- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.387
- 798
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Dereotunu buzluğa atın doğrayıp.Buzdolabıyla ilgili olabilir.
Ben her Pazar günü öğleden sonra hafta içine yemek pişirir ve yeşillikleri yıkar kuruturum, 5-6 gün hiç bozulmadan kullanıyorum.
Önce sirkeli suda bekletiyorum yeşillikleri sonra iyice yıkayıp sebze kurutucuda (ikeadan almıştım-çevirmeli) suyunu attırıyorum.
Sonra sadece bu iş için kullandığım büyük boy mutfak bezlerinin üzerine serip (bunlar da ikea) yarım saat kurumasını bekliyorum.
Ardından altında plastik ızgarası olan saklama kaplarına ( İkea) alıp kapağını sıkıca kapatarak üstteki düğmeden havasını alıyorum.
Kapları her açıp kapattığımda havasını alırım.
Çok rahat oluyor böyle elimin altında hazır.
Dereotu daha çabuk pörsüyor ama...
Tabi ki herşeyin en kalitelisini almış sayılmayız atıyorum et küçüklüğümden beri pahalıdır kaşar da öyle simdi ucuzunu alsam bunların kaliteli mi değil ama bu ve benzeri ürünler harici bazılarında 3 5 lira ucuzunu alınca kalitesiz kötü diyemem ve tabi ki 3 5 lira ile de az ile yetinmiş anlamına gelmiyor.. benm anlatmak istediğim birikim için mecburen bazı şeylerden kısmak gerekiyo yok en iyisi olsun isteyince birikim olmuyo maalesef.. mesela konu sahibi çocuğuma fazla oyuncak alıyorum diyo inanır mısın çocuklar 3 4 oynuyo sonra yüzüne bakmıyo benim ki öyle en azından.. bu durumda mesela 3 değil de 2 oyuncak alırsın.. hevesi geçince unuttukları için kenarda süs diye kaliyoHerşeyin en kalitelisini aldığını ve en güzelini giydiğini iddia ediyor. Eski mesajlara bakabilirsiniz. Biz de bunun mümkün olmadığını söylüyoruz.
Onun ekolünden giden üyeler çıktı çıktı.Burada biri vardı asgari ücretle her gün neredeyse et falan yiyordu. Avrupa'nın oyunuymuş bu falan diyordu. Böyle konularda gözüm onu arıyor ama bulamıyorum. "Avrupa bizi kıskaniy" buralardaysan ses ver lütfen, engin tecrübelerine ihtiyacımız var
asıl soru kıs kıs nereye kadar? olmalı bence ama yine de siz bilirsiniz
cips kola yemeyin zaten ya, bildiğin zehir onlar,onları kısıp birikim yapabildiyseniz baya bi tüketiyordunuz sanırım, iyi yapmışsınız kısarakKısmazsan birşey olmuyor saçma sapan seylere harcamısız cips mesela kola patlamıs mısır ne gerek var :) genel ihtiyacları değil ihtiyacımız olmadıgı halde aldıklarımızı kıstık .
Kim o ya..Burada biri vardı asgari ücretle her gün neredeyse et falan yiyordu. Avrupa'nın oyunuymuş bu falan diyordu. Böyle konularda gözüm onu arıyor ama bulamıyorum. "Avrupa bizi kıskaniy" buralardaysan ses ver lütfen, engin tecrübelerine ihtiyacımız var
Bulamıyorum maalesef, böyle konularda aklıma direkt o geliyor. Söylediğine göre güvenilir bir kasapmış, dana eti yiyormuşKim o ya..
Merak ettim..
Her gün ne eti yiyormuş acaba..
Dana eti olamaz da..
Bulamıyorum maalesef, böyle konularda aklıma direkt o geliyor. Söylediğine göre güvenilir bir kasapmış, dana eti yiyormuşBir de kira ödüyordu, evi falan da yoktu. Biz nankörmüşüz
5 liralık sucuğa bağımlıyım diyen hamile üye gördüm burda yaOnun ekolünden giden üyeler çıktı çıktı.
Verilere göre açlık sınırı 2600 iken, ayda 1000 ve daha altına muhteşem sağlıklı beslenen üyeler çoğunlukta hatta
Bence bunu yemek zorunda olmaktan daha kötü şey, kendisine sunulan hayat biçimini doğruymuş gibi savunması. Mecburum ölmemek için yemek zorunda kalıyorum demek ayrı, bunu savunmak ayrı. Bunların yetiştirdiği nesile yazık.5 liralık sucuğa bağımlıyım diyen hamile üye gördüm burda yaartık içine et yerine ne koyuyorlarsa yemeden duramıyorsun demek bir de bu kısırdöngü çok tehlikeli gerçekten, doğru düzgün beslenemeyen bir kuşak , zeka seviyesi düşük 2. bir kuşağı yetiştiriyor, şükrede ede makarna, bulgur , kimyasal...vs yiyerek insanlar iyice düşünemez hale geliyor, düşünemedikleri için de şükretmeye devam ediyor, mutlu mesut birikim yapıyor falan....acı
Oyuncak konusunda haklısınız.2 yerine 1 tane alınabilir,evde yapılabilir falan..giyim içinde geçerli bu fazla alınmayabilir,2.el giydirilir.kısmak gerekiyorsa bunlardan kısılabilir fakat yeme içme hele ki çocuk beslenmesinde sırf birikim yapayım diye kabul edilemez bence..kanser gibi hastalıkların bu kadar artması kalitesiz,içeriğinde ne olduğu belli olmayan gıdalar yüzündenken benim tercihim biraz az olsun ama güvenilir ve bilindik bi marka olur..aksi takdirde ordan 3-5 kenara koyayım derken sağlk için daha büyük harcamalar yapabiliriz..Tabi ki herşeyin en kalitelisini almış sayılmayız atıyorum et küçüklüğümden beri pahalıdır kaşar da öyle simdi ucuzunu alsam bunların kaliteli mi değil ama bu ve benzeri ürünler harici bazılarında 3 5 lira ucuzunu alınca kalitesiz kötü diyemem ve tabi ki 3 5 lira ile de az ile yetinmiş anlamına gelmiyor.. benm anlatmak istediğim birikim için mecburen bazı şeylerden kısmak gerekiyo yok en iyisi olsun isteyince birikim olmuyo maalesef.. mesela konu sahibi çocuğuma fazla oyuncak alıyorum diyo inanır mısın çocuklar 3 4 oynuyo sonra yüzüne bakmıyo benim ki öyle en azından.. bu durumda mesela 3 değil de 2 oyuncak alırsın.. hevesi geçince unuttukları için kenarda süs diye kaliyo
Bu şekilde kanser gibi hastalıklar hızla yayılıyor iştePeynirden bahsedilince kaşar peyniri çıktı, ardından tost peyniri hayatımıza girdi, daha ucuzdu. Şimdi de kaşar görünümlü pide ve pizzalık diye peynir çıkmış, çoğu kişi de kaşar ucuz alternatifini alıyor.
bu şekilde her şeyi yiyiroım deniyor ama gıdanın ucuzundan alınıyor
Ben artık paranoyak oldum pahalı ürün bile alsam kaliteli olmasından emin olamıyorum. Çünkü biliyorum ki kaliteli diye sattıkları ürünler bile eskiden yediklerimiz kadar kaliteli ve lezzetli değil.Tabi ki herşeyin en kalitelisini almış sayılmayız atıyorum et küçüklüğümden beri pahalıdır kaşar da öyle simdi ucuzunu alsam bunların kaliteli mi değil ama bu ve benzeri ürünler harici bazılarında 3 5 lira ucuzunu alınca kalitesiz kötü diyemem ve tabi ki 3 5 lira ile de az ile yetinmiş anlamına gelmiyor.. benm anlatmak istediğim birikim için mecburen bazı şeylerden kısmak gerekiyo yok en iyisi olsun isteyince birikim olmuyo maalesef.. mesela konu sahibi çocuğuma fazla oyuncak alıyorum diyo inanır mısın çocuklar 3 4 oynuyo sonra yüzüne bakmıyo benim ki öyle en azından.. bu durumda mesela 3 değil de 2 oyuncak alırsın.. hevesi geçince unuttukları için kenarda süs diye kaliyo
migros un nesi var yav? zengin değilim hatta bence fasfakirim ama migrostan başka markete gitmem, gitsem de aradığımı bulamam, müsrif miymişim ki ben? bilemedimherkesin harcama aliskanliklari farkli.mesela ben deodorant ve kışın el kremi harici bir kozmetik kullanmam gunluk hayatta.agdayi da kendim yapiyorum.yilda birkac kere sacimi kestirmeye kuafore giderim.ozel gunlerde makyaj yaparim sadece o da goz kalemi ruj allik vs. yilda birkac gun.ama el kremi yuz kremi vucut losyonu makyaj malzemeleri tonikler yuz temizleme jelleri agda sac boyama vs. duzenli kullanan giden arkadaslar icin gecinmek cok zor.e buna bi de bolca markali kiyafetler cantalar ayakkabilar eklenince... mesela cocuga da a101 bim soktan oyuncak lcwdan kiyafet alir prima yerine ortalama fiyatli bez kullanilir mama kullanmazsa cok masrafi yok.alisverisi migrostan yapmak var bi de ortalama marketlerden yapmak var.her harcama kaleminde en iyisini almaya 7500 degil 10bin de yetmez.ortalama urun ve hizmetler tercih edilir ve maas alinca direk arkadaslarin dedigi gibi altin doviz vs alinirsa cok rahat gecinilir.
1.000 tl gelirim var,bu şekilde yaşamak durumundayım,ancak yetiyor deseydi zaten söyleyecek bişeyimiz yoktu ama sırf birikim yapmak için ,her ay 2.000 kenara atıp kendini buna mecbur bırakmak,normalmiş gibi savunmak,hamile bi insanın dpğru düzgün beslenemesi çok acıBence bunu yemek zorunda olmaktan daha kötü şey, kendisine sunulan hayat biçimini doğruymuş gibi savunması. Mecburum ölmemek için yemek zorunda kalıyorum demek ayrı, bunu savunmak ayrı. Bunların yetiştirdiği nesile yazık.
mecburiyetten insanlar neler yapmak zorunda kalıyor ama yanlışı savunmak, normal görmek çok daha kötü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?