Asla para birikmeyen ev

kendi imkanlarimla bir baskasinin olanaklarini karsilastirirsam belki gecinemez bilemiyorum benim anneme ait olan ve her sene istedigim kadar gidip kalabildigim bir yazlik imkanim var
cilt bakimina oldu bitti merakli olmadim yani gitmeyisimin suanki durumumla alakasi yok
cig kuruyemislerim her daim vardir cunku evde bir cocugum var gidadan yana hic bir seyi eksiltmem acikca soylemek gerekirse kuruyemisinden etine kadar.
giyimde luksu bir tek ayakkabida ararim ayak sagligi onemlidir benim icin.
onun disinda mesela size sunu soyleyeyim ben bir magazada calisiyordum ayni dikim firmasinin bizim etiketimizi bastigi elbiseyi biz 300 liraya daha orta halli bir magaza 100 liraya satiyordu.
yani luks dedikleriniz aslinda luks giyim degil cok iyi markalari tenzih ederek konusuyorum bunu yanlis anlasilmasin. bunlar hep kapitalist sistemin oyunlari yani.
bunlari bile bile vakkodan beymenden giyinmiyorsam gidip baska yerde sirf etiketi icin 300 lira vermek yerine 100 liraya alirim 200 u cebimde kalir.
mesela ben lokanra restorant tarzi yerlerde yemek yemeyide guzel yasadim ha saymam.
benim bugun guzel bir yemek yedim guzel vakit oldu anlayisim cok farkli acik hava bir alanda piknik yapmayi ailemle birlikte acik alanda gule oynaya piknik yapmayi severim
zaten evimdede olan eti ayrica gidip lokantada para vererek yemeyi sevmiyorum eskiden calisirken hergun disarda yemek yemekten midem bulanmisti zaten artik.
kisacasi benim icin hayatin tadi luks restorantlarda 100 gr et yemek 50 liralik kiyafete 300 lira vermekte degil.
benim luksum çok farkli çok sükur yapmak istedigim seyleri yapabiliyorum.
ama yazlik imkanim olmasaydi vs bu parayla bir tatil yapmak cok zor olurdu evet

Evt herkesin keyif aldığı şeyler farklıdır ama bunu yazan üye standart şeyler yazmış ve bunları bile yapamıyoruz demiş. Sorun normal şeyleri bile yapamamak herseyin pahalı olması.

Bazen yumurta süt peynir alıp çıkıyorum sadece 100 liradan fazla tutuyor sadece bir hafta 10 günlük insanın aklı almıyor artık
Çok normal.
Ben T.. adli bir markadan ezine klasik beyaz peynir alıyorum. Böyle turuncu ambalajlı. Kilosu 50 tl oldu..
50 tl. Süt laktozsuz 7 tl 1 litresi. Yumurta fiyatlari bile artti. Sucuk zeytin peynir yumurta süt vs alsan zaten 100 tl den aşağı çıkamazsın. Bu sadece kahvaltılık.

Inanılmaz bir gıda enflasyonu var. Ben çoğu ailenin sadece zeytin ekmek yediğini düşünüyorum. Çoğu aile için peynir bile lüks artik..

Evt herkesin keyif aldığı şeyler farklıdır ama bunu yazan üye standart şeyler yazmış ve bunları bile yapamıyoruz demiş. Sorun normal şeyleri bile yapamamak herseyin pahalı olması.

o konuda soyleyecek hic bir şey yok soylenebilecek tek şey evet hayat pahali.
demek istiyorum ki bu pahaliligin yaninda birde aslinda hic bir luksu olmayan seyleri gorerek ve izleyerek biz lüksleştiriyoruz.
insanlar evet yilda bir kez de olsa tatile gidebilmeli ruhunu dinlendirmeli
kendisine ihtiyac disinda canim almak istedi diyip yeni bir gomlek bluz alip kendini mutlu hissetmeli bunlarin verdigi hazzi cok iyi biliyorum.
ama bunu abartmamak gerekiyor.
yanlis izlemlediysem lutfen duzeltin ama bazi seyleri sadece biz bayanlar lukslestiriyoruz.
yani her ay disarda bir kac defa illa bi restorantta yemek yemenin ne gibi bir luksu var mesela?
ben cok az erkek taniyorum ya gidiyim bi restorantta yemek yiyimde kendimi iyi hissedeyim diye dusunen.
yada ayni kumastan bluzdan 10 larca olunca ne degisiyor hayatimizda?
simdi bayanlar calisiyorlar tabiki is hayatinin gereksinimlerinden biri duzenli temiz giyinmek ama biz bayanlarin duzenli temiz giyinme anlayisi renk renk cesit cesit hergun bir sey giymek sanki.
bu sekilde mutlu oluyorum ben diyincede e bu seferde ay sonu gelince birikmiyo artmiyo yetmiyo diyoruz

teyzemin bir kiracisi vardi cok tatli bir hamdi topragi bol olsun hacettepe unv. prof tu kendisi
bir gun kirasini almaya gittigimizde bizi evine davet etti iceri girince hepimiz bir tuhaf olduk
insan prof diyince vs şıkır şıkır harika bir ev bekliyor niyeyse, kadin halimizden anladi sanirim psikoloji egitimi veriyordu zaten annemle bana ozaman "kizim kendine bir sey alacagin zaman benim buna gercekten ihtiyacim var mi acaba diye mutlaka bir sor dedi"
o gunden beri annemle benim yaşam seklimiz degisti.
kadin hayatimiza dokundu resmen
oyuzden hepimiz kendimize bir soralim
benim buna gercekten ihtiyacim varmi diye.

Yani cidden bu bile kadınların lüks düşkünlüğüne bağlandı ya pes

Yeni nesili bilemem de eski nesilde kanaat eden hep kadın har vurup harman savuran hep erkek. Ee ne değişti toplumsal bazda.

Bende sorun olduğunu düşünüyorum artık neden ekonominin neden bu halde olduğunu düşünmek yerine kadınların bluzunu yemek yediğimiz restorantları konuşuyoruz? Siz sevmeyebilirsiniz ama şık bir restorantta yemek yemekle mangal kokusunda piknik yapmak arasında dağlar kadar fark var. Ve bi lüksü yok bir ihtiyaç bunlar aslında. İnsan ruhunun da güzel yerlerde güzel yemekler yemeye, sinemaya, tiyatroya, güzel kıyafetlere renk renk bluzlara ihtiyacı var. Zaman doldurmaya gelmedik bu hayata yaşamaya geldik.

Beni hiçbir kuvvet mangal yakmaya daga bayira götüremez , sevmiyorum öyle şeyleri , sinek böcek icinde plastik tabaklarda yemek yemeyi . Dışarda yemek yemek lüks değil ki , siz evde her şeyi yapabiliyor musunuz ? Aynı lezzette mi oluyor hiç sanmıyorum mesela ?
Ben bir kadeh şarapla seviyorum dışarda yemek yemeyi .. çoluk çocuk bagris cigris yerlerden hoşlanmıyorum .
Annenizin yazlığı olabilir her Allah'ın yazı oraya gitmek de beni bunaltabilir mesela ?
Dünyada o kadar gezecek yer varken neden yazlıkta karpuz dişleyerek yazımı geçireyim ???
Ayrıca çalışıyorum değişik yerlere gitmem gerekiyor ve biliyor musunuz insanlar çoğu yerde kıyafetleriyle karşılanıyor . Yani 25 liralık t-shirt giyilecek yer var 400 liralık bluz giyilecek yer var .
Bu konu uzar gider ..
Peynir diyorum baya bildiğimiz peynir 60 lira .
Ne yapayım süt alıp kestirip lor mu yapayım ?
Beklentiler , yaşama arzusu , gezip görme , yemek içme kültürü herkese göre değişir .
Ama sizin anlattıklarınıza da über mantık içerir alt yazısıyla bakmadım

Maas 3600
Kira alip kira veriyoruz fark 50 tl oduyoruz
Kalir 3550
120 telefonlar
70 internet
400 tl gün parasi(sadece para dönüyor birdr biz ilk aldik)
500 kredi karti
100 elektrikle dogalgaz( kışın sadece dogalgaz 350 buldu elektrik 200)
Cocuklarin ihtiyaclarini bayram paralariyla karsilicam bu ay

İsyerinden kesinti olcak deniliyor zaten maasin bir kismini kisa calisma odeneginden aliyoruz. Bizde arttirmak istiyoruz ama bilmiyorum artabilecekmi.
Daha market yok burda..

katıldığım çok nokta var anlattiklarinizda. ben çalışıyorum eşim çalışıyo. ufak çocuğumuz var. hergun yemek yapmak inanin yoruyo. benim için dışarı çıkıp yemek ya da eve söylemek ihtiyaç mesela. ben bunu lüks olarak görmüyorum.

kıyafet konusunda iki hafta yetecek kadar kiyafetim vardır on kombin yani:) parçaları değiştirerek farklı kombinler elde ediyorum. lüks ihtiyaç dışı bişey almam. ama ben zamanımla paramı ikame edemediğim için üzülüyorum kimi zaman.

inanın markete gidecek zamanim olmuyo çoğu kez. fiyata bakmadan ne lazımsa alıp cikiyorum. ya da netten sipariş veriyorum uygulamalardan.

bu kadar ince eleyip sık dokumadan yaşayacak kadar kazanmamız lazım diye düşünüyorum.

sinemata tiyatroya tatile bu tarz seylere hic bir sey demedim zaten
bunlar yapilmali evet insanin ruhununda guzel seylere ihtiyaci var
ama bence o ruhun ay sonunda gecinemedim diyecekse nusrette 500 liraya et yeme luksune ihtiyaci yok demek istiyorum.
carpitmaya gerek yok bence alintiladiginiz mesajda insanin ruhununda guzel seylere ihtiyaci var demisim ben
zaten bunu soyleyen benim yani
yorumunuzu gorende hayat cok pahali yamalayip yamalayip giyin demisim sanacak.
her turlu ihtiyacimizi karsilayip oh sefam olsun diyerek yasamaya musait bir ulkede degiliz maalesef.
cok ucuk rakamlar kazanmiyorsak maalesef ayagimizi yorganimiza gore uzatmak zorundayiz
ay ortasinda luks restoranda yedigin yemek sana ay sonunda buzdolabina dusen farenin kafasi kirilir hayati yasatiyorsa o yemek bu durumda olan herkeee luks demektir bu ortamda

Son düzenleme:
ben zaten konumda kendi imkanlarimdan ve beni mutlu eden seylerden bahsetmisim bundan bahsetme sebebim olarakda bir oncrki mesajimdaki bahsettigim durumdan yola cikarak bahsetmisim.
yani ben boyle yasiyorum sizde boyle yasayin demiyorum.
sunu soyluyorum ama ay ortasinda yedigin 500 liralik yemek ay sonunda seni zora sokuyorsa maalesef o yemek senin yasam seklin icin luksmus diyorum. anlatabildim mi

herkes ince eleyip sık dokumadan yasamak ister tabiki.
isterimki kimse gecinemiyorum demesin
herkesi hayati gullik gulistanlik olsun ama yok oyle bir hayat maalesef
bunu bile bile ayagini yorganina gore uzatmamak mustiflik demek istiyorum

herkes ince eleyip sık dokumadan yasamak ister tabiki.
isterimki kimse gecinemiyorum demesin
herkesi hayati gullik gulistanlik olsun ama yok oyle bir hayat maalesef
bunu bile bile ayagini yorganina gore uzatmamak mustiflik demek istiyorum

işte bana göre ihtiyaç diğerine göre israf da oluyo. göreceli bi konu bu. ama dediklerinize katılıyorum:) çoğu seyde ayni düşünüyorum sizinle. umarım herşey iyiye gider. hepimiz rahat yaşarız ülkece.

Bu ülkenin böyle bir ülke olmasının faturasını kadınların lüks merakına bağlamayın o zaman. Değil çünkü. Görende 500 liralık nusretin alternatifi mangal yakmak sanacak. Orta düzey restoranlarda bile 250 300 lira geliyor hesap hala daha lükse bağlıyorsunuz.

İşe gittiniz, barınma ve gıda ihtiyacınızı karşıladınız. Haftada 1 sokakta çay içtiniz.

En bombası haftada sadece 250 liralık yemek yemeniz. Bugün pazarda meyve sebzenin ortalama kilosu 10 lira. 10 birim ürün alsanız sadece 100 lira o yapar. Bunun yağı şekeri tuzu şarküteri ihtiyacı eti tavuğu balığı unu sütü temizlik ihtiyaçlari kişisel bakım ihtiyaçları nerede? Daha sayamadığım bir o kadar vardır...

Evet bu bahsettiğiniz de bir hayat tabi haklısınız.

O bahsettiğiniz peynir bizim evde haftalık 2 kalıp gidiyor.
Süzmesi, kaşarı, kremi falan ayrıca.
Böyle konulara baktıkça ya kendi ailemin deli gibi yemek yediğini düşünüyorum çünkü haftalık peynir masrafımızla bütün gıdasını alan var ya da insanlar gerçekten yemiyor çünkü yiyemiyor...

İşte bende diyorum ki kadınların lüks merakı ile alakası yok .
Disarida yemek yemenin alternatifi amaaaannn alırım yarım kilo et tavada pisirir yerim olabilir ama değil .
Ayrıca ne Nusretinden bahsediyoruz Bursa da iki kişi İskender 120 lira bildiğimiz esnaf lokantasindan bahsediyorum . Eee Nusret e gitmedik hadi normal lokantada mi lüks oldu. Ben odeyebildim ama isterim ki bütün kadın arkadaslarim bulaşıktan , ocaktan bir günlüğüne de olsa elini çeksin gitsin dışarda yesin . Bir hafta da olsa tatil yapabilsin. İstediği bir gömleği giyebilsin ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…