Asla para birikmeyen ev

Bizim eski insanlar ise cabuk bozulan doğal der uzun süre bozulmadan duranlara bozulmasın ömrü uzun olsun diye katli maddesi koyuyorlar derler ama.. ör marketten aldigin yogurt sütünü kendin alıp evde yaptığın yoğurttan daha geç bozuluyo bu bahsettiğim süt ürünleri için ama ne kadar doğru bilmem

Motor beceriler ve bilişsel kapasite için gerekli oyuncaklar var. Bimde A101de yok.
Zekâ oyuncakları var. Küpler legolar vs. Onlar da Bimde A101de yok.
Oyuncak çok geniş yelpaze.
Konu sahibi eğitici oyuncaklar alıyor. Onlardan da kısmamalı.

Çocuğum yok ama o marketlerde kalitesiz plastik kamyon arabaları ve kalitesiz barbie bebek muadilleri satılır.
Onlarla çocuğun motor ve bilişsel becerileri ne kadar olur bir düşünmenizi tavsiye ederim.

Mama yemese demissiniz. Ona pes diyorum.

Pirinc lapası ile beslenen çocukların bağışıklığı ne kadar zayıf, gelişimi ne kadar yavaş bir araştırın bence.

Biz küçükken annemin hayvani olandan aldığı sütle yaptığı yoğurt bozulunca yani ekşiyince ayran yapar içerdik ekşi ayran allahım ne güzeldi onun tadı.. Tabi her ürünün bozuğu yenmez bu bahsettiğim de bozuk değil gerçi hafif ekşime

Yüz nemlendirici olarak clinique kullanıyorum. Buna para verilir mi bee beauty var gratiste daha güzel diyorlar. Muadile bak bee beauty. Clinique duysa krem üretmekten vazgecer

Clinique’i bıraktım daha doğal markalara yöneldim, Kiehl’s, Origins gibi. Fiyat bazında aynılar ama Clinique’den yıllardır görmediğim faydayı gördüm.

ne kadar garip bi tepki bu.her cocuk mamayla buyumuyor.ben 2 yildir emziriyorum ve hic mama vermedim.pirinc lapasi da vermedim verilsin de demedim.tabi ki sutu olmadigi icin zorunlu olarak verilen devam sutlerini kastetmiyorum.kasik mamasi kavanoz mamasi vs.ama konu sahibinin cocuklari o devam sutu yasini gecmis zaten.cok yakindan takip etseydiniz motor becerileri icin gerekli oyuncaklarin da donem donem geldigini gorurdunuz.ayrica bir lego markasi 500e satarken baska markadan 250ye de alinabiliyor.herseyin en pahalisinin en kalitelisi oldugunu dusunuyorsaniz bilemem.
cocugunuz olmadigi icin detayli bilmemeniz normal beslenmeydi oyuncakti.cunku zamanla ogreniliyor bu detaylar arastirdikca.

Clinique’i bıraktım daha doğal markalara yöneldim, Kiehl’s, Origins gibi. Fiyat bazında aynılar ama Clinique’den yıllardır görmediğim faydayı gördüm.
Çok marka denedim en iyi faydayı bunda gördüm. Ama yeniliklere de açığım memnun musun kiehl’s i cok duydum ama cesaret edemedim.

Bu arada ben bebekken mamayı reddediyormusum anneannem bir gün pirinçunuyla muhallebi yapıp vermiş yemişim ve sadece onu yiyormuşum annem anneannemle kavga etmiş hatta bana verdiği için aileminde parası var yani herşeyi almışlar zamanında. Annem ara ara kendime bile itiraf edemeden veriyordum sadece onu yediğin için diyor

Çok marka denedim en iyi faydayı bunda gördüm. Ama yeniliklere de açığım memnun musun kiehl’s i cok duydum ama cesaret edemedim.

Memnunum, özellikle avokadolu göz çevresi kremi çok güzel. Originsin de ginseng serisi güzel , turuncu olan.

Sanane benim bebegimden üstelik seni hiç ilgilendirmiyor umurunda degilsem oku geç ama demekki birşeyler batmış saçma sapan konusmussun asıl sen umurumda değilsin ve sacma yorumların

Ben hiç görmedim bu ürünleri.
En fazla boyama kitabı gördüm.
Ama gördüm diyorsanız görmüşsünüzdür.

Mama konusunda da mesajınızdan mamaya gerek yok anlamı cıktı. Ondan yazdım. Mesela benim annemin sutu hiç gelmemiş. Mama yemişim.
Süt yoksa mama olmalı. Diğer hazır pudingler hazır çorbalar vs değil bahsettiğim. Devam sutu maması.

sutu oldugu halde emzirmek istemeyip veya sutunun yetmedigini dusunup mama veren bircok kadin da var.mesela bebek ayina gore olmasi gereken boy ve kiloda bi saglik sorunu da yok gelisimi guzel ama agliyor diye sutunun yetmedigini dusunup mama veren bircok kadin var.sonra da mamaya alisip sutu kesilen kadinlar.tabi cok detay var bu konularda.
genel olarak sizin bu bebek ve cocukla ilgili konularda cok hassas oldugunuzu goruyorum.
istediginiz zamanda Allah gonlunuze gore versin.

Ben sevdiğim için yiyorum dedim ayrıca sadece birikim yapmak için kendimden kismadigimi söyledim ama siz inatla ve istikrarla benim yazdığım mesajın üzerine gitmeye devam ediyorsunuz madem siz kırıcı olmaya başladınız bende olucam emin olun ben hergun o 5 tllik sucuktan yemeye devam edicem ve benim çocuğum sizdende akıllı olucak ayrıca ben de sizden akilliyim en azından tanımadığım insanlar hakkinda boş boş konuşmuyorum

Sevgili üye,
O ürünün içinde tahminen bağımlılık yapıcı Monosodyum Glutamat var. O yedikçe yedirir.
Sevmeyin o ürünü.
Bende cips çok seviyordum ama artık almıyorum.
Çünkü tüm cipsi o dediğim madde yüzünden yiyorum. Sonra midem agriyor sivilceleniyorum kilo yapıyor. Kalp damar sağlığına da iyi değil.

Burada hamilesiniz diye size tavsiye verildi.
Yoksa sizin bebeğiniz sizin seçiminiz.

Ben olsam o 5 tl lik sucuğun (!) Icerigini araştırırdım.

Teşekkür ederim.
Çocuklarda çok hastalıklar var artık.
Şeker hastalığı vs. Üzülüyorum.

Ondan ilgileniyorum.
Bir de herkesin temiz beslenmek hakkıdır.

yoğurdun ekşimesi toksiklenme değil fermantasyondur, ekşimesi bozulduğu anlamına gelmez yani, ama peynir, çiğ süt, tereyağ...gibi ürünlerin yapimi ve saklanmasındaki hatalar salmonella, şarbon, dizanteri...gibi ciddî hastalıklara ve zehirlenmelere yol açar, lütfen dikkat edin

sakin ol şampiyon, tamam anladık çocuk da senin sucuk da senin...çocuğun inşallah hepimizden sağlıklı akıllı olur, memlekete faydası olur, başka ne isteriz ki?

Canım bak senin gibi mantıklı öğütler verip tavsiyede bulunan var ki ben insanlıktan anlıyorum bide elestirip kırıp boş konuşanlar var onlara tepki verdigimde saygı duymaniz lazım

Domatesleri dolaba koymayın lütfen. Birbirine değmeyecek şekilde güneş almayan serin kuru bir yere koyarsanız çok daha uzun süre taze kalır. Bunun gibi dolaba konulmaması gereken veya daha iyi saklayabilmeniz için bir çok öneri var
Bu video serisinde de birçoğu anlatılıyor izleyebilirsiniz.

Benim evimdeki dolap bayağı eski ve birçok şeyi düzgün soğutamadığı için çabuk bozuluyor. Ben buzluk kısmını en fazla nasıl kullanabilirim diye düşünüp çoğu şeyi buzluğa atıyorum. Mesela salçanın üstüne 2-3 cm kalınlığında zeytinyağı dökmek gerekiyor yoksa küflenen yerleri çöp oluyor. Bununla uğraşmak yerine buz küplerine salçayı doldurup dondurdum. Sonra da çıkarıp kilitli poşete koydum buzlukta saklıyorum. Hem de porsiyonlanmış olduğu için kullanması kolay oluyor.

Maydanoz ve marullari tek tek ayıklayıp dondurmeli kurutucuda kuruttuktan sonra hava almayan plastik kaplarda buzdolabına koyuyorum. Çok uzun dayanıyor. Maydanoz biraz sarariyor ama 10+ gün dayandığı oluyor. Tavsiye ederim.

Ben de normal marul alırsam bu yöntemi uyguluyorum hatta kabın içine de havlu koyuyorum kuru tutması için. Genellikle daha uzun gittiği için atom - iceberg alıyorum ama. Onu da bir kısmını kestikten sonra kağıt havluyla sarıp öyle poşete koyuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…