- 7 Ekim 2019
- 6.116
- 20.967
- 298
- 31
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Ablacım eline geçen üç kuruşla kendinden kısmayıp birikim yapman zaten mümkün değil insani şartlarda bile yaşayamıyorken. Hani desen ki böyle böyle kader utansın ama yok. Param az ama hepinizden iyi geçiniyor hepinizden iyisini yiyorum cok komik oluyor.Ben sevdiğim için yiyorum dedim ayrıca sadece birikim yapmak için kendimden kismadigimi söyledim ama siz inatla ve istikrarla benim yazdığım mesajın üzerine gitmeye devam ediyorsunuz madem siz kırıcı olmaya başladınız bende olucam emin olun ben hergun o 5 tllik sucuktan yemeye devam edicem ve benim çocuğum sizdende akıllı olucak ayrıca ben de sizden akilliyim en azından tanımadığım insanlar hakkinda boş boş konuşmuyorum
Yapacak birşey varmı kırk yılda bir fazladan alıp yiyoruz onun dışında çocuğa veriyorum sadece bu pahalilikta asgari ücrete yapılabilecek bu şu an maalesef.. keşke en iyisini yapabilsek.. ama bak bi ara 7 8 liraya kadar düşüyordu o zaman daha fazla alabiliyorduk inşallah yine düşerBir muz bile alamayacak yakında insanlar.
Bakın siz sadece çocuklara veriyorsunuz. Halbuki sizde yemelisiniz. Muz Potasyum deposudur.Potasyum kalbin dostudur. En fazla muzda var. Almanyadaki vatandaş salkımını 0.99 cent bakın 1 euro bile değil yerken, biz neden kilosu 17.99 tlye yiyoruz? Oraya da ithal geliyor bize de. Fark ne...
Ben mesela muzlu süt çok seviyorum. Arada yaparım. Resmen 1 tane muz bana 3 küsüre geldi..
Yapacak birşey varmı kırk yılda bir fazladan alıp yiyoruz onun dışında çocuğa veriyorum sadece bu pahalilikta asgari ücrete yapılabilecek bu şu an maalesef.. keşke en iyisini yapabilsek.. ama bak bi ara 7 8 liraya kadar düşüyordu o zaman daha fazla alabiliyorduk inşallah yine düşerBir muz bile alamayacak yakında insanlar.
Bakın siz sadece çocuklara veriyorsunuz. Halbuki sizde yemelisiniz. Muz Potasyum deposudur.Potasyum kalbin dostudur. En fazla muzda var. Almanyadaki vatandaş salkımını 0.99 cent bakın 1 euro bile değil yerken, biz neden kilosu 17.99 tlye yiyoruz? Oraya da ithal geliyor bize de. Fark ne...
Ben mesela muzlu süt çok seviyorum. Arada yaparım. Resmen 1 tane muz bana 3 küsüre geldi..
virüs dönemi haricinde ki günleri baz alarak yorum yapıyorum.e dışarda hiç yemek yemezsek gezmezssek çocuğumuza oyuncak almazsak sinema tiyatro olmazsa ne farkı kaldı cezaevi yaşantısından.orda da yiyecek var tv varmutfak ve oyuncaktan kısılabilir isteyince hersey oluyor bir yıldır biz dısarda yemeyi kestik evde yumurta olsa onu kırıp yiyoruz inanın tutumlu olunca hersey yoluna giriyor harca harca nereye kadar :)
gayet normal harcamanız da birikiminiz de .ama burda 3000 alıp 2000 tl biriktiren üye var bir de lüks yaşıyormuşBen asgari ücretle çalışıyordum, eşim asgari ücretin bir tık üstünde maaş alıyor ona rağmen birikim yapabiliyoruz. Kendini sürekli 7500e fitlerseniz hiçbir şekilde birikmez zaten. Giderleri biraz kısmak lazım birikim yapana kadar. Aylık bin lira kenara atsanız giderlerinizi 6500e göre ayarlamanız gerekiyor. Maaştan artsın kenara atalım derseniz o zaman lüks ihtiyaçlara biraz daha para ayırmış olursunuz. 5 nin lira gşrerken aylık 300-400 lira atabiliyorduk ki düğün yaptık o masraflar hariç.
yarın açıklanacak biliyordummm ayy meraktan gözüme uyku girmez şimdi aşı mı bulundu yoksa herkese 10 ar bin dolar hibe mi edilecek merakla bekliyoruzArkadaşlar sabredin 21’de açıklanacak büyük müjde varmış, hepimiz zengin oliciiizzzz bor çıkacak, petrol çıkacak, hayvar çıkacak
çok haklısınız bizim marka diye aldığımız ni....e gu...ss ck tommy gibi markalar kendi ülkelerinde fakir markası lcw gibi.paramız değersiz olduğundan bize tuzlu geliyor fiyatlarıOrganik yumurta alıyorum tanesi 1.5₺
Haftada ortalama 15 tane yumurta yiyorum, Pasta menemen derken haftalık 20 yumurta tükeniyor evimde. (tek yaşıyorum)
Herşet pahalı diyince arkadaşım bili bili alsan cantayı x marka almasan problem kalmaz diyor sjdjfjfkd
Bili bili linci? Marmarabirlik dışında zeytin yemiyorum. Bimde kavanozu 5₺ diyor başka biri. Dostum ben bu parayı kendime iyi bakmak iyi giyinmek için kazanıyorum. 25₺ye canta 10 liraya yumurta oldugunu ben de biliyorum buradaki mevzu iyi şeylere cok para veriyor oluşumuz paramızın değerinin olmaması!
Aynen öyle. Benim 900 lira verip aldıgım g...s canta orda 128$. Yani 128 birim paraçok haklısınız bizim marka diye aldığımız ni....e gu...ss ck tommy gibi markalar kendi ülkelerinde fakir markası lcw gibi.paramız değersiz olduğundan bize tuzlu geliyor fiyatları
Spoiler yedim ya ben hayal kuruyordum ne güzel skdmfkfkfl sağlık personeline ek ödeme falan filan daldık yine hülyalaraArkadaşlar sabredin 21’de açıklanacak büyük müjde varmış, hepimiz zengin oliciiizzzz bor çıkacak, petrol çıkacak, hayvar çıkacak
ben de ev kadınlarına harçlık bekliyorum ha ha haSpoiler yedim ya ben hayal kuruyordum ne güzel skdmfkfkfl sağlık personeline ek ödeme falan filan daldık yine hülyalara
ayy ilahi fiyatları okuyunca mars ta hayat başladı da oraya mı yerleştiniz dedim belkim orda ucuza maloluyordur yiyecek içecek5 liralık çok sağlıklı sucuklar var, %100 dana eti ve hiçbir katkı maddesi, atık-kıkırdak nişasta sinir şu bu içermiyor, çok da leziz. Yediğiniz şeyleri pahalı pahalı alıyorsunuz sonra da para birikmedi diyorsunuz, biz etin kıymanın kilosunu 15 liradan alıyoruz, burada kasabımız var, %100 dana eti eminiz ve çok sağlıklı ayrıca pazardan 2 liraya 5 kilo muz, tanesi 50 kuruştan da avokado ve sadece 20 liraya kilolarca antep fıstığı, badem ve ceviz içi aldık. Hep manavdan alıyorsunuz, bilmiyorsunuz pahalı pazarlardan çıktığınız yok sonra.. şaka la şaka, canım sıkıldı. Keşke fiyatlar yazdığım gibi olsa.
Marsta avokado 50 kuruşmuşayy ilahi fiyatları okuyunca mars ta hayat başladı da oraya mı yerleştiniz dedim belkim orda ucuza maloluyordur yiyecek içecek
amazonlar da bir kabileye mi yerleşsek fatura yok kira yok yiyecek için de avlanırız olur biter.e kıyafet de kolay avladığımız hayvanın derisiyle yapraklardan kombin şahane olur .e tabii 3000 kazanıyorsam banlanan üye halt etmiş 2000 biriktirmekle 3000 net birikimim garantii.ama canı sıkılan kabile üyesi bir günde beni yemeye kalkarsa o zaman durum vahim5 liralık çok sağlıklı sucuklar var, %100 dana eti ve hiçbir katkı maddesi, atık-kıkırdak nişasta sinir şu bu içermiyor, çok da leziz. Yediğiniz şeyleri pahalı pahalı alıyorsunuz sonra da para birikmedi diyorsunuz, biz etin kıymanın kilosunu 15 liradan alıyoruz, burada kasabımız var, %100 dana eti eminiz ve çok sağlıklı ayrıca pazardan 2 liraya 5 kilo muz, tanesi 50 kuruştan da avokado ve sadece 20 liraya kilolarca antep fıstığı, badem ve ceviz içi aldık. Hep manavdan alıyorsunuz, bilmiyorsunuz pahalı pazarlardan çıktığınız yok sonra.. şaka la şaka, canım sıkıldı.
Bir de kabileyi iyi araştırmak lazım. O kabilelerin değişik değişik adetleri olabiliyor doğruysa arada okuyorum yok artık diyorum bazilarina:)amazonlar da bir kabileye mi yerleşsek fatura yok kira yok yiyecek için de avlanırız olur biter.e kıyafet de kolay avladığımız hayvanın derisiyle yapraklardan kombin şahane olur .e tabii 3000 kazanıyorsam banlanan üye halt etmiş 2000 biriktirmekle 3000 net birikimim garantii.ama canı sıkılan kabile üyesi bir günde beni yemeye kalkarsa o zaman durum vahim
yarın açıklanacak biliyordummm ayy meraktan gözüme uyku girmez şimdi aşı mı bulundu yoksa herkese 10 ar bin dolar hibe mi edilecek merakla bekliyoruz
cıksss istemem artık yemiyoruz avokado.k.k dan kızıyorlar o zengünnn yiyeceğiHer aileye aylık 50 adet avokadovereceklermiş .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?