor bir yandanda hayatıma işe bakıyorum ama yapacak birşeyin yok sabırla onu beklemekten başka yeri geliyor canım çok yanıyor ağlıyorum sızlıyorum ona yansıtmıyorum güçlü birşekilde yanındayım diyorum uzagında olsamda şimdi oysa bız buraya aıelecek gelmiştik ama savasın cıkması güvenlik önlemlerinin alınmasıı bizide etkiledi..
bunları seni olumsuz etkilemek için yazmıyorum fedakarlık ister sorumluluk ister sıkıştıgımda kaçmamak ister seversende tırıs gelir gider hiç birşey yıkmaz
aksine o uzakta baglanır tapar sana sen burda..
ama diyorum yaa eş olmak meslekle olmuyor benim eşim hiç bir zaman öyle dedikleri gibi asker olduğu için beni emrinde askeri gibi görmedi ezmedi kırmadı sınırlerını bende gidermedi aksine evine geldi huzurunu buldu mutlu oldu yanımda oldu yanı asker eşi sinirlidir tahammül etmez kadnın burnundan getirir derler yalann.
senin eşin sıradan sakin bir memur hayatı yaşar ama hayatı yine sana zindan edecekse eder ve kralı gelse kaderını değiştiremez
bana göre bir erkeğin mesleği ne olursa olsun adam gibi adam tam anlamıyla karakterli neyse o iki yüzlü olmayan hayattan zevk alan ruhsuz olmayan neşeli yaşmaa tutkulu olan biri olmalıki sanada istediğini verebilsin dolayısıyla aradıgını karsındakinde bulabılmen için ruh ikizin oldugundan emın oldugunda mantıgınada uyuyorsa meslek de gecımını saglarsa dıye düşündüğün vakit o insan dogru ınsandır.
bak yalnızım bu saatte evde ama bir gram bilee pişman değilim eşim asker oldugu için
bizim zorlugumuz mesleğin zorlugu hayatın zorlugu yspsbilecek birşey yok
bir mağaza müdürüde olabilirdi mühendisde ne fark ederdı ınsan olmadıktan sonra
askerlere yargı hep ve gercekten ön yargı hangı askerler aynıkı hepsının kendıne uzgu kısılı vardı ona göre yasarlar ve yasatırlar.sen seçimini ogru sec arkadasım o dogru ınsanmı mutlu edermı senı tamam ozaman asker olusunun zorluklarına da ragzıysen yolunuz acık olsun..
en güzelde bu arkadaş anlatmış, hepsini okudum
çoğu bana uzak şimdilik
bende yeni asker eşi oldum
küçücük bir ilçede lojmandayız
ve en rütbeli de biziz
burası biraz askeri hiyerarşiden uzak
komşularım iyiler çok şükür
ve askeriyenin bencede en güzel yanı
iki aileden de uzak olmak
ve eşinizin "herşeyi" olmak
hele de askeri liseden beri ailesinden kopmuşsa
siz onun bütün dünyası oluyorsunuz
benim eşim fazla konuşmaz ama çocuk gibidir
evlenince konuşmadan nasıl vakit geçer derdim
ama bu ilçede birbirimizden başka hiçbirşeyimiz yok ki
bir dakika susmuyoruz maşallah
paylaşımımız evlenince daha da güzel oldu...
hakkınızda hayırlısı olsun
evet askeriyenin artısı da eksisi de var, henüz bir eksisini görmedim ama
bodrum askeri kampı gördüğüm en güzel artıydı :))))
Hayırdır arkadaş askerlerle alıp veremediğin ne bu ne terbiyesizlik. Biz akılsızmıyız.
Tatlım benimde çok güzel giden bir ilişkim var benim aşkımda şu an doğuda üsteğmen orada ki en rütbeli kişi o ve bütün sorumluluk onun üzerinde doğal olarak çok stresli , asker sevgilisi olmak çok zormuş bunu anladım eşi olmak daha zordur onları tebrik ediyorum, inşallah bende olurum :) ama sevgi işte herşeyin üstüsinden geliyor ki ben çok aksi ters biriyim ama onu tanıyana kadarmış :) şimdi o doğuda olduğu için böyle düşünüyordur oranın ruh hali başka benim erkek arkadaşım 2 haftalık izine ayrıldığında bile bambaşka birisi olmuştu oraya gidince gene bunalım. Kolay değil onların mesleği defalarca kez bulunduğu karakola saldırdılar. Net sorunu yaşamıyoruz girebiliyor ama yerine göre değişebilir tabi..bazen telefonunun çekmediği zamanlarda oluyor. İnşallah gelecek hayırlısı ile. Özveri gerekiyor bunu bana oda söyledi , ama bak ne güzel anlaşıyormuşsunuz sen ona onu sevdiğini ve bu sorumluluğu taşıyabileceğini söyle , o şu anda bulunduğu ortamın stresinden öyle söylemiştir.
merhaba hanımlar bende size birşey danışmak istiyorum.sözlüm şuan asker. asteğmen olarak görev yapıyo.ve görevi bittikten sonrada askerde kalmak istiyo öyle bi şansı var. ben çok kararsızım asker eşi olmak zor diye düşünüyorum. 2 sene ayrı kalmalar benm dayanamıyacağım olaysözlüm sen istersen kalıcam istemezsen kalmıcam diyo ama bende etkilemek istemiyorum sonradan başıma kakabilir senin yüzünden askerde kalmadım diye. burda yazdıklarınızı okurken bile gözlerim doldu ben nasıl yaşarım bilemiyorum. beni bilgilendirecek insanlara ihtiyacım var.
canım benim eşimden bildiğim kadarıyla öyle kalmak istenince kalınmıyor.önce sınava girecek sınavı geçerse mülakat, sağlık,spor vs var bunlarıda gececek.sonra kurs dönemi başlayacak vs. eşimin asteğmeni de kalmak istemişti çocuk hepsini kazandı ama sonra vazgeçti kursa gitmedi.çok istiyorsa engel olmak ne kadar doğru bilemiyorum.
Benim eşimde askere gitti 5 yıllık ewliyiz okul iş felan derken anca şimdi gidebildi fakat üniyi 2 yıllık bitirdi o yüzden 15 ay yapıcakdaha 8 gün oldu gideli çok zor gecer mi 15 ay diyorum gecer diorlar kafayı yemek üzereyim.Şansımıza İzmir bornova cıktı yazıcı yapmışlar rahatım diyor ama askerlik ne kadar rahat olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?