Asla para birikmeyen ev

Ayda iki üç kere çıkıyoruz dışarda yemeye tatile iki senedir gitmedik aileler uzakta senede bir iki kere onlara gitsek uçak masrafları bin lira tutuyor

Ben yeni yeni birikime başladım,ekonomi topiklerine gel çok güzel..anladım ki israf bereketi kaçırıyor ve ben istemeden israf ettiğini gördüm.Aslinda evde anne babam da var tek.olsam israf etmem.Ekonomi topiklerinde sorunun cevaplarını alacaksindir beklerix

ben çalışırken hep dışarıdan yiyordum. evden yemek getirmeye başladığımda her ay cebimde 500tl birikmeye başladı.

Bes güzel. Benim kv ye borçla birikim şöyle olurmuş arkadaşımızdan, akrabamızdan birilerinden 100 200 euro veya 1000 2000 tl borç alıp o kişilere sonra ödemek.

Diğer şeyleri geçtim de insan annesine ayda 100 lira harçlık verir ya. Ne olacak.
Hayır sorun o değil, kaynanamın hem para biriktiremiyorsunuz diye laf edip hem bizden para istemesi. Yaa insan annesine verir ama onlar bizim gibi değil ki hiçbir sıkıntıları yok, borçları yok, köyde yaşıyorlar ellerine ay sonu bizden daha fazla kalıyor, bahçelerinden ekip biçtiklerini yiyorlar gezip tozmuyorlar da beyaz eşyalarını bile bozulunca biz alıyoruz ama para yetmiyor bize diyip bizden para istiyorlar. Hem de birikim yapamıyoruz diye laf ediyorlar. Birde bize sizden bir şey mi istiyoruz deyip lafını yapıyorlar.

Eşim 3000 lira maaş alıyor 2 yaşında çocuğum bize anca yetiyor 7.500 alsa 4000 kenara atarız
Hayır atamazsınız. Herkes gelirine göre harcar 7500 lira alsanız aldığınız gıda malzemeleri değişir ilk olarak, kıyafet seçimleriniz değişir. Oturduğunuz muhit değişir. Yani öyle havadan kenara atarız demekle olmuyor.

Ayda en fazla 2500 ayirin gidaya 2500de kira ve faturalar tutsa 5000 eder rahatlikla ayirabilirsiniz gibi duruyor hadi oyuncakti benzindi misafirdi kiyafetti 1500 tutsa yine paraniz kaliyor gibi duruyor

Niyee değişsin 300 lira maaşla yine herşeyin kalitelisini yiyoruz herşeyin güzelini giyiyoruz 7.500 bana göre az bı para değil yani

Niyee değişsin 300 lira maaşla yine herşeyin kalitelisini yiyoruz herşeyin güzelini giyiyoruz 7.500 bana göre az bı para değil yani
7500 Türkiye şartlarında yoksulluk sınırının altında, sizin geliriniz açlık sınırının altında. Çoğu meyvenin kilosu 10 tl ve üstü peynirin kilosu 50 lira ete falan zaten girmiyorum. Gerçekten ekonomideki bu durumu dahi farkedemeyecek kadar uyuşturulmuşuz artık ne denir.

Sorum garip gelecek ama eşinizin ya da sizin babanızla aranız nasıl?

Bim ve a101 dışında markete ya da kasaba gitmeyin. Kaliteli protein değil bimde satılan lahmacun tavuk nuget sosis benzeri ürünler alın. Hergün 3 ekmek alın makarnayı bile ekmekle yiyin. Markete giderken de tok gidin. Çocukla sakın alışverişe çıkmayın. Fındık fıstık çerez yemeyin. Pastanenin önünden geçmeyin canınız bir tatlı çekebilir pasta almak zorunda kalabilirsiniz. (Bir pasta bile 100 tl) Kıyafet almayın. Kitap almayın. Parfüm, kozmetik, kaliteli iç çamaşır vs için para ayırmayın. Tatil yapmayı aklınıza bile getirmeyin. Sinema tiyatro vs kültürel aktiviteler kültürel geziler aklınıza bile gelmesin. Hafta sonu mangaldı kahvaltıydı unutun evde takılın. Ot gibi cep telefonunuzun başında yaşayın. 1 TL'leri düşünerek yaşayın. Çok güzel para birikir o zaman...

Ya et olmuş 75-80
Kıyma 50
Peynir 60
Tereyağı 60
5 lt yağ 50
Siz nasıl en kalitelisini yiyorsunuz ???
Bamya aldım 17 lira kilosu ..
Deli oluyorum bunu diyenlere de ..
Tatil yapıyor musunuz ? Covidden önce konser ,tiyatro , sinema var mıydı hayatınızda ?
Dışarıda yemek yemek ?
Sahilde bir kahve içmek ?
İyi bir ayakkabı giymek ?
İyi bir kaban alabilmek ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…