- 17 Aralık 2015
- 27.103
- 49.556
- 598
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
yoo kadinlara baglamiyorum boyle bir ulke olmasini onuda nerden cikardiniz.Bu ülkenin böyle bir ülke olmasının faturasını kadınların lüks merakına bağlamayın o zaman. Değil çünkü. Görende 500 liralık nusretin alternatifi mangal yakmak sanacak. Orta düzey restoranlarda bile 250 300 lira geliyor hesap hala daha lükse bağlıyorsunuz.
3000 olacaktiNerede yaşıyorsunuz? Zira 300 lira evinizden yan sokağa geçtiğinizde bitiyor.
ben sanirim yanlis anlatmisimİşte bende diyorum ki kadınların lüks merakı ile alakası yok .
Disarida yemek yemenin alternatifi amaaaannn alırım yarım kilo et tavada pisirir yerim olabilir ama değil .
Ayrıca ne Nusretinden bahsediyoruz Bursa da iki kişi İskender 120 lirabildiğimiz esnaf lokantasindan bahsediyorum . Eee Nusret e gitmedik hadi normal lokantada mi lüks oldu. Ben odeyebildim ama isterim ki bütün kadın arkadaslarim bulaşıktan , ocaktan bir günlüğüne de olsa elini çeksin gitsin dışarda yesin . Bir hafta da olsa tatil yapabilsin. İstediği bir gömleği giyebilsin ..
Pazarda 5 lira bamya kendimde alıyorum evet hepside hayatımda var ayriyeten altın birikimi bile yapabiliyorum 5 liraya bamya varken pazarda gidip markketten 17 liraya almak enayilik ikiside aynı sonuctaYa et olmuş 75-80
Kıyma 50
Peynir 60
Tereyağı 60
5 lt yağ 50
Siz nasıl en kalitelisini yiyorsunuz ???
Bamya aldım 17 lira kilosu ..
Deli oluyorum bunu diyenlere de ..
Tatil yapıyor musunuz ? Covidden önce konser ,tiyatro , sinema var mıydı hayatınızda ?
Dışarıda yemek yemek ?
Sahilde bir kahve içmek ?
İyi bir ayakkabı giymek ?
İyi bir kaban alabilmek ?
yoo kadinlara baglamiyorum boyle bir ulke olmasini onuda nerden cikardiniz.
ben kendimde bir kadinim ve bu ulkenin boyle olmasinin sebebi kesinlikle ben degilim.
buni düşünecek kadar da beyinsiz değilim.
geçinemiyorsak maalesef ayagimixi yorganina gore uzatmak zorundayiz diyorum.
ha siz yok ben uzatmayacagim derseniz oda sizin tercihiniz tabi bu beni bağlamaz.
bazi seyleri sadece biz bayanlar lukslestiriyoruz.
yani her ay disarda bir kac defa illa bi restorantta yemek yemenin ne gibi bir luksu var mesela?
ben cok az erkek taniyorum ya gidiyim bi restorantta yemek yiyimde kendimi iyi hissedeyim diye dusunen.
yada ayni kumastan bluzdan 10 larca olunca ne degisiyor hayatimizda?
simdi bayanlar calisiyorlar tabiki is hayatinin gereksinimlerinden biri duzenli temiz giyinmek ama biz bayanlarin duzenli temiz giyinme anlayisi renk renk cesit cesit hergun bir sey giymek sanki.
bu sekilde mutlu oluyorum ben diyincede e bu seferde ay sonu gelince birikmiyo artmiyo yetmiyo diyoruz
21 yaşındasın, 2 yaşında çocuğun var. Okudun mu, çalıştın mi, ne gibi bir hayat yaşadın da 3000 TL ile her şeyin en kalitelisini aldığını düşünüyorsun çok merak ediyorum. Küçümsemek için söylemiyorum ama sürekli azla yetinmek artık alışkanlık olmuş bence bizim insanımızda.Asgari ücretle 4 çocuk okutup ev bakmaya ne diyorsunuz gerçekten tatile gitmek zorunda değilsiniz birikim yapmak istiyorsanız kismayida bileceksiniz kisamiyorsaniz da gelip nasıl birikim yapiyosun diye sormucaksiniz
3000 lira maasla herseyin kalitelisini yemek icin kira derdi dogalgaz derdi vs olmamasi lazimNiyee değişsin 300 lira maaşla yine herşeyin kalitelisini yiyoruz herşeyin güzelini giyiyoruz 7.500 bana göre az bı para değil yani
Hangi pazarda 5 lira bamya ya? Daha yeni aldım pazardan 15 liraya. Yarım kilo alıyorsunuz da ona mı diyorsunuz 5 lira diye.Pazarda 5 lira bamya kendimde alıyorum evet hepside hayatımda var ayriyeten altın birikimi bile yapabiliyorum 5 liraya bamya varken pazarda gidip markketten 17 liraya almak enayilik ikiside aynı sonucta
Azla yetindigimi kim söyledi gelip evimde mi yasiyorsun yaşamımı mi goruyorsun beni kucumcegine kendine21 yaşındasın, 2 yaşında çocuğun var. Okudun mu, çalıştın mi, ne gibi bir hayat yaşadın da 3000 TL ile her şeyin en kalitelisini aldığını düşünüyorsun çok merak ediyorum. Küçümsemek için söylemiyorum ama sürekli azla yetinmek artık alışkanlık olmuş bence bizim insanımızda.
eee lukslestirmekle ulkenin bu halde olmasinin sebebi bayanlar kismini nasil bagladiniz?Buradan çıkardım, sizin yorumunuz bu.
Yemin ederim pazardan 5 liraya aldım kilosunu yalan mı söyleyeceğim evet işte 3 bin lirayla gecim oluyorsa 7 bin lirayla neden olmasınHangi pazarda 5 lira bamya ya? Daha yeni aldım pazardan 15 liraya. Yarım kilo alıyorsunuz da ona mı diyorsunuz 5 lira diye.
3000 lirayla geçinmeye mecbur kaldığınız sisteme kızmak yerine 7500 lirayla geçinemeyene kızmak ne alaka ayrıca.
Gerçekten muhteşem bı insansıneee lukslestirmekle ulkenin bu halde olmasinin sebebi bayanlar kismini nasil bagladiniz?
7.500 lira maas aclik siniri diyip sonrada disarda yemrk yemek istemek bizler icin luks iste
bu ulkede maalesef luks bizler derken kadinlar degil herkes yani ulkecek
orta halli ve zor durumda olan kesim icin konusuyorum
size gore ay sonunu zor goren bir insan icin disarda yemek yemek luks degilmi yani ?
yada ay sonu gelene kadar cebinde sadece 200 lirasi kalabilen bir insan icin luks degilmi yani
sizce bu durumdaki insanlar istedigi herseyi yasayabilirmi?
Pazarda 5 lira bamya kendimde alıyorum evet hepside hayatımda var ayriyeten altın birikimi bile yapabiliyorum 5 liraya bamya varken pazarda gidip markketten 17 liraya almak enayilik ikiside aynı sonucta
Bahsettigim harcamalarin kit kanaat bir yasam oldugunu düşünmüyorum. Gercekten degil cunku. Bin lira biriktirmesin hadi bir ceyrek alsin ya. Gelen paranin gidecegi bir yer vardir. Onemli olan hesapli olmak. Kendimden biliyorum bu para nereye gidiyo yaa hic anlamiyorum cümlesini cok kurarim. Bunu diyorsaniz hesapli biri degilsiniz demektir. Ben bu para ile pek ala birikim yapilabilcegini dusunuyorum sahsen. Istenirse en azindanİşe gittiniz, barınma ve gıda ihtiyacınızı karşıladınız. Haftada 1 sokakta çay içtiniz.
En bombası haftada sadece 250 liralık yemek yemeniz. Bugün pazarda meyve sebzenin ortalama kilosu 10 lira. 10 birim ürün alsanız sadece 100 lira o yapar. Bunun yağı şekeri tuzu şarküteri ihtiyacı eti tavuğu balığı unu sütü temizlik ihtiyaçlari kişisel bakım ihtiyaçları nerede? Daha sayamadığım bir o kadar vardır...
Evet bu bahsettiğiniz de bir hayat tabi haklısınız.
Sevgili arkadaşlar;
Eşim ögretmen ben ise instagramda kendi ürünlerimi satıyorum ( arzu edenlere hesabımın adını özelden yazarım)
Kiramız 660. Yeni bir ev. Anneme çok yakın. Ev sahibimiz öğretmenleri çok sevdiği icin bize uyguna verdi
Ben de öğretmenim ama çalışmıyorum bu arada.
Mutfak masrafı çok fazla. Ama tereyag veya yoğurt gibi şeyleri annem alıyor bana. Köydeki yengelerim yapıyor. Parasiyla kendine aliyor annem. Bana da veriyor sağ olsun.
Arabamiz var. Ben kullanıyorum. Annemle babami her istedikleri yere götürüyorum. Böyle birbirimize destek oluyoruz.
Elektrik su internet ve telefon ve apartman aidati rahat bin lira tutuyor.
Eşim maaşını alınca bana 300 lira veriyor. O parayı harcamam. Saklarım. Kendi kazancimla ne istersem alıyorum.
Birikimimle de canım ne isterse onu yapiyorum. Arabanın kaskosu sigortasi vs eşime yardımcı oluyorum.
Paramız da bereketli yani kızlar. Ben her sene tatile gittim yaza kadar biriktirdiğim parayla.
Mesela 1 liraları biriktiriyorum. sene sonu 700 adet 1 lira oluyor
Böyle küçük küçük birikim yapacaksinuz.
Her ay 3 bin 5 bib saklayamiyorum vah vah birikim yapamıyorum diye bi şey yok.
1 liralarla kiz arkadasimla 3 gün otel tatili yaptım.
1 lira. 5 lira 10 lira. Her neyse... bir yol tutun ve o paralari kenara atın.
Az diye küçük görmeyin. Azdan çok oluyor.
Kumbaram var mesela
Her sene ondan da bin lira civarı bozuk para çıkıyor.
Birikim anlayışınızı değiştirin.
Ve küçük paralarla başlayın.
Bana zaman verin. 1 liralarla nükleer enerji santrali kurarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?