Tatil benim için hep lükstü çocukluktan beri hep kıt kanaat geçinirdik hatta o zaman halimiz daha kötüydü şuan bana yaptıklarımız lüks geliyo o yüzden en son 5. Sınıfta iki haftalığına amcamlara gitmiştik yaptığım son tatil 27 yaşımdayım 2 çocuk annesi çocuklarımın içinde bişey kalmasın diye uğraşıyorum tatil hiç düşünmedik eşimle nedendir bilinmez zaten kalabalığı çok sevmeyiz anca bize dağ bayır olacak çocuklar da aynı ama Allah nasip ederse araba alabilirsek kamp tatili yapmayı istiyoruz nasip olursa
İnşallah olur.
Aldığımız maaşların, harcadığımızın paraların farklı olmasının bir önemi yok.
Hepimiz aynı miktar ürüne aynı birim parayı veriyoruz.
Ve benim için tatil ne kadar gerekli bir şey ise, size de o kadar gerekli çünkü insanız.
Yani tatil ya da benzeri şeyler dar gelirlinin lüksü fikrini zihinlerden silmek gerek.
Ülkeler bazında yapılan karşılaştırmalarda bizim halkımız durduğu yerde fakirleşiyor.
Çünkü enflasyon var.
5 sene önce 30 bin lira olan araba şuan 100 bin bandını aştı.
Sizin maaşınız aynı oranda 3 katı arttı mı, hayır.
İşte bu fakirleşmedir, duran paranın, malın bile eriyip kaybolmasıdır.
Sesimiz bu sebeple çıkmalı, şüküre eyvallah, inançlı insanım ama bu durumla şükürün yakından uzaktan alakası yok.
Sizin aklınıza getiremediğiniz tatili, hayat biçimi haline getirmiş olanlar var.
Çünkü sizin, bizim, çalışan insanın emeğinin çeyreği verilmiyor, ulaşabildiği her üründe zibilyon tane vergi ödüyor, üzerine her alabileceği şeyden zorunlu ihtiyaçlarının sürekli birim fiyatı olarak artması sebebiyle onlar servet kazanıyor.
Bunun adı çok başka şeydir de neyse...
Umarım tüm hayallerinizi gerçekleştirebildiğiniz bir hayatınız olur...