Asla para birikmeyen ev

yoo kadinlara baglamiyorum boyle bir ulke olmasini onuda nerden cikardiniz.
ben kendimde bir kadinim ve bu ulkenin boyle olmasinin sebebi kesinlikle ben degilim.
buni düşünecek kadar da beyinsiz değilim.
geçinemiyorsak maalesef ayagimixi yorganina gore uzatmak zorundayiz diyorum.
ha siz yok ben uzatmayacagim derseniz oda sizin tercihiniz tabi bu beni bağlamaz.

ben sanirim yanlis anlatmisim
lokanta luks degil arkadasim ama normal sartlarda.
şunu demek istiyorum ay sonunda gecinemeyip elinde para kalmiyorsa ayin son gunlerinde 0 ı çekiyosan mesela benim icinde luks senin icinde luks bu ülkede bu sartlarda lüks
yani demek istemiyorum ki kirin dizinizi oturum disarda yemek yemeyin vs varsa ye yoksa yapacak bir sey varmi ?
ha yok geciniyosundur zorlanmiyosundur sıkintin yoksa istersen her gun ye neden luks olsun.
ben cok goruyorum ayrani yok icmeye tahtaravanla gidiyo s. kisminin canli ornegi insanlari

Pazarda 5 lira bamya kendimde alıyorum evet hepside hayatımda var ayriyeten altın birikimi bile yapabiliyorum 5 liraya bamya varken pazarda gidip markketten 17 liraya almak enayilik ikiside aynı sonucta

Çok garip yorumlar görüyorum ya. Sürekli şükür namazı kılan bir neslin çocukları olmamızın sonuçları bence bu. Ayda iki üç kere dışarıda yemek yemek lüks sayılıyor. Değil işte. Paran yoksa sana lüks demişler ama hayır efendim lüks değil. Bu da bir ihtiyaçtır. Parayi enflasyona yediren, asgari ücreti 2300 TL yapan politikanın sonucu bunlar.

Buradan çıkardım, sizin yorumunuz bu.

Asgari ücretle 4 çocuk okutup ev bakmaya ne diyorsunuz gerçekten tatile gitmek zorunda değilsiniz birikim yapmak istiyorsanız kismayida bileceksiniz kisamiyorsaniz da gelip nasıl birikim yapiyosun diye sormucaksiniz
21 yaşındasın, 2 yaşında çocuğun var. Okudun mu, çalıştın mi, ne gibi bir hayat yaşadın da 3000 TL ile her şeyin en kalitelisini aldığını düşünüyorsun çok merak ediyorum. Küçümsemek için söylemiyorum ama sürekli azla yetinmek artık alışkanlık olmuş bence bizim insanımızda.

Pazarda 5 lira bamya kendimde alıyorum evet hepside hayatımda var ayriyeten altın birikimi bile yapabiliyorum 5 liraya bamya varken pazarda gidip markketten 17 liraya almak enayilik ikiside aynı sonucta
Hangi pazarda 5 lira bamya ya? Daha yeni aldım pazardan 15 liraya. Yarım kilo alıyorsunuz da ona mı diyorsunuz 5 lira diye.

3000 lirayla geçinmeye mecbur kaldığınız sisteme kızmak yerine 7500 lirayla geçinemeyene kızmak ne alaka ayrıca.

Azla yetindigimi kim söyledi gelip evimde mi yasiyorsun yaşamımı mi goruyorsun beni kucumcegine kendine

Buradan çıkardım, sizin yorumunuz bu.
eee lukslestirmekle ulkenin bu halde olmasinin sebebi bayanlar kismini nasil bagladiniz?
7.500 lira maas aclik siniri diyip sonrada disarda yemrk yemek istemek bizler icin luks iste
bu ulkede maalesef luks bizler derken kadinlar degil herkes yani ulkecek
orta halli ve zor durumda olan kesim icin konusuyorum
size gore ay sonunu zor goren bir insan icin disarda yemek yemek luks degilmi yani ?
yada ay sonu gelene kadar cebinde sadece 200 lirasi kalabilen bir insan icin luks degilmi yani
sizce bu durumdaki insanlar istedigi herseyi yasayabilirmi?

Yemin ederim pazardan 5 liraya aldım kilosunu yalan mı söyleyeceğim evet işte 3 bin lirayla gecim oluyorsa 7 bin lirayla neden olmasın

Gerçekten muhteşem bı insansın

Sizi ekonomi bakanı yapmalılar , şimdiki ile aranızda pek fark yok . O yapabiliyorsa sizde bu kafayla yapabilirsiniz

Yahu bi sakin olun. Hemen konuyu siyasete bağlamışsınız. Kadın alt tarafı nasıl birikim yapabilirim diye sormuş. Tartışmaya gerek yok.
Şimdi arkadasım dedıkleri gibi pahalı ortalık. Bende markete falan gittigimde bısey almasam 200 tl gidiyor en az. O yüzden sende sıkıntı yok. Ama ben su kafadayım her zaman. Birikim kesinlikle ay sonu elde kalan para ile olmuyor. Onu anladım. Her ay maaş aldığın gibi ne bilim durumuna göre 1 gr altın veya ne bilim bi 50 Euro falan al at kenara. Kalanıyla geçin. Damlaya damlaya göl olurmuş. Dün annem telefonda 20,20 aldıgı euroları 200 euro yaptım dıyordu bak misal.illa yüksek ücret birikimlere gerek yok

Bahsettigim harcamalarin kit kanaat bir yasam oldugunu düşünmüyorum. Gercekten degil cunku. Bin lira biriktirmesin hadi bir ceyrek alsin ya. Gelen paranin gidecegi bir yer vardir. Onemli olan hesapli olmak. Kendimden biliyorum bu para nereye gidiyo yaa hic anlamiyorum cümlesini cok kurarim. Bunu diyorsaniz hesapli biri degilsiniz demektir. Ben bu para ile pek ala birikim yapilabilcegini dusunuyorum sahsen. Istenirse en azindan

Valla et almıyorum meyve almıyorum. Market ihtiyacı bitmiyor. Pek bir şey almiycam diye girdigim marketten 150 tl diye çıkıyorum.
Asgari ücretle tek maaşla geçinen insanlara o kadar üzülüyorum ki ne yapıyor bu insanlar bilmiyorum

Market alışverişi aylik rahat 1000 tl et, meyve güzelinden yiyeyim dersen 1.500 olur.

Allah herkesin yardımcısı olsun.
Birikim konusunda çok kötü değilim.
Lüksüm yok, konforum yok.
Tabi kötü gün diye üç kuruş atcam yani
Bebeğim için her kontrole 500 tl ilaçlarına 300 tl veriyorum. Artık araba da almak zorundayız.
Birikime kredi çekip alcam.
Çöp gibi arabalar dünya para!
2 aydır icime sindirip alamadım.

Alabilene, yapabilene helal olsun .

Şey mesela cüzdanda 1 TL kaldı onu mu atıyorsunuz günlük mü atıyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…