- 9 Ağustos 2016
- 8.011
- 14.759
- 248
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Yalnız değilsiniz.Eve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin
Bir spor ayakkabıya 700 TL veriyorum. Eşim haftalık 800 TL veriyor. Faturalar ve ev masrafları için. Para biriktirebiliyorum. Yapmanız gereken maaştan hemen 1 gram altın 1 çeyrek 50 dolar vs birşey alıp kenara atmak. Sonrası elinizdeki paraya göre hareket etmek. Bir de kredi kartı kullanmamak. Kredi kartı olunca insan gerekli gereksiz alıyor.Eve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin
Sizde gariplik yok bu gelire sahip çoğu aile aynı şekilde yaşıyor. Misal ben. Sekiz bin yaklaşık gelir var. Maalesef kiradayız. 2000 TL kira geri kalanı fatura çocukların harçlığı kursu mutfak. Gerçekten keyfi harcama yapmayı geçtim çok beğendiğim bir çanta var onu bile almaya para ayıramıyorum. Araba almamız gerekli. Onun ödemesi için planlama yapıyoruz. Bir de bebek sahibi olmak istiyorum yani düşündükçe stres oluyorum stres yaptıkçada bebeğim olmuyor galibaEve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin
Ya sen efsanesin. Siz demiyorum kusura bakma. Burada yorumlarını hep okuyorum çok yakın geliyorsun.Birikim maaştan artanlarla yapılmaz. Maaşı alır almaz 3 gram altın alın,kura bakmadan.
Zaten öyle ya da böyle bitiyor, zaten ay sonuna doğru kemerleri sıkıyorsunuz, olan kadarıyla idare ediyorsunuz. Hayatınızdan bir şey değişmiyor,ama kenarda birikiminiz oluyor. Benim gelirim sizden çok daha az,geçen sene böyle böyle 20 gram biriktirmistim. O zamanlar 220-260 tlydi gram,simdi 460 lira oldu.
Bence siz de böyle yapın.
Kazancınıza göre birikim yapabilmeniz lazım çünkü kiranız az. Sigara alışkanlığı var mı bilmiyorum ama yok sayalım.Eve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin
NasılBiz 2 senedir 2700 tl ile geciniyoruz.
Ben yazayık diyordum ki siz yazmışsınız.Türkiye şartlarında birikim yapmayı bırak borçsuz ayı kurtardıysan ona sevin konu sahibi.Su dar zamanda bir de neden birikmiyor diye sormanız bile şaka gibi değil mi sizce ?
Dün Bim'den aldığım 1 poşeti bile doldurmayan şeylere 70 TL ödedim.
Pazar her hafta 100 TL'den aşağı tutmuyor.
Herşeye zam üstüne zam geldi.
Hala birikmiyor demeniz gündemden epeyi kopuk yaşadığınıza delalet.
aslinda insan evine ne kadar giriyorsa okadar harcamaya alisiyor7.500 tl maasla hem kira odeyip hem birikim yapanin önünde saygıyla egilmek lazım zaten.
Kirada degiliz çok şükür evimiz var aracimiz var cocugumuz oldugundan beri calismiyorum kotu bir aliskanligimiz yok ayagimizi yorganimiza gore uzatip gecinip gidiyoruz şükür halimizeNasılbu mucizeyi bizimle de paylaşın lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?