Asla para birikmeyen ev

ayıp ediyorlar o zaman.biz de 2 teyze var yaşlı ne isterlerse alırım ben marketten eczaneden sırtımda mı taşıyorum nolacak teyzelerde araba yok sağlık ocağı yokuş çok dik çıkamazlar ben götürüyordum ilaçlarını da beraber alıyorduk ama virüsten sonra götürmüyorum kendim risk grubu olduğum için ama ararlar alırım gene ne isterlerse .yaşıtlarımdan şekerler sohbetleri bile daha güzel özledim onları ama görüşemiyoruz yüzyüze artık :cry:
Ya gerçekten mahallesen gelin çıktım 6 yıl sonra çocuklarla eşimle geri taşındık kiracı evi mahvetmiş daha kötü olmasın diye annemler de başka semtte bana yakın ama gecenin bi vakti aramadım komşular eskiler kalmamış bi iki kişi hariç ama onlar da aşırı yobazlaşmış halbuki ben çocukken annem hastalandı mı önce onların kapısını çalardık hiç bişey durduğu gibi durmuyor 😞

Bu süreç hepimizi mahvetti.
Maddi olarak bir kenara, manevi olarak dayanma gücümüz tükenmek üzere.
Sürekli 24 saat aktif işleyen evler, dışarıda bir aktivite yok pandemi mevcut, hayat aşırı pahalı ve daha bir sürü şey.
Kendimi çarkında dönen hamsterlar gibi hissediyorum artık, şöyle bir kafa dinleyelim desek e o tatiller de uçmuş gitmiş.

Sıkıntıdayım🧐
ben artık biriktirme kısmında değilim varsın birikmesin asıl derdim elimde olanları korumak sadece :cry:

Siz neden utanıyorsunuz?
Bu kadar emeğinizi sömüren, hakkınızı vermeyen, hepimizi ülkece zor koşullarda ölmeyecek kadar yaşatan, 5 günlük tatili lüks yapanlar utansın!
Ve bilakis, sesiniz daima en fazla çıkan kesim olmalısınız.
Tatil benim için hep lükstü çocukluktan beri hep kıt kanaat geçinirdik hatta o zaman halimiz daha kötüydü şuan bana yaptıklarımız lüks geliyo o yüzden en son 5. Sınıfta iki haftalığına amcamlara gitmiştik yaptığım son tatil 27 yaşımdayım 2 çocuk annesi çocuklarımın içinde bişey kalmasın diye uğraşıyorum tatil hiç düşünmedik eşimle nedendir bilinmez zaten kalabalığı çok sevmeyiz anca bize dağ bayır olacak çocuklar da aynı ama Allah nasip ederse araba alabilirsek kamp tatili yapmayı istiyoruz nasip olursa

Tatil benim için hep lükstü çocukluktan beri hep kıt kanaat geçinirdik hatta o zaman halimiz daha kötüydü şuan bana yaptıklarımız lüks geliyo o yüzden en son 5. Sınıfta iki haftalığına amcamlara gitmiştik yaptığım son tatil 27 yaşımdayım 2 çocuk annesi çocuklarımın içinde bişey kalmasın diye uğraşıyorum tatil hiç düşünmedik eşimle nedendir bilinmez zaten kalabalığı çok sevmeyiz anca bize dağ bayır olacak çocuklar da aynı ama Allah nasip ederse araba alabilirsek kamp tatili yapmayı istiyoruz nasip olursa
inşallah çocuklarınız derslerin de başarılı olur güzel yerlere gelirler de hem kendilerine hem de size hakkınız olan güzel hayatı yaşatırlar

inşallah çocuklarınız derslerin de başarılı olur güzel yerlere gelirler de hem kendilerine hem de size hakkınız olan güzel hayatı yaşatırlar
İnşallah en büyük pişmanlığım okumamak sonradan uğraştım ama çocukla olmadı Allah'ım nasip ederse ikisini de hakkıyla okutup iş sahibi etmek vatanına milletine hayırlı evlat etmek istiyorum 🤲

1. Tatili arkadaşlarınızla ortak yazlık kiralayarak, çadır kurarak ya da eşin dostun yazlığında, köyde ya da şehir dışında yaşayan akrabanın evine giderek,

2. Dışarıda hiç bir zaman yemeğe gitmeyerek

3. sosyal aktiviteyi komşulara oturmaya giderek, ya da parkta evden çay götürüp, ormanda sadece tavuk kanatla mangal yaparak

4. Sporunuzu spor salonu üyeliği ile değil, belediyenin yapmış olduğu spor aletleri ve yürüyüş olarak yaparak

5. kuaföre gitmek yerine tüm bakımınızı evde kendiniz yaparak

6. çocuklar ve kendiniz için yeni kuyafet almak yerine 2. El kullanarak

7. tüm kozmetik ürünleri market markaları ile karşılayarak ( bu gün Haberlerde gördüm düğünde bir ruju 40 kişi kullanmış)

8. Damacana yerine Çeşme suyu kullanarak

9. banyonuzdan artan su ile balkon yıkayarak

10. kışlık hazırlığınızı köyde yaşayan anneniz tarafından karşılanarak

11. Çeşit olsun diye ikincibir kaban, çanta ya da ayakkabı almayarak

12. Hiç bir tv aboneliğiniz olmadan

13. arabanızı sadece hastalık ve haftalık akraba ziyareti ve pikniğe giderken kullanıp, işe minibüsle giderek

14. elektrik faturası yükselmesin diye fırın çalıştırmayarak

15. doğalgaz faturasını azaltmak için evde patik, yelekle battaniye altında geçirerek

16. Arkadaşlarınızla hiç bir mekanda görüşmeyip, sadece evde misafir ağırlayarak,

17. ev ve bebek hayırlaması, yeni gelin ziyaretine giderken milyoncuda satılan 6 lı su bardağından götürerek

18. hiç bir mekanda arkadaşlarınızın hesabını ödemeyerek

19. Yeni teknolojik ürünleri beğendiğiniz ve özendiğiniz için telefon miadını doldurduğu zaman değiştirerek

20. her türlü sağlık sorunu için devlet hastanelerini kullanarak

21. çocuklarınıza organik ürün araştırması yapmamak

22. internet aboneliğini komşu ile ortak kullanarak

23. nasıl bir sosyal çevrede yaşadığınızı, çocuklarınızın nasıl bir okula göndermek istediğinizi düşünmeden kenar mahalleden ev tutarak ev kiranızı düşürerek

24. Apartman temizliğini sıra iel yaparak apartman aidatını düşürerek

25. Sizden daha iyi şartlarda olan insanların nasıl yaşadıklarını hiç bir zaman bilmeyerek

Evet çok da güzel geçiniyoruz, yaşıyoruz dersiniz. Buradaki en büyük mutluluk sebebi daha farklı bir hayat olduğunu bilmemek. Misal çeşmede insanların trilyonluk villalarını görünce, kendi yaşadığım hayatı sorgulamak yerine, kendimden daha az kazananları gördükçe şükür ederek mutluluğu yakalarım.
Çok paranın da mutluluk getirmediği düşüncesi, adil dünya inancımıza yüreğimize su serpiyor. Eğer mutluluk getirseydi Bihter ölmezdi, Adnan’ı ile yaşardı

İnşallah olur.
Aldığımız maaşların, harcadığımızın paraların farklı olmasının bir önemi yok.
Hepimiz aynı miktar ürüne aynı birim parayı veriyoruz.
Ve benim için tatil ne kadar gerekli bir şey ise, size de o kadar gerekli çünkü insanız.
Yani tatil ya da benzeri şeyler dar gelirlinin lüksü fikrini zihinlerden silmek gerek.

Ülkeler bazında yapılan karşılaştırmalarda bizim halkımız durduğu yerde fakirleşiyor.
Çünkü enflasyon var.
5 sene önce 30 bin lira olan araba şuan 100 bin bandını aştı.
Sizin maaşınız aynı oranda 3 katı arttı mı, hayır.
İşte bu fakirleşmedir, duran paranın, malın bile eriyip kaybolmasıdır.
Sesimiz bu sebeple çıkmalı, şüküre eyvallah, inançlı insanım ama bu durumla şükürün yakından uzaktan alakası yok.
Sizin aklınıza getiremediğiniz tatili, hayat biçimi haline getirmiş olanlar var.
Çünkü sizin, bizim, çalışan insanın emeğinin çeyreği verilmiyor, ulaşabildiği her üründe zibilyon tane vergi ödüyor, üzerine her alabileceği şeyden zorunlu ihtiyaçlarının sürekli birim fiyatı olarak artması sebebiyle onlar servet kazanıyor.
Bunun adı çok başka şeydir de neyse...
Umarım tüm hayallerinizi gerçekleştirebildiğiniz bir hayatınız olur...

Son düzenleme:
İnşallah olur.
Aldığımız maaşların, harcadığımızın paraların farklı olmasının bir önemi yok.
Hepimiz aynı miktar ürüne aynı birim parayı veriyoruz.
Ve benim için tatil ne kadar gerekli bir şey ise, size de o kadar gerekli çünkü insanız.
Yani tatil ya da benzeri şeyler dar gelirlinin lüksü fikrini zihinlerden silmek gerek.

Ülkeler bazında yapılan karşılaştırmalarda bizim halkımız durduğu yerde fakirleşiyor.
Çünkü enflasyon var.
5 sene önce 30 bin lira olan araba şuan 100 bin bandını aştı.
Sizin maaşınız aynı oranda 3 katı arttı mı, hayır.
İşte bu fakirleşmedir, duran paranın, malım bile eriyip kaybolmasıdır.
Sesimiz bu sebeple çıkmalı, şüküre eyvallah, inançlı insanım ama bu durumla şükürün yakından uzaktan alakası yok.
Sizin aklınıza getiremediğiniz tatili, hayat biçimi haline getirmiş olanlar var.
Çünkü sizin, bizim, çalışan insanın emeğinin çeyreği verilmiyor, ulaşabildiği her üründe zibilyon tane vergi ödüyor, üzerine her alabileceği şeyden zorunlu ihtiyaçlarının sürekli birim fiyatı olarak artması sebebiyle onlar servet kazanıyor.
Bunun adı çok başka şeydir de neyse...
Umarım tüm hayallerinizi gerçekleştirebildiğiniz bir hayatınız olur...
Hepimizin her hayali gerçek olur inşallah dediklerinizi çok iyi anlıyorum şöyle söyleyeyim pandeminin başında babamgil maaş alamadı asgari ücret çalışıyor babamda ev borcu ödüyor felan her neyse patronu bütün fabrika maaşı ödemedi zor durumdayız diye pandemi diye ki büyük bi şirket türkiye geneli petrol ekipmanları yedek parçaları üretip satıyor petrol istasyonu kuruyor felan ertesi ay paşamız eşine 500 binlik araba almış +fabrikaya ek bina yaptırmış e hani zor durumdaydı işte böyle bi düzen filler tepişirken eziliyoruz vesselam

Hayat pahalı okey de hangi meyve hangi sebze 10 tl ya. Geçen hafta semt pazarından 40 liraya 2 kg üzüm, 1 kg incir, 1 kg muz, yarım kg dolmalık biber, yarım kg sivri biber, 2 kg kadar patates, 1 kg patlıcan aldım. Yarın gene pazarımız var yani 1 hafta geçti patlıcanın bir kısmı patatesin çoğu biberlerin çoğu duruyor. 🤷🏻‍♀️

edit: dereotunu unutmuşum😆

Nerede yaşıyorsunuz? Valla istanbulda durum bu dilediğiniz üyeye sorun.

Bireysel emeklilik sistemi ile yapabılırsınız aslında cok mantıklı. Benim kendi adıma bir birikimim yok ama babam bana ve kardeşime her ay 1500 1500 ödüyor mesela. Baya bir para birikti kaç senedir. 500le başladı 1000 1500 her sene 500 arttırarak gidiyor

Maalesef birikmiyor.Hem ihtiyaç içi hem ihtiyaç dışı giderlerimiz oluyor. Eşim 8.500 alıyor cebine kalırsa harcıyordu hep beni gerekliliğine inandırdıgı şeyler için. Ben de hemen borç yaptırıp arabayı yükselttiriyorum 3 4 yılda. Onun maaşıyla anca birikim bu. 1 yıldır da ben çalışıyorum bakıcıya markete kişisel giderlerine ayırdığım para dışında her ay 1000 lira koyabiliyorum. Çalışmasam mümkünatı yok. Markete ayda 1000 lira diyorlar yeter mi hiç. Bebek masrafı VS. En aşagı 1500 gidiyor

Sosyal medya dediğim kendi arkadaş çevrem ki zaten ülkenin sosyal medyadan ibaret olmadığını da biliyorum
onu bilmem ama iyi bir semtte komşum teyze emekli maaşını yettiremediğinden hemen hemen her ay utana sıkıla borç alır benden evet ülkecek hepimiz çokkk zengünüzzz çokkkkk

Sosyal medya dediğim kendi arkadaş çevrem ki zaten ülkenin sosyal medyadan ibaret olmadığını da biliyorum

Bahsettiğiniz arkadas çevreniz size Avrupada yaşam uygun derlerse o zaman onlara söylersiniz ama sürekli disardasiniz diye.

Burda millet falan diyerek genel bir cümle kurdunuz.

Bahsettiğiniz arkadas çevreniz size Avrupada yaşam uygun derlerse o zaman onlara söylersiniz ama sürekli disardasiniz diye.

Burda millet falan diyerek genel bir cümle kurdunuz.
az önce masayı toplarken fatura elime geçti elektrik 283 tl gelmişşş oyy oyyy nerelere gidem bennn :halay:

Bu elektrik illere ayrı semtlere ayrı fiyatlarda mı gidiyor acaba? Annemler bizden baya az ödüyor da. Ama annem daha çok elektrk harcıyor benden sanki
bilmiyorum ki bize hep fazla geliyor kızım şu an netflix izliyor bulaşık makinem çalışıyor telefonlar şarjda pc ler 3 ü de günde en az 7 saat açık dışarda yemediğimizden mikrodalga ve fırın devamlı hizmette bize 4 aydır buna yakın geliyor fatura maalesef en büyük 3 şehirden birindeyiz

bilmiyorum ki bize hep fazla geliyor kızım şu an netflix izliyor bulaşık makinem çalışıyor telefonlar şarjda pc ler 3 ü de günde en az 7 saat açık dışarda yemediğimizden mikrodalga ve fırın devamlı hizmette bize 4 aydır buna yakın geliyor fatura maalesef en büyük 3 şehirden birindeyiz
Ben de büyükşehirde yaşıyorum annem mesela eskişehir 'in bir ilçesinde ama o da çok elektrik harcar. Bizim de sizin dediginiz şeyler var. Hele şu pandemi döneminde fırın vs baya çalışıyor ama annem diyor ki sen müsrifsin. Anlamadım ben de.

Back
X