Aşkımız Bir Meyve versin, Artık Bebeğimiz Gelsin!!!

pco için tedavi var ama bu rahatsızlığı yaşayanlar tedavi olmadanda gebe kalabiliyor gebeliğe engel değil ancak benim şansım daha düşük.doktora söyledim en az 6 ay an fazla bir yıl korunmadan bebek sahibi olmazsan başlayalım dedi korkma engel değil dedi..kilo vermek çok önemli onuda ben yapamıyorum bakalım neler olcak inşallah sıkıntı yaşamam..

Rahim ağzına bağlı nedenlerde kısırlığa neden olabilir.Servik al faktörlerin belirlenebilmesi için postkoital test (cinsel ilişki sonrası test) yapılması önerilir. Bu test ile servikal mukus sperm ve ikisi arasındaki ilişki değerlendirilebilir.Cinsel ilişkiden 2-18 saat sonra kadının serviksinden alınan mukus örneği mikroskop ile incelenir.
Rahim Kaynaklı Kısırlık Sorunları - Kısırlık Mukus iyi kalitede ise ve yeteri kadar hareketli sperm varsa mikroskopik incelemede ileri doğru hareketli spermler görülür. Az sayıda hareketli sperm varlığı sperm üretimindeki bozukluğu spermlerin vagene ulaşımındaki veya servikal mukustaki problemi ve immunolojik bozukluğu gösterir.

Servikal mukustaki problemlere bağlı kısırlıkantibiyotikler hormonlar veya intrauterin inseminasyon aşılama ile tedavi edilebilir.

RAHİMDEKİ SORUNLAR

Çocuğu olmayan kadınların % 5''inde rahimde yapısal bozukluklaryapışıklıklarpolip ve myomlar görülür.Bunlar döllenmiş yumurtanın tutunmasını engelleyerek veya düşüklere neden olarak normal gebeliği önler.

Histerosalpingografi denen basit radyolojik inceleme ile rahimdeki yapısal bozukluklar rahim içi yapışıklıklar polip ve myomlar belirlenebilir.

ENDOMETRİUM KAYNAKLI SORUNLAR

Endometriozis yaptığı yapışıklıklar ve yaralarla yumurtalıklarırahmi ve bağırsakları birbirine bağlayarak üreme organlarının normal anatomisinin bozabilir.Bu yapışıklıklar yumurtanın atılımını ve kanallar tarafından alınmasını da engelleyebilir.
Bununla birlikte araştırmacılar endometriozis dokularından salgılanan bazı kimyasalların yumurtlamayıyumurtanın sperm ile döllenmesini ve döllenmiş embriyonun ana rahmine yerleşmesini engellediğini göstermişlerdir.Ayrıca endometriozisli hastalarda düşük riski daha fazladır.Endometriozis dokularından bebeğe zararlı kimyasalların salınması ve annenin bağışıklık sistemindeki bozukluklar düşüklere neden olabilir.Tedavi görmüş kadınlara ise bu risk artmamıştır.

Endometriozis tanısı laporoskopi ile konur ve aynı seansta cerrahi tedavi uygulanabilir.

alıntıdır

Son düzenleme:

bekarsin ama nekadar çok şwey biliyosun sen öyleee maslşlaahhhh ben 2 yıılık evliyimm 2 bebek düsürdüm senni kadar bilmiyorumm.enterasann

bekarsin ama nekadar çok şwey biliyosun sen öyleee maslşlaahhhh ben 2 yıılık evliyimm 2 bebek düsürdüm senni kadar bilmiyorumm.enterasann

kız benim ağzımdan aldın hee allahınsevdiğikuluna ben dicektim bunları.neyse canım sen daha bekarsın daha koparılmamış meyvesin şimdiden böyle konulara takma kafayı yoksa ilerde çok kafan karışır.şimdi hayatını yaşa sen ilerde hepberaber güzel günlerinide görücez inşallah.

neden bu kadar detaylı araştırıyorum çünkü başıma gelirse elim ayağım birbirine dolaşmasın diye çoğu şeyi biliyorum bilgiliyim jinokolaji konusunda ve biz kadınların anatomisi hakkında bir sürü detaylı bilgiye sahibim

ayyy canımbenim çok iyisin sen yaa bizim için buluyorsun.senin bilgilerinden biz daha çok faydalancaz öyleyse iyiki geldin canımbenim.

kızlar hamilelik en erken ne zaman çıkıyor testlerde ? hcg oranı en az 5 olması gerekiyormuş sanırım..ne zaman belli olur?

nolur üzülme strese girme bak stres hamileliği kolaylaştırmıyor aksine daha zorlaştırıyor nolursun strese girme ve diğer arkadaşlarda strese girmesinler belki önümüzdeki ay hamile kalırsın senin içinde dualarıma yer vericem senin içinde dualarımda sende olucaksın

ben olcammiiiii

allalhın sevdigiiii kuluuuu bana dua etcenmiiiii

sende hamile olabilirsin önümüzdeki ay içime öyle doğuyor pozitif bir duygu var seninle ilgili içimde şu an

allahım sanada önümüzdeki ay bebek versin inşallah sende bize allahın izniyle bir bebek haberi verirsin buradan

allahın sevdi kulllll bişi sorcamm.sen dedinki önümzdeki ayy yani temmuzdami agostostamii kalcam anlamadim kızzzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…