- 6 Ağustos 2015
- 1.808
- 1.223
- 133
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
-
Ben yeni yeni birikime başladım,ekonomi topiklerine gel çok güzel..anladım ki israf bereketi kaçırıyor ve ben istemeden israf ettiğini gördüm.Aslinda evde anne babam da var tek.olsam israf etmem.Ekonomi topiklerinde sorunun cevaplarını alacaksindir beklerixEve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin
ben çalışırken hep dışarıdan yiyordum. evden yemek getirmeye başladığımda her ay cebimde 500tl birikmeye başladı.Eve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin
Bes güzel. Benim kv ye borçla birikim şöyle olurmuş arkadaşımızdan, akrabamızdan birilerinden 100 200 euro veya 1000 2000 tl borç alıp o kişilere sonra ödemek.Borcla birikim yapin. Birkac sene oncesi. BIzde oyleydik. Sonra kendime ve esime bes actim. Bu sene kizimada actim. Her ay 500 er esimle bana 250 kizima 1250 lira birikim hesaplarina kredi kartindan otomatik kesiliyor. Ekstre borcu gelince oduyorum.
Bu sisteme girmeden once 100 lira bile ayiramiyordum.
Hayır sorun o değil, kaynanamın hem para biriktiremiyorsunuz diye laf edip hem bizden para istemesi. Yaa insan annesine verir ama onlar bizim gibi değil ki hiçbir sıkıntıları yok, borçları yok, köyde yaşıyorlar ellerine ay sonu bizden daha fazla kalıyor, bahçelerinden ekip biçtiklerini yiyorlar gezip tozmuyorlar da beyaz eşyalarını bile bozulunca biz alıyoruz ama para yetmiyor bize diyip bizden para istiyorlar. Hem de birikim yapamıyoruz diye laf ediyorlar. Birde bize sizden bir şey mi istiyoruz deyip lafını yapıyorlar.Diğer şeyleri geçtim de insan annesine ayda 100 lira harçlık verir ya. Ne olacak.
Ayrıca bize daha 70 80 bin tl borçları da var yanii.Diğer şeyleri geçtim de insan annesine ayda 100 lira harçlık verir ya. Ne olacak.
Kv çakal ciktiBes güzel. Benim kv ye borçla birikim şöyle olurmuş arkadaşımızdan, akrabamızdan birilerinden 100 200 euro veya 1000 2000 tl borç alıp o kişilere sonra ödemek.
Hayır atamazsınız. Herkes gelirine göre harcar 7500 lira alsanız aldığınız gıda malzemeleri değişir ilk olarak, kıyafet seçimleriniz değişir. Oturduğunuz muhit değişir. Yani öyle havadan kenara atarız demekle olmuyor.Eşim 3000 lira maaş alıyor 2 yaşında çocuğum bize anca yetiyor 7.500 alsa 4000 kenara atarız
Ayda en fazla 2500 ayirin gidaya 2500de kira ve faturalar tutsa 5000 eder rahatlikla ayirabilirsiniz gibi duruyor hadi oyuncakti benzindi misafirdi kiyafetti 1500 tutsa yine paraniz kaliyor gibi duruyorEve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin
Niyee değişsin 300 lira maaşla yine herşeyin kalitelisini yiyoruz herşeyin güzelini giyiyoruz 7.500 bana göre az bı para değil yaniHayır atamazsınız. Herkes gelirine göre harcar 7500 lira alsanız aldığınız gıda malzemeleri değişir ilk olarak, kıyafet seçimleriniz değişir. Oturduğunuz muhit değişir. Yani öyle havadan kenara atarız demekle olmuyor.
7500 Türkiye şartlarında yoksulluk sınırının altında, sizin geliriniz açlık sınırının altında. Çoğu meyvenin kilosu 10 tl ve üstü peynirin kilosu 50 lira ete falan zaten girmiyorum. Gerçekten ekonomideki bu durumu dahi farkedemeyecek kadar uyuşturulmuşuz artık ne denir.Niyee değişsin 300 lira maaşla yine herşeyin kalitelisini yiyoruz herşeyin güzelini giyiyoruz 7.500 bana göre az bı para değil yani
Sorum garip gelecek ama eşinizin ya da sizin babanızla aranız nasıl?Eve toplam 7bin 500 giriyor kira 1200 TL şu rakamlara bakılınca birikim yapılabilir gibi duruyor ancak ay sonunu beş kuruş bile kalmıyor her ay bin lira kadar birikim yapmak istesek de bazen hiç kalmıyor bazen ise 300 falan öyle lüks marka giydiğimiz yok bir spor ayakkabıya 300 lira da vermiyoruz nasıl birikmiyor gerçekten anlamıyorum küçük bir çocuk var bir de 1 buçuk yaşında oyuncak kıyafet masrafı var tabi ama onda da yine lükse kaçmıyoruz sanırım en fazla mutfağa gidiyor her hafta 300 400 lira harcıyoruz ay bilmiyorum sizlerin geliri ve gideri nasıl ne kadar birikim yapabiliyosunuz bizde mi gariplik var bir yardım edin
Nerede yaşıyorsunuz? Zira 300 lira evinizden yan sokağa geçtiğinizde bitiyor.Niyee değişsin 300 lira maaşla yine herşeyin kalitelisini yiyoruz herşeyin güzelini giyiyoruz 7.500 bana göre az bı para değil yani
Para deyince akan sular duruyorKv çakal cikti
Ya et olmuş 75-80Niyee değişsin 300 lira maaşla yine herşeyin kalitelisini yiyoruz herşeyin güzelini giyiyoruz 7.500 bana göre az bı para değil yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?