Aşksız evlilik olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pippi_langstrumpf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bence de aşk ve mantık birarada olmalı, ama sırf karşımdaki erkek iyi biri diye onunla evlenemezdim heralde.
Kimse şu konuya değinmemiş, ama ben aşık olmadığım, içimi kıpırdatamayan bir erkekle cinsel paylaşımda bulunamazdım heralde. Evlilikte de cinsel yaşam oldukça önemli olduğuna göre bu konu gözardı edilmemeli diye düşünüyorum.
Bu konu erkekler için sorun olmayabilir, ama bayanlar için zor bir durumdur. Yoksa böyle düşünen bir tek ben miyim?:1ninca:

yaa işte bende tam bunu diorum. katılıyorum arkadaşa..
her aşk evliliğide süper olcak die bişeyde yok arkadaşlar..

sen gözüne batanları düzeltebilirsin yaa bence...çoğu erkek değişebilio evlendikten sonra..

aşk yoksa evlilik yoktur benim için.

bir öğretmenm vardı 47 yaşındaa aradığı aşkı buldu dolu dizgin yaşadılar aşklarını çok mutlydular. o yaşa kadar hiç evlenmemişti.

aşk olacak kafamda ki herşeye de uyacak. evlenmiş olmak için yada denemek için evlenmem.

Yaa arkadaşlar Nolur yardım edin..Normal arkadaşımdı ama artık her gün arıyo ve saatlerce konuşuyo ben teli kapatmak için çırpınıyorum ama nafile.. Tuhaflaştı. Yakın zamanlarda evlilik teklif edecek ve benm kafam çok karışık çok iyi arkadaşım ama inanın aşk yok. Ünivde birine aşık olmuştum kalbim çarpar görüşmek isterdim hep. Ama yok ööle bişy.. Acaba aşk nedir? Zamanla oluşur mu? çok zor durumdayım

Yaa arkadaşlar Nolur yardım edin..Normal arkadaşımdı ama artık her gün arıyo ve saatlerce konuşuyo ben teli kapatmak için çırpınıyorum ama nafile.. Tuhaflaştı. Yakın zamanlarda evlilik teklif edecek ve benm kafam çok karışık çok iyi arkadaşım ama inanın aşk yok. Ünivde birine aşık olmuştum kalbim çarpar görüşmek isterdim hep. Ama yok ööle bişy.. Acaba aşk nedir? Zamanla oluşur mu? çok zor durumdayım :gitme: :Saruboceq:

Yaa arkadaşlar Nolur yardım edin..Normal arkadaşımdı ama artık her gün arıyo ve saatlerce konuşuyo ben teli kapatmak için çırpınıyorum ama nafile.. Tuhaflaştı. Yakın zamanlarda evlilik teklif edecek eminim ve benm kafam çok karışık çok iyi arkadaşım ama inanın aşk yok. Ünivde birine aşık olmuştum kalbim çarpar görüşmek isterdim hep. Ama yok ööle bişy.. Acaba aşk nedir? Zamanla oluşur mu? çok zor durumdayım :gitme: :Saruboceq:

bu çocuk 1 hafta seni aramasa sormasa duramazsın. benden sölemesi opuyorumnanaktan

pardon istemeyerek 3kere yazmışm

öncelikle karşı tarafın bana aşık olması
benimde onunla hayatı paylaşabileceğime inanabilmem
aşk bi yerde mutlaka olmalı ama bende mi onda mı onun kararını veremedim daha
erkek daha teslim olsa süper olur bence

o şimdi sana olan ilgisi kesse bu sefer farklı yazardın bence..çok iyi arkadaşız demişsin de adamın neyini beğenmiyorsun? tipimi ilgini çekmedi? kötü bir konuşma uslubu falan mı var?giyim tarzı mı itici..vs.nedir yani? aşk, uzakta olanı istemek
aşk, imakansıza ulaşmaktır çoğu zaman..kalıcı olan sevgi..o olmadan düşün bakalım ihayatından çıkarırsan değişicek bişiyler..telefonu kapatamıyorum demişsin,bu zor değil..istemezsen açmazsın hemen,konuşmazsın da..ama demek ki istiyorsun canım..kafam karıştı demişsin zaten..sevmekle sevmemek arasında kalan insanın kafası karışır..

O senin nasibinse bi kere bunu sen bile değiştiremezsin
Ama ben olaya su açıdan bakıyorum
Sen onu sevmiyorsun,arkadaşlık duygun daha ağır basıyor
Ve yaptığı herşey batıyor...
Ama aklının bi köşesinde de acaba doğru insanmıdır demekten kendini alamıyorsun
Sence bu ona haksızlık değilmi...
Belki onu cok seven beraber mutlu olabileceği biri karşısına cıkabilir
Çünkü arkadaşlıktan baslayan bi ilişkide onu cok zor sevebilirsin
Zamanla yargılamalarda başlıyacak.
Arkadaşken şöleydi yada bunu yapmak daha güzel geliyordu,daha farklıydın vs.
İstesende onu sevmeyi başaramıycaksın
Sonucta var olan arkadaşlığıda yazık olucak,bir daha asla eski günleri yakalayamıyacaksınız
Hımm eğer içinde birazcık ona karşı bişeyler hissetseydin ozaman dene derdim
Ama bence arkadaşını kaybetme
Hakkında hayırlısı olsun..

Hayır bende kesinlikle katılıyorum...yerimseniben

aynen katılıyorum. önceki yorumumda hemen hemen bunu demek istemiştim.
bence arkadaşımız ilgisini seviyor...ve farkında olmadan bişeylerde hissediyor. kesin kararlı olsa...ne tlf cvp verirdi ne de bu kdr uzatırdı. kesin tavrını belli ederdi yani...bence! :hulya:

iyi saygılı sevgi dolu ama aşk yok ilginç bir konu ve bir o kadar da zor.:1rolleyes:

bence böyle bir evlilik yapmayın. pişmanlık yaşamak daha kötü olur.

onemli olan saygi ve guven zaten ask evlilikten sonra bitiyor gerige saygi kaliyor bence degerlendir bu insani

şimdi bu arkadaşınız bir süre sevgili olarak görüşseniz
yani ne bilim olursa evlenirsiniz olmazsa bir arkadaşınızı kaybetmiş olacaksınız bileiyorum
ama ben de arkadaşlara katılıyorum
sırf iyi diye biriyle evlenemezdim
çünkü evlilik çok farklı
aradığınız özellikler hiç uyuşmuyorsa bu işe girişmeyin derim
pişman olup dönmek gibi bir durum olmuyor çünkü
bir de cinsellik açısından da çok önemli
insanın sevmediği biriyle olması eziyet gibi gelir bence katlanmak olur
amaa sevdiğin kişi ile çok farklı

Anladığım kadarıyla 20'li yaşların sonlarına yaklaştınız,malum bu dönemlerde çevre baskısı,arkadaşların teker teker evlenmesi,yanlızlığın bir ömür sürecek olmasından korkarak oluşan gelecek kaygısı vs vs...Hep yaşıyoruz bunları,yaşadıkta.Bu ikilem çok zor.Ama mükemmel aşk diye bir durum yok hayatta bunu kabullenin önce.Evet birinden etkilenirsiniz ayaklarınız yere basmaz bir süre,her aramada kalbiniz küt küt atar,buluşucağınız zaman hazırlanmak bile müthiş keyifli ve heyecan vericidir ama bütün bunlar ve daha nice heyecanlar da geçicidir.Benim şahsi fikrim yaşlar ilerledikçe seçicilikte artar ve normal şartlarda sevebileceğiniz birinde kusur aramaya başlarsınız ve inanın ararsanızda bulursunuz.Bu kişinin arkadaşınız olması aslında çok önemli bir avantaj.Dostluğunu,insanlığını tanımış anlamışsınız.Geriye kalan da heyecan,aşk olmamalı.Aşk her zaman ilk bakışta olmaz inanın.Bir gün O'na bakan bir çift gözü deli gibi kıskanırsınız ya da acaba hayatımdan çekip gider mi bir gün düşüncesi içinizi kemirir.Aşktır bu!Ama bunlardanda önemlisi güven ve sevgidir.Ömrünüzün sonuna kadar karşılaşabileceğiniz bütün sorunlarda(ailelerden kaynaklı,maddi sıkıntı yaşanabilecek günler,hastalık,stres,psikolojik problemler vs...vs)her durumda O'nu yanıbaşınızda görebileceğinize inanmak.Bütün bunları sorun kendinize.Tanıyın O'nu,ama o masallardaki filmlerdeki,popüler medyanın yarattığı o devasal aşkları aramayın.Mutsuz olursunuz.Siz kendi aşkınızı,kendi ilişkinizi yaşayın.Bırakın kimselere benzemesin bu ilişki,sizin taklitsiz aslı yaşanan sevginiz olsun olucaksa.Ve şahsi fikrim gerçek sevgi koşulsuz olandır,insanın hasıda birini sevebilmek için maddiyata,kariyere,tipe,giyime takılmayandır.Tabiki yoldan geçen adamı sevmekten bahsetmiyorum ama aşk için bu kadar karıştırmayın kafanızı,birşeyleri akışına bırakın.Küçük bir dip not:hep daha iyisi deriz,mutlaka vardır neden daha kalbimi titreteni,daha tutkulu seveni,görmeden yapamadığım olmasın,ben bunu hakediyorum deriz,Nede güzel yalanlarla kandırırız kendimizi.Oysa gerçek olan daha iyisi diye bir şey yoktur hayatta.Herkes daha başkadır,kiminin eli yüzü,kiminin işi gücü,kiminin soylu soplu ailesi ama hayattaki kişiliksiz duruşu,kiminin mal varlıksız ama hayatta sağlam duruşu,her insan başka başkadır işte.Önemli olanda benim,halenin,jalenin ve bütün mahallenin ne düşündüğü olaya nasıl baktığı değilde,SENıN kendin için doğru olduğunu düşündüğün seçimin ne???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…